Thanksgiving och nytt boende

Nu har det gått lite sen jag skrev. Vi har varit lediga i en massa dar och jag har gjort – inte så mycket. Har mest slappat och varit hemma och chillat.

 

Thanksgiving blev inte riktigt som jag hade hoppats. Skulle ut på kvällen och firat med Elyse, som är den enda från vårt kompisgäng som var kvar i stan, men hon blev sjuk och kunde inte göra nånting. Så min Thanksgivingmiddag bestod av en mikrovärmd kalkonrätt med potatismos. Gott…

Dagen innan hade vi dock fått ”riktig” TG-mat. Skolan serverade det i matsalen, och alla internationella studenter fick äta gratis den dan. Det var snällt. Det var kalkon, potatismos, sås, tranbärssylt, bönor, bröd och så pupmapaj till efterätt. Det var väldigt gott.

 

Min Thanksgivingmiddag...


Skolans TG-mat, lite bättre än det ovan

 

Dan efter Thanksgiving är det Black Friday. Då ska hela USA ut och handla för alla affärer har rea för att sätta igång julhandeln. Den här dan var Elyse frisk och vi kunde ut och shoppa och ta igen för gårdagens icke-firande. För min del blev det bara en långärmad svart tröja som jag hittade på Macy’s för 15 dollar. Efter shoppandet gick vi och åt på en restaurang och sen kom hennes kompisar och vi gick på bio. Vi såg 2012. Jag har ju redan sett den, men de andra ville se den och jag hade inget emot att se den en gång till.

 

Jag har fått ett nytt boende!  Jag skrev på kontrakt igår. Ska flytta in med killarna på Victoria Street. Det är längre från skolan och stranden, och ett mindre rum. Men jag får ett eget rum, har närmare stan, får bo med sköna människor, men framförallt: ett mycket bättre hus. Jag slipper bo i den här skiten!

 

Ska flytta in lite efterhand och kommer kunna ha kvar grejer där över jul. Det är bra.

 

Har för övrigt känt mig väldigt nyttig den här veckan. Har gymmat eller sprungit varje dag. Får se om jag kanske drar och simmar eller nåt i eftermiddag bara för att då har varit aktiv alla veckans dagar.


Nya kurser i vår: skoltidning och fotboll

Nu har jag valt kurser till våren. Förutom de obligatoriska kurserna Channels (skoltidningen) och Digital Imaging så kunde jag välja vad jag ville, och ändå få mitt journalistcetrifikat. Men jag ville ha journalistgrejer även om jag inte var tvungen.

Tyvärr kunde jag inte ta Creative Writing-Non Fiction som jag hade hoppats på. Tydligen var man tvugnen att ha tagit en engelskakurs först =/

Ett problem var dock Channels-kursen. Vi måste ha minst 12 units, och alla kurser är typ 3, men Channels är 2. Alltså var jag tvungen att hitta en 1-unit-kurs eller ta en till trea och då få 14 units, och behöva betala extra pengar för de två.

Men jag hittade en rolig kurs på 1 unit och det blev - fotboll! Jag ska spela fotboll (riktig europeisk, inte football) två gånger i veckan nästa termin. Min kompis Elyse har redan den och hon tyckte att jag skulle ta den med. Så nu blir det till att ta med fotbollsskorna och benskydden när jag kommer tillbaka från Sverige i januari.

Så som det ser ut nu, om inga kurser försvinner eller nåt blir fel så kommer jag ha följade kurser i vår:


Kurskod, kursnamn, tid, dag


GDP 111, Graphic Design Basics,  8:00-10:20am, M

MAT 131, Digital Imaging I,  1:00- 3:20pm, M   W

PE 124B, Intermediate Soccer,  6:50- 8:10pm, M   W

JOUR 121, Channels Newspaper Lab 1,  11:10-12:30pm,   T   R

PHOT 109, Photo I,   5:00-10:05pm,   T


Fail-Wentworth!

Hej! Hoppas att IBS (de som anordnar det här) läser det här. Tack för huset ni har fixat åt oss den här terminen. Vi har haft så många problem i det här huset.

 

Nu i helgen kom nästa problem. Vi har råttor i huset. Och inte bara på taket som man hör. Jag såg igår hur en råtta kom ut ur ett hål i väggen och sprang ut i köket.

