En till blogg

Folket här i huset bestämde igår under the influence att vi skulle ha en husblogg/festblogg. Så det har vi nu. Alla svenskarna på 311 W Victoria kommer skriva där. Ni kan se den här:

 

http://wvictoria.blogg.se/

 

Men oroa er inte – jag kommer fortsätta blogga här precis som nu. Den andra är mest trams, medan den här ju verkligen är riktigt seriös…

 

Återkommer imorrnkväll med ett nytt inlägg här om den långa partyhelgen.


Första skolveckan avklarad

Det har varit en bra och konstig första skolvecka. Kompisar har blivit sjuka och annat har hänt, men mest så har det varit kul. Och skolterminen ska nog bli bra. Har fem kurser:


Graphic design

Samma lärare som i Media Design förra terminen. Kommer vara mer inriktat på InDesign. Men det är tidigt på morgonen så man kommer vara trött på de lektionerna. Har klassen med bland andra Elyse och Fernanda, som också läste Mediadesign.


Digital Imaging

Photoshop-kurs. Det är 35 personer i klassen och över 20 av dem är svenskar. Kan nog vara en användbar kurs.

 

Intermediate Soccer

Sjukt roligt! Jag har inte spelat på länge, men jag återupptäckte direkt hur kul det var. Det var en bra nivå på folkets spel, men jag märkte att jag inte spelat på ett tag men när jag har tillbaka min fulla kondition kommer det bli helt fantastiskt. Att spela fotboll två gånger i veckan kommer vara både roligt och bra träning. Janna och Elyse är också med.

 

The Channels Newspaper

Jag ska skriva för skolans skoltidning. Kommer bli roligt. Redan när jag kom dit hade de gjort upp första numret och jag fick i uppdrag att skriva en skivrecension. Jag valde Ke$ha :P I fortsättningen kommer jag få skriva andra saker. Jag har sagt att jag vill skriva om nyheter och sport. Cecily går också kursen och Maria och Maria ska ta bilder.

 

Photo

Egentligen en nybörjarkurs i foto, men jag tror att jag kan få ut en del av den ändå. Och jag ville ha en fotokurs den här terminen med. Läraren är helt fantastik dessutom. Maria A hade den kursen i höstas och gillade det väldigt mycket. Maria H och Matilda tar också kursen.

 

 

Igår var det fest här och på LaBreeza. Det blev många matcher beer pong. Vaknade sent idag. Vi gick till Habit och käkade och sen ner till stranden för att spela beachvolley. Vi var rätt sega i början men sen gick det rätt bra. Victoria vann tre matcher mot fyra svenskar från ett annat hus.

 

Får se vad som händer i helgen. Men det är fint väder nu i alla fall. Runt 25-30 grader var det de senaste dagarna. Så det blir nog mer stranden kan jag gissa, och det var snack om picknick på söndag. Livet i Kalifornien är nu så bra som det ska vara.


Fotboll!!! <3

Jag har precis kommit hem från min första fotbollsträning. Det var hur roligt som helst! Väldigt jobbigt, men fruktansvärt kul. Och jag gjorde mål i matchen också!

Hinner inte skriva mer för nu ska jag åka och fira Steffi. Jag skriver mer om allt det här en annan dag!

Tre lektioner och en till biofilm

Terminens första skoldag är avklarad. Det blev till största delen bara presentationer av kurserna och oss själva. Exakt det var det i Graphic Design och Digital Imaging. Och som jag hade anat så blev det inget fotbolls-spelande ikväll. Bara presentation av kursen och upprop, och sen klart.

 

Eftersom det tog slut så tidigt så ville Elyse, Janna och jag göra nåt annat. Vi bestämde för att gå på bio. Vi såg filmen The Book of Eli.

 

Det är en post-apokalyptisk actionthriller med Denzel Washington, Gary Oldman och Mila Kunis. Den var väldigt snyggt gjord och rätt cool. Tror att jag tycker om den. Den var väldigt blodig, eller mer ”gory” för att använda ett bättre engelskt uttryck.

 

Det religiösa i filen störde mig lite, men det räddades lite på slutet. Så betyget blir 3 solglasögon av 5 möjliga.

 

Eli (Washington) och Solara (Kunis) är ute och går


Rolig helg och skum film: Dr Parnassus

Det blev en schysst helg. I fredags var det förfest här på Victoria och sen festande på La Breeza.

 

Igår, lördag, spelade Steven match igen och den här gången vann de riktigt rejält. Det var väldigt roligt att kolla på. Efter matchen väntade jag på Cecily och Lauren så drog vi hem till Cec och Riley och festade. Det var väldigt roligt och vi kom inte ut till festerna vi skulle till. Men vi var åtta pers och hade det bra med Captain Morgan, tequila, öl och champagne. Men att blanda de sakerna är inte att rekommendera…

 

Idag började vi dagen med en massa YouTube-klipp. Jag och Riley har därför gått runt hela dan idag och nynnat på Keyboard Cat-låten. Vi kollade på en massa ”Play him/her off, Keyboard Cat” men för er som inte vet vad jag pratar om så kommer här klippet med bara katten. Varning! Låten sätter sig på hjärnan.

