En till blogg

Folket här i huset bestämde igår under the influence att vi skulle ha en husblogg/festblogg. Så det har vi nu. Alla svenskarna på 311 W Victoria kommer skriva där. Ni kan se den här:

 

http://wvictoria.blogg.se/

 

Men oroa er inte – jag kommer fortsätta blogga här precis som nu. Den andra är mest trams, medan den här ju verkligen är riktigt seriös…

 

Återkommer imorrnkväll med ett nytt inlägg här om den långa partyhelgen.

Första skolveckan avklarad

Det har varit en bra och konstig första skolvecka. Kompisar har blivit sjuka och annat har hänt, men mest så har det varit kul. Och skolterminen ska nog bli bra. Har fem kurser:


Graphic design

Samma lärare som i Media Design förra terminen. Kommer vara mer inriktat på InDesign. Men det är tidigt på morgonen så man kommer vara trött på de lektionerna. Har klassen med bland andra Elyse och Fernanda, som också läste Mediadesign.


Digital Imaging

Photoshop-kurs. Det är 35 personer i klassen och över 20 av dem är svenskar. Kan nog vara en användbar kurs.

 

Intermediate Soccer

Sjukt roligt! Jag har inte spelat på länge, men jag återupptäckte direkt hur kul det var. Det var en bra nivå på folkets spel, men jag märkte att jag inte spelat på ett tag men när jag har tillbaka min fulla kondition kommer det bli helt fantastiskt. Att spela fotboll två gånger i veckan kommer vara både roligt och bra träning. Janna och Elyse är också med.

 

The Channels Newspaper

Jag ska skriva för skolans skoltidning. Kommer bli roligt. Redan när jag kom dit hade de gjort upp första numret och jag fick i uppdrag att skriva en skivrecension. Jag valde Ke$ha :P I fortsättningen kommer jag få skriva andra saker. Jag har sagt att jag vill skriva om nyheter och sport. Cecily går också kursen och Maria och Maria ska ta bilder.

 

Photo

Egentligen en nybörjarkurs i foto, men jag tror att jag kan få ut en del av den ändå. Och jag ville ha en fotokurs den här terminen med. Läraren är helt fantastik dessutom. Maria A hade den kursen i höstas och gillade det väldigt mycket. Maria H och Matilda tar också kursen.

 

 

Igår var det fest här och på LaBreeza. Det blev många matcher beer pong. Vaknade sent idag. Vi gick till Habit och käkade och sen ner till stranden för att spela beachvolley. Vi var rätt sega i början men sen gick det rätt bra. Victoria vann tre matcher mot fyra svenskar från ett annat hus.

 

Får se vad som händer i helgen. Men det är fint väder nu i alla fall. Runt 25-30 grader var det de senaste dagarna. Så det blir nog mer stranden kan jag gissa, och det var snack om picknick på söndag. Livet i Kalifornien är nu så bra som det ska vara.

Fotboll!!! <3

Jag har precis kommit hem från min första fotbollsträning. Det var hur roligt som helst! Väldigt jobbigt, men fruktansvärt kul. Och jag gjorde mål i matchen också!

Hinner inte skriva mer för nu ska jag åka och fira Steffi. Jag skriver mer om allt det här en annan dag!

Tre lektioner och en till biofilm

Terminens första skoldag är avklarad. Det blev till största delen bara presentationer av kurserna och oss själva. Exakt det var det i Graphic Design och Digital Imaging. Och som jag hade anat så blev det inget fotbolls-spelande ikväll. Bara presentation av kursen och upprop, och sen klart.

 

Eftersom det tog slut så tidigt så ville Elyse, Janna och jag göra nåt annat. Vi bestämde för att gå på bio. Vi såg filmen The Book of Eli.

 

Det är en post-apokalyptisk actionthriller med Denzel Washington, Gary Oldman och Mila Kunis. Den var väldigt snyggt gjord och rätt cool. Tror att jag tycker om den. Den var väldigt blodig, eller mer ”gory” för att använda ett bättre engelskt uttryck.

 

Det religiösa i filen störde mig lite, men det räddades lite på slutet. Så betyget blir 3 solglasögon av 5 möjliga.

 

Eli (Washington) och Solara (Kunis) är ute och går

Rolig helg och skum film: Dr Parnassus

Det blev en schysst helg. I fredags var det förfest här på Victoria och sen festande på La Breeza.

 

Igår, lördag, spelade Steven match igen och den här gången vann de riktigt rejält. Det var väldigt roligt att kolla på. Efter matchen väntade jag på Cecily och Lauren så drog vi hem till Cec och Riley och festade. Det var väldigt roligt och vi kom inte ut till festerna vi skulle till. Men vi var åtta pers och hade det bra med Captain Morgan, tequila, öl och champagne. Men att blanda de sakerna är inte att rekommendera…

 

Idag började vi dagen med en massa YouTube-klipp. Jag och Riley har därför gått runt hela dan idag och nynnat på Keyboard Cat-låten. Vi kollade på en massa ”Play him/her off, Keyboard Cat” men för er som inte vet vad jag pratar om så kommer här klippet med bara katten. Varning! Låten sätter sig på hjärnan.

 

 

Idag åt vi alla brunch på Crashcakes. Köpte också muffins men den glömde jag senare i Cecilys bil.

 

Dagen ägnades senare åt att gå runt i affärer. Riley ska skaffa jobb så hon var inne i väldigt många affärer och fick ansökningsblanketter och lämnade CV. Sen försenades vi också när Cecily glömde sin handväska i en affärer och vi fick gå runt och leta i hela Pasea Nuevo.  Men vi hittade den.

 

Efter ett snabbt möte med Elyse och Janna på kvällen lämnade jag tjejerna och träffade Andreas och Jocke för att gå på bio. Vi såg The Imagniarum of Doctor Parnassus.

 

Historien bakom filmen är nästan mer intressant än filmen själv. Heath Ledger spelar en av huvudrollerna, men som ni vet så dog han förra året innan inspelningen var klar. Regissören (Terry Gilliam) lyckades då få de kvarvarande scenerna att innehålla Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell istället för Ledger. Detta funkar eftersom han reser mellan olika diensioner/fantasier och ändrar då utseende varje gång.

 

Filmen då? Fruktansvärt konstig. Väldigt underlig. Den är gjord av Terry Gilliam som gjorde de konstiga tecknade segmenten åt Monty Python. Och filmen var stundtals väldigt mycket som en stor långfilmsversion av de grejerna. Gilliam måste ha varit väldigt påtänd när han gjorde den här filmen för den var så otroligt konstig.  Men jag kan inte bestämma mig vad jag tycker om den. Den är inte bra eller dålig samtidigt som den var väldigt bra och väldigt dålig. Jag gillade inte den. Jag gillar den. Hm.

 

Jag kan inte ge nåt betyg för jag kommer inte på vad jag tycker. Återkommer om det när jag fått tänka på det lite.

 

Imorrn börjar skolan. Klockan 8. Ska först ha Graphic Design och sen Digital Imaging. Sen på kvällen är det dags för fotboll! Det är nästan det jag ser mest fram emot. Återkommer imorrnkväll om hur det gick.

 

Det kringresande gänget redo att göra en av sina föreställningar.