Stressigt

Som ni har märkt har det inte blivit mycket bloggande på sistone. Detta har varit den vecka då jag haft mest att göra hittills. Och det är inte slut.

 

I måndags gjorde jag min första intervju för praktikplatsen SCORE. Det gick bra, förutom att gubben ag intervjuade var jättegammal och hade glömt bort att intervjun kulle vara så han var på banken. Idag har jag en till intervju med en annan man för SCORE.

 

Har dessutom fått gå på två möten för skoltidningens räkning, Academic Senate och Board of Trustees. Än har vi inte gjort upp hur vi ska göra med de grejerna, men så läng får jag ta allt.

 

Dessutom fotoläxa, och så på måndag ska mitt första stora projekt i Creative writing-klassen vara klart på måndag, så jag har gjort två kompletterande intervjuer till det, plus att jag har en till idag.

 

Anledningen till att jag vill få klart allting idag, fredag, är att jag ska iväg i helgen och vill inte tänka på några läxor då.

Idag är det nämligen Cecilys födelsedag! YAY! Vi ska åka iväg till Anaheim och ha det roligt, festa, förhoppningsvis gå på Disneyland samt kolla på Laurens tävlingar. Vi är ett rätt stort gäng som åker.

Vi ska åka när hon är klar med produktionen av tidningen i eftermiddag. Jag är inte där eftersom jag redigerar på måndagar.

Men jag kommer vara där ändå.

 

Igåkväll bakade jag och Gaby från skoltidningen en tårta åt henne, och Cody, skolans chefredaktör som också fyller 21 idag. När de sitter där och har tråkigt och läser texter ska vi komma in och sjunga och ha med tårta. De kommer bli så överraskade!

 

Btw, Lauren och hennes lag vann tävlingen i helgen i Long Beach! Grattis till er med!

 

Laget efter vinsten

 

Jag och Lauren före tävlingen

 

I eftermiddag drar vi till Anaheim, så vi får höras nån gång efter helgen. Ciao!

Tornado, snö och storm – extremvädret är här

När jag pratar med folk i Sverige om vädret här blir de ofta sura och säger nånting i stil med ”du bor ju i Kalifornien, du vet inte hur det är med dåligt väder, vi har snö här, bla bla bla.”

Ok, Sverige, jag höjer er insats. Slå det här om ni kan. Idag lördag har vi haft följande väder här:

 

  • Orkanvindar
  • Regnstorm
  • Snö!
  • MOTHERFUCKING TORNADOS!

 

Japp, allt det där är sant. Regnet har öst ner tillsammans med vindarna, så jag har inte gått utomhus förrän ikväll. Då åkte jag och Ola ner till tågstationen för att hämta Pontus som varit i LA så han slapp gå hem.

Det var typ lögn i helvete att se nåt på grund av det tunga regnandet, så vi fick köra i typ 10 km/h.

Vi åkte till McDonalds och åt, och på vägen hem avbröts radiosändningarna för en varning om att tornados kan komma att bildas utanför Carpenteria och östra Santa Barbara. Man varnades för att vistas utomhus i de områdena och om man bodde där skulle man gå ner i källaren och bunkra upp med konserver och vatten.

 

Detta är alltså i min hemstad!

 

Medan man fortfarande kunde se nåt idag kunde man se hur bergen har börjat täckas med snö. Det har kommit riktigt mycket i vissa områden, även långt ner i stan.

 

Palmer och snö på samma bild. Liksom, va!?

 

Armageddon som är på väg kanske?

 

Så vad har jag gjort idag då? Inte mycket. En del läxor, bland annat till foto där vi ska göra en trediminsionell figur som vi sen ska fota. Här är min figur: gangsta-Lincoln.

 

 


Ey, yo!

 

Vi hörs nån annan gång om jag inte snurrat bort i en tornado till dess!

Pingis, jag är tidningens nya nyhetschef, svullen läpp och lite annat

Jag har fått fler uppgifter på skoltidningen. Nyhetschefen är inte längre nyhetschef. Tänker inte gå in på allt som hänt, men nu är han inte längre med i tidningen så jag har tagit över hans arbetsuppgifter, tillsammans med chefredaktören Cody. Så nu är jag både managing editor och nyhetschef. Jag är nyhetschef! Det är jäkligt coolt faktiskt. Och väldigt bra för mitt CV.

 

Vi har köpt ett pingisbord! Vi har snackat om det ett tag och kollat på Craigs List, men hittade inga i närheten, så vi åkte till Kmart i onsdags och köpte ett. Det tog ett tag att sätta ihop det, men det blev riktigt bra och det har varit väldigt kul att spela de senaste dagarna.

