Inglourious Basterds - se den!


Vi var på bio i eftermiddags och såg Inglourious Basterds, Tarantinos nya film med Brad Pitt. Så jävla bra film! Men jag börjar med själva biografen.

Den var väldigt speciell. Väggarna var hus, och det var som att man satt på ett torg med bioduken på en husvägg också. I taket var det svart och lampor lyste som stjärnor. Hela alltet var alltså som att man satt utomhus och tittade på film en varm sommarnatt. Grymt coolt.

Och så till filmen:

Den var väldigt mycket Tarantino med mycket blod och scener där man dödar folk på ytterst makabra sätt. Men också väldigt rolig stundtals och flera coola och snygga scener. Framförallt gillar jag en scen (jag ska inte spoila nåt), och det var bioscenen mot slutet. Roligt att den ibland var på "riktiga" WW2-språk (tyska, franska etc) men också roligt hur de ibland ändrade till engelska. Brad Pitts italienska är störtskön.

Brad Pitt var riktigt cool, liksom de andra bastarderna. Mélanie Laurent som spelar den franska tjejen Shoshana var också riktigt fräck, särskillt mot slutet.

Filmer om Andra Världskriget har man sett många, men den här var verkligen något utöver det vanliga. Och Hitler var till och med lite söt ibland :P

Mitt råd är att se filmen, absolut. Ogillar ni blod och äckliga kötarscener ska ni kanske tänka om, eller, nej, gör inte det. Se den ändå. Det är det lätt värt!


Shoshana (Mélanie Laurent) på sin bio