Underbar Thanksgiving-helg


 

Det har varit en lång och väldigt trevlig helg med riktigt Amerikanskt firande av Thanksgiving. Mycket har handlat om att äta.

Sent i onsdags kväll åkte jag, Cecily och Vaios norrut, till Paso Robles ca 2 immar norrut. Första Thanksgiving-maten redan när vi kom fram, pumpapaj och äppelpaj med cool whip (typ en blandnig mellan vispgrädde och glass). Möms!

Tidigt på torsdagen väcktes vi och kollade sen på Thanksgivingparaden från New York med alla vagnar, uppträdanden, ballonger och annat coolt. Undertiden drack vi en massa varm choklad och åt amerikansk frukost; ägg, bacon, skinka, korv och en slags friterade brödbollar som familjen Trowbridge brukar ha.

Under stor del av dagen lagades det mat, och alla hjälpte till. Jag har stuckit upp min hand i en kalkonrumpa för första gången. Det var intressant.

På dagen lät vi Cecilys mamma laga färdigt allt och vi andra åkte runt i Paso och Templeton och Cecily visade en massa olika ställen, olika affärer, restauranger, parker, byggnader som skadades av den stora jordbävningen 2003, hennes gamla High School och en massa annat. Det var roligt.

 

En gata i Templeton har bara byggnader i Västern-stil

 

Vingård utanför Paso

 

Kvällens middag var en enorm smakfest med så mycket gott. Till förrätt räkcoctail och sorbet, sen den stora middagen med kalkon, potatismos, sås, stuffing, tranbärsgelé, grönsaker, sourkraut (en familjetradition som ingen tycker smakar gott), bröd och en massa annat. Sen mer paj och godis.

 

Vaios, Virginia, Cecily och jag

 

Kalkonen

 

Stuffing!

 

Räkcoctail

 

Jag och Cecily

 

Jag och Vaios visar hur man beter sig på en fin middag :P

 

Vi har ägnat kvällarna åt att kolla på olika julfilmer. Det har varit väldigt trevligt. Samt ätit rester av torsdagens middag. På fredagen gick vi och såg den nya Disney-filmen Tangled som handlar om prinsessan Rapunzel. väldigt bra film faktiskt. På dagarna har vi åkt runt och kollat på en massa olika städer och stränder i närheten; San Luis Obisbo, Pismo Beach, Atascadero, Morrow Bay och Cayucos. Väldigt mycket berg, fina stränder och cool natur. Lördagen festade vi hos Cecily’s barndomsvän Shanna, som jag har träffat ett par gånger tidigare.

 

Pismo Beach

 

Cayucos

 

Vädret har inte varit bra. Det har varit svinkallt, med minusgrader på nätterna. Det har regnat en del med, men mestadels var det uppehåll.

Men trots det har detta varit en oförglömlig helg. Jag har fått uppleva ett riktigt amerikanskt firande av Thanksgiving, fått äta en massa god mat och umgås med familjen Trowbridge. Jag är så tacksam för allt just nu. Älskar livet helt enkelt.


Jättemånga roliga saker! LÄS!!!

Ok, en kort sammanfattning:

 • Jag kommer bli editor nästa termin!
 • Jag kommer förmodligen få en praktikplats till våren!
 • Jag ska åka och fira Thanksgiving nu!

 

Nu i eftermiddag skickade vår journalistiklärare ut förslaget på vilka som ska bli nya editors på skoltidningen nästa år. Jag är en av dem! På grund av att många vill vara med har några poster splittrats och några har lagts till. Min post är helt ny. Det är Managing / Online editor. Det kommer innebära at jag dels har ansvar för allt som är på nättidningen, jag kommer ha översikt över alla på tidningen och se till att de gör sitt jobb, och jag kommer dessutom vara med och hjälpa nyhetsredaktören i hans arbete med hårda och heta nyheter.

Känns jättebra att jag fått det här förtroendet. Är väldigt stolt och exalterad över våren.

