Underbar Thanksgiving-helg


 

Det har varit en lång och väldigt trevlig helg med riktigt Amerikanskt firande av Thanksgiving. Mycket har handlat om att äta.

Sent i onsdags kväll åkte jag, Cecily och Vaios norrut, till Paso Robles ca 2 immar norrut. Första Thanksgiving-maten redan när vi kom fram, pumpapaj och äppelpaj med cool whip (typ en blandnig mellan vispgrädde och glass). Möms!

Tidigt på torsdagen väcktes vi och kollade sen på Thanksgivingparaden från New York med alla vagnar, uppträdanden, ballonger och annat coolt. Undertiden drack vi en massa varm choklad och åt amerikansk frukost; ägg, bacon, skinka, korv och en slags friterade brödbollar som familjen Trowbridge brukar ha.

Under stor del av dagen lagades det mat, och alla hjälpte till. Jag har stuckit upp min hand i en kalkonrumpa för första gången. Det var intressant.

På dagen lät vi Cecilys mamma laga färdigt allt och vi andra åkte runt i Paso och Templeton och Cecily visade en massa olika ställen, olika affärer, restauranger, parker, byggnader som skadades av den stora jordbävningen 2003, hennes gamla High School och en massa annat. Det var roligt.

 

En gata i Templeton har bara byggnader i Västern-stil

 

Vingård utanför Paso

 

Kvällens middag var en enorm smakfest med så mycket gott. Till förrätt räkcoctail och sorbet, sen den stora middagen med kalkon, potatismos, sås, stuffing, tranbärsgelé, grönsaker, sourkraut (en familjetradition som ingen tycker smakar gott), bröd och en massa annat. Sen mer paj och godis.

 

Vaios, Virginia, Cecily och jag

 

Kalkonen

 

Stuffing!

 

Räkcoctail

 

Jag och Cecily

 

Jag och Vaios visar hur man beter sig på en fin middag :P

 

Vi har ägnat kvällarna åt att kolla på olika julfilmer. Det har varit väldigt trevligt. Samt ätit rester av torsdagens middag. På fredagen gick vi och såg den nya Disney-filmen Tangled som handlar om prinsessan Rapunzel. väldigt bra film faktiskt. På dagarna har vi åkt runt och kollat på en massa olika städer och stränder i närheten; San Luis Obisbo, Pismo Beach, Atascadero, Morrow Bay och Cayucos. Väldigt mycket berg, fina stränder och cool natur. Lördagen festade vi hos Cecily’s barndomsvän Shanna, som jag har träffat ett par gånger tidigare.

 

Pismo Beach

 

Cayucos

 

Vädret har inte varit bra. Det har varit svinkallt, med minusgrader på nätterna. Det har regnat en del med, men mestadels var det uppehåll.

Men trots det har detta varit en oförglömlig helg. Jag har fått uppleva ett riktigt amerikanskt firande av Thanksgiving, fått äta en massa god mat och umgås med familjen Trowbridge. Jag är så tacksam för allt just nu. Älskar livet helt enkelt.

Jättemånga roliga saker! LÄS!!!

Ok, en kort sammanfattning:

 • Jag kommer bli editor nästa termin!
 • Jag kommer förmodligen få en praktikplats till våren!
 • Jag ska åka och fira Thanksgiving nu!

 

Nu i eftermiddag skickade vår journalistiklärare ut förslaget på vilka som ska bli nya editors på skoltidningen nästa år. Jag är en av dem! På grund av att många vill vara med har några poster splittrats och några har lagts till. Min post är helt ny. Det är Managing / Online editor. Det kommer innebära at jag dels har ansvar för allt som är på nättidningen, jag kommer ha översikt över alla på tidningen och se till att de gör sitt jobb, och jag kommer dessutom vara med och hjälpa nyhetsredaktören i hans arbete med hårda och heta nyheter.

Känns jättebra att jag fått det här förtroendet. Är väldigt stolt och exalterad över våren.

