Pekande gobbabilder och besvikelser

Förra året när jag jobbde på Hallands Nyheter fanns det på redaktionen en fakad löpsedel med en bild av två gubbar som stod och pekade. Rubriken löd "Ständigt dessa pekande gobbabilder". Det är roligt, för när man jobbar på lokaltidning mräker man hur vanligt det är, eller kan vara, med bilder på pekande mäniskor (oftast män) när en artikel handlar om nån som det är syd om (enligt dem själva).

Ett exempel:

Exempel på vad HN kallar

Hans skog har blivit förstörd av fyrhjulingar. Om han inte hade pekat hade förmodligen inga läsare fattat vart de skulle kolla efter förödelsen.

Kom och tänka på detta nu precis när jag kolalde in bloggen Dagens Lokaltidningsbesvikelse. En väldigt rolig grej som samlar en massa småartiklar från runt om i landet, där den gemensamma nämnaren är enligt bloggen:

Kriterier:

1. Trivialt problem ex. Bernt fick vänta en kvart på färdtjänsten.
2. En bild på den drabbade, gärna med familjen runt.
3. En konstlad min, huvudet på sniskan och mungiporna så långt ner det går.
4. Helst ur någon lokaltidning såklart, även om Aftonbladet/Expressen visat sig vara mer än kapabla att plocka fram the real deal.

Bra blogg, för tidningsfolk och redigerare åtminstone.PS: För de som inte vet: min mobil är back in business. Nu är det alltså mitt gamla nummer osm gäller igen.

Bästa Harry Potterfilmen!

Var på bio med Andreas igår. Harry Potter och Halvblodsprinsen.
Först hade vi dock kollat in femman hemma hos Andreas. Roligt att se hans nya place för övrigt. Femman är väl dock sådär.

Men sexan, alltså wow! En helt fantastisk HP-film. Äntligen har de lyckats fånga stämningen från böckerna.

Karaktärerna var jättebra. Av de nya passade Snigelhorn utmärkt, liksom Fenrir som dock itn evar med så mycket.
Av de gamla kan jag inte sluta förundras över hon som spelar Luna Lovegood. Helt briljant. Även Ginny är riktigt bra. För en gång skull gillade jag också de tre huvudkaraktärernas prestationer.

Spännngen fanns där. Även om jag visste vad som skulle hända så var det ändå intressant att se hur det skulle gå, och då är det bra.

Många små detaljer var jättebra, liksom många småploter som inte för historien framåt men som ändå lättar upp stämningen.

Besvikelser? Eftersom jag gillar sjätteboken var det ett par saker jag saknade:
Det mest spännande i boken tyckte jag var när Harry och Dumbledore kom tillbaka från sin "grottutflykt" för att se ett stort Dödens märke på himlen ovanför Hogwarts. I filmen kom de istället direkt in i Astronomitornet innan det blev fara och färde.
I böckerna gör Harry och Dumbledore många fler "minnesresor" där man får reda på mer om Tom Dolders (vars efternamn inte var översatt i textremsan) liv.
Slaget vid Hogwarts på slutet var typ helt borta, liksom bröllopsplanerna och begravninen.

Men strunt i detta, det är klart att allt från boken inte kan komma med, det fattar jag också.

Harry Potter och Halvblodsprinsen var en jättebra bok och en fantastiskt bra film. Lätt bästa hittils. Kan knappt brärga mig inför  sjuan, som ska bli två filmer.

Betyget på filmen:

Fem horrocruxar av fem möjliga!

Hej då Studiegången!

Hej då Studiegången! Nu är det slut. Mitt liv på Studiegången. I tre år har jag bott i den lilla ettan på 19 kvadrat. Litet har det varit. Men jag har trots allt trivts. När man bor ensam kan man klara sig på det, o man vill. Fast visst hade det varit bättre med nåt större. Men nu har jag flyttat ut.

I går var jag och pappa uppe och rensade ut lägenheten. Trots den lilla ytan hade jag uppenbarligen väldigt mycket grejer. Vi höll på hela dan med att bara packa och bära ner i bilen och släpet. Vi hann inte ens påbörja själva städningen. Så det gör pappa idag. Han åker upp och städar. Tack pappa!

Det kändes konstigt redan i måndags kväll när jag gick och la mig för första gången i rum 313. Och nu när jag har lämnat det så känns det faktiskt rätt sentimentalt. Men så blir det väl antar jag.

