Hollywood med föräldrarna

Skylten!!!

 

Det har varit tre trevliga och roliga dagar med mamma och pappa I LA och Hollywood. Vi hade tänkt bo downtown, men hittade ett bra hotell i Hollywood och det var nice. I måndags åkte vi tåg ner, första gången jag åker tåg här på västkusten. Det gick snabbt och smidigt. Och sen tunnelbana till hotellet. Första kvällen ägnad vi bara åt att gå runt i kvarteret (Sunset Boulevard…) och åt på en restaurang och chillade på hotellet.

 

Nästa dag efter hotellfrukost åkte vi in till Hollywood Blvd där vi hoppade på en sightseeingbuss. Vi åkte runt i ett par timmar och kollade på kända platser och en himla massa kändishus i Beverly Hills och Bel Air, (bland andra Michael Jacksons sista hus, Christina Aguilera, Playboy Mansion)och åkte även på Rodeo Drive och Melrose Avenue. Tyvärr stannade vi inte nära Hollywood-skylten, men annars var allt jättebra.

 

Michael Jacksons sista hem. I sovrummet längst upp dog han.

 

Väl tillbaka inne i Hollywood så käkade vi på CPK med utsikt över Hollywoodskylten och sen sedan till Madame Taussauds. Jag har varit där i december, men det var roligt ändå och vi hade det roligt.

 

Lunch på CPK med skylten i bakgrunden

 

Familjen Hammerby och President Obama.

 

Idag har vi återigen varit inne på Hollywood Blvd. Vi gick på tre museum. Ripley’s Blieve it or Not, Guinness Museum of World Records och Hollywood Wax Museum. Det första var väldigt roligt och häftigt, det andra var rätt dåligt och det tredje var ett stort skämt. Men det var roligt ändå. Sen på eftermiddagen lite promenad i området kring hotellet med en koll på Los Angeles City College och den stora scientologi-kyrkan. Ballt, men lite skämmande.

 

Nu sitter jag på tåget tillbaka till Santa Barbara för min sista vecka innan sommaren.


Graduation!

Maria, Stephanie och jag

 

För jag har tagit studenten! I have graduated! Ha.

I torsdags var det tävlingen Soma Showcase där vi lämnat in grejer i de olika mediaämnena. Jag vann inget dock.

I fredags var det graduation. På förmiddagen kom vi dit och tränade på hur vi skulle göra och på eftermiddagen var det dags. Vi hade våra dräkter vi köpt. Svarta dräkter och hattar och sen gick vi till våra platser till tonerna av the graduation song, Pomp & Circumstance. Sen nationalsången, tal av skolans president och skolans commencement speaker och sen fick alla i tur och ordning gå upp på scenen och få sitt namn uppräknat. Riktigt ballt, och de klarade av att uttala mitt namn. Så fick vi diplom och sen vänta på alla att bli klara och sen hade vi graduatat! Jag slängde inte min mössa i luften, men flera andra gjorde det.

 

Jag har bilder på min kamera, men jag har inte hunnit lägga in dem på datorn än, så just nu får det bli bilden här ovanför från Marias kamera.

 

Det känns konstigt att jag har haft min graduation. Dels för at det innebär att det här året har tagit slut. Det har gott så rasande fort att det inte går att fatta. Men också för att jag inte är klar med utbildningen här.

Det kommer nämligen bli så att jag kommer stanna kvar här i Santa Barbara ett år till. Det har tagit lång tid att fatta det beslutet, men det är det rätta. Jag älskar Santa Barbara, staten, landet, folket, skolan och jag är inte klar med det här. Jag behöver ett år till. Så jag kommer till Sverige i sommar och åker sen tillbaka till USA i augusti för ett år till med journalistik och foto på Santa Barbara City College. Så jag kommer graduata en gång till.

 

Både torsdag, fredag och lördag har inneburit avslutningsfester. Massa roliga fester på många ställen. en nu har folk redan börjat åka hem, och kommer fortsätta så under veckan. Vissa kommer jag kanske aldrig se igen, vissa kommer jag.

 

Imorgon åker jag och mamma och pappa till Los Angeles för några dagars turistande. Sen åker jag tillbaka till SB för en vecka innan jag flyger tillbaka till Sverige den 2 juni.


Finals och annat

Hej!

Än en gång har det tagit lång tid för mig att uppdatera bloggen. Än en gång, jag ber om ursäkt.

Det har varit mycket med finals och sista lektioner nu. Det har dock gått väldigt bra. Jag kommer nog få A i alla ämnen även denna terminen verkar det som. Jäkligt nice =)

 

Igår var jag, Jocke och Ludde ute hos Cecily och festade med henne, Lauren, Riley och Vaios. Festade där och hade det asnice. Spelade Guitar Hero för första gången på över ett år. Sen åkte vi in till stan för att gå på Sharkeez, men det var så in i helskotta lång kö så det blev inget av det. Vi åkte tillbaka och fortsatte festa.