 

 

Det är inte direkt litet

 

 

Väldigt lugn dag idag. Det var en hård dag igår, bokstavligt talat. Ramlade och slog mig, så nu är läppen större än vanligt. Men oroa er inte, jag mår bra.

 

Jag har ägnat hela dagen åt YouTube-klipp med saker från Jay Leno. Har i flera timmar skrattat åt idiotiska människor som inte kan svara på lätta frågor i Jaywalking, och i studion in Battle of the Jaywalk All Stars.

 

På söndag är det dags för säsongens första cheerleading-tävling. Jag ska åka med Lauren rätt så tidigt ner till Long Beach och fota och heja på City College cheerlag som förra året. Det ska bli väldigt kul.

 

Jag är ledig på måndag för då är det President’s Day och så ska jag göra min första intervju för min praktikplats. Det ska bli kul.

Jäkla T-Mobile! Men tack Foppa

Varför ska T-Mobile alltid krångla? Nu har inte min automatiska betalning gått igenom, så efter lektionen måste jag ner till deras affär och betala där.

Men det sugigaste med det amerikanska telefonsystemet är att det inte bara är så att jag inte kan ringa eller messa innan jag betalat. Ingen kan ringa eller messa mig! Trots att de har hur mycket pengar som helst på mobilen. Så i ett par timmar är jag onåbar. Asjobbigt.

 

Helgen var bra, trevligt dagskrök på La Brezza i fredags och en rolig Channels-fest i lördags.

Var i skolan igår på Alla Hjärtans Dag, samt middag med Cecily på kvällen.

Nu är det dags för dagens enda lektion, The Channels. Imorrn kommer det nya online-numret ut dessutom. Kolla in TheChannels.com imorrn eftermiddag (amerikansk tid).

 

Blev väldigt överraskad igår när Peter Forsberg berättade att han ska lägga av. Trodde verkligen att det skulle kunna bli något av den här comebacken, men tydligen var skadan för jobbig.

Peter Forsberg är absolut en av våra bästa idrottare någonsin. Skulle säga att så här skulle en topp-fem lista över våra bästa hockeyspelare någonsin se ut:

 

  1. Nicklas Lidström
  2. Peter Forsberg
  3. Börje Salming
  4. Mats Sundin
  5. Svårt, möjligtvis Loob/Kenta/Honken/Lundqvist/Zetterberg

 

Tror aldrig han spelade en hel säsong utan att vara skadad nån gång. Foppa hade kunnat bli världens bästa hockeyspelare om han fått vara frisk. Han var all round. Både Gretzky, Howe och Lemieux saknade den tuffa stilen som Foppa bemästrade så. Gretzky hade alltid ett par livvakter på isen, Foppa smällde på själv. Han gav aldrig upp, vilket många gånger visade sig, tex i Sveriges magiska upphämtning mot Finland i VM 2003 (i Finland!) där Tre Kronor låg under med 1-5, men vann sen med 6-5.

 

Jag avslutar med den härliga bilden av straffmålet från 1994 och tackar Peter Foppa Forsberg för en underbar karriär.

Artiklar

Spenderar aven denna lediga fredagen pa redaktionen. Ska hjalpa en av reportrarna med det sista i hennes artikel, sen ska jag ta helg.
Helgen borjade iofs lite igar med ett roligt Sexy Party ute i Isla Vista. Forsta gangen jag festar dar pa valdigt lange. Pa dan var jag och Cecily ute pa stan for att skaffa sexiga outfits, och vi lyckades val ratt sa bra.
Idag blir det dagskrok pa La Brezza och imorrn ar det basketmatch och kolla pa Laurens cheer-upptrade och sen Channels-fest hos Joel.

Jag har ju glomt att lanka mina artiklar jag skrivit, sa har kommer dem:


Min story om Sarah Palin och Dick Cheneys besok i Santa Barbara, som mottes av demonstrationer.

http://www.thechannelsonline.com/news/sbcc-students-protest-palin-at-reagan-ranch-center-1.1968443

Min story om att skolan ska byta emailsystem, och alla elever ska fa Gmail

http://www.thechannelsonline.com/news/gmail-now-available-to-sbcc-pipeline-users-1.1973940

Min tvadelade story fran forra veckans Student Senate mote. Forst om sjalva motet, och sen huvudfragan som togs upp dar, med larare som tog parkeringslatser fran elevernas carpool-parkering.

http://www.thechannelsonline.com/news/a-change-of-guard-at-sbcc-student-senate-1.1968264

http://www.thechannelsonline.com/news/student-senate-dives-into-carpool-debate-1.1968473

Ikvall spelar Peter Forsberg sin forsta match i Colorado den har sejouren. Ska bli himla kul att se hur det gar. Idag spelar ocksa Rangers mot Atlanta. Det ar dags att borja vinna nu efter en svacka pa fem forluster i rad.