Tårtor och utryckning på jobbet

Igår var det flera roliga saker på jobbet.

Idag fyller Hallandsposten 160 år. Det ska firas idag med tårta till allmänheten. Därför är det med en bild på en tårta i dagens tidning. Men den var vi tvungna att ta bild på redan igår. Och då den var uppskuren och plåtad så kunde vi ju inte göra annat än att äta upp den. Möms!

 

I går var det också fotografen Linns födelsedag. Hon hade med sig en egenbakad annanspaj med vispgrädde. Mer möms!

 

Kvällen var lugn redigeringsmässigt och inte mycket hände. Förrän halv tolv. Då kom ett larm om en brand på ett älderboende. Alla journalister och fotografer hade slutat för dagen, så jag och och den andra redigeraren Thomas fick åka ut med kamera och block för att rapportera.

En massa brandbilar och ambulanser följde vår väg. Men väl framme så visade det sig att det var ett larm som gått för att en gammal dam rökt i sitt rum. Ingen var skadad och inget hade brunnit upp. Så vi fick ingen story, och tur var väl det. Men det var min första journalistutryckning, och väldigt häftigt måste jag säga. Kan jag säga nu, när ändå inget hemskt hände.

Trevlig (och nästan helt gratis) helg I Malmö

Nima och Franco på balkongen


Tequila :S

 

Det har varit en jävligt nice helg nere i Malmö. Vi körde en reunion för de som bodde i Victoria House i Santa Barbara. Jag hoppade på tåget i Halmstad och där satt då Franco och Ludde. Sen hämtade Nima upp oss på Malmö Central.

 

Det blev party hela helgen mer eller mindre. Både i lägenheten och ute på stan. På stan träffade vi också Dennis båda kvällarna. Han var nere med ett gäng för att kolla på matchen AIK-MFF. Den såg vi med, först på O’Learys vid Swedbank Stadion, och de sista minuterna inne på arenan.

 

Andra vi träffade var bland andra Sam och Nimas flickvän Aleksandra.

 

Igår lördag var vi på ett ställe som hette Slakthuset. Dansgolv, beachvolleyplan och Black Jack-bord bland annat. Just Black Jacken gick väldigt bra. Dels var jag inne i ett stim, och dels var croupieren sjukt dålig. Hon verkade inte kunna sin sak, och missade en massa saker hela tiden, vilket gjorde att alla vann. Jag vann så mycket att allt jag lagt ut under helgen kan betalas med vinsten. Yeah!

Öl i Tyskland och leksaker på vinden

Igår var jag och pappa på bussresa till Tyskland. Vi ökade ut spritförrådet här hemma för resten av sommaren. Det var trevligt med bussresa, båtresor där vi åt mat och sen shoppade loss på Border Shop i Puttgarten. Det blev mest öl, men även gin och Jäger för mig. Väldigt billigt, och nu har jag grejer som kommer räcka tills långt efter jag åkt till USA.

 

Idag har vi börjat städa ut vinden. Där finns så mycket skräp och annat så vi var tvungna att göra ett ryck.

Jag tog hand om den ena halvan, där det mesta av mina grejer finns. Dels hittade jag en massa skolgrejer, typ arbeten och sånt. Jätteroligt att se. Hittade flera gamla dagböcker från lågstadiet. Bland annat en från 1993, där min familj var och hälsade på familjen Andersson. Jag skrev där att vi stannade där till klockan fem på natten. Kommer ihåg hur min lärare nämnde detta för mina föräldrar när de sågs, och då skämdes mamma och pappa. Haha.

 

Jag har också sparat tidningsurklipp och tidningar från de stora händelserna, typ 11 september, Anna Lindh-mordet, tsunamin och sånt. Bra gjort, det är coolt att se dem igen.

