Spring break börjar nu!


Vårt hotell!

(Större bild)

 

Nu jäklar är det dags: Spring break i Cancun!

 

Det ska bli så jäkla gött att komma i väg. Det har varit väldigt mycket i skolan nu på sistone, med en massa midterms och annat. Ska också bli riktigt härligt att komma till konstant värme, sol, bad och party. Tio stycken är vi som åker, men jag vet att flera andra som vi känner också ska dit/är redan där.

 

Vi åker inatt klockan 02 från Santa Barbara i en buss mot LAX. Planet går 07 och vi är i Cancun runt 15, lokal tid, efter att ha mellanlandat i Mexico City.

 

Veckan har gått väldigt snabbt. I lördags var vi på Josh fest och där träffade vi en massa nya människor som jag inte träffat förut. Det var väldigt trevligt.

Var sjukt trött i söndags efter ingen sömn och upp i ottan för att åka på cheertävling. Vi åkte till Long Beach igen. De kom trea.

Sen har det i veckan varit en massa midterms. Gick väldigt bra i grafisk design. 94% på den skriftliga midtermen och 100% på den praktiska (göra ett vykort i InDesing).

Midtermen i Digital imaging kommer bli lätt och jag gör den veckan efter jag kommit hem.

 

Idag har jag köpt hawaii-skjorta och tvättat, och nu ska jag packa.

 

Inatt åker jag alltså iväg. Och jag kommer inleda ett experiment. Jag ska nämligen inte ha datorn med mig. En vecka utan dator och internet. Har aldrig varit utan så länge. Typ. Får se hur det kommer gå. Kommer kanske få panik nån dag och leta runt halva Mexico för ett tillfälle att kolla min facebook.

 

Nä, så farligt kommer det inte vara. Men därför kommer jag inte vara nåbar under den här veckan. Kommer inte uppdatera bloggen, vara inne på msn/skype eller skriva saker på facebook.

 

För det jag ska göra är sola, bada, festa, dricka, äta, träffa tjejer, go bananas och bara njuta av livet. För att citera Chandler i Vänner: ”Spring break, woohoo!”

Brandbåt i LA!

Det har varit en rolig helg, även om det bara är lördag förmiddag än.

 

Onsdag var det som sagt St Patricks Day. Jag skulle festa med några i fotbollslaget. Det var rätt roligt att se att alla spelare verkligen ville komma ifrån träningen och börja festligheterna. Det var lite halvlama insatser och inte mycket spring. Inte förrän coachen sa att vi kunde sluta och alla rusade till sina väskor och bilar. Folk sprang då snabbare än under hela matchen :P

 

Vi drog direkt till några av spelarnas ställe vid Modoc. Det var väldigt roligt med olika öllekar, spel och annat. Sen drog vi till Sharkeez som hade en väldigt lång kö, men vi fick halvbra platser. Men vi kom in och hade trevligt. Jag har aldrig hängt med de här personerna från fotbollslaget, Sandra, Attilla, Emily, Björn plus deras roomies, samt Elyse som jag ju redan hänger med, men det ska jag nog börja göra mer.

 

I fredags skulle skolans Business club åka till Los Angeles och åka ut på en yacht i LA:s hamn och få en guidad rundtur både där och på ett av världens största frakt-företag. Sen hade de tänkt gå på basket eller nåt på kvällen. Jag var tillfrågad om jag ville följa med men tyckte inte att jag hade råd. Nima, som är ordförande för klubben, tyckte dock att jag kunde skriva en artikel och ta bilder, och jag skulle inte behöva betala för resan. Jag hade inget att göra ändå, så jag följde med.

 

Vi åkte 8.30 från skolan och båten skulle gå vid 11. Jag åkte med Anna, Caroline och Matilda och vi åkte efter en till bil. Vad vi inte hade räknat med var Los Angeles-trafiken. Den var tung och vi fick verkligen kämpa för att hinna. Vi kom fram 11:04. Och då gick båten. Vi fick stå på hamnen och se alla andra åka iväg. Det var en guidad tur för businessklubben men de väntade inte på alla. Jävligt jobbigt.