 

 

Idag åt vi alla brunch på Crashcakes. Köpte också muffins men den glömde jag senare i Cecilys bil.

 

Dagen ägnades senare åt att gå runt i affärer. Riley ska skaffa jobb så hon var inne i väldigt många affärer och fick ansökningsblanketter och lämnade CV. Sen försenades vi också när Cecily glömde sin handväska i en affärer och vi fick gå runt och leta i hela Pasea Nuevo.  Men vi hittade den.

 

Efter ett snabbt möte med Elyse och Janna på kvällen lämnade jag tjejerna och träffade Andreas och Jocke för att gå på bio. Vi såg The Imagniarum of Doctor Parnassus.

 

Historien bakom filmen är nästan mer intressant än filmen själv. Heath Ledger spelar en av huvudrollerna, men som ni vet så dog han förra året innan inspelningen var klar. Regissören (Terry Gilliam) lyckades då få de kvarvarande scenerna att innehålla Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell istället för Ledger. Detta funkar eftersom han reser mellan olika diensioner/fantasier och ändrar då utseende varje gång.

 

Filmen då? Fruktansvärt konstig. Väldigt underlig. Den är gjord av Terry Gilliam som gjorde de konstiga tecknade segmenten åt Monty Python. Och filmen var stundtals väldigt mycket som en stor långfilmsversion av de grejerna. Gilliam måste ha varit väldigt påtänd när han gjorde den här filmen för den var så otroligt konstig.  Men jag kan inte bestämma mig vad jag tycker om den. Den är inte bra eller dålig samtidigt som den var väldigt bra och väldigt dålig. Jag gillade inte den. Jag gillar den. Hm.

 

Jag kan inte ge nåt betyg för jag kommer inte på vad jag tycker. Återkommer om det när jag fått tänka på det lite.

 

Imorrn börjar skolan. Klockan 8. Ska först ha Graphic Design och sen Digital Imaging. Sen på kvällen är det dags för fotboll! Det är nästan det jag ser mest fram emot. Återkommer imorrnkväll om hur det gick.

 

Det kringresande gänget redo att göra en av sina föreställningar.


Washington DC och första dagarna i stormiga Santa Barbara

Har inte skrivit här nu på några dar. Sorry ’bout that. Så här kommer därför en kort sammanfattning av mina dar i huvudstaden och vad jag haft förr mig sen dess.

 

Förra fredagen flög jag ner från New York till Washington DC för att hälsa på Daniel. Det var ett par roliga dagar där vi var runt och tittade på olika saker i staden och festade på kvällarna.

 

Första kvällen var vi runt i city och letade efter Hard Rock Café. Det gick sådär.  Men efter en halvtimme-timme hittade vi dit och hade en trevlig servitris som också läste till journalist.

 

Lördag var vår stora gå-och-titta-på-saker-dag. Vi började på ett köpcentrum i Pentagon City, för att sedan gå och titta utanför Pentagon och memorial-platsen  för händelserna 11 september 2001. Efter detta tog vi oss till Arlington-kyrkogården där vi såg hundratusentals gravar, många med juldekorationer samt gravar för John F Kennedy och andra kändisar.

 

Vidare in till The Mall, där jagvarit förut. Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washingtonmonumentet och Vita Huset.

 

Kvällen drog vi ut på U Street och Georgetown med Daniels kompis Stephanie.

 

Söndagen regnade det så vi tyckte inte att det var roligt att gå ut. Så vi stannade hemma och kollade på film. På kvällen gick vi ut med flera av Daniels kompisar till en drag show. Det var en gaybar dit en av hans kompisar brukar gå, och den här kvällen hade vi show, så hon tyckte att vi skulle gå dit. Det gjorde vi. God och billig mat och rolig underhållning. Gubbar utklädda till tanter mimandes olika låtar är alltid roligt.

 


Arlingtonkyrkogården

Jefferson Memorial

Jag utanför Vita Huset

 

 

Det var i stora drag min Washingtonvistelse. Roligt var det och trevliga människor.

 

Sen kom mina jobbiga resor som ni kan läsa om här under.

 

Första dygnet i Santa Barbara hängde jag med Cecily, Riley och Lauren. Se efter det har det mest varit två saker som gällt: sitta inomhus samt träna. Det är fruktansvärt väder här. Regn, storm, blåst, åska och borta på Haley Street var det till och med en tornado igår (Daily Sound, Noozhawk). Så man kan egentligen bara vara inomhus och kolla på film. Det har vi gjort, men vi har tränat också. Vi ahr varit på gymmet varje dag och tränat, bastat, simmat och badat i jacuzzin.

 

I onsdags efter Stevens basketmatch festade vi också. Förfest i Marias nya lägenhet, Sharkeez (med en sån lång kö som jag aldrig sett förut) och så efterfest hos Emil. Vi firade också Andreas födelsedag så det blev många shots och i torsdags kände man sig sådär.

 

Nu är det helg och mer fest. Santa Barbara-livet har börjat igen! Vi hörs!


