Jag har hoppat fallskärm!

Jag har precis varit uppe i ett flygplan och slängt mig ut ett par kilometer över marken. Och det är ta mig sjutton det häftigaste jag någonsin gjort! Fy fan vad underbart och fantastiskt!

 

Det var för några veckor sedan som jag och Sahar satt och snackade efter en lektion om olika saker vi vill göra när vi är här. Vi nämnde fallskärmshoppning och hon började kolla upp det. Eftersom henens födelsedag är den 27 feb så ville vi göra i samband med det, så vi bestämde oss för fredag den 26 februari. Vi fock också med oss Jocke.

 

Så detta har vi vetat om ett tag. Har dock inte berättat för nån om det. Dels för att vi ville ha det som våran hemlighet. Men också för säkerhet på hemmaplan. Hade jag berättat att jag skulle hoppa fallskärm hade mamma inte kunnat sova på flera veckor.

 

Så idag åkte vi. Vi har varit oroliga hela veckan för vädret, för om det var dåligt väder hade vi inte kunnat åka. Idag var det lite mulet, men det gjorde inget sa de på stället.

 

Vägen dit (Lompoc) var väldigt vacker med fin natur och underbara gröna berg och kullar.

 

På plats fick vi skriva under en massa papper som sa i stort sett samma sak: Ni ska veta att ni kan dö och om ni dör så är det inte vårt ansvar och ni kan inte stämma oss. Det var rätt roligt att läsa igenom de papprena och skriva under dem. Sen var det en instruktionsvideo som hölls i en amish-tomte. Gick inte att ta seriöst. Vi fick sen lite instruktioner av instruktörerna på plats.

 

Sen var det på med dräkterna och selarna. Tyvärr kunde planet bara ta två par åt gången, så Jocke fick vänta på marken medan jag och Sahar åkte upp. Det var ett litet plan och en skumpig väg. Båda våra tandemhoppare var väldigt sköna och förtroendeingivande. De kunde det här kändes verkligen.

 

Sahar var först att hoppa. Hon hoppade baklänges, så att hennes tandemhoppare slängde sig baklänges och sen följde hon bara med. Det var coolt att se henne bara försvinna sådär.

 

Sen var det då min tur. Jag skulle hoppas framlänges. Så jag fick gå fram till kanten och sätta höger knä och vänster fot på kanten och titta ut. Det var högt. Sen bara att sparka ifrån och slänga mig ut för världen.

 

Fy sjutton vilken underbar känsla!

 

I ungefär 40 sekunder bara föll vi. Ingen fallskärm, ingenting, bara föll rakt neråt. Helt fantastiskt mäktig känsla. Sen utlöstes fallskärmen och vår glidning började. Det var också helt otroligt. Allt var så vackert. Naturen, landskapet, himlen, livet. Och tyst. Så tyst. Det var jag väldigt överraskad över. Det var helt knäpptyst. Jag kunde prata med tandemhopparen i helt normal ton och vi hörde varandra perfekt.

 

Vår landning blev lite fel. Vi missade spoten med några meter och hamnade i en buske. Men det var rätt roligt det med. Sen gick vi in och väntade på Jockes hopp. Jag och Sahar var helt i sjunde himlen och ville inte vara nere på marken och var så avundsjuka på Jocke som var där uppe och fick hoppa. Vi ville hoppa igen!

 

Tyvärr har jag inga bilder eller film på det. För det var det tvungen att följa med en extra kille och hoppa med oss och det kostade 100 dollar extra. Och det valde vi att inte betala det.

 

Fortfarande såhär ett par timmar är jag fortfarande i extas. Samma med de andra två. Det var första gången för oss alla, men definitivt inte den sista. Det här måste vi göra igen. Det var den mest underbara känslan jag haft. Helt otroligt amazing.

 

 

Just nu sitter jag i en bil och skriver det här. Är på väg till Long Beach i en bil med Cecily, Vaios, Elyse och Riley. Fick precis en muffin. Vi ska fira Cecilys födelsedag och på söndag är det tävling. Lauren kommer senare ikväll. Nu ska jag äta den här choklad-kaffe-cupcaken och sen skriva  detta på engelska. Vi hörs antingen i helgen eller senare. Troligen på fb innan bloggen igen.

 

Hej då så länge. Och än en gång: wow!

