Thanksgiving och nytt boende

Nu har det gått lite sen jag skrev. Vi har varit lediga i en massa dar och jag har gjort – inte så mycket. Har mest slappat och varit hemma och chillat.

 

Thanksgiving blev inte riktigt som jag hade hoppats. Skulle ut på kvällen och firat med Elyse, som är den enda från vårt kompisgäng som var kvar i stan, men hon blev sjuk och kunde inte göra nånting. Så min Thanksgivingmiddag bestod av en mikrovärmd kalkonrätt med potatismos. Gott…

Dagen innan hade vi dock fått ”riktig” TG-mat. Skolan serverade det i matsalen, och alla internationella studenter fick äta gratis den dan. Det var snällt. Det var kalkon, potatismos, sås, tranbärssylt, bönor, bröd och så pupmapaj till efterätt. Det var väldigt gott.

 

Min Thanksgivingmiddag...


Skolans TG-mat, lite bättre än det ovan

 

Dan efter Thanksgiving är det Black Friday. Då ska hela USA ut och handla för alla affärer har rea för att sätta igång julhandeln. Den här dan var Elyse frisk och vi kunde ut och shoppa och ta igen för gårdagens icke-firande. För min del blev det bara en långärmad svart tröja som jag hittade på Macy’s för 15 dollar. Efter shoppandet gick vi och åt på en restaurang och sen kom hennes kompisar och vi gick på bio. Vi såg 2012. Jag har ju redan sett den, men de andra ville se den och jag hade inget emot att se den en gång till.

 

Jag har fått ett nytt boende!  Jag skrev på kontrakt igår. Ska flytta in med killarna på Victoria Street. Det är längre från skolan och stranden, och ett mindre rum. Men jag får ett eget rum, har närmare stan, får bo med sköna människor, men framförallt: ett mycket bättre hus. Jag slipper bo i den här skiten!

 

Ska flytta in lite efterhand och kommer kunna ha kvar grejer där över jul. Det är bra.

 

Har för övrigt känt mig väldigt nyttig den här veckan. Har gymmat eller sprungit varje dag. Får se om jag kanske drar och simmar eller nåt i eftermiddag bara för att då har varit aktiv alla veckans dagar.

Nya kurser i vår: skoltidning och fotboll

Nu har jag valt kurser till våren. Förutom de obligatoriska kurserna Channels (skoltidningen) och Digital Imaging så kunde jag välja vad jag ville, och ändå få mitt journalistcetrifikat. Men jag ville ha journalistgrejer även om jag inte var tvungen.

Tyvärr kunde jag inte ta Creative Writing-Non Fiction som jag hade hoppats på. Tydligen var man tvugnen att ha tagit en engelskakurs först =/

Ett problem var dock Channels-kursen. Vi måste ha minst 12 units, och alla kurser är typ 3, men Channels är 2. Alltså var jag tvungen att hitta en 1-unit-kurs eller ta en till trea och då få 14 units, och behöva betala extra pengar för de två.

Men jag hittade en rolig kurs på 1 unit och det blev - fotboll! Jag ska spela fotboll (riktig europeisk, inte football) två gånger i veckan nästa termin. Min kompis Elyse har redan den och hon tyckte att jag skulle ta den med. Så nu blir det till att ta med fotbollsskorna och benskydden när jag kommer tillbaka från Sverige i januari.

Så som det ser ut nu, om inga kurser försvinner eller nåt blir fel så kommer jag ha följade kurser i vår:


Kurskod, kursnamn, tid, dag


GDP 111, Graphic Design Basics,  8:00-10:20am, M

MAT 131, Digital Imaging I,  1:00- 3:20pm, M   W

PE 124B, Intermediate Soccer,  6:50- 8:10pm, M   W

JOUR 121, Channels Newspaper Lab 1,  11:10-12:30pm,   T   R

PHOT 109, Photo I,   5:00-10:05pm,   T

Fail-Wentworth!

Hej! Hoppas att IBS (de som anordnar det här) läser det här. Tack för huset ni har fixat åt oss den här terminen. Vi har haft så många problem i det här huset.

 

Nu i helgen kom nästa problem. Vi har råttor i huset. Och inte bara på taket som man hör. Jag såg igår hur en råtta kom ut ur ett hål i väggen och sprang ut i köket.

 

Har gjort en liten lista på fel vi har haft i vårt boende:

 

Saker vi har eller har haft problem med i vårt hus:

 • Flygmyror
 • Råttor
 • Vattenläcka i garderoben
 • Översvämning i halva huset
 • Blöta tillbakalagda heltäckningsmattor
 • Mögel
 • TV:n var ur funktion i två veckor
 • Internet funkar inte hela tiden
 • Vanliga myror typ överallt
 • Tvättmaskinen funkar inte
 • Torktumlaren funkade inte
 • Värmeanläggningen funkade inte
 • Toan står och rinner
 • Kranarna läcker
 • Kylskåpet läckte
 • Kylskåpet var trasigt
 • Inga taklampor
 • Ingen nyckel första veckan
 • Fönstren drar

 

Saker i vårt område vi har problem med:

 • Skottlossning
 • Mexikanska maffian
 • Tåget precis utanför
 • Motorvägen precis utanför
 • Biljakt utanför

 

Har ingen lägenhet än till våren, men vad som helst kommer vara bättre än detta.

 

Översvämningen härom veckan

 

Flygmyrorna tidigare i höst

Inga meteorer, men väl skräckfilmsmiljöer och 2 X Sharkeez. Och trams

I måndags var jag på Sharkeez för första gången på ett tag. Sharkeez är ett uteställe här i SB, och på måndagar och onsdagar har de 18-årsgräns, så då kan mina kompisar gå dit med. I måndags förfestade jag med svenska tjejerna på Elise House, och det var väldigt roligt. Sharkeez var schysst också. De hade svart/vitt tema så om man hade nån av de färgerna var det billigare.

 

Igår hade vi fotojournalistik, och till det hade vi i läxa att illustrera kaffe eller koffein. Vi fick göra vad vi ville, men det skulle vara inom det temat. Här är mitt bidrag till det hela: Mathias som jobbar mycket bättre med kaffe i kroppen.

 

Mathias, kaffeberoende

 

Under måndagen och tisdagen har det varit meteorregn, Leoniderna. Igår kväll skulle vi åka ut och kolla på det. Vi var ett stort gäng som åkte långt upp i bergen för att komma så långt bort som helst från stadsljuset. Där uppe var det väldigt ödsligt och mörkt. För mörkt. Det var nämligen mulet och dimmigt. Så vi såg nada.

Det var en väldigt bra plats för en skräckfilm dock.  Mörkt, ödsligt, dimmig, en stor sjö, en massa skog och öde stugor. Och en massa läskiga ljud. Vi skrämde upp varandra mer och mer hela tiden om vad det var som lät, och när tvättbjörn bestämde sig för att skrämma livet av oss alla, jäklar vad vi hoppade till och skrek. Haha, det var roligt. XD

 

Idag blir det Sharkeez igen, denna gången med the American girls.

 

Här är btw ännu en tramsig bild. Det är från Mediadesign-klassen där vi skulle göra animerade gif-bilder. Och när Johan Hammerby ska göra en animation, då blir det trams. Håll till godo.

 

 

Hoppbilden :)

Här kommer ett litet tillägg till förra inlägget. Amandas bild när jag hoppar på stranden. Det var bara det just nu. Nu kan ni istället kolla in det riktiga inlägget, som är under det här.


Hoppandes och skuttandes på standen. Foto: Amanda Lewis