 

Idag var jag dessutom på intervju för en praktikplats i vår. Det var med en organisation som heter SCORE, som är en slags konsultfirma för småföretagare. De är före detta vd:ar och företagsledare som nu har pensionerat sig, så helt gratis erbjuder de småföretagare råd och hjälp med allt möjligt. De kontaktade vår journalistiklärare och sa att de behövde en journalistpraktikant som kan skriva i deras nyhetsbrev, göra reportage om deras verksamhet och de som de har hjälpt, skriva profiler och annat. Jag kontaktade dem och idag hade jag en intervju med en av ledarna, och det gick jättebra. Vi hade en lång bra pratstund och jag visade de tidningsartiklarna som jag skrivit i höst. Han var väldigt imponerad av allt och verkade gilla mig. Han ska nu ta upp detta med styrelsen, men på honom verkade det inte som att det skulle vara några problem för mig att få börja hos dem i januari. Åh, vad roligt det ska bli med arbetslivserfarenhet från USA!

 

Imorrn, torsdag, är det Thanksgiving. Det har märkts idag. Typ inga folk på lektionerna eller i skolan, men däremot är motorvägen helt igenproppad och rör sig 0 km/h. Därför kommer vi vänta med att åka iväg.

Jag, Cecily och Vaios ska åka hem till Cecily’s mamma i Paso Robles, ca 2 timmar norrut. Eftersom detta är min första Thanksgiving har hon lovat mig att vi ska göra alla traditionella saker och äta allt som man ska. Jag är så himla glad! Det kommer bli riktigt kul. Roligt att se var Cecily bodde förr med (hon är inte uppväxt där, utan i New York och Alaska). Så vi kommer vara borta hela helgen.

 

Jag kommer kunna njuta hela helgen. Jag är klar med alla mina saker jag hade på listan i förra inlägget. Helt utan att tänka på nåt skolarbete kan jag bara njuta av ledigheten.

 

Till sist kan jag bara visa att vi även har julstämning här i Santa Barbara, trots att vi inte har de snöstormarna det verkar vara i Skandinavien. Så här kommer en julig bild innan jag drar iväg och firar en annan högtid. Ha det bra allihopa så hörs vi nästa vecka!

 

Pepparkakor, glögg och julmust. I love World Market Store på State Street


Mycket gjort, Harry Potter – men fortfarande ingen svensk film

Bilen funkar igen! Nytt batteri = jag är king of the road igen. Extra kul att jag och Ola lyckades byta det helt själva med.

Den stora skolgrejen är nu klar. Har skrivit klart engelskauppsatsen om Don’t Ask, Don’t Tell. Det har väl gått rätt så bra tycker jag. Ska lämna in den i morgon bitti. Känns gott att ha det överstökat.

Men det är fortfarande mycket att göra de här tre dagarna. Följande ska jag klämma in på tre dagar, varav första dan (måndagen) nu är över:

 • Engelskauppsats
 • Läsa ut Into The Wild
 • Fixa bilen
 • Book quiz på Into The Wild
 • Tre fotouppgifter
 • Presentation av en artikel på The Channels
 • Gå på Academic Senate-möte
 • Skriva artikel om Academic Senate-mötet
 • Gruppmöte till Comm-klassen
 • Göra klart mina uppgifter inför inlämnandet av Comm-grupparbetet
 • Förbereda de praktiska grejerna till vår awesome presentation av Comm-grupparbetet
 • Intervju om praktikplats till våren
 • Packa inför helgen
 • Eventuellt fotbollslektion
 • Göra onlinediskussion till comm-klassen

 

Tre saker klara, många to go.