 

Har gjort en liten lista på fel vi har haft i vårt boende:

 

Saker vi har eller har haft problem med i vårt hus:

 • Flygmyror
 • Råttor
 • Vattenläcka i garderoben
 • Översvämning i halva huset
 • Blöta tillbakalagda heltäckningsmattor
 • Mögel
 • TV:n var ur funktion i två veckor
 • Internet funkar inte hela tiden
 • Vanliga myror typ överallt
 • Tvättmaskinen funkar inte
 • Torktumlaren funkade inte
 • Värmeanläggningen funkade inte
 • Toan står och rinner
 • Kranarna läcker
 • Kylskåpet läckte
 • Kylskåpet var trasigt
 • Inga taklampor
 • Ingen nyckel första veckan
 • Fönstren drar

 

Saker i vårt område vi har problem med:

 • Skottlossning
 • Mexikanska maffian
 • Tåget precis utanför
 • Motorvägen precis utanför
 • Biljakt utanför

 

Har ingen lägenhet än till våren, men vad som helst kommer vara bättre än detta.

 

Översvämningen härom veckan

 

Flygmyrorna tidigare i höst


Inga meteorer, men väl skräckfilmsmiljöer och 2 X Sharkeez. Och trams

I måndags var jag på Sharkeez för första gången på ett tag. Sharkeez är ett uteställe här i SB, och på måndagar och onsdagar har de 18-årsgräns, så då kan mina kompisar gå dit med. I måndags förfestade jag med svenska tjejerna på Elise House, och det var väldigt roligt. Sharkeez var schysst också. De hade svart/vitt tema så om man hade nån av de färgerna var det billigare.

 

Igår hade vi fotojournalistik, och till det hade vi i läxa att illustrera kaffe eller koffein. Vi fick göra vad vi ville, men det skulle vara inom det temat. Här är mitt bidrag till det hela: Mathias som jobbar mycket bättre med kaffe i kroppen.

 

Mathias, kaffeberoende

 

Under måndagen och tisdagen har det varit meteorregn, Leoniderna. Igår kväll skulle vi åka ut och kolla på det. Vi var ett stort gäng som åkte långt upp i bergen för att komma så långt bort som helst från stadsljuset. Där uppe var det väldigt ödsligt och mörkt. För mörkt. Det var nämligen mulet och dimmigt. Så vi såg nada.

Det var en väldigt bra plats för en skräckfilm dock.  Mörkt, ödsligt, dimmig, en stor sjö, en massa skog och öde stugor. Och en massa läskiga ljud. Vi skrämde upp varandra mer och mer hela tiden om vad det var som lät, och när tvättbjörn bestämde sig för att skrämma livet av oss alla, jäklar vad vi hoppade till och skrek. Haha, det var roligt. XD

 

Idag blir det Sharkeez igen, denna gången med the American girls.

 

Här är btw ännu en tramsig bild. Det är från Mediadesign-klassen där vi skulle göra animerade gif-bilder. Och när Johan Hammerby ska göra en animation, då blir det trams. Håll till godo.

 

 


Hoppbilden :)

Här kommer ett litet tillägg till förra inlägget. Amandas bild när jag hoppar på stranden. Det var bara det just nu. Nu kan ni istället kolla in det riktiga inlägget, som är under det här.


Hoppandes och skuttandes på standen. Foto: Amanda Lewis

Solnedgångar, football, och en massa bilåkning i kofferten

Här springer jag mina löprundor

 

Hej!

 

Nu kommer alla i det kalla Europa att bli väldigt sura på mig. Jag ska nämligen börja dagens inlägg med att klaga på det soliga vädret.

 

Jag var ute häromdan och tog bilder. Om ett par veckor har vi i fotoläxa att vi ska ta bilder på väder, såna bilder som skulle kunna passa i en tidning till en artikel eller som bildnotis. ”Problemet” här i Santa Barbara är dock följande: Det är alltid samma väder! På dan är det soligt, kanske lite dimmigt på morgonen, och på kvällen är det mörkt. That’s it! Sen jag kom hit i augusti har det regnat tre gånger. Moln är det väldigt sällan.

 

Jag vet, jag ska inte klaga på detta. Och rent personligen gör jag inte det heller, jag älskar vädret här (fast det skulle kanske kunna vara liiite varmare, snälla). Men rent fotoläxamässigt så är det en katastrof. Vad ska man ta bilder på? Eftersom vädret alltid är detsamma så är det väldigt svårt att komma på något som skulle kunna vara intressant och nyhetsmässigt. I torsdags när jag var ute och sprang så var det molnigt och solnedgången var så himla snygg blandad i molnen och bergen. Det hade blivit ett perfekt foto tyckte jag.  Men jag hade inte kameran med mig. Så nästa dag cyklade jag bort till stranden med kameran när det var solnedgång. Tog en massa bilder. Det var inga moln, men rätt snyggt ändå.

