Nu är det helg! Halloween-helg!

Dags för Halloween! Ska bli riktigt roligt. Alla pratar om det hela tiden, till och med lärarna.

Jag ska nog festa ikväll (torsdag) och på lördag. Imorgon, Fredag, ska jag med Lauren, Cecily och Vaios till nöjesparken Six Flags! Ska bli riktigt roligt.

Äh, vad sjutton, det blir nog att festa när jag kommer tillbaka därifrån, samt på söndag när Halloween är på riktigt.

 

Jag återkommer efter helgen. Då får ni se bilder från helgen. Sen är det val på tisdag, så det kommer bli en hel del om det med.

Mina ståndpunkter i valet i de frågor som debatterats mest:

Guvernör: Jerry Brown (D)

Prop 19: (legalisera marijuana): ja

Ska bli väldigt intressant att se hur de valen går. Samt flera andra. Eftersom jag jobbat så mycket med valet till Board of Trustees på skolan tänker jag inte säga vem jag hoppas vinna eftersom det kan skada mitt anseende. Men rent allmänt så är ju lite nytt blod aldrig fel ;)

 

Som avslutning kommer här en rolig liten film med Hasse Brontén och Nour El-Refai. CSI: Rimbo. Håll till godo så hörs vi efter helgen.

 

 


En totalt fantastisk helg i Las Vegas och Grand Canyon

OMFG! Hur ska jag kunna beskriva det här? Det går inte att sätta ord på. Har haft så oerhört kul och sett så mycket häftigt. Nöjesmetropolen Las Vegas och det oslagbara naturfenomenet Grand Canyon.

 

Vi var tre pers på resan. Jag åkte buss i fredags och mötte i Vegas upp Christoffer och Lidia. De ska flytta till Brasilien på onsdag inför bröllopet för att fixa en massa, och de ville ha sin sista USA-helg i Vegas. Efter tidigare besök hade de fått en gratishelg på Tropicana som ligger på The Strip jämte MGM Grand, New York-New York, Luxor och Excalibur.

Vi käkade gott, spelade, festade och turistade. Hade jätteskoj varje dag.

 

Las Vegas är på många sätt som man hade föreställt sig. Storslaget, häftigt, roligt, galet och bara helt otroligt. Stan är uppbyggd för fest och spel. Det är det man gör, och man har roligt. Man får för övrigt gratis drinkar på casinona när man spelar.

 

Tropicana, vårt hotell

 

Paris HotelNew York-New York


The Mirage

 

 

I lördags hade vi tänkt börja i ena endan av strippen och checka av ett hotell i taget, ta en drink, och sen gå vidare till nästa. Vi började på Stratosphere, som är USA:s femte högsta byggnad

 

Efter varsin gigantisk (och stark) daquiri åkte vi upp i tornet. Väl däruppe hade de ett uppskjut PÅ TOPPEN av tornet. Världens högsta uppskjut, 321 meter över havet. Självklart åkte jag. Jag har ldrig nånsin haft problem med höjder eller höga byggnader, men jag måste erkänna att här var jag rätt liten på jorden. Men en oerhört härlig känsla.

 

Däruppe åker man uppskjutet

 

Jag, Chris och Lidia på toppen av Stratosphere

 

Vi gick vidare till Sahara där de hade endollarsspel. Man kunde alltså spela jättelänge och mycket utan att förlora så mycket. Samt få gratis drinkar under tiden.

 

Vår plan att besöka alla hotell slutade med två. Sen var det dags för party. Efter förfest på hotellet drog vi till Studio 54 på MGM Grand. Den klubben är uppbyggd efter förlagan i New York. Det var riktigt nice.

 

 

Party!

 

Party på Studio 54

 

På söndagen hade vi tänkt köra till Grand Canyon, men det var ingen bra idé kom vi fram till, av många anledningar. Vi kollade istället upp andra möjligheter. Vi hittade en tur där man flög till Grand Canyon, fick gå runt där, åka buss på området, äta mat, och flyga tillbaka. Det var rätt dyrt, men så här i efterhand så kan jag säga med 110% säkerhet att det var sååå värt det.