Ytterligare en fruktansvärt hemsk och jävlig flygdag

Självklart så var de sista resorna tvungna att vara överjävliga också. Har haft det jättekul i Washington, och det kommer i ett eget blogginlägg de närmaste dagarna, men jag börjar med dagens flygningar:

 

Mitt plan från Dulles Airport skulle gå vid kl 07:00. Jag åkte ut så att jag var där i god tid, och de började boarda i rätt tid. När jag satt mig till rätta somnade jag nästan direkt eftersom jag inte sovit tidigare. Men efter ett tag vaknar jag av kaptenen som i högtalarna säger att vi har problem och inte kan komma iväg. Jag sitter bara helt lugn. Jaha. Det var det. Självklart. Detta måste hända.

 

Men den här väntan blir längst av alla. Jag somnar av och till för jag inser snabbt att vi kommer stå här ett bra tag. Planet från Salt Lake City som jag ska ta till SB ä är bara att glömma. Det går 1,5 timme efter att vårt plan skulle vara framme i SLC.

 

1,5 timme. Efter 3 timmar kommer vi iväg från Washington. Då har vi bara suttit i planet och ingen visste riktigt vad som hände. Så planet där var bara att glömma. Vi fick gratis hörlurar så vi kunde kolla på film (Wow, tack Delta!) och de berättade att de höll på att omboka alla flighter som missas.

 

När vi kom fram i det snöiga och bergiga Salt Lake City går jag direkt till Delta-desken för att kolla vad som händer. Nästa direktplan till Santa Barbara skulle inte gå förrän kl 19 på kvällen. Så därför har de bokat in mig så att jag först ska flyga till Los Angeles och sen därifrån till SB. Detta ska vara framme 17:10. Alltså fem timmar senare än vad jag från början var tänkt att komma fram.

 

Jag var bara ledsen då. Allt var jobbigt. Precis som till NY var hela meningen med att åka tidigt att jag skulle komma fram tidigt så att jag kunde få hela dan där.

 

Jag ringde och pratade med Cecily. Hon skulle ju hämta mig på flygplatsen och har under dagen från mig fått lika många bud som jag om när jag kommer till flygplatsen. Det var skönt att få snacka lite med henne.

 

Från Delta fick jag också ett rabattkort på 25 dollar till en framtida resa samt en matkupong till flygplatsen i Salt Lake City. Åt på California Pizza Kitchen.

 

Till planet till Los Angeles fick jag också förstaklass. Det var schysst. Gratis allt! När jag kommit ombord och satt mig frågade flygvärdinnan om jag ville ha en drink. Ja, det ville jag verkligen! Det behövdes efter ytterligare en jävlig flygdag. Gin & Tonic. Åh, vad det satt fint.

 

Flygvärdinnan var btw den snyggaste jag någonsin sett.

 

Jag sov halva vägen till LA och sen hann jag vara där ca en timme innan jag satte mig på nästa plan, mot Santa Barbara. Är det ens nödvändigt att berätta att det också var lite försenat? Nej, det hade ni förstås redan räknat ut. Det blev inte jättemycket sent, men det är ju ändå känslan. Jaja.

 

Allt blev bättre när jag kom fram till SB. Cecily och Riley hämtade mig och vi åkte och åt på en jättebra restaurang. Sen åkte vi hem till deras nya lägenhet där vi fick upp en stor tv-bokhylla från scratch. Vi blev väldigt stolta och nöjda. Sen kom Lauren också och vi alla flummade hela natten.

 

Äntligen hemma i Santa Barbra igen. I love it!


Här är klippet med min TV-dans!

Det blev ytterligare ett till blogginlägg innan jag lämnar New York.

 

Här finns nu inslaget från i onsdags! Ke$ha framför låten Tik Tok på Late Night with Jimmy Fallon. Och vem är med och dansar i bakgrunden? Jo, jag!!!

 

Det är jag som står i mitten av dansarna med en blå-grön t-shirt. Syns rätt ofta, men kolla särskilt in 3:45-3:50! Då kommer hon upp till oss på plattformen.

 

 


Modern konst och sånt

Igår tv-show – idag konstmuseum. Här är man kulturell.

 

Har inte varit på konstmuseum i NY förut så det tog jag och gjorde idag. Gick på MoMA, Museum of Modern Art. Där fanns mycket coolt, men också en hel del skräp. Särskilt installationen som visade skräp.

 

Det fanns många kända tavlor, bland annat flera av Picasso, Monet, Matisse och van Gogh. Coolt var också att se flera original av Andy Warhol, men allra coolast var att de hade Minnets Beständighet (tavlan med smältande klockor) av min favoritkonstnär Salvador Dalí. Den var mycket mindre än jag hade trott.

 

De hade en tillfällig utställning som var väldigt cool. Det var Tim Burton. Han har tydligen målat jättemycket innan hans filmkarriär tog fart. Framförallt teckningar och serier, men även reklamgrejer och annan konst. Väldigt snygga och roliga. En väldigt svart humor i många av serierna. Sen har han inför varje film han gjort själv gjort artwork och story line för hur han vill att det ska se ut. Och det fanns också mycket rekvisita från filmerna. Batmans huva från de filmerna, dockorna som användes i Corpe’s Bride, saxhänderna från Edward Scissorhands, knivarna från Sweeney Todd och mycket annat. En väldigt cool utställning. Tyvärr fick man inte ta bilder just på den delen av museet.

