USA-resan 2013

Har nu varit hemma i två veckor, men inte riktigt haft tid att skriva. Så, här kommer det.

 

Jag, Andreas och Henric har haft 3,5 oerhört intensiva men också fantastiska veckor. Vi hann göra så mycket, träffa en massa människor och ätit väldigt mycket god mat.

 

Det började dock inte så bra. Vi skulle flyga från Köpenhamn till San Francisco via Chicago. Men vi blev först försenade från Danmark, och flighten tog längre tid än beräknat. Dessutom var det här veckan som USA valt att spara in pengar på tulltjänstemän, vilket gjorde att vi fick köa i nästan tre timmar i tullen på O’Hare i Chicago. Allt detta gjrode att vi missade vårt plan, och alla andra plan som gick den kvällen till SF. Efter att först ha blivit erbjudna en flight dagen därpå klockan 19 (!) via HOUSTON (!!) så hittade vi ett plan som gick till Sacramento på morgonen.

Men det blev en natt på Chicagos flygplats. Sög.

 

Lauren hjälpte oss och fixade buss från Sacramento till San Francisco, så vi kom fram till slut. Och vi hade det så bra!

Vi hann med en massa, bland annat åkte vi med en turistbuss och fick se det mesta. Vi gick också runt mycket i stan, Fisherman’s Wharf, Huset Fullt-husen, och vi var på Alcatraz. Vi var och kollade på redwood-träd i Muir Woods, och shoppade. En kväll kom Lauren och Riley ner och vi firade Laurens födelsedag på restaurang och coctailbarer.

Vi gjorde mycket, både sånt som jag har gjort tidigare, och sånt som jag inte hade. Det var väldigt trevligt hela tiden.

  


 


 


 


 


 

 
 
 

 

 

Sedan tog vi Highway 1 ner mot den bästa stan i världen – Santa Barbara!

 

 

 

Vi bodde på Villa Rosa Inn, ett riktigt nice lägenhetshotell där mina föräldrar har bott tidigare. Vi kollade in min skola och stan, och gick och såg ett par biofilmer. Vi träffade mina gamla kompisar, Paige och Gaby. Men också…

En kväll hade vi bestämt träff för att äta på Sandbar allihopa. Tjejerna sa att de kom lite senare, så vi gick dit och åt. Sedan kom Paige och… Cecily!

Hon hade åkt hela vägen från San Diego, en åtta timmars bilresa, för att komma upp och överraska mig. Det blev jag, och jag blev så glad. Detta var absolut den bästa grejen på hela resan för min del.

Hon var med hela helgen, och med Gaby och Paige var vi ute och festade, vi var i den danska staden Solvang, på vinbarer och gjorde små roadtrips.

Ett par väldigt härliga dagar med sköna vänner.

 

 

 

 

 

 

 

Nästa stop blev Hollywood. Vi hade ett ställe mitt i smeten, bara en gata från Hollywood Boulevard. Ett par minuter till Madame Tussauds, Chinese Theater och Dolby (Kodak) Theatre. På Chinese kollade vi på film nästan varje kväll, riktigt coolt och väldigt bra salonger.

 

 

 

 

 

 

 

Vi besökte också flera besök på temaparker. Six Flags har jag varit på förut, men det är alltid roligt, trots att den bästa bergochdalbanan, X2, var avstängd.

Däremot hade jag inte varit på Universal Studios, så det var himla kul. Det tyckte vi alla, för vi är alla tre väldigt intresserade av film och tv, samt temaparker. Det var himla roligt att se Jurassic Park-grejerna och –åkturen. Också riktigt coola 3D-åkturer med tema från Transformers och The Simpsons. Så åkte vi på studio-turen också, där man fick se scenografier och inspelningsplatser från allt möjligt. Högst upp på Henkes lsita var att se Wisteria Lane, där de spelade in Desperate Housewives, hans favorit-serie. Men precis när vi skulle svänga in där så svängde vi höger i stället. ”De håller på och spelar in en reklamfilm där, så vi kan inte åka in där”. Henke var mer besviken än någonsin i sitt liv.

 

 

 

 

 

 

 

En dag var vi också i Santa Monica, samt shoppade runt Melrose Avenue. Vi var aldrig i Downtown LA, för vafan ska man det för? Ingenting att se där.

Själva hotellet vi bodde på var trevligt, med en fin bakgård och poolområde. Intressanta gäster hade de också. Dels Jonas Hallberg, en av programledarna för svenska Top Model, plus en massa modeller. Men också världens mest kända (och äckliga) porrstjärna – Ron jeremy…

 

Nästa stopp var San Diego. Där har jag bara varit ett kort tag på Sea World, men inte sett stan. Stan är egentligen många olika distinkta stadsdelar, som vår värd Cecily visade runt oss i. Vi var också på en baseball-match, ute och festade i olika delar av stan, vi var på Sea World, och på både hiker och roadtrips. Vi firade Cinqo de Mayo i Gamla stan, som har mexikansk prägel, vilket egentligen gäller hela stan, då den ligger så nära Mexico.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista delen av resan var Las Vegas, detta fantastiska och helcrazy ställe. Många turer upp och ner längs strippen, shopping, härliga restauranger (bland annat en av Gordon Ramsays ställen, samt världens godast Caesar-salland, på Caesar’s Palace såklart) och en show med Elton John. Det var otroligt bra. Framförallt extranumret, då han sjöng Circle of Life. Gåshuden har knappt släppt än.

Vi bodde på New York-New York. Väldigt nice hotel.

Vi var också vid Grand Canyon.

De sista dagarna var det extremt varmt, över 40 grader, så vi hann med lite pool och solande också innan det var dags att åka hem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Allt som allt, vi har haft det så bra, gjort och upplevt så mycket och njutit för fullt. Detta var precis vad vi behövde, och det var exakt rätt personer att uppleva det med.