 

Det finns inte ord för att beskriva hur fantastiskt Grand Canyon var. Många av de jag känner som har varit där säger samma sak, som jag håller med om. I förväg hade man kanske väntat sig nåt häftigt naturfenomen, man går där ett litet tag och sen åker hem. Men när man väl är på plats tappar man fullständigt andan. Det är så otroligt vackert.

Jag hade gåshud när jag gick där. Det är en sån… jag kommer inte på ett bra ord. Man måste uppleva det. Gör det! Alla som nån gång åker till USA, åk inom Grand Canyon och upplev det själva. Foton ger inte rättvisa av hur det var, och de fångar framförallt inte djupet av hur himla höga ravinkanterna är. Dessutom finns inga som helst säkerhetsanordningar, så om man vill gå fram till kanten och ramla ner så kan man det.

 

Vy från flygplanet


På ett av ställen man kunde gå runt


Woho!

 

Kaktus

Hjälp!


Chris o Lidia


Så härlig utsikt

 

Las Vegas by night på vägen hem

 

 

Sammanfattning: Jag har haft en underbar helg. Fler bilder finns på Facebook.


Jag har köpt en bil!

Jag har döpt honom till Bruce

 

Nu är jag amerikansk. Jag behöver inte längre förlita mig på bussar, att gå eller bli skjutsad. Jag har nämligen nu köpt en bil så nu kan jag ta mig vart jag vill!

Jag har köpt den av min kompis Veronica som ska flytta till Sverige i vinter. Hon behövde bli av med bilen, jag ville ha en bil. Win-win.

Den är rätt gammal, en 92:a, men den är riktigt häftig. Snygg utanpå, cool inuti. Det är en Buick Le Sabre 1992.

Nu kan jag göra i stort sett vad jag vill. Drog ut nu i eftermiddags och körde runt, bara för att jag kan. Cruisade runt på motorvägen och inne i stan. Så otroligt härligt. För övrigt kostar bensinen ca 5 kr/litern. En full tank här ca 250-300 kr...

Men det bästa: Ikväll ska vi äntligen kunna åka och storhandla! Tidigare har vi bara kunnat köpa så mycket som man orkar bära i två kassar, alternativt ta med på bussen och vänta jättelänge. Nu ska vi köpa på oss en massa tunga grejer, stora juicebehållare, gallon-mjölk, och en massa, massa mat.

 

Vädret här har varit ritkigt skumt de senaste dagarna. Typ alla väder som finns, under samma dag. Stekande sol, väldigt kalla vindar, störtskurar, åska, dimma, blåst, mulet, världens vackraste solnedgångar, riktigt kalla mornar.

I måndags när jag spelade fotboll var vi osäkra på ifall vi skulle spela på grund av åskan. Vi gjorde det iaf. När vi var klara med uppvärmningen så sa det PANG!, hela världen lystes upp av en blixt och sen blev det kolsvart. Blixten hade slagit ut alla lamporna på hela stadion. Och då snackar vi stora feta arena lampor. Helt becksvart. Det var coolt.

Men när det är dåligt väder här är det faktiskt lite skönt att gotta sig i andras olycka. Såg det här på expressen.se:

 

Sen kändes inte vädret här så jobbigt längre.

 

På fredag drar jag till Las Vegas! Tror inte att vi hörs innan dess. Inte här i alla fall. Så fram till efter helgen så får ni ha det så bra. Det kommer jag att ha i alla fall. Och jag kan redan nu lova att lite av det som händer i Vegas kommer stanna där också. Resten får ni se på Facebook.


Härlig helg i Fullerton


Översta raden: Kyle, Erik, Jessica, Paige, Therese, Anna, Michael, Dan
Mellaneraden: David, Briitta, Johan, Cody, James, Brendan, Joel
Nedre raden: Connor, Palmer, Patricia, Anders


Den här terminens JACC-konferens var mycket mindre än den i våras, eftersom det bara är för So-Cal. Men vi har haft väldigt trevligt och haft det roligt i stort sett hela tiden. Och vi har kommit mycket närmare varandra i gruppen också.

Vi har bott på ett Marriott-hotell som låg precis vid campuset till CSUF, California State University Fullerton, där tävlingarna och alla arrangemang hölls. Bra hotell, riktigt nice frukost och bra service.