Mina artiklar!

Mina artiklar är nu publicerade!

 

De finns både i pappersversionen och nätupplagan av The Channels.

 

Den första artikeln handlar om dåligt underhåll på skolan och läckande klassrum på skolan. Den har jag skrivit tillsammans med Jayne efter att vi fått vänta länge på att få till några intervjuer.

 

http://media.www.thechannelsonline.com/media/storage/paper669/news/2010/02/24/News/No.Help.For.Leaky.Roofs-3877611.shtml

 

Den andra är min krönika om Cheerleading-tävlingen och hur folk ser på cheerleading som sport. Och att många inte ens ser det som en sport.

 

http://media.www.thechannelsonline.com/media/storage/paper669/news/2010/02/24/Sports/Cheerleaders.Take.Silver.In.Anaheim-3878441.shtml

 

Igår efter fotbollen tittade jag in i hallen där dambasketlaget spelade sin första slutspelsmatch (som de vann överlägset). Där var också tjejerna i cheerlaget, och efter matchen pratade jag med dem och alla älskade min artikel och tackade mig för att jag hade skrivit den. De hoppades också att jag skulle komma med dem på söndag, vilket jag ska.

 

Igårkväll kollade vi på hockeyfiaskot och sen gick vi till Sharkeez för att fira Francos födelsedag.

 

Idag är det Cecilys födelsedag. Ska snart ut på middag med henne, henens mamma samt våra kompisar. Blir nice.

 

Imorrn ska jag kanske iväg på morgonen. Beror på om vädret är bra. Annars åker jag med Cecily och de andra till Long Beach och cheertävling. Men om det är soligt imorrn får jag möta upp dem med tåg i LA senare på eftermiddagen. Vad jag ska göra kan jag inte säga än.

Tror det blir en rolig vecka

Hej!

 

Helgen som gick var väldigt rolig. Och jag tror även att den här veckan som kommer nu kommer bli väldigt skoj.

 

Idag och imorrn blir det mycket plugg, men det är okej. Har lektioner med skolttidningen och foto idag, och det är schyssta kurser.

 

Imorrn onsdag kommer nästa nummer av skoltidningen ut, och då har jag med två texter. En om det dåliga underhållet av vissa byggnader och så min krönika om cheerleading. Vissa av mina bilder är med där också. Texterna kommer förhoppningsvis även på tidningens hemsida, thechannelsonline.com och där kommer även komma med ett bildspel med foton från tävlingen. Bildspelet satt jag och gjorde igår.

 

Det är många födelsedagar den här veckan. Sahar fyller på lördag. Henne ska jag och Jocke fira på fredag morgon. Men bara om vädret tillåter.

 

Onsdag innebär att Franco fyller 21. Han fyller sprit! Grattis i förskott.

 

På torsdag fyller Cecily år. Det ska firas hela helgen.

 

För till helgen ska vi åka iväg igen. Det är ny cheerleadingtävling på gång. Denna gång i Long Beach utanför LA. Det är ytterligare en rolig sak med att få följa med på de här tävlingarna – man får se en massa olika platser i Kalifornien.

Artikeln om cheerleadingtävlingen

Min artikel om cheerleading-helgen kommer inte publiseras. Däremot ska jag skriva en krönika om det. Den visar jag er nästa vecka. Det kommer också bli bilder både på nätet och i papperstidningen.

Men för att min artikel inte ska gå helt till spillo så publiserar jag den här istället. Varsågoda!

Written by Johan Hammerby

Staff writer

 

After a weekend stuffed with extensive practice, tough falls, long waits and brutal competition the Santa Barbara City College cheerleading team was awarded the 2nd-place trophy in their first National competition in Anaheim.

 

Over the Valentines weekend, representatives from high schools, colleges and all-star teams from all across the United States gathered in the Anaheim Convention Center in Anaheim, CA for the USA (United Spirit Association) cheer and dance competitions.

 

The SBCC cheerleading squad is comprised of a group of hand-picked girls with varying and impressive experience, skills and abilities. They are the high school Varsity captains, the well-traveled competitors and the decade-long gymnasts all come together to form a squad that SBCC can be proud of. Many girls on the team have been gymnasts for as long as 16 years and some have been involved in competitive cheerleading for at least 10. Experience ranges from previous National competitions in Anaheim, CA, Orlando, FL and Austin, TX to name a few, and the SBCC cheer squad is well-known for trouncing 4-year cheerleading teams in previous competitions. This year, the squad has upped the ante with as much as 8 hours of practice a week. One reason for the frequent practice is the pressure to keep up the winning title they achieved last year.