 

Jag vet att bilder på solnedgångar är det klyschigaste som finns. Alla tar såna bilder, framförallt när de är på semester. Men eftersom vädret här är så enformigt så får kanske en av de där tre väderbilderna om några veckor bli en solnedgång om jag inte kommer på nåt väldigt kreativt eller det blir nåt häftigt väder.

 

Fredagskvällen var det bio som gällde. Se recensionen av filmen 2012 i inlägget här nedanför.

 

Vi störde Lauren hela tiden, men hon tog sig ändå tid att kolla in sin egen hejaklack och fotografer :)

 

Efter rätt hård träning på Andrei Aggasis gym i lördags (jag har dock inte haft så mycket träningsverk som jag trodde att jag skulle ha) var det football som gällde. SBCC hade sin sista hemmamatch för säsongen. Jag gick inte för footballens skull, utan för jag hade sagt till Cecily, Lauren och Linnea at jag skulle komma och kolla, eftersom det var deras sista cheerleading också.

 

Matchen var dock bra. Efter att ha sugit hela säsongen så var SBCC väldigt på hugget mot East LA. De lyckades hålla jämna steg, men för många misstag gjorde att de inte kunde dra ifrån. Efter full tid var det lika, 46-46.

 

Cheeerleadingen gick också bra. Tror dock att Lauren var lite besvärad av oss. Jag, Elyse, Elyses’s kompis Amanda som kommit på besök från Maryland samt en till av Elyeses kompisar satt på raden längst fram och hade vår egen cheerleading för Lauren. En massa ”Go Lauren” och annat, samt att jag tog ett ton bilder var väldigt roligt. Vet dock inte hur roligt Lauren tyckte att det var, men hon verkade rätt road. Det var dock inte hennes andra cheerkompisar. De tyckte nog att vi förstörde deras performance.

Cecily tyckte dock att det var roligt när vi ”störde” henne.

 

Efter full tid då vi trodde att det var förlängning så åkte vi på den bänken iväg för att köpa dricka. Eftersom en quarter i football inte är 15 minuter utan så lång tid som det möjligtvis kan ta så tänkte vi att vi skulle ha gått om tid.

 

Vi var på väg mot Albertsons men då fick vi ett samtal att matchen var slut (CC hade förlorat :/) och att vi skulle dra vidare mot partyt. Jag visste inte vart det var, men jag åkte bara med och innan jag visste ordet av så var vi på motorvägen på väg mot IV.

 

Efter drickainhandling (och avlämning av Elyse ena kompis) drog vi först hem till Elyse där hon och Amanda gjorde sig i ordning så drog vi till Cecilys där vi skulle förfesta. Det gick dock inte för att dels hade en av hennes room mates gått och lagt sig, och så hade den andra en egen fest där.  Så vi fick åka nån annanstans.

 

Problemet härvar dock: Vi var 6 personer och det är 5 platser i en bil. Vi föreslog att en person kunde åka i kofferten, och jag ställde upp som frivillig.

Det var dock inte lika farligt som det låter. Elyses bil är en jeep och den har en stor koffert som är sammanlänkad med resten av bilen, och jag hade fönster. Dock var jag tvungen att ligga ner för att polisen inte skulle kunna se mig, så jag hade ingen aning om var vi åkte. Jag såg heller inte de andra, utan bara hörde halvt vad de sa, vilket ledde till att när jag skulle ge mig in i konversationer så blev det rätt roligt.

 

Vi åkte runt en massa under kvällen/natten och var på en massa olika fester i både Santa Barbara, Isla Vista och Goleta. Det var roligt på alla fester (roligast på Victoria!) och vi hade väldigt roligt i bilen också.

 

Folk blev fulla och glada, vi åkte till Freebirds och köpte natta-mat (burritos!) och åkte sen hem till Cecily där vi var många som sov.