 

Mycket på museet var coolt, men mycket var fult och skräp. Det finns väldigt många inriktningar av modern konst, om man nu ens kan ha ett samlingsnamn för så många inriktningar, men vissa saker tyckte jag inte hörde hemma på ett museum. Men i stort sett var jag nöjd med besöket.

 

Warhols alla soppburkar (det är 32 stycken, alla har olika smak på etiketten)


Nån slags orgie, målad av Picasso


Minnets Beständighet av Salvador Dalí


Den här tyckte jag var cool. Student Med Pipa, av Picasso.

 

 

Har också gått runt i Greenwich Village idag på eftermiddagen. Det var mysigt och jag satt mig på ett kafé och tog en kaffe. Detta är så klyschigt det kan bli i New York, men det får jag ta.

 

Ekorre i Greenwich Village

 

Ikväll ska jag mest gå runt här i mitt område, Garmency District. Det blir att hitta nåt litet matställe, och sen blir det väl lite nattbilder. Flatiron Building ligger här i närheten. Så det blir väl kanske nånting därifrån. Ska försöka lägga mig i rätt så bra tid ikväll. Imorrn bär det av till Washington DC för att hälsa på Daniel innan jag äntligen kommer tillbaka till Santa Barbara.

 

Min vistelse i New York har varit helt fantastisk. Har hunnit göra väldigt mycket, gått omkring en himla massa och bara skött allting i den takt jag har velat.

 

Trots att jag fortfarande är kvar längtar jag tillbaka. Jag älskar verkligen den här stan.


Dansat med Ke$ha i TV!

Wow, den här New York-vistelsen blir bara häftigare och häftigare. Nu är jag strax känd från TV också, som bakgrundsdansare till USA:s hetaste artist just nu!

 

Det hela började med att jag hade tänkt spendera dagen lugnt och stilla på Lower Manhattan. Till en början var det så med och jag strosade runt i hamnen och kvarteren runt Wall Street. Skulle sen åka ut till Frihetsgudinnan tänkte jag, eftersom jag aldrig varit uppe i facklan eller kronan. Men när jag kom till biljettluckan sa de att de två inte var öppna förrän i mars. Nähä, tänkte jag, vad ska jag göra nu?

 

Kom att tänka på igår att det vid Times Square hade funnits människor som delade ut gratisbiljetter till att vara publik i olika tv-program. Det kan jag göra, tänkte jag. Åkte dit, men där fanns inga såna personer då. Så jag gick bort till NBC i GE Building i Rockefeller Center och frågade dem om det fanns några biljetter. De hade till Late Night with Jimmy Fallon samt ett program till som jag inte kommer ihåg, men jag tog till talkshowen.

 

Gick runt på stan tills det var dags och sen var det en massa köande och gå i olika trappor. När jag stod i en kö kom det en studiotjej och berättade att de i programmet brukar ha med några folk som står i bakgrunden till musikartisten och dansar. Ikväll var artisten Ke$ha, som ligger etta i USA med sin låt Tik-Tok. Studiotjejen frågade oss ifall vi ville vara med. ”Självklart!” sa vi alla som stod där. Vi fick gå iväg och få specialbilejtter och ställa oss i en annan kö. Alla var verklgien jätttebegeistrade!

 

Vi kom sen in i studion. Vi satt längst bak i publiken. En skön kille värde upp publiken med en massa skämt och snack, och bandet spelade en del, innan själva programmet skulle börja spelas in. Har nog aldrig sett det här programmet, men det var väldigt roligt.

 

Programledaren började med en monolog som väl var sådär, men sen kom det humorinslag som var jätteroliga, särskilt HeadSwaps med världens längsta intro.

 

Första gästen var Freddie Prinze Jr. känd från olika romcoms och skräckfilmer. Han ska vara med i den kommande säsongen av 24 som börjar på söndag. Men han pratade mer om när han söp med programledarens föräldrar, samt wrestling.

 

Nästa var Anthony Anderson från Law & Order. Han visade en ful video en footballspelare gjort, och så härmade alla dansen. Sen blev det dessutom paintball.

 

Och så på slutet var det dags för musiken. I pausen fick vi alla gå fram till scenen och fick utpekat var vi skulle stå. Det var olika podium med räcken att hålla i. Jag och en tjej som jag snackat med i kön tidigare hamnade längst fram i mitten! Vi såg kamerorna och tv-apparaterna som visade dess bilder och insåg att vi kommer synas jättemycket!  Det var så häftigt, läskigt och surrealistiskt på en gång.

 

Så kom först bandet in, och sen Ke$ha för att göra i ordning. Efter lite soundcheck kommer hon fram till mig och tjejen jämte mig och börjar prata med oss.

”Jag hade tänkt dansa, hoppa och klättra lite under sången. Jag kommer hoppa upp här mellan er två, är det okej för er?”

För andra gången idag svarar vi i kör:

”Javisst, det går jättebra!”