 

I lördags såg jag den nya Harry Potter. Det är den sjunde och sista boken som blivit till två filmer. Första delen visades nu, och del två kommer i maj tror jag. Filmen var riktigt bra, och följde boken riktigt bra. Himla bra att det blivit två filmer, då kan de ägna mer åt djupet i den första delen av boken, som den här filmer bygger på. Ni som inte sett filmerna kommer inte få ut nåt av den här, och man bör nästan ha läst böckerna för att uppskatta den fullt ut. Det känns verkligen som att de gjort den här filmen åt de inbitna fansen som har läst böckerna. Väldigt kul

 

Ikväll var det planerat att jag, Cecily och Lauren skulle göra ett nytt försök att se Luftslottet som Sprängdes. Den gick på en bio utanför stan, och nu när min bil funkar igen så körde jag. Men vi hittade inte bion. Vi körde runt länge, letade, fattade inte instruktionerna på GPS:en och var till slut tillbaka där vi började. Så eftersom vi ändå blev försenade struntade vi i filmen, åkte in till stan och åt glass och gick och kollade i affärer istället.

 

En av tre fullbokade dagar avklarade, och sen ska det bli så himla skönt med en lång helg helt utan att behöva tänka på skolarbete whatsoever. Tror att jag kommer blogga en gång till innan jag åker. Vi hörs!


Djurfest och plugg – men ingen bio

Nu ska jag ta och sätta igång med plugget. Hela idag, lördag, och hela imorrn ska jag ägna mig åt mina två stora grejer som ska vara klara nästa vecka. Dels grupparbetet i Masscommunication, där vi jämför våld och alkohol i dokusåporna Jersey Shore och The Real World: New Orleans. Och sen den stora engelskauppsatsen som vi har hållt på med hela hösten. Jag skriver om Don’t Ask, Don’t Tell-lagen, som innebär att öppet homosexuella inte får vara i militären. Jag skriver om varför den här lagen borde slopas, och har en hel del jobb framför mig de här två dagarna.

 

Igår hade jag och Cecily tänkt att gå se Luftslottet som Sprängdes, den sista filmen i Millennium-serien, på bio. Vi gick först och åt middag och shoppade, men när vi kom till bion så visades inte den filmen längre. De hade Harry Potter i alla salonger. Den ska vi se senare, så den ville vi inte se då. Den enda bion som visade den låg utanför stan så dit skulle vi inte hinna. Vi tog istället och gick runt lite på stan och gick och satte oss på Starbucks, där jag förvandlades till en zebra.

 

Efter bion hade jag tänkt dra till en fest som några av de svenska tjejerna i skoltidningen hade. Temat var djur. Jag hade på mig en svart-vit-randig tröja och köpte svart och vitt smink. Cecily gjorde ränder i mitt ansikte och vips så var jag en zebra. Ni kan tänka att folket på Starbucks glodde. Liksom folket på gatorna sen. Och på Ralphs där jag gick in för att köpa dricka.

Men det var roligt, och det var en riktigt rolig fest sen också. Mycket skoj hände. Det var också många som hade kreativa idéer vad det gäller utstyrsel. Förhoppningsvis kommer det bilder på Facebook senare. Eller så borde jag vara orolig över det. Vi får se vad som läggs upp och vad som inte gör det.

 

När, nu ska jag sluta skjuta upp pluggandet och ta tag i det här. Vi hörs!

 

Zebra på Starbucks


Tycker så synd om mina vänner

Usch, jag mår så dåligt å mina vänners vägnar. Mycket skit den senaste veckan. Dels vad som händer i Getinge men nu också med min bästa vän Cecily. Idag fick hon reda på att hennes knäskada är värre än befarat och hon måste nog operera och det kommer bli en lång rehabiliteringstid, åtminstone ett år. Hon måste sluta med cheerleadingen som hon älskar så mycket.

En del skit med annat också som gör att jag mår rätt skit, helt å mina vänners vägnar. För mig går allt jättebra, men just nu känns det inte alls som nån tröst för nåt. Känns nästan fel att allt går så bra med mig men inte för dem som jag tycker om.

Sorry, var bara tvungen att skriva av mig lite.


Brasilien, Into The Wild – och en klocka

Flygbiljetterna till bröllopet i Brasilien är nu bokade. Åker den 7 december från LAX via Miami och Rio de Janeiro för att komma fram till Fortaleza den 8. Ska vara där till den 15, sen bär det av tillbaka till USA för att direkt åka vidare mot Sverige.