 

Idag söndag har liknat förra veckans lördag. Vi var ett gäng från igår som idag hade picknick på stranden i Carpinteria. Det var väldigt trevligt, trots skräniga fåglar och ännu skränigare bitchar jämte oss :P  Jag var verkligen inte klädd för stranden eftersom jag hade gårdagens kläder på mig fortfarande men det gick ändå. Jag väntar på att få se en bild som Amanda tog på mig när jag hoppar på stranden. Den var väldigt cool och kommer bli min nya pres-bild på Facebook när jag får den :)

 

Stranden i Carpenteria

 

Sen blev det in till stan och gå i en massa affärer. Eftersom jag var enda kille och med en massa tjejer så blev det många tjejaffärer. En affär med bara handväskor? Jippi… Men vi hade trevligt ändå och gick och snackade och kollade in seriösa och oseriösa outfits.

 

Nu väntar ännu en vecka med en massa fotoläxor och journalistik-prov på tisdag. Får se om jag kan flytta in i mitt rum med. Jag har sovit på en massa ställen den senaste veckan, men inte mitt eget rum. Får hoppas att det är helt torrt och mögelfritt snart.

 

Kom på att jag inte haft med nån bild på oljeplattformarna än! Här kommer därför en:

Vad man än tycker om olja och sånt så är det faktiskt cool att se de stora oljaplattformarna (de ser inte så stora ut här men det är dem). 9 stycken har jag räknat till mellan Santa Barbara och Channel Islands. Särskillt coola är de på natten när de är upplysta.


Bio: 2012Igårkväll va det bio, världspremiären av Roland Emmerichs (bla Independence Day) nya katastroffilm 2012. Det var en jättelång kö utanför bion även för oss som redan hade biljetter, eftersom här är det inte numrerade platser, utan de som kommer först får ta de bästa platserna.

 

Filmen har sitt ursprung i att Mayaindianerna har förutspått att jorden kommer att gå under i december 2012. Filmen börjar 2009 när ovanlig solaktivitet upptäcks, men mörkas världens regeringar. Sen hoppar man till olika saker fram till 2012, och under tiden förbereder regeringarna nånting, men man vet inte riktigt vad.

Sen när det väl är år 2012 så brakar helvetet lös. Världens undergång och katastrofernas katastrofer. Man får dels följa en splittrad familj (bla John Cusack och Amanda Peet) som försöker rädda sig, samt presidenten (Danny Glover) och hans geologiska expert (Chiwetel Ejiofor). Plus en massa extra karaktärer (Woody Harrelson igen!).

 

Filmen är en Katastroffilm med stort K. En fetare film har aldrig gjorts, specialeffekterna är så breath taking att du nog aldrig har sett nått liknande! Några av scenerna är helt otroligt coolt gjorda. Ska inte avslöja så mycket, men kan säga att explosionen i Yellowstone-parken är nog det häftigaste jag någonsin sett på film.

Så de här effekterna måste ses på bio. Ladda in ner den (än). Se den på bio först, det är lätt värt pengarna!

 

Filmen påminde mycket om Emmerichs andra filmer, och man kunde skönja ett mönster i vad som skulle hända härnäst, men inte längre fram i filmen.

 

En rolig sak var hur många av de politikerna som porträtterades påminde om världens riktiga ledare. USA:s president var svart, Kaliforniens guvernör en stor stark österrikare som har varit skådespelare, Tysklands förbundskansler en medelålders kvinna, och jag tyckte nästan att man kunde se nån som såg ut som Reinfeldt med. Och Drottning Elizabeth såg ut som hon alltid gjort. :)

 

En större katastroffilm har jag svårt att det kommer gå att göra efter den här. Vad ska Roland Emmerich hitta på nu? Vad ska Hollywood hitta på nu? Den här filmen har, främst med sina specialeffekter, satt en helt ny standard för genren.

 

Vissa saker kunde filmen varit utan. Jag tyckte det var lite för mycket fokus på personer i vissa delar av filmen. Då hade de gärna ha fått förstöra nån mer stad. Mindre John Cusack, mer katastrofer helt enkelt.

 

Filmen var väldigt bra hur som helst. Inte fullt toppbetyg men väl 4 av 5 kollapsande städer.

 

John Cusack springer och springer (vilket man kan förstå här)

 

Tidigare filmrecensioner.

Zombieland
Jennifer' Body
Sorority Row
Inglouirous Basterds

Brian Leetch i Hall of Fame

Idag ska jag ägna hela mitt inlägg åt att skriva om min idol sen tidigt 90-tal :D

 

Nummer 2 forever!

