Spökkväll med Anden I Glaset

Ikväll har vi varit hos Elise House och haft en riktigt ockult afton. Vi har kört Anden I Glaset för att se om det faktiskt finns ett spöke där, som vissa av tjejerna har påstått. Folk har blivit utelåste utan aneldning, konstiga ljud har hörts från den helt låsta vinden och andra kusliga saker har inträffat.

Kvällen var riktigt roligt, och rätt så skrämmande också.

Ok, först, för er som inte vet vad anden i glaset är så är det så här. Man sitter samlade runt ett Ouija-bräde. Man har ett glas och ett ljus. Man ställer en fråga till anden i glaset, håller glaset över ljuset och ställer sen glaset på brädet. Brädet har alfabetet, siffror, JA/NEJ och good bye inskrivet. Så här ser det ut:


Maria H gjorde ett jättefint bräde (på engelska, eftersom det är det språk anden pratar i det här huset)

Sen håller alla deltagare (förutom den som ställt frågan) sina fingrar på glaset. Glaset kommer sen börja röra sig och så småningom ge svaren på frågorna som ställt.

Okej, redan nu vet jag att folk som läser detta tycker att vi är töntiga. Men jag lovar, det är faktiskt rätt roligt, och man ska inte dissa det innan man testat själv.

Det roliga är inte att glaset rör sig. Det vet man att det kommer att göra, och man vet att det är någon av de andra som rör på det oftast (måste dock säga att jag själv nästan aldrig en enda gång flyttade glaset) så det är inte rörelsen som är det roliga/läskiga. Det är svaren.

Eftersom det bara är frågeställaren som vet var det är för fråga (om det handlar om årtal, namn, vad som hänt, ja/nej-fråga) så blir det ofta svar som passar in kusligt bra. Så under kvällen fick vi veta följande saker om spöket/anden/whatever som finns hemma hos tjejerna på Elise, och vad som kan ha hänt:

  • Någonting hände där 1996 (det fick vi flera indikationer på, vid flera olika frågor)
  • Någon dog
  • Det var inte ett mord (troligen en olycka)
  • Polisen var där
  • Någon har hängt sig eller blivit hängd
  • Nån som hette/heter/kallas Mimi har dött eller ska dö
  • Anden vi talade med var troligen en man
  • Nånting finns där FOR EVER.
  • På frågan om anden förlorat en kärlek blev svaret bara SAD
Plus en del annat


Jag bryr mig inte om ifall ni säger vi är töntiga. Jag tyckte det var jävligt roligt och coolt. Just för att typ alla frågor fick relevanta svar utan att nån som påverkade brädet visste om det.

Vi blev inte klara med kvällens anden i glaset. Ljuset dog ut, folk blev trötta, folk ville sova, vinet tog slut, annat blev intressant.

Vi kommer nog fortsätta nån annan gång. Folk ville fortsätta hos oss, men eftersom vi inte har märkt av nåt spöke här så vore det nog onödigt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta vårt quest om vad som hände på Elie Way 1996 som tydligen fortfarande är av betydelse i andevärlden...


Typ så här ser det ut. Bilden togs dock innan vi börjat på riktigt, för att inte reta upp anden med fotoblixtrar :)

Efter Anden i glaset hade vi en massa andra roliga diskussioner. Vi höll på jättelänge med en massa roliga diskussioner om allt möjigt. Religion, politik, uppväxt, skola, integration, övernaturliga fenomen, vår tid i Santa Barbara och en massa annat.

Fler såna här kvällar, snälla!
#1 - JC

Anden i glaset är jätteskoj men som du säger läskigt. Svaren stämmet ibland lite för bra. xo