Många intressanta föreläsningar, workshops och talare. Allt ifrån fotojournalistik, Facebook, jobbansökningar, redigering och filmande.

Tävlingarna var helt okej, men kanske inte så roliga. Sportreportrarna fick skriva om en bågskytteTRÄNING (!) och feature-fotograferna fick gå runt på campus och hitta nåt skoj.

 

På lördagen hölls ett tal, och det var grunden för både nyhetsskrivandet, nyhetsfoto, ledar-artikel och ledar-karikatyren. Det handlade om en kille som kommit från Malaysia och nu var chefsredaktör för skolans dagliga tidning, och vilka förändringar han gjort sen han tillträdde. Inte jätteintressant, men jag tycker att jag fick ihop en bra artikel.

Vi åt mycket under den här helgen. På fredagskvällen var vi ute och åt en stor mexikansk middag allihopa, förutom sportfolket som då hade sin tävling. Stor hotellfrukost på lördagmorgonen, hamburgare, kakor och chips (amerikansk lunch) på dan, sen mer mat på eftermiddagen. Samt kaffe, godis och annat i stort sett hela tiden.

 

Fredagskvällen trängde nästan hela Channels-gänget ner i jacuzzin på hotellets altan. Vi hade ”fest i bübble-puulen” som vi lärde amerikanarna att säga. Sen kom alla till vårt rum (såklart) och vi spelade flera olika kortspel, hade kuddkrig och kollade på konstiga tv-program (precis som förra året så var hela konferensen helt alkoholfri).

 

Kortspel på vårt rum

 

Prisutdelningen gick rätt så bra för The Channels. Jag vann inget, men det gjorde bland andra James, Cody, Dan, Brendan och Kyle.

På hemvägen var det allsång i bussen hela vägen till Santa Barbra. Queen, Lejonkungen, Beatles, Turtles, Michael Jackson, Tenascious D och mycket mer. En rolig avslutning på en rolig helg.

 

Vårt hotell


Svenska tjejer på mexikansk restaurang: Anna, Therese och Briitta


Jessica och Paige på spelkvällen


Dan, Brendan och Connor på väg att få mat


Brendan, minister for silly walks


Midterm-prov och ont i knät

I måndags blev det en liten fest här hemma (oväntat va?). Bara jag, Lauren, Ola och Louise. Vi satt hemma och snackade om Sverige, lyssnade på svensk rap, kollade roliga YouTubeklipp och sen drog vi till Sharkeez. Väldigt trevligt.

 

Det är midterm-period nu, och jag är glad att jag inte har så mycket att göra som många andra. Hade min midterm i Masscommunication idag. Det var lite krångliga frågor, men min magkänsla säger att jag gjorde bra ifrån mig. Har också en i Digital Darkroom som ska göras nån gång den här veckan, så den ska jag sätta mig med imorrn. Den är online, så det hoppas jag kommer gå bra.

 

Här är senaste artikel från val-reportern Johan: den nuvarande presidenten för skolstyrelsen, som hoppas bli återvald. Här kan ni läsa om honom:

http://www.thechannelsonline.com/news/candidiate-profile-joe-dobbs-1.1688631

Kolla gärna runt lite på tidningens andra artiklar, för det finns en hel del intressant med. En död människa funnen vid parken vid baseballplanen, samt skolans president försöker förklara bort varför de anställt en PR-människa för 24 000 $mitt under skolans sparåtgärder.

 

Fotbollen ikväll gick inte bra. I vår match var vi bara fyra mot fyra så det blev mycket springande, och då satsar man lite mer i duellerna så att man inte ska behöva springa så mycket. Då händer det lätt att man skadar sig, och det gjorde jag ikväll. Sprang in i en annan och slog i mitt knä riktigt rejält. Kunde inte springa nåt mer så jag gick av planen. Testade att spela de sista minuterna, men kunde då bara ställa mig som back/målvakt (trots att vi inte kör med målvakt, men skit samma, jag var skadad). Lyckades där dock rädda hela fem frilägen genom att göra riktigt häftiga hockeymålvaktsräddningar.