 

Vi gick därför runt i hamnen och tittade. När vi stod och pratade kom det fram en brandman och frågade var vi var ifrån och vad vi gjorde här. När vi sa att vi var från Sverige och precis missade business-båten sa han: ”Äh, strunt  det. Kom med här så ska ni få en bättre rundtur”.

 

Så han tog med oss in till båt-brankårens brandstation och vi fick en guidad rundtur på brandbåten! En av USA:s största och han (som var kapten över stationen) visade oss allt, allt rum, maskinrummet, vattenkanonerna, kommandecentralen, allt. Han var jättetrevlig och rolig och vi hade en underbar tid. Mycket roligare än vi skulle ha haft på den andra båten och åka runt och kolla på containrar. Vi ahde det hur häftigt som helst.

 

Jag, Matilda, Caroline, Luis, Anna och Jose på brandbåten. Brandkaptenen tog bilden =)

 

Jag i Los Angeles hamn

 

När de andra kom tillbaka med sin båt åt vi lunch och åkte sen till Kintetsu, ett japanskt transportföretag som är väldigt stort. Vi fick en rundtur även där.

 

Sen delade alla på sig. Flera skulle åka och kolla på basket. Det hade varit roligt, men jag känner att jag måste spara pengar nu så jag åkte med några andra istället. Vi åkte hemåt, men via Santa Monica och Malibu. I Malibu stannade och drack kaffe i solnedgången. Helt fantastiskt.

 

 

Ikväll är det St Pattys Day-fest igen. Josh, vår irländska kompis, ska ha fest hos sig eftersom han inte kunde i onsdags. Ska bli skoj. Han har lovat att ha på sig sin kilt.

Imorrn är det en till Cheertävling, troligt den sista. Den är i Long Beach igen. Så det blir en till lång med förhoppningsvis rolig dag.

 

I veckan har jag två midterms. Hade en i veckan, och den gick väl sådär. Fick bara B på den. Men jag klarade uppskrivningen i veckan! Yaaay!

Men hela veckan kommer bara bli en ända lång väntan på torsdag. Spring break in Cancun baby!

Happy St Patrick’s Day!

Allt är grönt idag. Det är coolt. Folk har gröna tröjor på sig, och om de inte har det får man nypa dem. Så är det faktiskt.

Idag ska vi fira Irland genom att dricka! Precis som irländarna själva. Jag hade tänkt köpa Guinnes. Men jag hatar det. Fast det är ju irländskt tänkte jag, så då måste jag väl ta det. Men så hittade jag en ljus irländsk öl, Harp, så den blir det ikväll.

 

Min krönika har kommit med i skoltidningen. Det är rätt roligt. Jag skrev en krönika om det dåliga vädret som har varit de senaste veckorna. Men idag är den varmaste och härligaste dagen hittills den här terminen. Ironi!

 

Här är den iaf:

 

http://media.www.thechannelsonline.com/media/storage/paper669/news/2010/03/17/Opinion/Column.Never.Are.We.Satisfied-3889721.shtml

 

Igår var vi på middag för att fira att Sam ahr kommit tillbaka. Åt väldigt god mexikansk mat på Sandbar.

 

Nima, Dennis, Sam, Erik, jag och Franco på Sandbar

 

Ikväll blir det fotboll och sen fest. Ha det bra!

Cheertävling i Irvine, och lite annat

Jag kan lätt bli cheerleader! Här är jag som back spot, Lauren och Cecily som base och Riley som flyer

 

Helgen har varit ovanligt lugn. Förutom lite beerpong i torsdags så blev det inget festande alls faktiskt.

 

På fredagskvällen tog jag det lugnt för att vi skulle iväg tidigt på lördagen för en cheerleading-tävling. Jag, Cecily, Lauren och Riley åkte kvart i nio iväg mot Irvine. Det ligger söder om Los Angeles. Vi kom fram i god tid för tävlingen och han både äta och vila i bilen innan tävlingen började.

 

Jag och Riley hade det skoj på läktaren och kommenterade allt. Jag vaktade väskor åt Cecily, Linnea och Duprel. Så det var lite roligt att trots att det var hundratals tjejer i arenan så var det jag som hade flest handväskor :P

Sen det var dags för SBCC. De var jätteduktiga och samspelta och slutade till slut tvåa. Ett bra resultat, men de borde ha vunnit. Det tyckte till och med några av tjejerna i vinnarlaget som vi råkade tjuvlyssna på.

