Härlig helg i Fullerton


Översta raden: Kyle, Erik, Jessica, Paige, Therese, Anna, Michael, Dan
Mellaneraden: David, Briitta, Johan, Cody, James, Brendan, Joel
Nedre raden: Connor, Palmer, Patricia, Anders


Den här terminens JACC-konferens var mycket mindre än den i våras, eftersom det bara är för So-Cal. Men vi har haft väldigt trevligt och haft det roligt i stort sett hela tiden. Och vi har kommit mycket närmare varandra i gruppen också.

Vi har bott på ett Marriott-hotell som låg precis vid campuset till CSUF, California State University Fullerton, där tävlingarna och alla arrangemang hölls. Bra hotell, riktigt nice frukost och bra service.

Många intressanta föreläsningar, workshops och talare. Allt ifrån fotojournalistik, Facebook, jobbansökningar, redigering och filmande.

Tävlingarna var helt okej, men kanske inte så roliga. Sportreportrarna fick skriva om en bågskytteTRÄNING (!) och feature-fotograferna fick gå runt på campus och hitta nåt skoj.

 

På lördagen hölls ett tal, och det var grunden för både nyhetsskrivandet, nyhetsfoto, ledar-artikel och ledar-karikatyren. Det handlade om en kille som kommit från Malaysia och nu var chefsredaktör för skolans dagliga tidning, och vilka förändringar han gjort sen han tillträdde. Inte jätteintressant, men jag tycker att jag fick ihop en bra artikel.

Vi åt mycket under den här helgen. På fredagskvällen var vi ute och åt en stor mexikansk middag allihopa, förutom sportfolket som då hade sin tävling. Stor hotellfrukost på lördagmorgonen, hamburgare, kakor och chips (amerikansk lunch) på dan, sen mer mat på eftermiddagen. Samt kaffe, godis och annat i stort sett hela tiden.

 

Fredagskvällen trängde nästan hela Channels-gänget ner i jacuzzin på hotellets altan. Vi hade ”fest i bübble-puulen” som vi lärde amerikanarna att säga. Sen kom alla till vårt rum (såklart) och vi spelade flera olika kortspel, hade kuddkrig och kollade på konstiga tv-program (precis som förra året så var hela konferensen helt alkoholfri).

 

Kortspel på vårt rum

 

Prisutdelningen gick rätt så bra för The Channels. Jag vann inget, men det gjorde bland andra James, Cody, Dan, Brendan och Kyle.

På hemvägen var det allsång i bussen hela vägen till Santa Barbra. Queen, Lejonkungen, Beatles, Turtles, Michael Jackson, Tenascious D och mycket mer. En rolig avslutning på en rolig helg.

 

Vårt hotell


Svenska tjejer på mexikansk restaurang: Anna, Therese och Briitta


Jessica och Paige på spelkvällen


Dan, Brendan och Connor på väg att få mat


Brendan, minister for silly walks