 

Jag inbillar mig att jag såg ut ungefär så här

 

Knät har svullnat upp en del ikväll. Ska ligga i sängen hela kvällen, och hoppas på att det blir bra imorrn.

 

I helgen ska jag åka iväg. I våras var vi på en journalistkonferens i LA, och nu är det dags för höstens version av JACC, i Fullerton. Den är bara regional för So-Cal så den blir inte lika stor som den i våras, men det kommer bli roligt ändå. Så mig kommer ni inte höra av förrän söndag tidigast.


Superrolig helg, gratis öl – och Derek Stepan!

Idag är det 10-10-10. Coolt.

 

Efter en lagom jobbig skolvecka har jag haft en fantastisk helg. Party torsdag, fredag och lördag.

I fredags åkte jag som sagt med skolans Business-klubb på en field trip till Jordano’s i Goleta, som är mat- och öl-distributör/importör. De flesta stora märken har de rättigheterna till i tre counties, och bland märkerna finns Heineken, Budweiser, Tecate, Stella och många mer. Jag var med som fotograf. Det var intressant och vd:n var väldigt trevlig och hade mycket att berätta. Hans fru är för övrigt född i Halmstad, men flyttade till USA som barn. Hon var också med och pratade.

 

Rundtur inne på öllagretGruppbild på businessklubben

 

Efter rundturen fick vi alla som var med ett packe med energidryck, och en låda öl var. Riktigt häftigt. Det var fyra olika öl i varje låda. En lager, en oktoberfestöl, en mörk öl och en honungsöl. Rätt goda allihopa. Nima, som är businessklubbens president fick två var. Men han gillar inte öl, så jag och Ola fick hans öl med = jag och Ola hade två lådor var =)

 

Så här mycket öl blir det = helgen var räddad!

 

På kvällen i fredags var vi på en födelsedagsfest på Alleagra. Cecilia fyller år på måndag, och firade då. Där var en massa svenskar som jag inte sett på jättelänge, det var roligt. Av nån anledning fanns det stora påsar med frigolit i garaget/festrummet där vi var. Så småningom var det inte längre i påsen, utan överallt på golvet. Vi hade snöbollskrig med det. Roligt för alla förutom dem som fick städa upp det dagen efter.

 

Frigolit-snö!

 

Igårkväll var jag i IV. Jag var hos Paige tillsammans med Cecily och hennes barndomsvän Emily som var på besök. Vi hade riktigt skoj hela kvällen/natten. Mestadels var vi hos Paige, men som det blir i IV så var vi runt lite på DP och besökte några andra fester och dansträdgårdar. En av de roligaste kvällarna på länge.

 

Idag blir det däremot plugg. Har midterm i Masscommunication på onsdag så jag och Anna ska sätta oss på Starbucks och plugga i eftermiddag.

 

I går var det seriepremiär för New York Rangers. Satt och kollade på matchen, och wow vad bra de spelade. De spelade som ett lag, och passningsspelet var utmärkt. Men det allra bästa var Derek Stepan. Minns ni att jag skrev om honom för ett par veckor sen. Han är rookie och gjorde sin första match någonsin i NHL igår. Och som han gjorde det: hat trick och matchens bästa spelare. Det var så häftigt att se. Framtiden ser ljus ut för Blueshirts =)

 

Hat trick i sin första NHL-match. Riktigt häftigt.


Rangers spelar sin 85:e säsong. Här är jubileumsloggan

 

 

Så jag kan bara säga att jag haft en underbar helg. Trivs verkligen med mitt liv nu. Älskar varje sekund av min tillvaro här.


Trevlig eftermiddag efter hektisk vecka

Det har varit mycket skolarbete den här veckan, men nu är det äntligen torsdag eftermiddag = helg.

Idag efter skolan mötte jag upp med Lauren och vi åkte ner till stan och käkade lunch. Är fortfarande riktigt mätt efter all kinamat. Vi gick även runt i en massa affärer och kollade på Halloween-grejer. Testade också en massa roliga saker, hattar, kostymer, peruker och annat. Vad sägs om Lauren och jag som pimp och ho? (Lauren som pimp). Who knows :P

Ska fortsätta eftermiddagen snart med att dra till gymmet, och sen blir det att söka upp nån trevlig fest. Blir nice.