 

Idag har vi haft sista lektionen med The Channels. Vi tog en gruppbild och tittade på fotografernas bilder. Under tiden fick vi en massa mat från Silvergreens, lyxiga mackor, pastasallad, fruktsallad, kakor, efterätter, hur mycket gott som helst.

 

Ikväll ska jag gå på Soma Showcase och se ifall jag har vunnit några priser. Imorrn är det graduation och sen är skolan helt och hållet slut för den här terminen. Känns väldigt konstigt.

 

På måndag åker jag och mina föräldrar till LA, men vi hörs förhoppningsvis innan dess.


Sorry!

Jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit på så länge. Det har varit mycket att göra.

 

Mina föräldrar är här nu i alla fall. Vi har varit runt en massa i stan och kollat på väldigt mycket. Igår var vi bland annat på The Mission som är stans stora sevärdhet, men jag har aldrig varit där, så det var roligt.

 

Finals-veckorna har börjat. Alla pluggar överallt känns det som. Jag har haft det praktiska provet i Grafisk design, och nästa vecka kommer det teoretiska.

Min slutportfolio i foto är inlämnad, och den blev väl rätt så bra. Har också skrivit ut bilderna på Lauren, men inte hunnit ge henne dem för hon är bortrest.

Sista artikeln i The Channels är skriven och utkommen. Här är min sista artikel för den här terminen:

 

http://media.www.thechannelsonline.com/media/storage/paper669/news/2010/05/12/Features/AwardWinning.Writer.Steps.Closer.To.Becoming.English.Professor-3919200.shtml

 

Nästa vecka ska vi ha vårt sista redaktionsmöte och då ska vi äta pizza. Yeah.

I digital imaging har jag gjort mitt final project och det var rätt tråkigt.

Har haft min sista fotbollsträning för säsongen. Sista träningen var riktigt rolig, och alla spelade jättebra. Det var tråkigt när det var över.


Härlig dag med foto, basket, telefon och sol

Fotostudion

 

Det har varit en riktigt bra dag idag!

 

Om ni kommer ihåg så var en av Laurens födelsedagspresenter från mig att bli fotad i skolans studio och få en massa porträttbilder. Idag blev den dagen när vi skulle göra det.

 

Jag kom dit först och föreberedde studion med lampor, stegar, bakgrunder, ljusdämpare och annat. Sen kom Lauren dit och hon hade med sig en massa olika ombyten. Vi körde igång och höll på rätt länge och vi hade jätteskoj.

 

Bilderna blev väldigt bra måste jag säga. Jag är nöjd med ljuset i de flesta, och ännu mer nöjd att det var bara jag som hade fixat alla ljusen. Var de stod, vilken typ av ljus, hur många. Det var väldigt roligt och nyttigt för mig att lära mig för jag har inte gjort så mycket sånt. Nu ska jag bara redigera dem i Photoshop lite och sen skriva ut några av de hundratalsbilderna jag tog och ge till Lauren. Hon har hade roligt, jag hade roligt, det var en rolig grej helt och hållet. Vi åkte sen till Starbucks och fikade och snackade.

 

Här kommer några av bilderna:

 

 

Jag har köpt en ny telefon idag! Jag är trött på att ha en tråktelefon, så nu har jag köpt en cool telefon. En Tap. Har aldrig hört talas om det märket förut. Men det är en smartphone med touch screen ed en massa coola funktioner som GPS, internet, bra filmkamera, spel, och mycket mer. Min telefon som jag har i Sverige är trasig, så då kan jag använda denna eftersom jag köpt den utan abonnemang.

 

Det har varit väldigt fint väder idag. Och i ett par veckor nu. Riktigt varmt och skönt. Nu i eftermiddag drog jag, Nima, Andy, Steven, Ludde och Franco till kyrkskolan och spelade basket. Det var riktigt skoj och vi höll på länge. Steven är ju proffs, men vi andra försökte så gott vi kunde med. Vi hade väldigt skoj.

 

Vet inte vad vi ska göra nu. Kanske äta pizza. Men jag kan sammanfatta dan och säga att det har varit sjukt roligt och en av de bästa på bra länge. Yeah.


Jättemycket att göra + Cinco de Mayo

Shit, jag har haft så sjukt mycket att göra de senaste dagarna. Och allt har varit koncentrerat till två dagar känns det som. Måndag, ingenting, tisdag – jävligt mycket att göra, onsdag, väldigt mycket att göra, idag – ingenting.

Hade följade saker att göra i tisdags: lektioner på förmiddagen och kvällen, redigera foton, skriva ut foton, skriva ut texter att lämna in till showcase, ladda upp texter, bränna cd-skivor, förbereda intervju, göra photoshopläxa, jobba med final portfolion i grafisk design, åka fram och tillbaka hem för att hämta min kamera och sen försöka hinna med och äta. Allt under de fyra timmarna mellan de två lektionerna. Hann äta, gick med Sahar och Christine till det fantastiska sushi-stället vid hamnen. Det var behövligt för att jag inte skulle krevera.