”Yeah, då kör vi!” sa hon och gjorde high five med oss och gick fram till micken.

 

Så började programmet igen och låten kunde köra igång. Jäklar vad häftigt! Vi dansade som bara den och var riktigt på hugget. Och som hon sagt, i sticket kom Ke$ha bort till oss och hoppade upp och hängde på räcket mellan oss. Vi diggade med som bara den då. Shit, vad häftigt! Såg i tv:n att vi syntes väldigt bra då. Efteråt kom gästerna och programledaren farm och hälsae på oss också!

 

Jag tror inte att den här showen går i Sverige. Men jag hoppas att det läggs ut på YouTube eller kanalens hemsida, så ska jag lägga upp det på bloggen så fort jag kan.

 

Jimmy Fallon (programledaren), Freddie Prinze Jr, Anthony Anderson och Ke$ha

 

 

Efter inspelningen ville jag inte åka hem. Jag ville heller inte gå och festa, för jag ville vara hemma till tolv och se programmet. Så vad gör man då? Jo, det andra självklara alternativet. Jag tog tunnelbanan ner till södra Manhattan och gick över Brooklyn Bridge fram och tillbaka i mörkret. Såklart…

 

Jag hade inte gått på bron tidigare, och nu tänkte jag att det kunde vara fint på natten. Jag har ju kanske som ni märkt fått en grej för NY på natten.

 

Och alltså: Herregud! Det var nåt helt otroligt vad vackert det var. Ju längre man kom på bron och tittade på Manhattan bakom sig, desto häftigare blev det. Jag tog en massa bilder hela vägen över (en dryg kilometer). Sen kom jag till Brooklyn, och gick ner till vattnet för att se broarna (Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge) från den nivån. Och än en gång, herregud vad fint det är!

 

New York City by night är det absolut vackraste som finns. Ingen annan stad kommer i närheten.

 

Brooklyn BridgeVy från Brooklyn BridgeManhattan Bridge

 

 

Nu har jag köpt lite chips och en öl och ska ligga i sängen och njuta av programmet. Eller skämmas. Det märker vi. Hur som helst, jag kommer vara med på tv och dansa med listettan i USA. Det hade jag inte trott när jag vaknade upp imorse…


FN, NY Rangers och New York by night

Det har varit en väldigt härlig dag idag. Har hunnit göra rätt mycket. Med kvällen som höjdpunkt.

 

Dagen ägnade jag åt att gå runt mycket i Midtown. Gick sen också bort till FN-byggnaden. Gick en guidad rundtur där. Roligt att få komma in och se t.ex. Generalförsamlingen och så.

 

Var också inne i St Patrick’s Cathedral.

 

Har sett en del svenska saker idag. Det var mycket sånt på FN, med Dag Hammarskjöld, Raoul Wallenberg och så, men sen såg jag även Svenska Kyrkan och Marcus Samuelssons restaurang Akvavit.

 

Men ikväll var det äntligen dags för veckans höjdpunkt – hockeymatch med New York Rangers. Jag har varit ett fan av de sen tidigt 90-tal men aldrig sett dem på riktigt. Förrän ikväll. Match mot New Jersey Devils i Madison Square Garden.

 

Oh! My! God! Det var helt otroligt häftigt. Det går inte riktigt att beskriva känslan när jag kom in i ishallen och såg isen, flaggorna, folket i matchtröjor, allt man känner igen.

Matchen var väldigt underhållande, men det var målvakternas match. Efter full tid och sudden stod det fortfarande 0-0. Henrik Lundqvist räddade 45 skott och Martin Brodeur 51. Det blev straffar. Men oj så dåliga spelarna var. Efter ordinarie straffar stod det fortfarande 0-0. Men så till slut blev det ett mål. Men det var tyvärr Devils som gjorde det. Så förlust, men en poäng till Rangers. Det var synd, men min upplevelse var så otrolig ändå.

 

Jag inför matchenRangers bästa spelare – Henrik Lundqvist (min nya telefotolins funkar jättebra!)

 

Efter matchen ville jag inte gå hem än. Jag gick runt i Midtown och gick bort till Rockefeller Center. Jag har varit uppe i GE Building förut, men inte på natten. Där är en fantastisk utsikt på dan, och på kvällen ska det vara nåt extra när stan är nattbelyst. Och det var det med. New York City by night, det är nåt otroligt vackert. Var uppe och tog en massa nattbilder, men vissa stunder bara satt jag och kollade ut. Riktigt vackert var det.

 

Det var dock kallt på toppen. Allra längst upp på 70:e våningen är det inget plexiglas som skyddar, så där blåser det rakt på. Och minusgrader som det var, och sen vara så högt upp i blåsten, det blir kallt. Annars har det inte varit kallt här, men däruppe fick jag ge upp och gå ner till inglasade 69:e innan jag fått alla mina bilder jag ville ha. Men jag fick en hel del bra ändå till slut.

 

Blick nedåt Manhattan.Lite av stanSom jag sa förut, min nya zoo-lins funkar bra


(fler bilder kommer om några dar på Facebook)


Liveblogg om vad som kom att bli min värsta resa nånsin

Hej! Nu är det dags för liveblogg igen! Eller, den är inte live. Den är skriven som om den var live, men publiceras när jag får Internet. Men skit samma. Nu börjar jag!

