Skön semesterlik dag, men DMV suger!


Tvättmaskinen. Jämte är torktumlaren

Idag har det varit en go dag. Det har varit soligt och då var det dags för stranden. Men innan dess var det två saker som skulle göras och som tog alldeles för lång tid en sån här vacker dag:

1 Tvätta.
Nu har vi tvättat för första gången. Vi har redan tomkört den utan käder för att se hur den funkar. Nu hade vi i kläder också. Maskinen lät värre än tåget och hela huset skakade när den gick. Men kläderna blev rena i alla fall. Sånär som på sockorna, men med det här golvet så är det inte så konstigt.

2 DMV
Många gånger har man sett i amerikanska tv-serier och filmer hur man alltid sitter i kö på DMV (Vägverket) och att det alltid är tråkigt och hemskt. Nu har vi varit där. Och precis så var det!
Vi skulle fixa kaliforniska ID-kort, inte ens körkort. Vi fyllde i papprena och sen var det bara att vänta. Som tur var hade vi nummerlappar och behövde inte stå i kö utan kunde sitta. Men det tog väl en 45 minuter i väntan innan vi fick gå fram, en i taget. Sen kom nästa chock: När jag skulle betala med mitt kort stod det att det inte funkade. Tydligen så funkade inte svenska kort (men det är ju Visa ffs!) för Emil och Andreas kunde inte heller betala. Jocke hade kontanter. Så vi fick gå iväg och leta efter en ATM. Det gjorde vi, men när vi kom tillbaka till DMV så var det lika lång kö igen! Vi gick och frågade ifall vi inte kunde få gå före, eftersom vi redan hade köat så länge. Vi fick faktiskt gå före, och fixa det sista med betalningen och ta bilder. Nu ska vi bara vänta 4-6 veckor innan vi får våra kort...

Men sen var det äntligen dags för stranden. Några av tjejerna låg redan där och vi joinade dem. Vi låg där och snackade och planerade veckans händelser och det var soligt, men blåste rejält mycket. Sanden blåste överallt. Usch.
Jag och Andreas badade igen. Det är inte varmt här... Sen gick vi iväg och köpte en frisbee, så nu har vi lite strandnöje. Ingen hade ju med sig en volleyboll.

Nu ikväll har jag varit ute och sprungit längs stranden. Hur nice som helst! Det var rätt långt men lätt värt! Hela våren under mina dagliga löprundor har har drömt om att springa längs stranden i Kalifornien. Nu har det slagit in. Magiskt...
Det var en perfekt avslutning på dagen. Nu sitter jag och har duschat, ätit och kollar på Family Guy på vår stora tv. Underbart,

Så, för att sammanfatta dagen:

Tvätten: funkade
DMV: Usch, fy och jättetråkigt
Stranden: Härligt med sol och trevliga människor men för mycket blåst
Löprunda på stranden: Fy jäklar så underbart härligt!


Solen - idag lös den hela dan!