Riktigt grym Oscarsgala

Katta tog bilden
 
 

Igår var det dags för en tradition för mig och mina kompisar. Uppesittarkväll och middag inför Oscarsgalan.

Vi var hemma hos Henric, fem pers, och åt trerätters, uppklädda till tänderna.

Sedan följde vi införprogrammet, röda mattan och själva galan. Och det var en väldigt bra sådan.

Ellen DeGeneres var programledare, och hon är så himla bra. Väldigt rolig, skön och trevlig. ’En rolig grej mitt under galan var att fråga om skådisarna var hungriga och fårgade ifall hon skulle beställa pizza. Och så gjorde hon det, och så småningom kom ett pizzabud. Och i dag har det visat sig att det faktiskt var på riktigt. Det var en vanlig pizzakille som fick sin livs utkörning, och fick bjuda kändisar på mat.

 

En annan sak var när Ellen ville skapa den mest retweetade bilden någonsin på Twitter. Hon tog en selfie tillsammans med flera av de coolaste skådisarna, och när bilden lades upp så brakade Twitter ihop för att så många ville dela bilden. Över 2,5 miljoner gjorde så, däribland jag.

 

Jared Leto, Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Merryl Streep, Julia Roberts, Ellen DeGeneres, Kevin Spacey, Brad Pitt, Bradley Cooper, Angeleina Jolie och Lupita Nyong'o samt hennes bror. Så mycket epicness som det går att få i en bild.

 

Det var många bra filmer nominerade, och i år hade jag faktiskt sett alla som var nominerade för bästa film. Dallas Buyers Club och Gravity fick flest priser, där egentligen bara den första förtjänade det. Mina andra favoriter var Philomena, Her och Captain Phillips.

 

När galan var slut vid 06 var det bara för mig att få skjuts hem och sedan sova 1,5 timme innan det var dags att göra sig redo för jobbet. Inte mycket sömn, men så värt det. Oscarsgalan är riktigt roligt, och särskilt om man kan uppleva den tillsammans med kompisar.

Mycket roligt sedan sist

 Jag håller på och bloggar om Melodifestivalenför jobbet, så därför har det tyvärr inte blivit nån tid för den här bloggen. Sorry!

 

Så, en liten sammanfattning.

 

Det har bland annat varit OS. Riktigt kul och det gick bra för svenskarna. Bäst och häftigast att se var damernas stafett, där Charlotte Kalla gick ut på sista sträckan en halv minut bakom ledarna, men kämpade sig upp och vann sedan på upploppet.

Totalt blev det 15 medaljer, mest någonsin i ett vinter-OS. Grymt!

 

Förra veckan hände det också något roligt. Jag hade fått i födelsedagspresent att åka och se Joe Labero med mamma och pappa i Malmö. Vi skulle gå och äta först. När vi kommer till restaurangen ser jag först att Anna S sitter där. Men hon är ju inte i Malmö, så det kan inte vara hon. Men hon är riktigt lik. Och den killen ser precis ut som Linus…

Det visar sig att det är Anna S, Anna B, Linus, Henric och Andreas som sitter där och väntar. De har styrt upp med mina föräldrar att också komma dit och överraska mig och gå på både middag och showen. Så himla roligt. Jag blev verkligen överraskad och glad över att mina föräldrar och kompisar hade gjort detta för mig bakom min rygg.

 

Vissa har kanske följt mina tankar om Melodifestivalen i HP-bloggen. Jag tycker att det har varit med bra låtar i år, men showen har varit dålig. Många bra är med i finalen nästa vecka, och jag hoppas på Helena Paparizou, Alcazar eller Sanna Nielsen.

 

Imorrn är det Oscarsgalan, och jag ska sitta uppe hela natten och se den. Kommer bli grymt, och i år har jag för första gången sett alla som är nominerade för bästa film.