 

På engelskan håller vi nu på med (samtidigt som uppsatsen) att läsa Into The Wild. Läste den i somras och läser nu om den. Den handlar om en man som lämnar samhället och familjen bakom sig och bestämmer sig för att leva själv och hikar runt i först västra USA och till slut försöker han överleva i Alaskas vildmark. Han lyckas inte. Redan på bokomslaget står det att han dör, och boken handlar om att försöka ta reda på vad som hände, varför han var som han var och varför han gjrode vissa val.

Ikväll (tisdag) tog jag och såg filmen från 2007. Det skilde en del från boken, men en riktigt bra film. Ett bra tips, men boken gav mycket mer bakgrund och hade en helt annan vinkel.

 

Jag har också gjort en film! Gjorde den i Photoshop och den var en av våra uppgifter den här veckan. Jag använde bara en stillbild som jag sen har duplicerat och ändrat läget för sekundvisaren i tio olika versioner av bilden, och sen lagt på ljud. Helt okej för att vara min första animation:

 


Det har blivit nåt konstigt i början av YouTube-klippet, så ignorera den första sekunden


Sist men inte minst: här är in senaste artikel i The Channels:
http://www.thechannelsonline.com/news/new-committee-will-help-students-and-teachers-deal-with-copyright-issues-1.1777345

Mycket bra och dåligt nu

Lång helg, mycket att göra, och lite gjort. Så kan man väl sammanfatta det hela.

Tråkiga nyheter från Getinge har tyngt ner den här helgen lite grann. Alla tummar hålls för att allt ska gå vägen.

Dessutom har jag haft mitt första problem med bilen. Batteriet har dött, troligen efter att jag glömt lamporna på. Då är det väl bara att starta med startkablar tyckte jag. Det tyckte inte bilen. Nåt är fel på motorhuven, så den går inte att öppna. Får lämna in den imorrn, för bara motorhuven går upp så kan batteriet laddas upp och så är Bruce som ny igen.

Har haft mycket skolarbete den här veckan. Blev inte lika mycket pluggat som jag hade planerat, men jag fick ihop en väldigt bra artikel tror jag.

I lördags åkte jag båt. Nimas flickvän som varit här på besök (hon åkte hem idag) ville se sjölejon, så vi åkte ut med en båt och såg sjölejon, pelikaner och båtar.

 

Sjölejon!

 

Det har också blivit en del festande med nya och gamla bekantskaper.

 

Det var riktigt roligt att vakna upp idag och läsa om att Mona Sahlin avgår. Egentligen hade jag hoppats att hon skulle sitta kvar till nästa val, för då hade Alliansen vunnit med råge. Nu är hon  alla fall så storsint att hon förstår hur dåligt hon skött partiet, och en smutsig strid om vem som ska ta över inleds nu.

 

Rangers vann också i dag, med hela 8-2 mot Edmonton. Ett rejält slagsmål bröt ut med i stort sett hela båda lagen inblandade. Marian Gaborik var tillbaka efter sin långa skada och gjorde hattrick direkt. Rangers spelade också sin första match i de nya dräkterna, som har tagits fram för att fira lagets 85-årsjubileum. De är kopior av lagets gamla tröjor från förr, och jag gillar dem. Gillar inte när lag byter dräkter, men eftersom detta bara är ett sätt att uppmärksamma jubileet så är det okej.

 

Henrik Lundqvist i den nya/gamla dräkten

 

Ikväll har jag sett Flickan som lekte med elden, andra filmen i Millennium-serien av Stieg Larsson. Hyrde den på DVD och såg den med Cecily hemma hos henne. Första gången på flera år jag hyrde en film. Men det kostar bara en dollar. Det är nåt att tänka på, videobutiker i Sverige!

Filmen var jättebra tycker jag. Minst lika bra och spännande som ettan. På tisdag ska jag och Cecily gå och se den sista filmen på bio. Hon gillar också filmerna.

Hon är också skadat benet. Stackarn ramlade rejält fel på cheer-träningen i tisdags och måste kanske operera knät. Inte roligt.

