Nu är det helg! Halloween-helg!

Dags för Halloween! Ska bli riktigt roligt. Alla pratar om det hela tiden, till och med lärarna.

Jag ska nog festa ikväll (torsdag) och på lördag. Imorgon, Fredag, ska jag med Lauren, Cecily och Vaios till nöjesparken Six Flags! Ska bli riktigt roligt.

Äh, vad sjutton, det blir nog att festa när jag kommer tillbaka därifrån, samt på söndag när Halloween är på riktigt.

 

Jag återkommer efter helgen. Då får ni se bilder från helgen. Sen är det val på tisdag, så det kommer bli en hel del om det med.

Mina ståndpunkter i valet i de frågor som debatterats mest:

Guvernör: Jerry Brown (D)

Prop 19: (legalisera marijuana): ja

Ska bli väldigt intressant att se hur de valen går. Samt flera andra. Eftersom jag jobbat så mycket med valet till Board of Trustees på skolan tänker jag inte säga vem jag hoppas vinna eftersom det kan skada mitt anseende. Men rent allmänt så är ju lite nytt blod aldrig fel ;)

 

Som avslutning kommer här en rolig liten film med Hasse Brontén och Nour El-Refai. CSI: Rimbo. Håll till godo så hörs vi efter helgen.

 

 

En totalt fantastisk helg i Las Vegas och Grand Canyon

OMFG! Hur ska jag kunna beskriva det här? Det går inte att sätta ord på. Har haft så oerhört kul och sett så mycket häftigt. Nöjesmetropolen Las Vegas och det oslagbara naturfenomenet Grand Canyon.

 

Vi var tre pers på resan. Jag åkte buss i fredags och mötte i Vegas upp Christoffer och Lidia. De ska flytta till Brasilien på onsdag inför bröllopet för att fixa en massa, och de ville ha sin sista USA-helg i Vegas. Efter tidigare besök hade de fått en gratishelg på Tropicana som ligger på The Strip jämte MGM Grand, New York-New York, Luxor och Excalibur.

Vi käkade gott, spelade, festade och turistade. Hade jätteskoj varje dag.

 

Las Vegas är på många sätt som man hade föreställt sig. Storslaget, häftigt, roligt, galet och bara helt otroligt. Stan är uppbyggd för fest och spel. Det är det man gör, och man har roligt. Man får för övrigt gratis drinkar på casinona när man spelar.

 

Tropicana, vårt hotell

 

Paris HotelNew York-New York


The Mirage

 

 

I lördags hade vi tänkt börja i ena endan av strippen och checka av ett hotell i taget, ta en drink, och sen gå vidare till nästa. Vi började på Stratosphere, som är USA:s femte högsta byggnad

 

Efter varsin gigantisk (och stark) daquiri åkte vi upp i tornet. Väl däruppe hade de ett uppskjut PÅ TOPPEN av tornet. Världens högsta uppskjut, 321 meter över havet. Självklart åkte jag. Jag har ldrig nånsin haft problem med höjder eller höga byggnader, men jag måste erkänna att här var jag rätt liten på jorden. Men en oerhört härlig känsla.

 

Däruppe åker man uppskjutet

 

Jag, Chris och Lidia på toppen av Stratosphere

 

Vi gick vidare till Sahara där de hade endollarsspel. Man kunde alltså spela jättelänge och mycket utan att förlora så mycket. Samt få gratis drinkar under tiden.

 

Vår plan att besöka alla hotell slutade med två. Sen var det dags för party. Efter förfest på hotellet drog vi till Studio 54 på MGM Grand. Den klubben är uppbyggd efter förlagan i New York. Det var riktigt nice.

 

 

Party!

 

Party på Studio 54

 

På söndagen hade vi tänkt köra till Grand Canyon, men det var ingen bra idé kom vi fram till, av många anledningar. Vi kollade istället upp andra möjligheter. Vi hittade en tur där man flög till Grand Canyon, fick gå runt där, åka buss på området, äta mat, och flyga tillbaka. Det var rätt dyrt, men så här i efterhand så kan jag säga med 110% säkerhet att det var sååå värt det.

 

Det finns inte ord för att beskriva hur fantastiskt Grand Canyon var. Många av de jag känner som har varit där säger samma sak, som jag håller med om. I förväg hade man kanske väntat sig nåt häftigt naturfenomen, man går där ett litet tag och sen åker hem. Men när man väl är på plats tappar man fullständigt andan. Det är så otroligt vackert.

