Procrastinating

Procrastinating.

Det är ett ord som jag inte visste vad det betydde innan jag kom hit, men är nu något av det jag gör mest. Det betyder att man gör allt annat än det man ska göra. Tex kolla facebook istället för att plugga, bära ut soporna istället för att plugga, kolla YouTube-klipp istället för att plugga. Det behöver inte ha med att skjuta upp pluggandet att göra, men det är oftast det det är.

Och det är vad jag gör nu. Jag håller på att skriva av en intervju jag gjorde igår. 45 minuter intervju och han pratade i stort sett hela tiden. Allt det håller jag nu på att skriva ner. Lyssna 10 sekunder, paus, skriv, lyssna lite till, paus, skriva osv. Det är riktigt tråkigt, men jag känner att jag måste göra det. Intervjun i sig var inte tråkig, tvärtom. Det är bara den här transkriberingen som måste göras.

Storyn jag skriver handlar om att skolan ska byta email-system till Gmail, så Google ska ta över. Det är en intressant story, och igår pratade jag med skolans tekniska chef. Idag har jag också haft en mailintervju med Googles talesperson, riktigt coolt. Ska också prata med en student som redan använder Gmail.

 

Skolan har börjat bra. Mycket att göra med skoltidningen, men det är roligt. Härlig känsla att ha så mycket makt också iom att jag är editor. Det känns konstigt hur mycket respekt de nya verkar ha för oss.

  • Fotbollen började i onsdags, riktigt roligt att köra igång det igen. Och jag lyckades spela utan att få skoskav i de nya fotbollsskorna.
  • Creative writing – non fiction kommer att bli en rolig klass tror jag. Vi ska skriva reportage, och läraren är en känd författare och krönikör som bara har den klassen.
  • Praktiken har inte riktigt börjat ännu, men jag har träffat min kontaktperson ett par gånger. Vi ska nog ses i slutet på nästa vecka och gå igenom vad jag ska göra under våren.
  • Min fotoklass online har inte heller kommit igång ännu.

 

Idag fyller min rumskamrat Ola år. Vi ska ut och äta senare ikväll. Eftersom jag fyller på onsdag ska vi ha gemensam födelsedagsfest imorgon, lördag. Kommer bli riktigt schysst, och det är många som kommer.

 

Nä, nu får jag sluta procrastinata. Jag har 34 minuter intervju kvar att skriva av. Ni kan iaf se fram emot en cool artikel på onsdag.

 

Avslutar med en inspirerande bild. Vi hörs!

 

Sista dagen på jullovet

Jag har haft flera underbara dagar sen jag kom hit. Riktigt skönt att vara ledig, men nu är det slut. Imorrn är det den första dagen på min förmodligen sista termin någonsin. Ska bli skönt att börja igen.

Den här veckan har det varit en del fester men mest bara chill. Idag har jag varit ute på långpromenad. Var på en strand som jag inte vet vad den heter, men det är stora klippor längs hela stranden. Klättrar man över några klippor kommer man till en till liknande strand som är en hundstrand. Där var jag i augusti med Lauren och Elyse.

 


Här gick jag på långpromenad idag.

 

Nu är också sista dagen som jag är själv i lägenheten. Ikväll kommer Nima och Ola tillbaka. Ska bort och hämta dem senare i kväll.

Rangers spelade en riktigt bra match igår för övrigt. Norrmannen Mats Zuccarello avgjorde på straff.

Nu ska jag äta lite tonfisksallad och sen blir det kanske nån film eller nåt. Bra avslutning på två underbara veckor av ledighet nu.

 

Så här ser det ut utanför mitt hus just nu.

Underbara dagar – episka nätter

Vad kan jag säga? Jag har det hur bra som helst nu. Att ha tid innan skolan börjar att bara vara ledig var ett väldigt bra beslut. Vädret är hur bra som helst så på dagarna kan man vara ute i solskenet och bara gå omkring och må bra. Plus ligga på stranden och försöka fixa nån slags bränna. Jag har också kommit igång bra med springandet också. Kör min gamla vanliga runda längs stranden, 8,7 km. Måste dock börja gymma snart med. Men än så länge den här veckan så håller jag mitt nyårslöfte, att träna på nåt sätt minst fem gånger i veckan.

Vi har också haft vårt första redaktionsmöte med The Channels. Det kommer bli en rolig termin tror jag. Jag kommer ha i stort sett tre olika uppgifter:

  • Vice nyhetschef. Hjälpa Kyle så mycket det går och ta hand om vissa områden, tex Academic Senate igen.
  • Online editor. Sköta ruljansen på nätupplagan.
  • Managing editor. Se till att allt sköts på rätt sätt samt göra ”budgeten”, den lista över artiklar, bilder och allt annat som visar vad varje person ska skriva, hur långt, vilken genre osv. Idag, torsdag, gjorde jag och nya chefredaktören Cody den första budgeten. Det är i stort sett bara att klippa och klistra från det som alla editors gjort på onsdagen, så det är inte svårt, tar bara lite tid.