 

När vi kom hem till SB hade jag problem. Jag hade glömt min nyckel. Jag ringde till Nima på vägen hem och han berättade att alla var i Montecito. Verkligen alla. Jag ringde runt till en massa folk och verkligen alla var i Montecito, vilket är en stad/fin förort öster om Santa Barbara. Jag fick hänga lite till med tjejerna. Cecily skulle på middag med sin mamma men jag och Riley fick följa med även om vi försökte säga att vi inte ville tränga oss på. Men Cec’s mamma gillar Riley och mig så det var okej.

 

Sen var alla jättetrötta. Nima skulle hem och vända, och då kunde han släppa in mig. Jag gick och la mig vid tolv en lördag. Det var många år sen sist. Men efter en heldag med en bilåkning, tävlingar och väldigt mycket värme var jag helt slut.

 

Nu är Sam och hälsar på. Han bodde i det här huset förra terminen men bor i Illinois nu. Kul att ha honom på besök.

 

Och så måste jag bara kommentera Melodifestivalen. Fel låt vann. Hur tänkte svenska folket. Finns det nån som kan sjunga med I den konstiga låten? Jag hade hoppats att Salem al Fakir skulle ha vunnit. Så det så. Sverige kommer inte ha en chans i Eurovision Song Contest.

 

Har dessutom ett par midterms och uppskrivning den här veckan.

Journalistbråk och annat

Den här veckan har jag varit arg på redaktörer och sportat.

 

Anledningen till att jag är arg på redaktörerna har med mina två artiklar att göra. Eller, bara ena. För den ena (konserten), den som jag gjorde sent i söndagskväll och gjorde att jag missade Oscarsgalan helt kom inte ens med i tidningen. Den ligger på hemsidan, men inte i papperstidningen.

Här är den:

 

http://media.www.thechannelsonline.com/media/storage/paper669/news/2010/03/10/Entertainment/An.Evening.Of.Eclectic.Music-3887513.shtml

 

Den andra artikeln (Lacrosse) kom med, men den hade de ändrat om så mycket att jag inte känner igen den längre. Värst var att de hade tagit bort en tjej helt, men behållit hennes citat och gett dem till de andra. Helt oacceptabelt. Så jag har bråkat en del med redaktörerna den här veckan och det är väl inte helt löst ännu. Men det ordnar sig.

 

Även om jag inte gillar den här artikeln längre, så här är den:

 

http://media.www.thechannelsonline.com/media/storage/paper669/news/2010/03/10/Sports/City-College.Womens.Club.Lacrosse.In.First.Season-3888124.shtml

 

Idag har vi spelat football. Vi skulle ha spelat basket på skolan där vi brukar, men då var det fortfarande barn kvar på skolgården och vi fick inte gå in. Så vi gick till parken jämte och spelade football. Har aldrig gjort det förut, men det var väldigt roligt tyckte jag.

 

Har också denna veckan spelat iskall fotboll i måndags, men onsdagen var bättre. Vädret har nämligen blivit bättre och varmare. En del löpning och gym med. Gött. Den hälsosamma stilen inför spring break funkar bra. Förutom idag och igår när det blev en del öl, hamburgare och milkshake...

 

I tisdags höll vi på med rörelse-bilder på fotolektionen. Vi har tagit bilder så att det ser ut som att det är jättemycket fart i dem. Det är coolt att lära sig nya saker som det här. Det här är något som jag kommer använda mycket i framtiden.

 

Wrooooom!Wosh!


Den här veckan har vi alla gått och nynnat på Erasures låt Always. Detta eftersom alla varit fast i flash-spelet Robot Unicorn Attack. En regnbågs-enhörning som springer och hoppar bland molnen. Väldigt enkelt och beroendeframkallande. Och så musiken som fastnar.

 

http://games.adultswim.com/robot-unicorn-attack-twitchy-online-game.html

 

Imorrn är det ny cheer-tävling, kanske den sista. Den är i Irvine, tror jag, och det är långt söderut. Så vi kommer nog ge oss av väldigt tidigt imorrn bitti.