 

Idag var jag dessutom på intervju för en praktikplats i vår. Det var med en organisation som heter SCORE, som är en slags konsultfirma för småföretagare. De är före detta vd:ar och företagsledare som nu har pensionerat sig, så helt gratis erbjuder de småföretagare råd och hjälp med allt möjligt. De kontaktade vår journalistiklärare och sa att de behövde en journalistpraktikant som kan skriva i deras nyhetsbrev, göra reportage om deras verksamhet och de som de har hjälpt, skriva profiler och annat. Jag kontaktade dem och idag hade jag en intervju med en av ledarna, och det gick jättebra. Vi hade en lång bra pratstund och jag visade de tidningsartiklarna som jag skrivit i höst. Han var väldigt imponerad av allt och verkade gilla mig. Han ska nu ta upp detta med styrelsen, men på honom verkade det inte som att det skulle vara några problem för mig att få börja hos dem i januari. Åh, vad roligt det ska bli med arbetslivserfarenhet från USA!

 

Imorrn, torsdag, är det Thanksgiving. Det har märkts idag. Typ inga folk på lektionerna eller i skolan, men däremot är motorvägen helt igenproppad och rör sig 0 km/h. Därför kommer vi vänta med att åka iväg.

Jag, Cecily och Vaios ska åka hem till Cecily’s mamma i Paso Robles, ca 2 timmar norrut. Eftersom detta är min första Thanksgiving har hon lovat mig att vi ska göra alla traditionella saker och äta allt som man ska. Jag är så himla glad! Det kommer bli riktigt kul. Roligt att se var Cecily bodde förr med (hon är inte uppväxt där, utan i New York och Alaska). Så vi kommer vara borta hela helgen.

 

Jag kommer kunna njuta hela helgen. Jag är klar med alla mina saker jag hade på listan i förra inlägget. Helt utan att tänka på nåt skolarbete kan jag bara njuta av ledigheten.

 

Till sist kan jag bara visa att vi även har julstämning här i Santa Barbara, trots att vi inte har de snöstormarna det verkar vara i Skandinavien. Så här kommer en julig bild innan jag drar iväg och firar en annan högtid. Ha det bra allihopa så hörs vi nästa vecka!

 

Pepparkakor, glögg och julmust. I love World Market Store på State Street

Mycket gjort, Harry Potter – men fortfarande ingen svensk film

Bilen funkar igen! Nytt batteri = jag är king of the road igen. Extra kul att jag och Ola lyckades byta det helt själva med.

Den stora skolgrejen är nu klar. Har skrivit klart engelskauppsatsen om Don’t Ask, Don’t Tell. Det har väl gått rätt så bra tycker jag. Ska lämna in den i morgon bitti. Känns gott att ha det överstökat.

Men det är fortfarande mycket att göra de här tre dagarna. Följande ska jag klämma in på tre dagar, varav första dan (måndagen) nu är över:

 • Engelskauppsats
 • Läsa ut Into The Wild
 • Fixa bilen
 • Book quiz på Into The Wild
 • Tre fotouppgifter
 • Presentation av en artikel på The Channels
 • Gå på Academic Senate-möte
 • Skriva artikel om Academic Senate-mötet
 • Gruppmöte till Comm-klassen
 • Göra klart mina uppgifter inför inlämnandet av Comm-grupparbetet
 • Förbereda de praktiska grejerna till vår awesome presentation av Comm-grupparbetet
 • Intervju om praktikplats till våren
 • Packa inför helgen
 • Eventuellt fotbollslektion
 • Göra onlinediskussion till comm-klassen

 

Tre saker klara, många to go.

