En helt galen vecka

 
 
Som insändarredaktör händer det inte så mycket utöver mina vanliga arbetsuppgifter – fram till den här veckan.

 

Det började förra torsdagen med en insändare i Hallandsposten. En äldre man, som brukar skriva insändare, hade med en text om att han vill stänga ner internet. Inga riktigt bra argument, men han har sina åsikter. Ni kan läsa den här:

 

 

När jag valde att publicera den så tänkte jag att den nog skulle gå en del reaktioner. Men att det skulle bli så här hade jag aldrig kunnat tänka mig.

 

Det började samma dag med att några twittrade om den. Den var vid det tillfället låst, och vi valde sedan att läsa upp den för alla. Och då började den spridas. Folk över hela Sverige spred den på Twitter och Facebook, och över helgen hade den läst 25000 gånger. Jättemånga skrev om denna, och spred den vidare.

25000 är väldigt mycket för alla texter på hallandsposten.se.

 

Detta uppmärksammades på måndagen av nättidningen Dagens Media. De intervjuade mig om detta, och skrev om saken.

Dagens medias artikel kan du läsa här.

 

Sedan blev jag uppringd av Kvällsposten, som också skrev om detta, och så blev jag uppringd av den engelskspråkiga tidningen The Local, som skriver om svenska nyheter på engelska. Jag blev alltså intervjuad på engelska.

Kvällsposten.

The Local.

 

Under veckan som gick spreds den även utomlands. Tidningar i Indien, Australien, USA, Kanada och Storbritannien har skrivit om den svenska mannen som vill stänga ner internet, och att det har blivit en snackis i Sverige.

Insändaren har översatts till engelska så att folk kan läsa den.

Några av artiklarna:

The Independent.

News.com.au

 

 

Men det allra galnaste är detta:

 

Någon har tagit sig tid att översätta den (via Google translate, men ändå) och låta läsa upp den av datorn, och sedan skapat en YouTube-video om insändaren.

 

 

I fredags var insändare läst över 50 000 gånger, vilket är i närheten av de mest lästa texterna vi någonsin haft, våra liverapporteringar om höstens stormar Sven och Simone.

Får se om en insändare i Hallandsposten någonsin blir så spridd och omtalad som den här. Det tvivlar jag på.