 

Idag väljs Brian Leetch in i Hockey Hall of Fame i och med deras årliga ceremonin. Detta är så stort, och jag är så glad för hans skull.

 

När jag var liten pojke och började samla på hockeybilder blev det rätt snart klart att det var New York Rangers som var mitt favoritlag. Och favoritspelaren blev snabbt Brian Leetch. Offensiv back som kunde snurra upp alla motståndare från eget målområde, gå genom hela planen och sätta pucken i krysset som vilken toppforward som helst.

 

Tillsammans med framförallt Mike Richter, Adam Graves och Mark Messier var Leetch den viktigaste spelaren när Rangers vann Stanley Cup 1994. För detta fick han Conn Smyth Trohpy. Hittills ende amerikanen som blivit slutspelets MVP.

 

Han är en av de mesta Rangersspelaren. Hade han fått en säsong till i NYR hade han blivit etta i mest antal matcher någonsin, samma sak med poäng.

 

Men så blev det inte. Helvetesmannen Glen Sather gjorde under våren sig av med 10 populära Rangers-stjärnor, inklusive Leetch, Kovalev, Nedved och sju andra.


En superhockeyspelare och en bra person, enligt alla intervjuer och artiklar jag läst om honom. Han förtjänas att hyllas.

 

De andra om valdes in idag var Steve Yzerman (en av Detroits största någonsin), Brett Hull (en riktig klasspelare) och Luc Robitaille (viktig del av Kings och Penguins uppbyggnad). Grattis till er också!

 

Men framför allt. Hatten av och grattis till Brian Leetch: Alla tiders bästa Ranger!


Översvämning =( men också shopping och en trevlig helg

Översvämning med 2 cm vatten i vårt sovrum!

 

Stolen ska inte kunna speglas i heltäckningsmattan!

 

Ja just det, vi har elgrejer i rummet... Emil fick sig en jävla stöt.

 

Brukar skriva kronologiskt i mina blogginlägg, men nu måste jag börja med det värsta. Vi har haft översvämning!

 

Igårkväll låg jag och Jocke i våra sängar med datorerna och lyssnade på musik/kollade på film. Jocke skulle gå ut till köket och när han stiger ut ur sängen så trampar han ner i ett 2 cm lager vatten!

 

Hela rummet är fyllt med vatten, saker och ting flyter omkring och allt är superblött. Även korridoren och badrummet är fyllt. Emil springer ut i badrummet och ser att det är toaletten som står och rinner. Han tar fram sugproppen och lyckas stoppa det som skulle stoppas. Men allt är redan blött och hemskt.

 

Vi får börja med att få bort allt flytande vatten och börjar moppa, hälla undan vatten och ta fram en massa handdukar.

 

Har jag förresten berättat att vi i vårt översvämmade rum dessutom har heltäckningsmatta?

 

Vi försöker rädda så mycket vi kan från golvet. Papper och böcker är förstörda.  Kläder är blöta, men de kan vi hänga ut så att de förhoppningsvis torkar nån gång.

Som tur var hade vi inte våra datorer på golvet, vilket vi brukar ha på nätterna när vi sover.

 

Vi räddade lite kläder och flyttade in i Emil och Andreas rum. Där sov vi inatt, som nån slags kompisövernattning.

 

Idag har vår landlord Dave varit här och vi har rensat ut vårt rum. Packat ihop alla kläder, flyttat ut alla möbler och nu har han rivit upp heltäckningsmattan. Han har också ställt ut fläktar i andra svenskrummet för det har kommit in dit också.

 

Vad som händer nu vet vi inte. Vi kan väl sova här inne kanske men vi borde kanske hitta nån annanstans att ta vägen tills vårt rum funkar igen. Får kolla upp detta i helgen.

 

I torsdags var jag på Camarillas oulet med folk från Victoria. Det var riktigt nice, en hel stad uppbyggd av outletbutiker. Handlade loss på Calvin Klein. Två par byxor och två tröjor för 100 $ (700 spänn). Något som är ännu mer positivt är att jag inte kan ha några av de storlekarna jag har i Sverige. Alla mina kläder är för stora. Det är nice, det går åt rätt håll!

 

Efter det var det födelesdagfest för Nima. Grattis!

 

Jag har börjat gymma nu med. Gymmade i onsdags, och i fredags simmade jag i en timme, varvat med bad i jacuzzin. Underbart!

 

Fredagen åkte jag hem till Cecily där hennes kompisar också var. Vi testade en massa goda drinkar och öl och grejer. Det var fullt ös.