 

I lördags såg jag den nya Harry Potter. Det är den sjunde och sista boken som blivit till två filmer. Första delen visades nu, och del två kommer i maj tror jag. Filmen var riktigt bra, och följde boken riktigt bra. Himla bra att det blivit två filmer, då kan de ägna mer åt djupet i den första delen av boken, som den här filmer bygger på. Ni som inte sett filmerna kommer inte få ut nåt av den här, och man bör nästan ha läst böckerna för att uppskatta den fullt ut. Det känns verkligen som att de gjort den här filmen åt de inbitna fansen som har läst böckerna. Väldigt kul

 

Ikväll var det planerat att jag, Cecily och Lauren skulle göra ett nytt försök att se Luftslottet som Sprängdes. Den gick på en bio utanför stan, och nu när min bil funkar igen så körde jag. Men vi hittade inte bion. Vi körde runt länge, letade, fattade inte instruktionerna på GPS:en och var till slut tillbaka där vi började. Så eftersom vi ändå blev försenade struntade vi i filmen, åkte in till stan och åt glass och gick och kollade i affärer istället.

 

En av tre fullbokade dagar avklarade, och sen ska det bli så himla skönt med en lång helg helt utan att behöva tänka på skolarbete whatsoever. Tror att jag kommer blogga en gång till innan jag åker. Vi hörs!

Djurfest och plugg – men ingen bio

Nu ska jag ta och sätta igång med plugget. Hela idag, lördag, och hela imorrn ska jag ägna mig åt mina två stora grejer som ska vara klara nästa vecka. Dels grupparbetet i Masscommunication, där vi jämför våld och alkohol i dokusåporna Jersey Shore och The Real World: New Orleans. Och sen den stora engelskauppsatsen som vi har hållt på med hela hösten. Jag skriver om Don’t Ask, Don’t Tell-lagen, som innebär att öppet homosexuella inte får vara i militären. Jag skriver om varför den här lagen borde slopas, och har en hel del jobb framför mig de här två dagarna.

 

Igår hade jag och Cecily tänkt att gå se Luftslottet som Sprängdes, den sista filmen i Millennium-serien, på bio. Vi gick först och åt middag och shoppade, men när vi kom till bion så visades inte den filmen längre. De hade Harry Potter i alla salonger. Den ska vi se senare, så den ville vi inte se då. Den enda bion som visade den låg utanför stan så dit skulle vi inte hinna. Vi tog istället och gick runt lite på stan och gick och satte oss på Starbucks, där jag förvandlades till en zebra.

 

Efter bion hade jag tänkt dra till en fest som några av de svenska tjejerna i skoltidningen hade. Temat var djur. Jag hade på mig en svart-vit-randig tröja och köpte svart och vitt smink. Cecily gjorde ränder i mitt ansikte och vips så var jag en zebra. Ni kan tänka att folket på Starbucks glodde. Liksom folket på gatorna sen. Och på Ralphs där jag gick in för att köpa dricka.

Men det var roligt, och det var en riktigt rolig fest sen också. Mycket skoj hände. Det var också många som hade kreativa idéer vad det gäller utstyrsel. Förhoppningsvis kommer det bilder på Facebook senare. Eller så borde jag vara orolig över det. Vi får se vad som läggs upp och vad som inte gör det.

 

När, nu ska jag sluta skjuta upp pluggandet och ta tag i det här. Vi hörs!

 

Zebra på Starbucks

Tycker så synd om mina vänner

Usch, jag mår så dåligt å mina vänners vägnar. Mycket skit den senaste veckan. Dels vad som händer i Getinge men nu också med min bästa vän Cecily. Idag fick hon reda på att hennes knäskada är värre än befarat och hon måste nog operera och det kommer bli en lång rehabiliteringstid, åtminstone ett år. Hon måste sluta med cheerleadingen som hon älskar så mycket.

En del skit med annat också som gör att jag mår rätt skit, helt å mina vänners vägnar. För mig går allt jättebra, men just nu känns det inte alls som nån tröst för nåt. Känns nästan fel att allt går så bra med mig men inte för dem som jag tycker om.

Sorry, var bara tvungen att skriva av mig lite.