En bra och en dålig sak:
Jag har fått mitt visum. Nu finns det inget som kan stoppa mig från att åka till USA. Eller? Usch, nu blir jag orolig. Många saker har gått snett i sommar, men nu får det allt vara slut på det.

Jag har inte fått min telefon. Eller, det nya sim-kortet som skickades till mig efter att min mobil anmälts som stulen har inte kommit. Telefonen fick jag tillbaka redan i måndags kväll men jag har inte kunnat använda den för att kortet varit låst. Så sorry om ni försökt kontakta mig. Har nu ringt och klagat på Tele2. Om jag inte får det imorrn komer ajg börja använda pappa telefon så länge.

En händelserik helg

Det blir ett långt inlägg, för det har hänt så oerhört myckete i helgen.

Den här helgen blev inte riktigt som jag hade planerat. Men visst, jag hade jätteroligt med dem jag träffade, badet i lördags och festen på kvällen var jätteskoj, men annars blev det en del saker som inte var tänkta.

Det började redan på fredagseftermiddagen. Under min sista check ifall jag hade med mina grejer till måndagen ambassadsbesöket så hittade jag inte mina foton. Full stres utrbröt och rotande genom mina väskor. Hittade inte dem. Så det blev att ta nya bilder på fredagsmorgonen. Väldigt onödigt, men det var en väldigt trevlig expedit som tog hand om mig på Expert.

Lördagen regnade det. Så mycket för den inplanerade picknicken/solandet/badandet. Men Anna, Anders, Elin och Dio kom hit ändå, och vi satt inne och fiakde, snackade och kollade på våra gamla filmer från JMG. Men sen gick vi och badade i alla fall. Eller, jag och Anna badade, och badkrukorna stod i regnet och kollade på :)

För Tina gick det inte heller som planerat i helgen. Hennes tåg blev inställt och hon fick ta bussen vilket innebar att vår fest blev uppskjuten. Men så småningom kunde festen börja och vi hade det trevligt under kvällen, jag, Tina, Sara och Gunilla. Chez Amis var det som fick njuta av vår närvaro.

Men sen blev näre vi skulle hem kom vi ifrån varandra och när jag skulle ta min svarta jacka och gå fanns det bara en svart jacka kvar. Jag provade den och den var inte min, nån hade alltså fått med den hem. "Äh, strunt samma" tänkte jag och åkte hem. Vad jag inte tänkt på då var att både min nyckel och telefon låg i jackan! Så jag kom inte in i lägenheten. Tack då till Mange som bor här i närheten där jag kunde sova.

Dan efter skulle jag åka till Chez för att kolla om de fått in min jacka och mina grejer. Jag var nu väldigt orolig att min nyckel skulle vara borta och jag skulle tvingas ringa efter en jourhavande låssmed, vilket säkert skulle kosta 2000 spänn och det känner jag inte för att lägga ut ett par dagar innan jag ska flytta.

Ett annat problem var att Chez inte öppnade förrän 13, vilket gjorde att Lisebergsdagen blev kraftigt försenad för min del.

Plus att jag var totalt hadikappad kändes det som då jag inte hade nån mobil att kontakta folk med.

Jag kom till Chez, och de hade min nyckel, kors i taket! Men inget annat. Jag kunde iaf åka hem till lägenheten, hämta väskan jag skulle ha till Stockholm och åka bort till Liseberg. Här hann jag vara två timmar och hann åka lite grann i alla fall. Men jävla surt att jag missade större delen av Lisebergsdagen :(

Resan till Stockholm sen var i ett gammalt fult tåg utan eluttag. Vilket gjorde att datorn jag hade med mig inte gick att använda hela resan. Men jag kom upp till Stockholm och Jennys lägenhet. Nästa problem nu när jag sakande mobil var att jag inte heller hade nån väckarklocka, och jag skulle vara på ambassaden 09:00. Detta löste jag på två sätt. Jag hade datorn på hela natten och var inloggad på Skype, och så fick mamma och pappa ringa och väcka mig. Dessutom hittade jag en väckarklocka på nätet, som funkade väldigt bra, http://onlineclock.net/ så jag kom upp i rätt tid.

