Pekande gobbabilder och besvikelser

Förra året när jag jobbde på Hallands Nyheter fanns det på redaktionen en fakad löpsedel med en bild av två gubbar som stod och pekade. Rubriken löd "Ständigt dessa pekande gobbabilder". Det är roligt, för när man jobbar på lokaltidning mräker man hur vanligt det är, eller kan vara, med bilder på pekande mäniskor (oftast män) när en artikel handlar om nån som det är syd om (enligt dem själva).

Ett exempel:

Exempel på vad HN kallar

Hans skog har blivit förstörd av fyrhjulingar. Om han inte hade pekat hade förmodligen inga läsare fattat vart de skulle kolla efter förödelsen.

Kom och tänka på detta nu precis när jag kolalde in bloggen Dagens Lokaltidningsbesvikelse. En väldigt rolig grej som samlar en massa småartiklar från runt om i landet, där den gemensamma nämnaren är enligt bloggen:

Kriterier:

1. Trivialt problem ex. Bernt fick vänta en kvart på färdtjänsten.
2. En bild på den drabbade, gärna med familjen runt.
3. En konstlad min, huvudet på sniskan och mungiporna så långt ner det går.
4. Helst ur någon lokaltidning såklart, även om Aftonbladet/Expressen visat sig vara mer än kapabla att plocka fram the real deal.

Bra blogg, för tidningsfolk och redigerare åtminstone.PS: För de som inte vet: min mobil är back in business. Nu är det alltså mitt gamla nummer osm gäller igen.