 

Lördagen var bara relaxdag för alla som var kvar. Kollade på Kill Bill på TV. Sen åkte vi och handlade en massa mat och snacks och hade på kvällen picknick på stranden. Jag, Cecily, Vaios och Elyse åkte till Carpinteria och var vid en strand där vi kunde se solnedgången. Det var riktigt bra.

 

Här är en bild på oss som jag snodde från Cecilys Facebook. Vaios, Cecily, jag och Elyse på stranden


Valvakor, borgmästaren, med i TV + en rolig bil-cykel-resa

Santa Barbaras nya borgmästare Helene Schneider omgiven av City Council-ledamöterna Grant House och Harwood "Bendy" White.


Den här bilden tycker jag blev bra. Vinnaren i fokus och i bakgrunden flaggan och kampanjskylten (ja hon heter Michael).

 

 

Igår var det val i Santa Barbara, som ni har kunnat läsa i mitt tidigare inlägg. Och vi hade i uppgift att täcka valet, vilket också gjordes igår. Det var mycket roligare än jag trott.

Jag hade oroat mig en hel del för att det bara skulle bli jobbigt och stressigt, och att man inte skulle kunna njuta av allt roligt som hände. Men som tur var så var det fel. Det blev väldigt roligt tycker jag!

 

Vi drog från fotojournalistiken vid kvart i sju och tog oss bort till City Hall. Där fanns ingenting. Vi gick ut, och sen in igen efter ett tag. Då var det mer på gång därinne. I City Council-kammaren skulle de första preliminära resultaten presenteras. Det var fullt med folk till slut. Många studenter, mycket media, några av politikerna och en massa annat löst folk (en hippie-liknande gammal man ställde sig upp och frågade om det var okej om han rökte sin medicin).

 

Halv nio kom resultatet och vissa kandidater blev glada och andra ledsna. Intressantast var borgmätarvalet, men det skulle jag inte skriva om. Jag skulle skriva om valet till City Council (i den här texten ”CC”). 13 kandidater som kämpade om 3 eller 4 platser. Många av dem hade valvakor på helt olika delar av stan.

 

En stor del av oss började med att gå till Dargans, som ligger bara en gata från City Hall. Där fanns både den (med största sannolikhet) nyvalda borgmästaren Helense Schneider (d), där fanns city council-kandidater och förespråkare för No to Meassure B, en folkomröstning om husbygge som har varit väldigt viktig den här valrörelsen. Så där fanns nån för alla att intervjua. Trodde jag. Den nyvalda CC-ledamoten var inte där. Så jag pratade med nya borgmästaren istället. Det var roligt. Tog några citat till mitt ämne och sen pratade vi om en massa andra saker med.

 

Frank Hotchkiss


Men jag behövde folk jag kunde använda också. Jag gick till en republikansk/independent-valvaka några meter bort. Där var det fest. Båda kandidaterna (Frank Hotchkiss och Michael Self) höll i den festen hade vunnit. Så här många konservativa (3 av 7 medlemmar i CC) hade det inte suttit där tidigare. Först pratade jag med fyra personer i 45-årsåldern om hur stämningen var. Alla var fulla, och en av kvinnorna började stöta på mig. Läbbigt.

Hittade sen de nyvalda. Visste inte i förväg hur de såg ut, och att kvinnan heter Michael gjorde det inte mycket enklare. Men jag fick bra pratstunder med båda och stannade för att se deras segertal. Det blev bra intervjuer och bra bilder.

 

Efter detta viste jag inte vad att göra. De andra valvakorna var långt borta och det var kallt och blött. Valde att ringa en av CC-ledamoterna och gjorde en telefonintervju.

Samtidigt kom Cecily och Alexis tillbaka från den förlorande borgmästaren Dale Franciscos valvaka. De hade inte heller så mycket kvar att göra.

Men när jag pratade med House så sa han att han skulle komma bort till borgmästaren och demokraternas fest. Så då kunde jag få en intervju på plats med honom, liksom tjejerna.

 

Där, på Dargan’s igen, var det fest. Nya borgmästaren och de två valda CC-ledamoterna. Fick prata med alla. Fick också prata med den avgående borgmästaren. Hon är en gammal dam som ska sluta med politik, men hon hade fortfarande samma entusiasm och starka ord som vilken ungdomspolitiker som helst. Hon var grym! Hon heter btw Marty Blum. Andra kvinnan den här kvällen med ett mans-namn. Lite förvillande om man letar efter dem.