Jag hade gåshud när jag gick där. Det är en sån… jag kommer inte på ett bra ord. Man måste uppleva det. Gör det! Alla som nån gång åker till USA, åk inom Grand Canyon och upplev det själva. Foton ger inte rättvisa av hur det var, och de fångar framförallt inte djupet av hur himla höga ravinkanterna är. Dessutom finns inga som helst säkerhetsanordningar, så om man vill gå fram till kanten och ramla ner så kan man det.

 

Vy från flygplanet


På ett av ställen man kunde gå runt


Woho!

 

Kaktus

Hjälp!


Chris o Lidia


Så härlig utsikt

 

Las Vegas by night på vägen hem

 

 

Sammanfattning: Jag har haft en underbar helg. Fler bilder finns på Facebook.

Jag har köpt en bil!

Jag har döpt honom till Bruce

 

Nu är jag amerikansk. Jag behöver inte längre förlita mig på bussar, att gå eller bli skjutsad. Jag har nämligen nu köpt en bil så nu kan jag ta mig vart jag vill!

Jag har köpt den av min kompis Veronica som ska flytta till Sverige i vinter. Hon behövde bli av med bilen, jag ville ha en bil. Win-win.

Den är rätt gammal, en 92:a, men den är riktigt häftig. Snygg utanpå, cool inuti. Det är en Buick Le Sabre 1992.

Nu kan jag göra i stort sett vad jag vill. Drog ut nu i eftermiddags och körde runt, bara för att jag kan. Cruisade runt på motorvägen och inne i stan. Så otroligt härligt. För övrigt kostar bensinen ca 5 kr/litern. En full tank här ca 250-300 kr...

Men det bästa: Ikväll ska vi äntligen kunna åka och storhandla! Tidigare har vi bara kunnat köpa så mycket som man orkar bära i två kassar, alternativt ta med på bussen och vänta jättelänge. Nu ska vi köpa på oss en massa tunga grejer, stora juicebehållare, gallon-mjölk, och en massa, massa mat.

 

Vädret här har varit ritkigt skumt de senaste dagarna. Typ alla väder som finns, under samma dag. Stekande sol, väldigt kalla vindar, störtskurar, åska, dimma, blåst, mulet, världens vackraste solnedgångar, riktigt kalla mornar.

I måndags när jag spelade fotboll var vi osäkra på ifall vi skulle spela på grund av åskan. Vi gjorde det iaf. När vi var klara med uppvärmningen så sa det PANG!, hela världen lystes upp av en blixt och sen blev det kolsvart. Blixten hade slagit ut alla lamporna på hela stadion. Och då snackar vi stora feta arena lampor. Helt becksvart. Det var coolt.

Men när det är dåligt väder här är det faktiskt lite skönt att gotta sig i andras olycka. Såg det här på expressen.se:

 

Sen kändes inte vädret här så jobbigt längre.

 

På fredag drar jag till Las Vegas! Tror inte att vi hörs innan dess. Inte här i alla fall. Så fram till efter helgen så får ni ha det så bra. Det kommer jag att ha i alla fall. Och jag kan redan nu lova att lite av det som händer i Vegas kommer stanna där också. Resten får ni se på Facebook.

Härlig helg i Fullerton


Översta raden: Kyle, Erik, Jessica, Paige, Therese, Anna, Michael, Dan
Mellaneraden: David, Briitta, Johan, Cody, James, Brendan, Joel
Nedre raden: Connor, Palmer, Patricia, Anders


Den här terminens JACC-konferens var mycket mindre än den i våras, eftersom det bara är för So-Cal. Men vi har haft väldigt trevligt och haft det roligt i stort sett hela tiden. Och vi har kommit mycket närmare varandra i gruppen också.

Vi har bott på ett Marriott-hotell som låg precis vid campuset till CSUF, California State University Fullerton, där tävlingarna och alla arrangemang hölls. Bra hotell, riktigt nice frukost och bra service.

Många intressanta föreläsningar, workshops och talare. Allt ifrån fotojournalistik, Facebook, jobbansökningar, redigering och filmande.

Tävlingarna var helt okej, men kanske inte så roliga. Sportreportrarna fick skriva om en bågskytteTRÄNING (!) och feature-fotograferna fick gå runt på campus och hitta nåt skoj.

