Tråkigt ikväll, men roligt igår

Sitter på jobbet nu. Har hand om Hylte och Sverige ikväll. Hyltesidorna är redan klara och ivägskickade. Sverigesidorna är klara, men jag måste vänta ett par timmar på idall det händer nåt. Kollar TT. Det har inte kommit nåt nytt sedan 21:05, och nu är klockan 22:41. Måste dock vänta ifall det händer nåt. Har rätt tråkigt nu.

Igår var det desto roligare. Var på skattjakt! Tillsammans med nya och gamla folk frn Muf Halland gick vi runt i Halmstad och letade saker på en lista. Tegelsten, vatten från fontänen Europa & Tjuren, en fotboll, en röd blomma och mycket annat skulle vi hitta på 1,5 timmar och ta med. En av grejerna var ett stekt ägg. Istället för att ta med ett riktigt stekt ägg fixade vi en godisbit av typen stekt ägg. Lika finurliga var vi när vi skulle hitta en jordgubbsmössa. Jag fixade en jordgubbe och hade sen den på huvudet hela kvällen. Liksom ögonskugga...

Vårt lag förlorade dock ändå.

Efteråt grillade vi på kajen. Väldigt trevligt.

Imorrn är det midsommar och då ska jag till Öland och släkten. Vi hörs!

Glad midsommar på er alla!

Begravning och bröllop

 

Det har varit en kyrklig helg.

Den började med farmors begravning i fredags. Jag upptäckte att jag aldrig varit i Kosta kyrka förut, trots att jag varit på kyrkogården många gånger. Det var en fin begravning, inte så lång, och med en bra präst. Det var också roligt att få träffa mina kusiner på den sidan, vilket jag gör alldeles för sällan.

 

Sedan på lördagen så var det dags för Sveriges största händelse i år. Bröllopet mellan Victoria och Daniel som media skrivit spaltmil om de senaste månaderna.

 

För er som inte vet det. Jag är rojalist och gillar såna här grejer.

 

Här hemma satt vi och kollade hela dagen. Det var jätteroligt tyckte jag. Först att se alla kungligheter och andra digniteter komma och gå på röda (blåa!) mattan fram till kyrkan. Sen själva vigseln, och jag måste säga att Victoria hade en jättevacker klänning. Det var en fin ceremoni också och kul att se kortegen genom Stockholm. Himla gött att det var så fint väder.

 

Middagen på kvällen med talen var dagens höjdpunkt. Först höll Kungen och Daniels pappa jättebra tal, men sen kom Daniel. Hans tal var helt fantastiskt underbart! Väldigt vackert, och efter det finns det väl inte någon som kan tvivla på honom som prins.

 


Daniels tal

 

På jobbet har jag också hållit på mycket med bröllopet. En massa sidor, både inrikes och lokala. Men nu är det väl slut på rapporteringen på ett tag. Nu ska brudparet ut på smekmånad. Sen nästa mediabevakning blir väl när barnet ska komma. Min gissning blir att barnet föds i början på april 2011. Och min gissning är att det blir en pojke som kommer heta Oscar. Fast jag hoppas på Johan.

Officiella bilden (jag har inte alls snott de här från nån bildbyrå...)

 

Alla kungliga och kejserliga gäster, samt familjemedlemmarna

Dags för bröllop!

 

Nu är det här. I flera veckor har media hållt på med att rapportera allt och lite till från kronprinsessbröllopet. Jag gillar det. Det är en historisk dag.

 

Här hemma har vi föreberett med tårta, mousserande vin och bröllopschoklad. Jag har skjorta på mig. Det här är roligt.

 

Återkommer imorrn om allt.

Fotbolls-VM, jobb och politik

Fotbolls-VM är roligt att kolla på. Trots att matcherna inte varit superbra än så länge så är det ändå roligt att se, och jag älskar att det är tre matcher per dag.

 

Jag stör mig inte så mycket på Vuvuzelorna, tutorna som hörs hela tiden. Det är rätt roligt att se hur alla rasar och blir förbannade på dem. Chilla istället. Jag postar den här bilden. Jag gillar det riktigt mycket =)

 

 

 

Jag har börjat jobba nu. Som redigerare på Hallandsposten. Det är schysst att ha som sommarjobb. Ska mest jobba kvällar (13.50 – 00.30). Blir nice.

 

Sitter och kollar på partiledardebatten i Riksdagen. Mestadels är partiledarna plågsamt humorbefriade. Gillar dock hur Björklund, Hägglund och Ohly lyser till ibland. Däremot är Sahlin och Olofsson såååå tråkiga. Rent politiskt så kickar dock Alliansen ass med de Rödgröna just nu. Här är min dom över partiledarna i debatten och övrigt:

  • Fredrik Reinfeldt (m). Kan vara alldeles för seriös ibland. Slappna av! Du är grym! Kommer alltid med bra förslag.
  • Maud Olofsson (c). Why. So. Serious? Tråkig oftast, tyvärr.
  • Göran Hägglund (kd). Kan skämta till det rejält ibland. Rolig gubbe ibland, men flera gånger med skum politik.
  • Jan Björklund (fp). Blandar humor med politik som är så hård och allvarligt att man inte vet hur man ska reagera. Sa han precis det där!?
  • Mona Sahlin (s). Tråkigaste människan i svensk politik, ever. Hon är ond, dessutom. Självgod och jobbig. Varför valde de henne? Finns så himla många bättre sossar. Men tack för det J
  • Maria Wetterstrand (mp). Väldigt slipad och bra politiker, men går på för mycket ofta. Blir arg när hon inte får som hon vill.
  • Peter Eriksson (mp). Varför får inte norrlandstomten vara med? Han är rätt chillig, men utflippad rent politiskt. Mycket sämre än Wetterstrand.
  • Lars Ohly (v). Jag är helt emot allt vad hans politik står för, men han är ändå en av mina favoritpolitiker. Man kan bara skratta åt honom, både hans skämt och hans olika förslag.

Jättebra helg

Den trevliga veckan i Göteborg följds upp av en riktigt trevlig helg i Halmstad och Getinge.

 

Igår var jag inne i stan och träffade Maria. Hon var nere i helgen så vi passade på att fika och sitta och snacka om allt möjligt från Santa Barbara, sommaren och vad vi gjort våra första dagar i Sverige. Väldigt trevligt.

 

På kvällen var det födelsedagsfest i Getinge. Evelina och Hanna firade i GIF-stugan och där var jättemycket folk och en massa personer som jag inte sett på jättelänge. Mat, lekar, dans, dricka, musik, en jättetrevlig och rolig kväll.

 

Nu blir det fotboll. Det är så dåligt väder, och då är det tur att det är tre matcher per dag man kan titta på i VM.