På måndag börjar skolan. Känns väldigt bra faktiskt.

 

Ett par kvällar nu har vi haft episka fester hemma hos mig. Laurens pojkvän Kyle har varit på besök, så i måndags tänkte vi, plus Paige, gå ut. Förfest hos mig eftersom det bara är jag hemma här än så länge. Det blev dock ingen utgång utan bara en lång och väldigt rolig förfest.

Nu har Cecily kommit tillbaka, så igår tänkte vi att vi går ut då. Förfest hos mig. Dock ingen utgång då heller. Vi bestämde snabbt att vi hade så roligt att vi bara ville fortsätta hela kvällen och natten. Och det gjorde vi. Vi hade väldigt skoj, och det är härligt att vara här med mina fantastiska vänner.

 

Patrick Seastar var också med, här omgiven av sina beundrarinnor Paige, Cecily och Lauren.

Jag mår väldigt bra just nu. Livet kunde inte vara bättre. Fantastisk stad, härligt väder, roliga dagar och helt underbara vänner. Jag älskar livet just nu.

Tillbaka i värmen

Det blev visst inget inlägg till innan jag drog, men nu kommer det i stället.

De sista dagarna i Sverige hade jag fullt upp med trevlig födelsedagsfest för Tina i Alingsås och sen äntligen möta Elin, Anna och Daniel i Göteborg. Sen en massa packande i Getinge innan det var dags att fara.

 

Resan gick väldigt bra. Inga problem på resan Göteborg – London – Los Angeles – Santa Barbara (buss sista vägen). Kom i tid som jag hade planerat. Sov som jag skulle, och på LA-planet såg jag två bra filmer. Toy Story 3 och The Social Network, som handlar om grundandet av Facebook. Båda rekommenderas starkt.

Lauren hämtade mig på hotellet där bussen stannade, men den kvällen var det bara för mig att dra hem och sova. Istället träffades vi på torsdagsförmiddagen istället och åt brunch och satt och snackade jättelänge. Hann med mycket den dagen. Fixade min telefon, var på banken, klippte mig, storhandlade och körde årets första löprunda på stranden. Underbart, men shit vad jobbigt det var. Märktes att jag inte tränat nåt på lovet, så nu blir det träning i stort sett varje dag till skolan började. Kollade efter det på matchen NY Rangers – Vancouver, där Rangers vann en kämparseger med 1-0 mot ligaledarna.

På kvällen åt jag middag med Anna och ikväll ska vi nog ut med lite andra folk. Har varit på långpromenad idag, och ska snart ut och springa igen.

 

Vädret är helt fantastiskt. Ja, förlåt ni i Norden, men jag måste säga det. Det är strålande solsken, 20-25 grader och helt underbart. Känns redan som att den här våren kommer bli bättre vädermässigt än förra.

 

Nu blir det bara semester fram till onsdag när skolan börjar. Eller, den börjar inte förrän den 24, men vi ska ha vårt första möte med skoltidningsredaktionen då.

Och btw, jag har pratat med min praktikplats idag. Det är nu helt klart att jag fått platsen. Nu ska jag bara fixa med lite papper från skolan så kan jag börja där.

 

Jag lovar också att blogga lite oftare än jag gjort på lovet, och ha med fler bilder också.

Cecily was here!

I en vecka har hag haft finbesök: Cecily har varit over från USA för att uppleva Sverige. Vi har haft ett fullt schema hela tiden med så mycket att se på och göra som möjligt. Vi har åkt runt i Halmstad och Getinge, shoppat, badat på badhuset och haft jätteskoj.

 

Vi firade nyår inne i Halmstad med Anton, Ida, Winberg och Daniel. Riktigt skoj. Sen har vi också dragit upp till Stockholm ett par dagar. Vi turistade en massa med Vasamuseet, Skansen, Gamla Stan och en massa annat. Vi fick en privat tur av Riksdagen av Jenny. Och festande hann vi med också. Vi bodde hos Ola i Bromma, så det var roligt att träffa honom med.

 

Nu är jag på väg upp till Alingsås för att fira Tinas födelsedag, sen ska jag träffa Elin, Anna och Daniel i Göteborg imorrn. Fullt schema hela tiden med andra ord.

 

Det är kallt i Sverige, och det ska bli skönt att snart vara tillbaka i Kalifornien. Åker på onsdag. Kommer nog att blogga nån gång till innan dess, nu när jag inte är Sverige-guide längre.