Det gick snabbt att gå bort till USA:s ambassad, men väl där: jävlar! Det var minst hundra pers i kö för att få komma in, och alla skulle ha non-immigrant-visum. Eftersom jag inte hade nån klocka vet jag inte hur länge jag stod där, men jag tror på runt 1,5 timme, kanske två. Sen väntan där inne ett bra tag. Sen gick allt på ett par minuter när man väl kom fram. Totalt tog allt i alla fall knappt tre timmar räkande jag ut.

Sen hade jag några timmar att vara turist i Stockholm. Återigen, eftersom jag inte hade nån mobil kunde jag inte kontakta någon att äta lunch eller fika med, lite tråkigt. Men jag gick bort till Utrikesdepartementet och chansade på att jag kunde komma upp och hälsa på mina gamla jobbkompisar. Och det gick, jag kom upp till UD PIK. Alla från min td var inte där, men André, Ingrid, Anders, Gunbritt. Lena och en del andra var kvar. Det var trevligt och vi satt och snackade och drack kaffe ett tag.

Vädret var helt perfekt i Stockholm och dagen avslutades med solning i Kungsträdgården efter rundturer, shopping, sightseeing och mycket annat. Sen hem igen, med samma typ av gamla tåg utan eluttag.

Väl i götet drog jag bort till Chez. De hade min mobil!!! Men eftersom mamma och pappa varit snälla och spärra den så kan jag inte använda den till så mycket. Det går inte att ringa elelr messa  till eller från den men det ska jag fixa under dagen.

Nu ska jag snart åka till Halmstad för att jobba. Och imorrn ska jag och pappa upp hit igen och rensa ut lägenheten. Det är faktiskt lite sentimentalt. Inatt sov jag här för sista gången efter att ha bott här 3 år.

Så för att sammanfatta helgen: det hände en hel del roliga och mindre roliga saker. Men så kan det vara. Nu är jag här på nästan status quo. Det är bara jackan som fortfarande saknas.

Biler kommer nog på FB, kanske här. Vi får se

En riktig superhelg väntar =D

Den här helgen kommer förhoppningsvis bli en av de bästa på länge. Jag har mycket inplanerat, och schemat är rätt tight, men det kommer gå.

Nu gör jag veckans sista jobbdag och ikväll drar jag upp till Göteborg. Det var ett tag sen jag var där, och det är mycket som ska hinnas med.

Imorgon på dan är det picknick, bad och sol som gäller. Anna, Anders, Elin och Dionisis kommer bort till Lake Hammerby, eller Härlanda Tjärn som den också heter.  Där tar vi en dag med god picknickmat, en massa varma bad och en gassande sol.

Sen på kvällen är det ÄNTLIGEN dags för den sedan länge inplanerade festkvällen med Tina :D Ska bli grymt kul. Och nu har vi dessutom förstärkning av Sara och Gunilla. Mellan för- och efterfesten kommer vi befinna oss i Göteborgs vimmel på ett dansgolv sjungades så våra halsar storknar och dansandes så att våra fötter glöder. Det kommer bli en fantastisk lördagskväll!

Söndag är man förmodligen bakfull, och vad är då bäst att göra? Jo, åka bergochdalbana såklart! Strörre delen av Halmstad/Getinge-gänget kommer upp för en heldag med blöta turer, backiga banor, uppskjut, radiobilar och mycket, mycket mer. Lisebergsresorna har blivit en årlig tradition, så det ska bli jättekul.

Men dagen slutar inte där. På kvällen sätter jag mig på tåget för att ta mig upp till Stockholm. Kommer upp rätt sent och ska sen bort till min lånade lägenhet.

För tidigt måndag morgon ska jag till den amerikanska ambassaden för att skaffa mitt visum. Jäklar vad mycket papper jag har fyllt i!  Det är så himla mycket saker man ska ha med sig. Bland annat papper där man ska svara på frågor som ifall man har begått folkmord någon gång eller om man är teknisk kunnig i kärnvapen eller biologisk krigsföring.

Sen blir det en dag på stan i Stockholm. Om det är några av mina Stockholmsvänner som känner för att ta en lunch eller fika, så hör gärna av er till mig.

Måndagen avslutas med tillbakaresa till götet och tisdag åker jag ner till Halland igen.

Så för att sammanfatta: det kommer bli en sjukt rolig helg med mycket att göra och jag kommer vara lite lätt stressad hela tiden. Kommer inte hinna andas eller ta det lugnt. Ett totalt späckat schema. And I'm loving it!