 

Nu är det söndag-måndag-natt, och jag ska sova. Nu väntar en jobbig skolvecka, men sen är det Thanksgiving-veckan, och det ser jag verkligen fram emot. Kommer bli så kul, ska fira den med Cecily och hennes mamma.

 

Nu ska jag sova. God natt!


Kortast vecka – men mest att göra

Shit vad mycket jag har haft att göra idag, tisdag.

Det är en kort skolvecka nu, bara tre dagar. Detta därför att det är Veterans’ Day på torsdag = långhelg. Men det innebär inte att jag inte har mycket att göra, tvärtom. Följande saker har jag gjrot idag.

 • Fotolektion 8:00. I min fotokurs (som jag har online) sa de att vi kunde komma in idag och se lite saker på in-class-lektionen som kan vara bra att kunna. Riktigt ritigt, har aldrig börjat skolan så tidigt, så jag har varit riktigt trött idag. (ja pappa, jag vet att du börjar kl 6 den här veckan, men det hjälper inte mig)
 • Ut och fota till en annan fotouppgift
 • Engelsklektion
 • Channels-lektion (där många fick kritik för det senaste numret, men jag fick beröm!)
 • Intervju till en artikel
 • En stor fotouppgift som innebar utskrifter i skolan samt hitta lärarens fack
 • En fotouppgift som jag gjorde på Photoshop.
 • Communication-läxa

Den läxan håller jag på med nu. Det är till grupparbetet, och vi ska jämföra bråk i dokusåporna Jersey Shore och The Real World. Jag kollar på fyra avsnitt i kväll och räknar varje gång någon slåss eller bråkar, samt ifall de är fulla eller inte då. Hittills ”leder” Sammi och Ronnie som bråkar både när de är fulla och nyktra.

 

Ronnie till Sammi: ”Jag lovar, jag hånglade inte med några tjejer på klubben igår”...

 

För att kunna härda ut med allt det här idag har jag varit ute och sprungit, samt fikat med Lauren i eftermiddags.

 

Full dag imorrn med, och på torsdag kommer jag sitta och plugga en stor del av den lediga dan. Ska försöka jobba rätt mycket med mitt engelska-arbete som ska in om två veckor.


Lång festlig helg

Nima fyllde år i onsdags. Det firade vi då. Och i torsdags. Och i fredags.

Onsdagen blev en middag på Elephantbar ute i Goleta. Så himla gott att man kan ta sig till olika ställen nu när jag har bil.

I torsdags spelade vi poker här hemma, riktigt roligt. Istället för pengar spelade vi om dricka.

Den stora födelsedagsfesten var i fredags. Vi hade bjudit in en himla massa folk som kom hit och festade och firade Nima.

 

I går var jag fotograf på football-matchen. Det var lagets sista hemma-match, och jag tog bilderna till The Channels. Nu ska jag sitta och gå igenom alla 550. Ni får kanske se dem när jag har publicerat dem i tidningen. Här kommer dock en, rätt talande, bild. Nu är lagets säsong över:

 

De förlorade igår igen.

 

Det var också trevligt efteråt, med middag med Cecily, hennes mamma, Vaios och Paige.

 

 

Här är för övrigt länkarna till mina två senaste artiklar i The Channels, glömde länka dem sist.

 

Storyn om late adds, sena anmälningar till kurser

http://www.thechannelsonline.com/news/sbcc-late-add-deadline-questioned-1.1744516

 

Notis om presidentens pratstund som inte blev så välbesökt.

http://www.thechannelsonline.com/news/president-s-chat-cordial-but-brief-1.1744580


Lite om valen – och jag är med i Hot Mess :D

Valen i tisdags fick väl både bra och dåligt. Tycker det är tråkigt att republikanerna tog över i Representanthuset. När allt är delat kommer ingenting att hända, och landet kommer nu vara lamslaget i två år, och bara fokusera på presidentvalet 2012.

Bra att Jerry Brown vann i Kalifornien. Meg Whitman har gjort så många dåliga saker under sin kampanj, och det var skönt att se att väljarna inte accepterade det.