Imorrn ska jag med Nima och Businiess-klubben till nåt ställe i Goleta. Jag ska ta bilder. Det är en ölimportör som ska hålla nåt föredrag. Jag har blivit lovad öl för besväret.

 

Senaste numret av skoltidningen är ute nu. Nån avslöjande story om PR-människor får ni vänta med till nästa vecka. Men vi har med profiler av fyra av de åtta kandidaterna, och här är min profil av sittande Sally Green:

http://www.thechannelsonline.com/news/candidate-profile-sally-green-1.1669563

 

Den följande artikeln är inte min, men speciellt utvald åt Padde: Du har sagt att det är för lite hockey i Santa Barbara. Voilá!

http://www.thechannelsonline.com/sports/sbcc-forms-first-club-roller-hockey-team-1.1666259

 

Om jag inte hinner höra med er innan dess, så mamma och pappa, ha det så trevligt och grattis i förskott på födelsedagen pappa!


Kyla, Halloweendräkt, intervjuer och nya regeringen

Där har vi ämnena för dagens blogginlägg.

Vädret här är verkligen ombytligt just nu. Förra veckan slogs det värmerekord, och de senaste dagarna har det för första gången i höst varit mulet och kyligt. Fick inatt till och med stänga fönstert i sovrummet för första gången.

Shit vad jobbigt det var att spela fotboll igår. Det blåste som bara den, så det var nästintill omöjligt att slå ordentlgia passningar. Vanligaste ordet under matchen var ”hjälp”. Det ropade vi till stackars löparna på löparbanorna efter att bollen gång på gång åkt långt förbi målet och fortsatte att rulla och rulla. Det samma gjorde även våra småmål innan vi fick tyngder på dem.

 

För ett par minuter sen ringde UPS på dörren och jag fick paket. Min första Halloween-kostym har kommit! Provade den direkt och den var så häftigt. Kommer bli riktigt coolt. Ola tyckte den var ball med.

Vad det är för nåt? Det får ni se på bilderna efter sista oktober :D

 

Har gjort en intervju idag med presidenten för Board of Trustees, Joe Dobbs. Han är den mäktigaste mannen på skolan, mer så än President Serban. I våra valreportage har vi delat upp kandidaterna (åtta som kandiderar om fyra platser) mellan oss fyra i teamet, jag, Kyle, Cody och Ari. Jag har fått de två högst uppsatta av de sittande, styrelsens president och vice president. Riktigt häftigt att jag fått förtroende för att få båda två.

Intervjun tog en timme, och jag spelade in den. Sen har jag under fyra timmar i eftermiddag suttit och transkiberat hela intervjun ord för ord. Det tog fyra timmar. Lyssna på en halv mening, pausa, skriva, lyssna vidare, pausa, skriva ner, lyssna… Var riktigt slut i huvudet efter det. Måste dock säga att min mobil funkar perfekt som diktafon.

 

It's peanut butter jelly time! Nu ligger jag i sängen och äter yoghurt och mackor med jordnötssmör och sylt. Jag vet, det är jätteonyttigt. Men det är gott. Och så har jag varit ute och sprungit min 8km-runda ikväll, så jag tycker att det är okej.

Obs! Detta är inte min nya halloweendräkt. Bilden har bara med min smörgås att göra

 

Till sist några kommentarer om svensk politik. Först talmans-valet. Bra att Alliansen slapp få stöd av SD, och att rödgröna röstade för Alliansen. Vad säger du om det Mona? Extra roligt att se mina vänner Jenny från Halmstad samt Jessica från Stockholm som nya riksdagsledamöter =)

 

Och så regeringen. Jag steg upp inatt kl 05 för att kolla på regeringsförklaringen. Som vanligt sög SVT-play, men riksdagens hemsida funkade perfekt.

Reinfeldt gjorde det mesta rätt. Att småpartierna fick behålla sina antal ministrar var bra, så slipper man det bråket. Det hade varit en onödig fajt att ta.

Rätt ministrar fick gå. Tror inte det är nån som kommer att sakna Torstensson, Husmark-Persson, Odell eller Krantz.