 

Hem sent på kvällen och upp tidigt som fan på onsdagen.

 

Igår var vi på studiebesök på ett tryckeri i Ventura. Eftersom det är en bit att åka så drog vi från Santa Barbara vid kvart i sju. Det var roligt på tryckeriet och en trevlig utflykt. Vi åkte dit i en svenskbil med mig, Veronica, Sahar, Rebecka och Hanna.

 

Jag sov hela vägen hem i bilen. När jag kom tillbaka till skolan var det dags för nästa grej, min sista intervju för den här terminen. Vi håller på med avslutningsnumret av The Channels och ska intervjua en massa folk som tar examen. Jag intervjuade en toppstudent som blivit antagen av både UC Berkely och UCLA men valde att gå till LA. Intervjun gick bra. Sen skulle jag hem och skriva texten. Gick halvbra, men den blev på tok för lång. Så jag satt i ett par timmar och skrev om den, omorganiserade och sånt. Det är alltid jobbigt att skriva för mycket, för då måste man ta bort delar man verkligen gillar. Ville bli klar så jag kunde börja festa.

 

Igår var det nämligen Cinco de Mayo. En mexikansk högtid som firas till minne av ett slag som mexarna vann. Det firas mest av mexare i USA och det görs genom att dricka. Typ som alla svenska högtider då. Högtiden går också under namnet Drico de Mayo. Så igår körde vi meikanskt här hemma. Mexikansk öl, tequila, nachochips, mexikansk musik. Usch. Den där tequilan skulle jag aldrig köpt… Vi hade tänkt gå ut, men vi kom aldrig så långt.

 

Idag har vi haft Channels-lektion i typ 15 minuter. Alla var bakfulla. Nu ska jag snart till skolan igen och jobba med min final portfolio i grafisk design.

 

Mexico!


Härlig helg + slut på Ugly Betty

Det har varit en väldigt trevlig helg. Lärt känna flera nya människor och haft väldigt skoj.

 

Som jag skrev så åkte jag och Jocke till Sahar och Christine i IV i fredags och vi spelade en massa ölspel och lekar. Kings cup, Jag Har Aldrig och andra lekar. Vi drog sen ut på DP och där kom vi ifrån varandra. Som vanligt där. Till slut hängde jag med Veronicas roomies Diana och Magdalina så jag följde med i deras bil när de skulle åka tillbaka downtown.

 

Lördagen var stranddag. Härligt. Låg och kollade på en beachvolleyturnering. Sen på kvällen grillade och förfestade vi här. Veronica, Diana och Magdalina kom hit och vi drog sen ut på stan. Gick till Tonic, där jag inte har varit tidigare. Det var rätt lite folk, men vi ägde dansgolvet ändå.

 

Idag, liksom en av dagarna förra veckan har jag bara slappat och kollat på Ugly Betty. Ja, jag erkänner, även ifall det är pinsamt. Jag älskar det programmet. Det är roligt, bra karaktärer, bra skådelspelare, en härlig nivå på dramat, underbara dialoger och en allt igenom trevlig stämning. Tyvärr tycker dock inte alla det, och därför är serien nu nedlagd.

 

Jag har missat att kolla på avsnitten när de sänts i vår så jag har nu laddat ner alla och kollat på dem i följd. Idag tror jag att jag hade ett 4-5 timmars maraton med de sista avsnitten fram till det allra sista avsnittet. Serien höll standarden ända in i slutet. Finalavsnittet var väl lite lamt men det funkar. Jag kommer sakna den här serien. Framförallt bästa karaktärerna Amanda och Marc.

 

Ni kommer vara saknade!

 

Det här har också fått mig att tänka på hur mycket jag kommer sakna folket här när jag drar. Har nu köpt flygbiljett till Sverige. Flyger den 2 juni, landar 3 juni. Men jag har en känsla av att det här inte blir nåt avsked, utan mer ett ”vi ses snart igen”.


Valborgsmassoafton!

Ar i skolan och skriver sa darfor saknar jag de tre sista bokstaverna i alfabetet.

Idag ar det Kungens fodesedag. Grattis Kungen!

Idag ar det ocksa valborgsmassoafton. Vi ska inte fira med nan eld, men vi ska fira pa akta svenskt vis. Dricka en massa alkohol.

Jag och Jocke och kanske nan mer ska hem till Christine och Sahar i IV och spela olika drinklekar. Kommer bli riktigt roligt. Vi kommer sova over dar och sa fortsatter vi imorrn.
Imorrn ska det visst vara vattenkrig pa Del Playa. Vattengevar! Coolt. Far se om vi deltar.

Annars ar allt bra. Solen har kommit idag. Varmt och gott.

Har haft en chillig vecka. Borjar ocksa fundera pa min framtid. Far se hur det blir och var jag ar och gor i host.

Nu ska jag kolla lite pa skolans baseball-lag och sen drar jag till Isla Vista. Vi hors!

RSS 2.0