 

Last season Santa Barbara City College was awarded 1st-place at Nationals. This weekend was the first of many competitions of the season for SBCC, who currently have almost an entirely 1st-year team. For some people it was the first competition they’d ever attended. Nervousness was a common theme, but even the experienced competitors expressed anxiety.

 

“I was the team captain in high school, but I’m more nervous now than I ever was then”, says Mariam Youssef, a back-spot. “Back then I couldn’t show any anxiety because I had to hold everything together. Now I’m openly nervous,” she says with a small smile.

 

And there were good reasons for anxiety. The team has had many girls quit in the last few months and has had to re-arrange much of their routine. Since the beginning of last semester as many as seven people have dropped from the team. Despite tough practices and routine changes, SBCC coach Coral De Alba has big hopes for the team.

“I have been at SBCC for eight years and this is the best routine I’ve seen so far” she said right before the first competition. “It is visually appealing and different, and also crowd pleasing and fun”. De Alba, a veteran gymnast, dancer and cheerleader herself, choreographs all of the squad’s routines.

 

Before the first competition everyone gathered backstage. In a huge, empty hall the cheerleading teams waited before it was their turn to enter the arena. The girls from SBCC start to warm up and stretch, the air is still and punctuated by silence. In every girl’s eyes you can see the tension and expressions that indicate that “this is for real”.

 

But once they arrive to the first of two warm-up mats they’re allowed access to before competing, it seems that all the anxiety disappears. Everyone lightens up and smiles and happiness can once again be seen in their faces.

 

“Santa Barbara City College!” one of the officials then yells. “This is it!” An indication that SBCC is one of the next few teams to perform.

 

The team enters the arena and performs their routine. Most of the dances and stunts go very well, but some nervous moves and personal mistakes are also apparent.

 

After their performance the team gathers in the lobby. There is a TV showing the performance from the stage with a 15-minute delay, enabling the teams to see how they well they performed under the bright lights of the competition floor. SBCC comes up, and most of the girls seem positively surprised about it. Duprel Nave-Kilpatrick, a base for the team, is one of them:

“It looks really good so far. It looks a lot better than it felt when we were doing it.”

According to her it wasn’t perfect, but it never is, she thinks.

“This was our first competition as a team and the first time is always the worst. Watching this now helps us prepare for tomorrow. It can only get better from here.”

 

In the evening De Alba announces the results of the day. In their group of 4 they’re in 3rd place, a staggering .7 points after number two. A feeling of disappointment can be seen in most of the girls. A team meeting is held at 11 P.M. where weak points are discussed and strategies are formulated.

 

The next day, the team gathers early in the morning for their final performance. All the team members are eager to do whatever it takes to bounce back to 2nd-place.

“Today we have to give it everything we have” says Mariam Youssef. “We have so much incredible talent. It would be a shame to waste it”.

 

The performance goes much better than the day before. The girls are more synchronized and work better as a team than previously. But when watching the video in the lobby many team members start to feel pessimistic again. Emotions run high here. Every little mistake or stunt that isn’t perfect is commented on by the girls, and this upsets Duprel Nave-Kilpatrick.

“I don’t want to hear this pessimism. We haven’t lost. We’ll make it.”

 

And she’s right. At the awards ceremony the ranks are revealed from last to first, and when Fullerton College is declared as third, the SBCC team starts to shout with joy. They finish second after Mt. San Antonio College, which had roughly 10 more team members than SBCC, but the large trophy and red medals are pure victory for many of them. Outside the stage area, everyone gathers together and positivity is everywhere.

 

“I didn’t expect to feel so good about a second place, but I really do.” says Duprel Nave-Kilpatrick.

 

In their first competition as a team they finished second. A good start with much potential, to use the words of the coach. And the team now has experience that will be very important in the numerous upcoming competitions that will be held all across California. A video of the team’s award-winning performance can be found online. For more information, contact Coral De Alba.