Att Prop 19 (marijuana-omröstningen) inte gick igenom var lite oväntat, men inte överraskande, om man kan säga så. När inte så många unga väljare gick och röstade blev det så här. Nu kommer folk fortsätta röka på som vanligt, utan några skatteintäkter till staten eller stoppande av mexikanska knarkkarteller.

 

I Santa Barbara blev det väldigt intressanta val. Till skolstyrelsen, som vi skrivit väldigt mycket om, blev det tre av de sittande som fick gå. Rösträkningen är inte 100 % klar ännu, men som det verkar fick sittande ordföranden och vice ordföranden (Dobbs och Green som jag hade intervjuat inför valet) fick gå, liksom den gamla veteranen, 95-åriga Katherine Alexander som suttit i styrelsen i 49 år.

Flera reportrar från The Channels var ute under valnatten och rapporterade. Förlorarna befann sig på hemlig ort och var väldigt sura när de blev kontaktade efter valresultatet presenterats. De var riktigt dåliga förlorare, alla utom Alexander.

Tack vare hårt arbetande av en stor del av The Channels kunde vi redan dagen efter komma ut med en tidning med allt om valet. Riktigt häftigt. Jag hade ingen valartikel med, men dock en annan artikel, en notis och till och med ett foto!

 

Och nu nåt helt annat.

 

Jag är med i veckans avsnitt av Hot Mess, ca 45 sekunder in i klippet:

 

 

Bakgrund:

Hot Mess är en slags videoblogg av programledaren, modellen och mediapersonen Andrea Feczko. Hon är bland annat med i flera av Key of Awesome-videorna (som jag nämnt för ett tag sen) där hon bland annat spelar Ke$ha. Hon har också sina egna program där hon varje vecka går igenom de tre största snackisarna för tillfället. På hennes fan-sida på Facebook kan man komma med förslag om vilka ämnen som diskuteras mest, och jag föreslog att det i Kalifornien pratades väldigt mycket om Prop 19. Detta skrev jag dagen innan valet, och som ni vet så fick jag fel, och det nämner också Andrea. Men det struntar jag i, jag är med i Hot Mess med namn och bild, så nu kan jag dra jag tillbaka och leva på det här länge ;)


Underbart rolig Halloween!

Wow, det här har nog varit en av de roligaste helgerna i mitt liv. Det har varit fullt upp hela tiden, en massa roliga människor, dräkter, fest och bara helt underbart.

 

Mina två dräkter:

 

Lördag och söndag: Zorro

 

Torsdag: Playboyfotograf

 

Vi började i torsdags med Halloweenfirandet. Jag och Ola drog ner till La Brezza där vi partade med mestadels svenskar. Sen drog vi alla ut till Montecito till ett stort hus med enormt mycket folk, för att sedan avsluta på La Brezza igen.

 

Den här kvällen var jag utklädd till Playboy-fotograf. Jag var det på en studentfest för sju år sedan, så nu var det dags igen. En väldigt lyckad dräkt. Man kan gå fram till tjejer och fråga om man får ta en bild, och så får man det. Win!

 

Svenskgänget på La Brezza


Lite bilder från festen i Montecito:

 

 

 

 Fredagen blev annorlunda mot de andra dagarna. Först Channels-jobb med två intervjuer och produktion av tidningen, men sen drog jag, Lauren, Cecily och Vaios iväg till nöjesparken Six Flags i Santa Clarita. Det är en av de coolaste nöjesparkerna som finns, med några av världens häftigaste bergochdalbanor (japp, vissa är med i Guinness rekordbok).

Det är svårt att beskriva åkattraktionerna, för de är så häftiga. Allra bäst var X2. Hur kan man beskriva den…? Man åker baklänges. Och ligger ner. Upp och ner. Loopar, höga backar, twister, skruvar. Jag tog inga egna bilder, så här kommer en jag hittade på nätet:

 

Så här ser det ut. Tänk på att man åker baklänges, så man ser aldrig vad som kommer härnäst.