 

På lördagen hölls ett tal, och det var grunden för både nyhetsskrivandet, nyhetsfoto, ledar-artikel och ledar-karikatyren. Det handlade om en kille som kommit från Malaysia och nu var chefsredaktör för skolans dagliga tidning, och vilka förändringar han gjort sen han tillträdde. Inte jätteintressant, men jag tycker att jag fick ihop en bra artikel.

Vi åt mycket under den här helgen. På fredagskvällen var vi ute och åt en stor mexikansk middag allihopa, förutom sportfolket som då hade sin tävling. Stor hotellfrukost på lördagmorgonen, hamburgare, kakor och chips (amerikansk lunch) på dan, sen mer mat på eftermiddagen. Samt kaffe, godis och annat i stort sett hela tiden.

 

Fredagskvällen trängde nästan hela Channels-gänget ner i jacuzzin på hotellets altan. Vi hade ”fest i bübble-puulen” som vi lärde amerikanarna att säga. Sen kom alla till vårt rum (såklart) och vi spelade flera olika kortspel, hade kuddkrig och kollade på konstiga tv-program (precis som förra året så var hela konferensen helt alkoholfri).

 

Kortspel på vårt rum

 

Prisutdelningen gick rätt så bra för The Channels. Jag vann inget, men det gjorde bland andra James, Cody, Dan, Brendan och Kyle.

På hemvägen var det allsång i bussen hela vägen till Santa Barbra. Queen, Lejonkungen, Beatles, Turtles, Michael Jackson, Tenascious D och mycket mer. En rolig avslutning på en rolig helg.

 

Vårt hotell


Svenska tjejer på mexikansk restaurang: Anna, Therese och Briitta


Jessica och Paige på spelkvällen


Dan, Brendan och Connor på väg att få mat


Brendan, minister for silly walks

Midterm-prov och ont i knät

I måndags blev det en liten fest här hemma (oväntat va?). Bara jag, Lauren, Ola och Louise. Vi satt hemma och snackade om Sverige, lyssnade på svensk rap, kollade roliga YouTubeklipp och sen drog vi till Sharkeez. Väldigt trevligt.

 

Det är midterm-period nu, och jag är glad att jag inte har så mycket att göra som många andra. Hade min midterm i Masscommunication idag. Det var lite krångliga frågor, men min magkänsla säger att jag gjorde bra ifrån mig. Har också en i Digital Darkroom som ska göras nån gång den här veckan, så den ska jag sätta mig med imorrn. Den är online, så det hoppas jag kommer gå bra.

 

Här är senaste artikel från val-reportern Johan: den nuvarande presidenten för skolstyrelsen, som hoppas bli återvald. Här kan ni läsa om honom:

http://www.thechannelsonline.com/news/candidiate-profile-joe-dobbs-1.1688631

Kolla gärna runt lite på tidningens andra artiklar, för det finns en hel del intressant med. En död människa funnen vid parken vid baseballplanen, samt skolans president försöker förklara bort varför de anställt en PR-människa för 24 000 $mitt under skolans sparåtgärder.

 

Fotbollen ikväll gick inte bra. I vår match var vi bara fyra mot fyra så det blev mycket springande, och då satsar man lite mer i duellerna så att man inte ska behöva springa så mycket. Då händer det lätt att man skadar sig, och det gjorde jag ikväll. Sprang in i en annan och slog i mitt knä riktigt rejält. Kunde inte springa nåt mer så jag gick av planen. Testade att spela de sista minuterna, men kunde då bara ställa mig som back/målvakt (trots att vi inte kör med målvakt, men skit samma, jag var skadad). Lyckades där dock rädda hela fem frilägen genom att göra riktigt häftiga hockeymålvaktsräddningar.

 

Jag inbillar mig att jag såg ut ungefär så här

 

Knät har svullnat upp en del ikväll. Ska ligga i sängen hela kvällen, och hoppas på att det blir bra imorrn.

 

I helgen ska jag åka iväg. I våras var vi på en journalistkonferens i LA, och nu är det dags för höstens version av JACC, i Fullerton. Den är bara regional för So-Cal så den blir inte lika stor som den i våras, men det kommer bli roligt ändå. Så mig kommer ni inte höra av förrän söndag tidigast.