En jätterolig cheerleading-helg


Santa Barbara's Cheerleading team som jag har hängt med under helgen


Som jag hade hoppats så blev det en väldigt rolig helg som nästan helt dominerades av Cheerleading-tävlingen i Anaheim. Som ni vet så var jag där både som support till mina kompisar och för att göra ett reportage.

 

På fredagen var det dock först Victoria House’s Beer Pong Tournament. Vi hade gjort det riktigt bra med spelschema, lag, inträdesavgift och allt sånt. Det blev en väldigt bra uppslutning, alla hade det bra och turneringen vanns av Team Pettaldo Peres. Grattis!

 

Men på lördagen bar det av till Anaheim. Jag och Cecily åkte härifrån vid 12 och trodde att det skulle gå att ta sig till Anaheim på ett par timmar. Det tog 4. Till Los Angeles var det inga problem, men sen ska man genom hela jäkla LA också, och det tog nästan längre tid. Motorvägen hade bara tre filer och de var fullpackade med stillastående bilar mest hela tiden.

 

Men vi kom fram och det var roligt. Nästan direkt skulle tjejerna gå och träna så jag hade ett par timmar för mig själv och jag vandrade runt i området. Och det var inte vilket område som helst. Vi var nämligen grannar med Disneyland! Jag gick runt däromkring så mycket man kunde utan att betala inträde. Gick även och kollade på bergen på avstånd. Det är coolt att det är stora snöbeklädda berg och sen är det varmt och palmer nedanför.  Drack också äckligt kaffe.

 

På kvällen hade vi lite tid att vara lediga. Laurens pappa var där så hon åkte iväg och åt med honom. Jag och Cecily träffade henens kompis Shanna och Shannas pojkvän Andrew och vi åt på Bubba Gump. Jag har ätit på den restaurangen i NY förut, och det är en skaldjursrestaurang gjord efter filmen Forrest Gump. Väldigt bra mat, och en rolig kväll som kröntes av Disneylands fyrverkerier.

 

Egentligen var det tänkt att jag skulle bo i Cecilys och Laurens rum. Men deras coach var väldigt strikt och tillät inga andra än tjejerna på rummen. Detta visste vi i förväg och därför fick jag bo på ett annat hotell. Hilton faktiskt. Med Cecilys mamma!

 

I förväg kändes det lite konstigt, men det gick väldigt bra och vi kom bra överens. Hon hade hört om mig och jag om henne innan av Cecily så vi kände nästan att vi kände varandra. Och vi satt och pratade och det var trevligt.

 

På söndagen var det dags för Cheerlagets första tävling. Jag pratade med dem innan och fick en del bra intervjuer. Fick ett all-access-band så att jag kunde följa med dem backstage. Jag hade också mitt Press-ID från The Channels hängandes på tröjan hela tiden. Det var roligt, och så blev det dags för deras performance. De var rätt så bra, men gjorde en del misstag. Av fyra lag i sin grupp kom de trea den här första dagen.

 

Det blev en lång dag med mycket väntan, och dagen slutade sent. Sen skulle tjejerna och coachen ut på middag och där fick jag inte följa med för coachen. Så det blev att gå tillbaka till mitt hotell och kolla på tv och äta pizza. Glad Alla Hjärtans Dag…

 

På måndagen var det tävling igen, tidigt på morgonen. Den här gången var de mycket bättre och var riktigt bra. Sen blev det en massa väntan på resultatet. Och det kom så småningom och Santa Barbara City College blev tvåa i USA Nationals! De blev väldigt glada såklart och det blev en massa bilder och poosande med medaljerna och trofén.

 

Under hela helgen har det varit väldigt roligt. Jag har hängt med tjejerna emellan deras performance och ätit bra och bott bra. Det har varit väldigt bra väder och vi har alla haft väldigt roligt.

 

Jag kom hem nu i eftermiddags och har nu skrivit artikeln, gymmat/simmat/bastat och skypat, och nu bloggat. Imorrn är det skola igen med en massa läxor att göra. Men det är bara tre skoldagar eftersom idag har varit ledigt.

 

Jag har haft en fantastisk helg och lärt känna en massa nya vänner. Så är det ofta här. Älskar livet här.

 

Ett av alla stunt


Mer konster


Cecily och Lauren med medaljer och trofén


Fler bilder kommer inom kort på facebook och the Channels hemsida.