 

Söndag 10 januari 19:07 Danmarks-tid, Kastrup

Tågresan hit gick bra till en början, men sen blev det problem. Tågresan gick snabbt och jag satt och spelade Empire Earth. Det bra med det spelet är att det tar så himla lång tid att komma nån vart, så det blir bra för mina väntningar. Men när jag skulle av så hände det nåt. Dörrarna gick inte upp. Vi var flera som stod där och tryckte på knapparna, och även utanför tryckte folk på knapparna. Men de gick inte upp, och rätt som det var så började tåget rulla vidare bort från Kastrup mot Köpenhamn. PANIIIK!

 

Ingen konduktör kom heller, utan vi åkte till Centralstationen. Där försökte vi snacka med tågpersonal, men de brydde sig inte så mycket. Men de pekade på vart tågen mot Kastrup gick ifrån. Vi kom med ett sånt tåg.

 

Det var roligt att prata med de andra svenskarna som ”missat” att gå av. Två medelålders par som skulle till Dominikanska Republiken.

 

Jag kom dock till Kastrup. Gick och åt, och efter säkerhetskontrollerna gick jag och kollade i affärer. Nu sitter jag och väntar på att mitt plan ska gå om 55 minuter. Har köpt en kaffe. Sitter vid fel gate, bara för att kunna använda elsladden till datorn.

 

 

19:25

I could be brown, I could be blue, I could be viiiiooleeeet skyyyyyy!

 

19:32

Har inte med min lilla kamera. Den är borta. Och systemkameran är nerpackad. Så nu blir det bilder med datorns webcam.

 

Här är jag på Kastrup.

 

Nu ska jag snart dra bort till min gate. Vi hörs uppe i luften!

 

Kaffet är fortfarande väldigt varmt, btw.

 

 

21:13 Svensk/dansk tid, någonstans ovanför havet

 

Flyger. Igen. Det är roligt. Nåt som däremot inte är roligt är att maten och drickan inte är gratis här, som det har varit på mina tidigare flygningar. Jäkla SAS. Men stewarden gav mig ett glas vatten gratis för han tyckte synd om mig. Det var snällt.

 

Vet inte om jag ska köpa nåt. Har en massa danska mynt i plånboken som hade varit skönt att bli av med. Men jag har bara 17 DKK och det enda man kan köpa för det är en burk tonic water eller chips. Får se om det blev blir nåt sånt.

 

Hittade en trisslott i fickan som jag inte har löst in. 100 kr. Då har jag pengar att leva av i sommar med…

21:27

Turbulens. Planet skakar. Man kan köpa Twix för 15 danska såg jag nu med.

 

21:35

Ska vi redan börja landa? Vi är tidiga. Mer väntan i London alltså…

 

 

22:18 London-tid, Costa Coffee, Heathrow

 

HELVETES JÄVLA FUCKING KUK-SKIT!!!

 

Det här händer inte! Följande står det på informations-tavlan om flighter:


06:50                  Dublin                Aer Lingus        EI149                  CANCELLED

 

Vadå Cancelled!? Det får inte vara det. Jag har ett plan till New York att passa! Och jag kan inte få reda på nåt heller. Aer Lingus har stängt sin lucka och kommer inte tillbaka förrän kl 05 imorrn bitti. Det står inget på tavlan varför planet inte skulle gå.

 

Flygplatsinformationen var inte mycket hjälp heller. ”Det får du fråga flygbolaget om” var svaret på alla frågor jag hade.

 

Så nu får jag väl helt enkelt sitta här och vänta till imorgon bitti och se vad som händer. Tydligen går det många plan till Dublin, men jag har ju bara en timme att spela på där innan mitt amerikaplan går.

 

Och så en till grej: va fan är det för uttag de har här? Nåt med tre pinnar som jag aldrig sett förut. Så om jag inte hittar nån adapter så kommer jag inte ens ha nån dator i natt. Jävla skit det med.

 

Sitter på ett café nu. Har köpt en cola och en varm macka. Det var åtminstone gott.

 

Men allt känns piss just nu. Och jag har ingen att prata med om det =(

 

Nä, nu ska jag lyssna på deppig musik tills batteriet dör

 

22:49

Fail-resa. Ska kolla på nåt roligt istället.

 

23:40

Har kollat på Time Out och Räkfrossa. Ska se om jag hittar nån adapter, för batteriet är snart slut.

 

23:53

Datorproblemet är löst! Ett jättestort tack till Ali på kaffestället. Jag frågade efter affärer där man kanske kunde köpa en adapter, men de sa att allt var stängt. Men Ali sa att han nog kunde hjälpa till. Han tog en sån där träpinne som man har att röra om kaffet med och stack in i ena hålet, vilket gjorde att de andra hålen ändrades och min sladd kunde sitta där. Så nu har jag köpt en stor kaffe och kan sitta vid min dator hur mycket jag vill! Lite roligt fram till kl 5 när jag ska gå ner och börja tjata på Aer Lingus.