 

När de höll sina segertal och gjorde intervjuer så var självklart media där. Eftersom alla tv-kanaler stod på i lokalen så såg man också i tv:n hur det såg ut när de live-filmade. Det var häftigt. Och ännu häftigare var att vi som stod där och intervjuade och tog anteckningar syntes i TV:n! Jag har varit med i amerikansk TV! Hur coolt som helst :D

 

 

Efter våra intervjuer var vi klara tyckte jag. Från vår klass tror jag det bara var jag, Cecily och Alexis kvar. De skulle åka bil hem och jag skulle cykla. Det var kallt och regnade och de tyckte inte att jag skulle behöva cykla hem i mörkret i det här vädret iklädd bara en tunn skjorta. Så de kunde ju ta cykeln i kofferten så kunde jag få skjuts.

 

Det gick inte. Cykeln fick inte plats. För att vara en Dodge hade den otroligt litet bagageutrymme.

 

Så tänkte nån att man kanske kunde ha den inne i bilen. Detta var en väldigt smart idé… Men medan vi höll på och fixa och trixa så blev vi mer och mer inställda på att vi måste få in den jäkla cykeln, vi kunde inte ge upp.

”We can’t let the bike win” för att citera Alexis.

Och det gjorde vi inte heller. Till slut fick vi in den. Detta genom att fälla framsätet, ta in cykeln där och ha den på diagonalen bakåt.

 

Hur skulle vi sitta då? Det ordnar sig!

 • Jag satt i höger baksätet på det nedfällda framsätet. Eller snarare låg på rygg.
 • Alexis satt i vänster baksäte inklämd mellan dörren och hjulet, så det såg ut som att hon var i en bur.
 • Cecily körde med ett styre precis intill sitt huvud.

 

Sen var det bara att åka hem och hålla grym koll så att det inte skulle vara några polisbilar i närheten.

 

Cecily kör med en cykel inne i bilen

 

Alexis sitter instängd mellan dörren och hjulet

 

Det gick bra. Idag har jag suttit och skrivit på artikeln. Den blev riktigt bra tycker jag. Ni kan kanske få läsa den nån gång om ni vill.


Ikvall ar det val

Ar i skolan och jobbar med research infor kvallens val. Idag i Santa Barbara ar det val till borgmastare, city council samt en del folkomrostningar. Till journalistik-klassen ska vi skriva om detta. Jag har fatt i uppgift att folja valet till City council.

Det ar mycket att gora infor detta. Det ar 13 kandidater som slass om 3 platser. Eller det kan bli 4 om Helene Schneider (d) eller Dale Francisco (r) vinner borgmastarvalet och darmed overger sin plats i council.

Hur som helst sa har jag gjort research om alla kandidater och forsokt kontakta dem med. De flesta har svarat och jag har blivit inbjuden till flera segerfester/forlustfester.

Det kommer bli mycket jobb, och en sen kvall men det ska nog ordna sig.

Dessutom ar det fotojournalistik idag, men vi maste ga darifran tidigare, vi som ska skriva om valet. Ska nu forsoka fixa ihop nagra bilder till vara laxor dar, bade poliser och Halloween.

Happy Halloween!

Min dräkt i fredags!


Min dräkt torsdag och lördag.

 

Det blev ett långt inlägg idag. Men det har varit en lång helg också. Det är många bilder i detta inlägget, men ca 150 fler kan ni se på Facebook.

 

Nu har jag firat Halloween i tre dagar, och det har varit hur häftigt som helst. Har varit på flera jätteroliga fester, har träffat en hel massa sköna och underbara människor och jag har sett så många utklädnader som aldrig förr.

 

Vi kör kronologiskt om de tre festerna.

 

Vissa festade i onsdags, men det gjorde inte jag. Var ute på cruising sent i natten med Cecily och Vaios. Det var öde, roligt och schysst.

 

Så den första Halloween-festen blev torsdag. Det var på Garden som det var fest. Där fanns bland annat, Sailor Moon, katter, Sweeney Todd, en ninja, Edward Cullen från Twilight, Påven och mycket annat. Det var jätteroligt och vi blev väldigt fulla. Vi åkte hem till Wentworth och fortsatte där för vi hade hört att de skulle stänga tidigt i IV. IV (Isla Vista) är ett ställe utanför SB dit 40 000 personer har kommit under helgen för att fira Halloween. Det måste upplevas nån gång under helgen. Men inte den här dagen.