 

Andra coola var bland annat Riddler’s Revenge, där man står upp hela åkturen, genom loopar och annat, samt Tatsu, där man hänger under vagnen och ”flyger fram” och man ser ut ungefär som Stålmannen.

 

En annan häftig sak med parken var att de också hade Halloweenfirande. Vissa delar av parken där man var tvungen att gå för att ta sig mellan olika delar var nedsläckt, och rökmaskiner bildade en mystisk dimma. Över hela parken fanns et hundratal skådespelare som klätt ut sig till zombies, spöken, läskiga clowner, mördare och mycket mer. Deras ända uppgift var att skrämma skiten ur alla gäster. Och de lyckades väldigt bra för det mesta. Dock riktade de ofta in sig på tjejer eftersom de visade sig vara mest lättskrämda. Sjukt kul. Och läskigt samtidigt, särskilt när man var i dimman och inte såg nånting.

Att vara på en nöjespark på kvällen/natten var också häftigt. Allt är mörkt förutom lampor på vissa bergodalbanor. Men vissa var helt nedsläckta så att man inte såg vart man åkte, vilket ökade känslan oerhört. Vi var där till efter stängning, hann med att åka allt som var öppet och hade enormt roligt.

 

Lördagen var det dags för party igen. Denna gång var det Zorro som gällde för mig. Jag gillade att kolla på det när jag var liten, så i år ville jag hylla honom med en dräkt.

Nimas flickvän är på besök från Sverige, så vi som bor här började förfesta här. En granne var med också.

 

Vi som bor här

 

Sen kom Lauren och hennes kompis Marissa och vi körde på här ett tag innan vi tre drog till Isla Vista.

 

Marissa och Lauren

 

Som ni kanske vet är Isla Vista (IV) ett ställe utanför Santa Barbara där det bara bor studenter, varav många pluggar på universitetet. IV på Halloween är ett fenomen i hela USA och varje år kommer ca 40000 människor dit bara för att vara med på Halloween. Och alla trängs på gatan Del Playa (DP) och alla är utklädda.

Jag, Lauren och Marissa gick runt där, kollade på folk, tog bilder, var med på bilder och hade det jätteskoj. Folk ville till och med ta bilder på mig i min dräkt, vilket var jätteskoj. Ett bra betyg på att min dräkt var bra. Vi hade en riktigt rolig kväll.

 

Bilder från IV:

 

 

 

 

 

 

Igår, söndag, körde vi lite mer traditionellt firande. Jag åkte hem till Lauren där vi gjorde pumpalyktor. Jag har aldrig gjort det förut, och det var jätteroligt. Tyvärr var alla stora pumpor slutsålda, så vi hade bara små att jobba med, men det funkade det med.

 

Titta så glad jag är! Som en unge på dagis ser jag ut :P

 

Almost there...

 


Min pumpalykta!

 

Marissa var med sen när vi gick ut och trick or treatade. Också nåt som jag aldrig har gjort förut. Och även det var sjukt kul. Tydligen hade det inte varit så många barn ute och knackat runt, för de flesta hade en massa godis kvar och var glada att bli av med det. Så trots att vi var collegeungdomar (iofs väldigt snyggt utklädda) så fick vi riktigt mycket godis.

 

Marissa och Lauren ute på trick or treat

 

Vi gick sen ner till State Street och kollade på folk som var utklädda och som också kollade på folk som var utklädda.

 

Jag stötte på en annan Zorro. Det blev duell såklart.

 

 

Några anmärkningar från årets Halloween:

 

 • Årets vanligaste dräkt: Chilensk gruvarbetare. Folk var väldigt kreativa med sina dräkter, och denna var absolut vanligast.
 • Årets besvikelse: Mycket färre lättklädda tjejer i år. De hade mer coola dräkter istället.
 • Årets kväll: Alla kvällar
 • Årets tips: killar – klä ut er till Playboyfotograf nästa år!
 • Årets bilder: kolla in min facebook, där finns ca 350 bilder

 

Jag har haft så sjukt kul hela helgen. Fullt upp hela tiden med folk jag tycker om. Jag älskar den här högtiden!


RSS 2.0