 

Och så hittade jag en massa leksaker. Det var jätteroligt att kolla igenom dem igen. En massa Turtles, Playmo, Lego, Batman, transformers, Power Rangers och mycket annat. Jag blev långt ifrån klar och kommer hålla på dem detta fler gånger i sommar.

 

Slimer från Ghostbusters, Kimberly/Pink Ranger från Power Rangers and Don Carnage från Luftens Hjältar

 

Leksaker och annat la jag i lådor och ställde vid väggen, liksom skolgrejer. VI hittade också en väldans masas kläder som vi aldrig kommer ha på oss igen. De la vi i säckar och lämnade in på ett sänt där hjälp-tredje-världen-ställe. Så nu kommer en massa barn där gå omkring i mina gamla kläder.

 

Idag har jag också köpt min resa till USA! Den 21:a augusti flyger jag från Köpenhamn till Düsseldorf, och sen till Los Angeles. Äntligen har jag fixat detta, känns så skönt.

 

Imorrn drar jag ner till Malmö för en Victoria Hosue-reunion. Ska bli riktigt ballt att se dem igen.

Oh happy day! (förutom för Missan)

Äntligen! Mina problem är lösta!

Jag har nu lyckats byta bort min sista arbetsdag så att jag därmed kan ta och åka till Santa Barbara den 21 augusti. Känns så himla skönt. Även om folk har sagt att det kommer att lösa sig är det inte förrän nu när jag har fått ett bekräftat "ja, vi byter de här två dagarna med varandra" som det blev deffinitivt. Stort tack till Johannes!

Nu kan jag alltså köpa flygbiljett!

Åh, jag är så glad just nu! :D :D :D

Missan var däremot inte så glad idag. Det var snarare hennes värsta dag på året. Varje sommar åker vi med henne till veterinären för att hon ska få en vaccination. Eftersom hon är ute så mycket så kan hon få en massa sjukdomar annars.

Först gömde hon sig och kom inte fram förrän vi hade bråttom att hinna till veterinären. Sen var hon som vanligt rädd och ville inte in i buren, men när vi väl kom till veterinären ville hon inte gå ur den. Men hon mådde bra sa i alla fall veterinären.


Missan i sin bur, funderandes på hur hon bäst ska hämnas mig för detta onda :P

Jurassic Park!


Velociraptor!
(eller, egentligen med tanke på storleken, så borde det vara en Deinonychus eller Utahraptor, men whatever)


Den här veckan har jag och Padde haft JP-marathon. Det började i måndags när vi kollade på första Jurassic Park-filmen, och sen blev vi sugna på att se de andra också. Jag gick i ett par dagar och letade efter mina gamla VHS-kassetter, men kunde inte hitta dem.

 

Så jag gjorde det enda rätta. Jag åkte och köpte dvd-boxen med alla filmer + bonusmaterial och sen kollade vi på dem och det var väldigt nice.

 

Första filmen är så fantastiskt bra, och det var min första favoritfilm när den kom. Då var jag och Mange riktiga dinosaurie-nördar, så när den här filmen kom var det ju det största som hade hänt.

 

Sen kom uppföljarna, och de var en besvikelse. Troligen för att man hade såna förväntningar på dem. Men nu när jag såg dem igen så var de faktiskt helt okej.

 

Har också hört att det planeras en Jurassic Park IV. Hoppas i så fall att både Ian och Alan är med, och att den utspelar sig på första ön, Isla Nublar.

 

 

Apropå gamla bekantskaper, så träffade jag min gamla gymnasieklasskompis Josefine i fredags. Hon har varit i Kina, och ska tillbaka dit, så vi hade en massa att prata om och vi hade jättetrevligt.

 

Har också börjat planera min sommarfest, som blir den 14 augusti. Tyvärr vet jag inte om jag får ledigt den 22, vilket är ett måste för att jag ska kunna åka till USA igen. Sjukt irriterande.

 

Sprang en mil igår också. Första gången på väldigt länge, och jag klarade det på under en timme. Det var bra.