Bränder bara för oss

Det blir vist ett långt inlägg. Men det innehåller en massa coola saker.

 

Wow, idag har det varit en riktigt cool fotolektion! Vi har varit på brandkårens övningsanläggning och tagit bilder på brandsoldater in action.

 

Detta var en av de grejerna jag sett fram emot mest. Bara det att det på schemat står ”ta på er oömma kläder” utlovar nåt bra. Vi var varnade att vi skulle bli blöta och få sot på oss. Det stämde.

 

Först hade vi en föreläsning med en av brandmännen. Det var väldigt intressant och han lärde oss en massa om hur man ska agera om man befinner sig vid en brand eller olycksplats, var man bör stå för att få bäst bilder och hur man bäst samarbetar med brandmyndigheten. Lärorikt och roligt.

 

Men sen var det dags för det riktigt roliga. Iscensatta händelser! Det var bara vår klass där så allt som hände gjorde brandkåren bara för vår skull. Hur coolt som helst.

 


Rökdykare


Första grejen var rökdykare. De fyllde ett rum med rök och lampor och sen kröp en rökdykare runt för att simulera hur de söker av områden. Han kröp där fram och tillbaka till vi hade tagit våra bilder och bytte av med de som inte fått plats i rummet och så kröp han runt lite till.

 

Jag stod på knä i det här rummet. Nu har jag två sotfläckar på knäna.

 


Brandbilden kommer


Allt gjordes inte kronologiskt som det skulle hända under en riktig brand. Nästa steg var att brandbilen skulle komma till platsen. Vi tog bilder på när bilen kom körande med lamporna på (inte sirenerna, men de behövs inte för foton). De hoppade ut, fäste slangen vid brandposten, satte igång vattnet och sprang in i huset, allt med oss springandes runt omkring och tog bilder.

 


Brandmän på väg in i huset


Nästa grej var att vara inne i rummet där de sprutade med vattenslangen. Här var det blött! Jag fick inte så många bra bilder, för min kamera blev så blöt och jag var blöt och kunde inte torka av linsen ordentligt. Jag hade ingen bra plats att ta bilder på heller, men det var coolt ändå.

 


I det här rummet var det blött


Sista etappen var att sätta eld på en bil. De propan-eldade ett gammalt bildvrak och sprutade sen med vatten på den till vi var nöjda.

Jag fick inga bra bilder på själva elden, men själva släckningsarbetet fångade jag rätt så bra.

 


Brandman släcker en bil


När vi skulle cykla hem fick vi en till rolig överraskning. En kille som heter Matt skulle köra hem och undrade om jag, Maria och Maria ville ha skjuts. Så han la våra cyklar på flaket till sin pickup och körde oss hem.

 

Detta var för övrigt andra gången jag blev skjutsad hem idag.

 

Idag åkte jag till och från skolan med Cecily. Hon hämtade upp mig imorse och så åkte vi till Starbucks. Äntligen gott kaffe och inte skolans blask. Efter journalistiken blev jag hemskjutsad. Så idag har jag sluppit gå/cykla hem från båda lektionerna. Skönt. Förresten, hoppas att knät blir bättre Cecily!

 

Lektionen vi hade idag var prov i journalistik. Det var tufft, men jag hoppas att det gick bra. Nu är alla mina midterms och prov klara för den här gången!

 

På långa håltimmen idag var jag bl.a. på stranden. Jag somnade och det var hur gött som helst. Så blir det väl när man är uppe halva natten och chattar. Men det var roligt i alla fall.

 

Vi har inget internet hemma just nu. Suger som fan. Sitter och skriver blogg inläggen på svenska och engelska, sorterar bilderna från ikväll samt kollar på Scrubs. Rätt chilligt, men JAG VILL HA INTERNET! Fail-hus. Sen när jag får tillbaka nätet ska jag lägga upp dessa inlägg.

#1 - janne

Det første bildet var utolig coolt! Veldig effektfullt :) Ser ut som du har det bra in the states ;)