 

Katten Ida, Jocke som Sweeney Todd, jag som ninja och pirat-Helena


Halloween-pumpa


Filip som Edward Cullen från Twilight och Hetta som Sailor Moon

 

Fredag var det bakfylla som gällde på dagen. Så kan det gå. Och så skolarbete i DAC-labbet också. Det var segt. Kvällen blev desto roligare.

 

Det var fest på Garden Street igen, fast i ett helt annat hus. Det var en stor fest med mycket folk och det var jätteroligt. Stort hus och stor bakgård, så man kunde vara på många ställen.

 

Jag var Raphael den här kvällen. När jag gick till spritaffären i full utklädnad tyckte de som jobbade där att det var jätteroligt. ”I hope your ID says ’Ninja Turtle’, haha” på härlig spanskamerikanska.

Det var många andra väldigt häftiga kostymer på den här festen. Mathias var jätteläskig som Jigsaw från Saw-filmerna, Mikel hade V För Vendetta-outfit, och sen en massa sailors, cowboys, Luigi, brandkvinna, hippies, baseballspelare, nördar, Matilda som Teletubbie och mycket annat häftigt.

 

De hade redan tidigt beställt en taxibuss som skulle till IV och skulle åka runt tiotiden. Men när den kom var inte alla sugna på IV. Jag hade glömt min mobil hemma den här kvällen, så jag ville inte sticka till IV och riskera att komma vilse bland 40 000 personer och inget sätt att kontakta nån jag känner.

 

Så jag, Emil, Mikel och några till stack in till stan. Gick in på en pub. Det var rätt tråkigt där, och dyrt. Så jag gick hem och sov.

 

Mathias som Jigsaw, Emil som nörd


Maggan som teletubbie!


Pirater och baseballspelare

 

Lördag var det en massa olika fester som gällde. Jag, Jocke och Emil började med att gå till De La Vina.  Där var det en liten barbecue, men sen skulle de till IV väldigt tidigt. Vi ville inte åka så tidigt, så vi drog bort till Victoria istället.

 

Där var det roligt, jag drack öl ur ölbong. Jäklar vad snabbt ölen rinner ner då.

 

Tillsammans med de på den här festen, de som var på Wentworth samt några andra så beställdes det en partybuss med destination Isla Vista.

 

Vi var mycket folk i bussen, men när vi kom fram: damn! Så mycket folk! Hela Del Playa Drive var knökad med folk. Och poliser. Jäklar vad mycket poliser. LAPD hade kommit för att hjälpa till. De var ännu surare och såg farligare ut än vad SBPD brukar göra i IV. Det var också fullt med helikoptrar i luften.

 

Mycket folk, många roliga kostymer, men inte så mycket skoj annars. Bara att gå runt och trängas.

 

Cecily hörde då av sig. Hon och hennes kompisar, bl.a. Lauren och Vaios, var vid matställena och skulle dra på efterfest och undrade om jag skulle med. Det skulle jag. Det var roligt. Efter ett par olika judomatcher och fotosessions :P åkte vi och hyrde skräckfilmer. Vi satt sen och kollade på en av dem (The Haunting In Connecticut, väldigt obehaglig) och sen på galna tv-program på natt-MTV. Vi var uppe till halv sex eller nåt.

Imorse gick vi upp vid 10 och åkte och drack kaffe på Starbucks och nu är jag hemma.

 

Svenskarna från vårt hus! Harlequin-Jocke, toga-Andy, ninja-Johan, och uteliggar-Emil


Packat med folk på Del Playa Drive i Isla Vista


Efterfest på lördagen med Cecily, Vaios och jag

 

Har varit och tagit bilder till min fotoläxa, som var Halloween-bilder. Är det bra om man tar dem EFTER Halloween är slut? Det märker vi på tisdag… Fick inga bra idag så nu gäller det för mig att improvisera ihop nåt bra.

 

Ikväll blir det nog att bara ligga i sängen och kolla på nån film.

 

För att sammanfatta helgen:

 • Jätteroliga fester
 • Jätteroliga kostymer hade de flesta på sig
 • Jag har fått ha roliga dräkter på mig
 • Jag har hängt med väldigt många sköna människor
 • Jag har inte sovit så mycket
 • Jag har haft hur roligt som helst
 • Jag älskar Halloween i USA!

RSS 2.0