 

02:00

Stop doing Islamic cooking jokes for fuck sake!

I’m attacked by jellyfishes!

sjungades: We got very good parking for ships

Så har det låtit de senaste två timmarna. Har kollat på Eddie Izzards show Sexie. Bra att få se nåt bra brittiskt till skillnad från den här flygplatsen.

Har dessutom flyttat mig. De skulle städa där jag satt. Jag lyckades få in kontakten på nya stället helt själv dock. Med hjälp av Alis trä-grejs-trick.

 

04:41

Har haft ett par till humoristiska timmar. Ett avsnitt av Varan-TV med bland annat ” Kom igen, Göran!” och ”Vad gör han? Aj, aj, aj, han lägger bajs i maten…!”

Även alla resterande avsnitt av Räkfrossa. Tyska äggmannen är underbart kul.

 

Det finns btw många snygga tjejer häromkring. Men alla sover.

 

Nu ska jag strax ta mig bort till Aer Lingus. De öppnar om en kvart. Får se om det blir nåt plan.

 

06:03

Aer Lingus… Vilket skämt. Vi var flera som stod jättelänge och väntade på att de skulle öppna sin lucka. De var där inne. Men var väl rädda. De sa ingenting om varför det var inställt, men nu är jag ombokad till en annan flight. Ska åka 7:50 istället för 6:50. Alltså ytterligare en timme på Heathrow! #”%¤&%”¤&¤%

Planet ska vara framme ca 9:10 tror jag. Planet till New York går 10:30, men det står på boardingcardet att gaten stänger 8:45. Men så kan det väl inte vara. De kan väl inte stänga gaten nära två timmar innan planet går. Vad ska folket göra i planet under den tiden? Eller, så kan det visst hända. För då missar jag det planet med och det vore just typiskt för den här resan.

 

Jag på Heathrow. Lagom road.

 

10:15 Dublins flygplats, vid min gate

Planet från London var försenat (surprise, surprise!) Jag lyckades dock sova på planet och det var skönt. Och jag kom till Dublin fick skynda mig för att hinna bort till min gate. Hade jag inte behövt göra. Är fortfarande här. Planet här är nämligen också försenat. Vi har inte börjat borada än.

Ska väl försöka hitta nåt positivt. Och det kan jag göra genom att säga att Dublins flygplats är en väldigt trevlig och mysig flygplasts. Hade jag inte varit stressad och sur över allt som har gått fel så hade jag nog kunnat trivas här riktigt bra med att vänta om det skulle behövas.

Om några minuter ska vi börja stiga ombord. Nu ska det väl inte hända några fler problem!

 

 

12:42 TILLBAKA PÅ DUBLINS FLYGPLATS!

Jag skulle vilja gråta, men det är jag för trött för. Jag hatar allt just nu. Jag hatar England, jag hatar Irland, men mest av allt hatar jag Aer Lingus. Vi kom iväg rätt försenade från Dublin och jag började sova igen för att ta igen det jag missat. Men så, efter en halvtimme-timme avknar jag av ett meddelande i högtalarna. Missar början eftersom jag sovit.

”Det här är er kapten som talar, bla bla bla bla nånting, så därför måste vi FLYGA TILLBAKA TILL DUBLIN”.

Jag trodde att jag skulle dö. Självklart måste detta också hända mig.

Tydligen så var det nåt tekniskt fel på planet och de var tvungna att vända tillbaka och kolla på det. När vi skulle landa var alla landnigsbanor jämte vår full med brandbilar och ambulanser i full beredskap med blåljusen på. Men vi landade säkert. Och utryckningsfordonen åkte tillbaka till flygplatsen.

Vi måste sitta kvar i planet. Nu håller tekniker på att gå igenom felen. De ska sen bestämma om det går att fixa problemen och vi kan flyga tillbaka eller om vi måste ta ett nytt plan.

Vi passagerare vet ingenting. Förutom att vi kommer bli många timmar försenade till New York. Jag som skulle haft hela dan där. Det kommer inte hända. Hela anledningen till att jag åkte så tidigt på måndagsmorgonen var att jag skulle kunna använda måndagen också till att ha semester där. Det har Aer Lingus förstört. Sen när vi väl kommer iväg så ska jag skriva ett långt brev till dem om alla problem de orsakat mig idag.

Om vi kommer iväg som sagt, det vet vi inte ju. Och vad kan hända nästa flygning? Mitt bagage har inte kommit bort och vi har inte störtat. Än. Så nåt sånt kanske?

 

13:03

Kaptenen talar. Det har varit nåt fel på navigationssystemet. Det ska vara fixat nu men så ska de tanka om och lite sånt. 30-45 minuter kommer vi vara kvar här.

 

13:09

Kan de inte åtminstone sätta igång underhållningssystemet medan vi väntar?

 

13:15

Det är fail. Det är 10-tal. Och så regnar det.

 

13:17

Gubben jämte mig har löst sitt sudoko jättesnabbt.

 

 

13:42

Nu ska vi åka

 

19:18 London-tid, någonstans över Canada.

Eller, för att vara mer specifik, ovanför en stad so heter Newcastle, enligt kartan på entertainmentsystemet.

