God mellandag!

Nu har det varit jul och julförberedelser, och det har varit väldigt bra alltihop. Det var mycket jobb och stressigt upp till själva julen, men hann ändå med en del.

 

Vi var i Småland och bytte julklappar och åt en massa mat.

Jag hann också med att åka till Göteborg. Där var vi på stan, åt, och sedan på Liseberg.

 
 

 

Mycket julstämning där, men framförallt: Jag vann dubbel stjärnvinst!

Vi hade spelat på många hjul och andra skicklighetsspel, och vi hade vunnit en hel del smågrejer. Men precis innan vi skulle hem, ville vi spela ett hjul till. Där fanns ett chokladhjul, jag spelade på nummer 2, som vanligt. Och så kom den på tvåan, med en stjärna. Tjejen bakom disken tog fram en stor jäkla choklad, Andreas sa ”ta schweizernöt istället”, och så sa hon ”du kan få både och”.

 

 

Wohoo!

 

Har aldrig vunnit stjärnvinst förut. Nu har jag choklad fram till midsommar :P

 

Jag var på julkonsert! Det var i St Nikolai-kyrkan. Det var operasångaren Rickard Söderberg som var med i Körslaget i höstas, tillsammans med sin kör och – Carola! Det var oerhört häftigt, mäktigt och gav alla väldigt fin julkänsla.

 

 

Julen flöt på bra i Getinge med mamma och pappa.

 

 
 

 

Nästa gång vi hörs kommer min årliga årskrönika. Den kommer troligen någon av januaris första dagar, så fram till dess: God fortsättning, och gott nytt år!

Många roliga grejer, och lite mindre

Förra veckan hände många skoj saker. Till exempel var vi på bio och såg nyinspelningen av Carrie. En ryslig drama/skräck, där Chloë Grace Moretz spelar den mobbade Carrie, och Julianne Moore hennes psyko mamma.

Båda var väldigt bra, liksom filmen överlag. Grymt.

 
 
 

En annan grym film såg jag ikväll, den andra filmen i Hobbit-film-triologin. Så himla mäktig var den. Riktigt bra, mycket bättre än första filmen. Den sista delen kommer i december nästa år.

 

Julkalandern i år är riktigt rolig dessutom. Strunt i om det är för barn - den är störtskön.

 

I torsdags vann vi quizen på Fox & Anchor för första gången på länge.

 

Men det som var ännu roligare – jag har fått jobb. Eller, jobb har jag ju haft, men från och med nyår ska jag få fast anställning. Jag började som sommarvikarie på HN (samma koncern) 2008, sedan var jag på HP somrarna 2009 och 2010, och sedan juni 2011 har jag varit konstant på HP. På alla möjliga avdelningar, men jag har jobbat hela tiden. Så nu, ett antal år senare blir jag fast :)

 

Henrik Lundqvist har skrivit på nytt kontrakt med New York Rangers. Så jävla skönt. Det har varit snack om hur det skulle bli till sommaren när han blir free agent, särskilt som den här säsongen inte har börjat så bra. Men nu skrev han på ett sjuårskontrakt, och blir därmed förhoppningsvis en Ranger karriären ut.

 

 

 

Dock har de senaste matcherna inte gått vägen för Rangers, och därmed är vi inne på den mindre positiva halvan av det här blogginlägget.

 

Rangers är inte de enda som har förlorat. Elin förlorade Idol-finalen mot Kevin. Han gjorde dock säsongens bästa framträdande, och hade många fans, så på något sätt var det rätt väntat.

 

Den stora grejen där här veckan har annars varit att Nelson Mandela har avlidit. Han har varit dålig ett längre tag, samt att han var 95 år. En stor ledare som det nästan inte går att lägga för många superlativ på. En fantastik människa som fler borde sträva efter att ha som förebild.

I tisdags var det minnesceremoni för honom i Soweto utanför Johannesburg, och de flesta av världens ledare var där. USA:s Barack Obama höll ett riktigt bra tal. Sverige var representerade av statsminister Reinfeldt, kronprinsessan Victoria och oppositionsledaren Stefan Löfven.

 

En av historiens främsta. Vila i frid, Madiba!