Roligt på fotojournalistiken

Idag har vi pratat sport på fotojournalistiklektionen. Vi ska ta sportbilder till nästa vecka, det är vår läxa. Under lektionen pratade vi om hur man ska täcka olika sporter. Det var rätt tråkigt att lyssna på sporter som man inte bryr sig om, som football och baseball. Roligare med fotboll, basket och volleyboll. Dock kommer det inte att gå, som proffsen gör, att hänga upp fjärrstyrda blixtrar i hallarna och arenorna. Jag får hoppas på att man kommer tillräckligt nära för att inte behöva stå på parkeringsplatsen känns det som.
När jag tagit mina sportbilder får ni se dem här, senast tisdag.

Men, idag fick jag beröm på fotolektionen! Äntligen! Idag var inte jag sämst :P Vår läxa till idag var skuggor. En av bilderna tog jag på mig själv, ett slags självporträtt genom gardinerna. Sen var jag, Emil och Steffi ute och tog en massa bilder (vilket vi gjorde under hela dan igår typ). Men på kvällen gick vi bort till bron vid motorvägen och tog bilder på skuggor. En av dem använde jag som läxa. Vissa av bilderna kan man dock inte visa upp i ett publikt sammanhang...

Här är mina två bilder. Tema: skuggor


Självporträtt


Totempole?
Indisk gud? Svenska studenter?

Pengar!

Fick en positiv överaskning nu när jag kollade mitt konto. Jag har fått lön! Tack så mycket Hallandsposten. Vet inte riktigt varför den kommer nu dock. Semesterersättnning? Fin tillökning i alla fall. Och häromdan när jag kollade mitt amerikanska konto så fanns också där mer pengar än jag räknat med.

Så imorrn kan jag allt kosta på mig lite mat i skolans matsal utan dåligt samvete för min plånbok :) Ska kanske till och med köpa lite nya kläder. Urban Outfitters, here I come!

Bio: Jennifer's BodyIkväll har vi varit på bio igen. Och det blev en skräckfilm igen. Eller inte riktigt.

Det var Jennifer's Body (Wiki, IMDb) med Megan Fox (Transformers), Amanda Seyfried (Mamma Mia) och Adam Brody (O.C.). Typ en skräckfilm med humor, eller trams. Men framförallt handlar den om att visa upp sexiga tjejer.

Handlingen är så här: Jennifer (Fox) och "Needy" (Seyfried) är bästa kompisar och gör allt tillsammans. Under en konsert på en bar startar en brand och folk dör. Bandet som spelade där verkar dock inte bry sig utan sångaren (Brody) drogar ner Jennifer och de försvinner i bandets van.
Hon dyker sen upp hemma hos Needy alldeles blodig och konstig och är ond och spyr nåt somser ut som olja. Hon har blivit helt förändrad. Hon börjar sen att döda killar i skolan genom att först locka dem till att vilja ha sex med henne och sen hoppar hon på dem och biter ihjäl dem och äter på dem.

Amanda Seyfried har den störta rollen i filmen, men enda anledningen till att den har fått så mycket uppmärksamhet innan den hade premiär var för Megan Fox som räknas som Hollywoods sexigaste. Och visst, hon är grymt sexig i filmen, och scenen med henne och Seyfried på hennes rum, my god! Men även om man inte räknar med detta så gillade jag filmenändå. Det var rätt rolig, intressant och cool. Tar man den på rätt sätt kan man ha bra behållning av den.

Den får godkänt med snudd på bra. 2,5 läskiga sexiga mördare av 5 möjliga.


Needy är festklädd...

Tidigare recensioner:
Sorority Row
Inglouirous Basterds

Varmaste löprundan hittills

Just nu känner jag mig fruktansvärt nyttig. Men alldeles för varm och svettig.

Nu är klockan 12:33, på dagen. Eftersom jag kom upp tidigt i morse (tack vare Jockes klassiska ouvertur-marathon) så vill jag utnyttja dagen till fullo. Så jag bestämde mig för att dra ut och springa. Det var kanske inte den smartaste idén. Idag är nämigen en av de varmaste dagarna på länge. Har ingen termometer men det är en bit över 30, det kan jag säga.

Men jag sprang min vanliga runda, längs stranden, förbi piren och ända bort till stranden tar slut. Sen armhävningar och situps och sen tillbaka. Åtta kilometer är rundan, fram och tillbaka. Det var sjukt varmt och tröttsamt, men av nån anledning så var detta min snabaste runda hittills. Drygt 40 minuter.

Nu sitter jag i trädgården och ska plugga. Trots att jag duschade för 10 minuter en sitter jag fortfarande och eftersvettas. Mysigt.

Idag blir det maskeradaffären och beachvvolleyboll.

Jättehärlig grillkväll

Vi har haft en riktigt chillig kväll här idag.

Efter mina 3,5 timmar på stranden idag drog vi till Ralphs och köpte kol och en massa mat att grilla. Vi har rengjort grillgallret, så idag skulle bli första gången vi använde den.

Och det gick. Det blev så mycket mat och alla blev riktigt jobbigt mätta. Lätt godaste och bästa maten här i Santa Barbara hittills.

Jag körde amerikanskt och gjorde cheeseburgare. Mmmmm, blev så himla fint. De andra körde svenskt med kött, potatisklyftor, sallad och bearnaise-sås. Plus tsatziki.

Det blev en jättehärlig och chillig kväll. Åtta trevliga personer, god mat och bara allmänt gött. Tack alla som var med!

Här kommer lite bilder från kvällen:


Vår kock hade dagen till ära skaffat en redneck-outfit.


En del av maten


Mmm, mat


Grillad cheesburgare, mmmm...

Var precis på väg att säga att man blir hungrig bara av att titta på bilderna. Men det går inte, är så fruktansvärt mätt nu. Och det känns så bra!

Idag kom man i säng tidigt också. Känns bra. Imorrn blir det ett besök i maskeradaffären för att kolla in grejer inför Halloween.