Hittills har det allt funkat bra på den här flighten. Det är 1 timme och 18 minuter kvar till vi ska vara framme.

Har sovit en del, men också kollat på film. Eller, en och en halv film plus tv-program. 2 ½ män, Vänner och Simpsons gick bra, men när jag började kolla på filmen District 9 så somnade jag faktiskt. Däremot såg jag en annan film nu. En High school-film, ”I love you Beth Cooper” med Hayden Panetteriere. Faktiskt bra och rolig. En del oväntade saker, men mycket förutsägbart, men det gjorde inget. Den var bäst i dag.

 

18:13 New York-tid, mitt hotellrum

Okej, nu mår jag bra. Nu mår jag underbart. Har fått gå runt lite på Manhattan och nu kommit in på mitt hotellrum. Har ett eget rum med utsikt över Union Square.

 

Ska duscha och göra mig i ordning och sen dra ut lite på stan. Äta nåt. Det blir inte att göra så mycket ikväll, men det behövs inte. Jag är i New York City. Yeeeeeah!


Hej då Sverige

Nu lämnar jag Sverige. Äntligen får jag faktiskt säga. Har haft väldigt mycket tillbakalängtan till Santa Barbara den senaste veckan och det ska bli underbart att komma tillbaka till Staterna igen.

 

Nu ska jag ut och resa en massa så jag vet inte när jag kan vara online eller kontaktbar igen. Min svenska mobil kommer sluta vara verksam imorgon, söndag, och den kan ni inte nå mig på igen förrän långt fram i sommar. Från och med att jag når New York kommer jag att sätta igång min amerikanska mobil, så dt är den ni kommer nå mig på om ni vill nåt.

 

Mitt schema den kommande veckan kommer se ut så här:

 

Söndag:

Tåg från Halmstad till Köpenhamn

Flyg från Köpenhamn till London

Spendera natten på Heathrow

 

Måndag:

Flyga till Dublin

Flyga till New York City

 

Måndag – fredag

Ha semester i NYC och göra en massa roliga saker, bland annat kolla på hockey på tisdag

 

Fredag

Flyga till Washington och hälsa på Daniel i några dar.

 

Måndag

Flyga till Salt Lake City

Flyga till Santa Barbara

 

Och sen börjar våren på riktigt och en ny härlig termin tar snart sin början.

 

Ska upprepa succén från förra flygningen med ”live-blogg”. När jag är på flygplatserna kommer jag skriva vad jag gör, och kanske också när jag flyger. Sen publiceras allt efteråt när jag får tillgång till Internet.

 

Så hej då Sverige, vi ss igen. And hello  America, I’m coming back!

Action i Getinge


Foto: Roger Larsson/ Hallandsposten


I Getinge där jag är uppväxt händer det aldrig nånting. Där bor ca 2000 pers och inget intressant har väl nånsin inträffat där. Men nu har vi lite action! Två personer har hittats döda i bagageluckan på en utbränd bil vid E6:an.

 

Och helt plötsligt är alla tidningar intresserade av Getinge! Direkt när jag hörde det här så visste jag att kvällstidningarna skulle gå bananas. Expressen, Aftonbladet, DN, SvD, HP, alla har det som huvudnyhet.

 

Som journalist ska man inte spekulera vad som hänt. Men detta är en blogg, så jag kan spekulera hur mycket jag vill! Jag gissar på en maffia-uppgörelse. Att någon maffia skulle ha sitt tillhåll skulle inte förvåna mig det minsta. Troligen på Stiftelsen. Eller nya Klockarevägen.

 

Detta är två tjallare som åkte på det och brändes till döds så att alla på motorvägen skulle se dem brinna för att göra ett statement.

 

Allt är spekulationer av mig. Men det är roligt. Hm, undrar om jag bott för nära Hollywood…?

 

Själv är jag just nu på en buss på väg till Göteborg. Ska åka skridskor och sen ska jag ner till Halmstad och Anton ikväll.


MMX och hemlängtan

Nu är det alltså 2010. En tiondel av det här århundradet har gått. Så kan det vara.

 

Jag har hemlängtan! Jag vill tillbaka till Santa Barbara. Jag har nu en vecka kvar i Sverige och sen ska jag till USA igen. Alla biljetter är fixade. Det blir ett himla flygande under en veckas tid.

 

  • Köpenhamn – London
  • London – Dublin
  • Dublin – New York
  • New York – Washington
  • Washington – Salt Lake City
  • Salt Lake City – Santa Barbara

 

Ska dock stanna några dagar i både New York och Washington så det är inte bara en massa mellanlandningar.

 

Det är långtråkigt i Getinge! Här finns inget att göra. Ska ut och gå en långpromenad i vinterlandskapet snart. Det är schysst. Men hade hellre tagit en långpromenad i solen längs West Beach :/

Tyvärr kan jag int evara ute och springa nånting. Det är alldeles för halt överallt. Det är jobbigt. Så därför kommer julmaten sitta kvar runt midjan till jag kommer tillbaka till USA. Usch.

 

Ska äta våfflor i eftermiddag. Nåt att se fram emot i alla fall.

RSS 2.0