Flera intressanta nya namn, och några okända. Måste erkänna att jag inte känner till Peter Norman eller Catharina Elmsäter-Svärd.

Ullenhag var väntat att han skulle nån ministerpost så småningom, liksom Stefan Attehall och Hillevi Engström och fru Hatt. Väldigt kul att bråket mellan Reinfeldt och Ulf Kristersson nu är helt slut och att denna duktiga moderat får en plats i rampljuset igen.

Att jordbruksdepartementet byter namn känns mest som ett spel. Inget nytt kommer väl hända.

Tyckte också att Maud kunde fått fortsätta som vice statsminister.

För övrigt, vad ska en IT & Region-minister göra om dagarna?

Jag gillar den här nya regeringen. Har sett vissa kommentarer om att den är för tråkig och att Reinfeldt borde tagit in fler profiler. Vill ni se speciella profiler kan ni slå på Kungarna Av Tylösand. Vill ni se seriösa människor som tar ansvar för Sverige de kommande åren, då är den är Alliansregeringen någonting för er.

 

Lycka till nu regeringen!


Mycket på gång

Allt rullar på en in rasande takt, och jag är nu verkligen uppe i det journalistiska valarbetet nu.

 

Som jag förutspådde så har kritiken mot vår artikel förra veckan inte låtit vänta på sig. Deanen som hängdes ut mest har skrivit ett långt inlägg på artikelns kommentarer och sagt att han inte gjort nåt fel, vi har felciterat alla, vi är en skam för skolan, bla, bla, bla. Även de två sittande styrelseledamöterna har hört av sig och kritiserat oss. Jag försökte få tag i en av dem i början på veckan med anledning av att de hört av sig till skolans president om detta. Inte till oss. Direkt till presidenten. Sen ringde han upp mig i onsdags morgon och kommenterade att han inte tyckte att han kom till sin rätt.

 

Men vi är fyra journalister som jobbade med detta. Vi vet vad de andra ställt för frågor och vilka svar vi fått. Vi har vårt på det torra. Bara för att de ät högt uppsatta herrar kan de inte skrämma oss.

 

Det har varit två debatter för kandidaterna den här veckan, och vi har varit på båda. Det hettade till rejält i torsdags när den sittande styrelseordföranden hamndae i verbalt bråk med ledaren för motståndnarna, den förre borgmästaren Marty Blum. Hon anklagade styrelsen för att ha tagit pengar från välgörenhet och använt till att anlita en PR-konsult åt dem själva, varpå ordföranden blev rasande och sa saker som ”du ska bara hålla käft, du vet ingenting om det här, du har inte varit med här”.

Dock råkar det vara så att vi på The Channels har fått tag på ett dokument som visar att de faktiskt har anlitat en PR-konsult. Räkna med en ny intressant artikel på onsdag…

 

Den här bilden var med på förstasidan i The Daily Sound efter torsdagens debatt. Jag har varit med på förstasidan i en amerikansk tidning! I alla fall mitt bakhuvud.

 

Annat som hänt utöver skoltidningen är att Christoffer och Lidia har flyttat ut. De åker till Brasilien om ett par veckor, och ska bo hos en kompis fram till dess. Nima som jag bodde med i våras har nu flyttat in.

 

Var på football igår, och tack vare mitt nya pressleg fick jag gå ner till planen och kunna ta bilder där. Ritkigt coolt att se matchen på nära håll. Och det var en riktigt spännande match med. Jämnt in i sista minuterna då spelet svängde hela tiden och båda lagen tappade bollen och spelet bröts. Med en minut kvar och motståndarna Southwest LA hade bollen redo att göra touchdown fick Vaquerors tag i bollen och lyckades få iväg en 70-yardspass till en kille som sprang fri. Därefter kunde de göra touchdown, och istället för motståndarna (som kunde avgjort ett par sekunder innan) så blev det Vaquerors som kunde ta sin första hemmaseger. Ritkigt snyggt och väldigt häftigt att stå längst framme vid plankanten och se det.

 

Man ser väldigt bra från plankanten.


Tog så klart bilder på det här laget med. Fler bilder på fb


RSS 2.0