Procrastinating

Procrastinating.

Det är ett ord som jag inte visste vad det betydde innan jag kom hit, men är nu något av det jag gör mest. Det betyder att man gör allt annat än det man ska göra. Tex kolla facebook istället för att plugga, bära ut soporna istället för att plugga, kolla YouTube-klipp istället för att plugga. Det behöver inte ha med att skjuta upp pluggandet att göra, men det är oftast det det är.

Och det är vad jag gör nu. Jag håller på att skriva av en intervju jag gjorde igår. 45 minuter intervju och han pratade i stort sett hela tiden. Allt det håller jag nu på att skriva ner. Lyssna 10 sekunder, paus, skriv, lyssna lite till, paus, skriva osv. Det är riktigt tråkigt, men jag känner att jag måste göra det. Intervjun i sig var inte tråkig, tvärtom. Det är bara den här transkriberingen som måste göras.

Storyn jag skriver handlar om att skolan ska byta email-system till Gmail, så Google ska ta över. Det är en intressant story, och igår pratade jag med skolans tekniska chef. Idag har jag också haft en mailintervju med Googles talesperson, riktigt coolt. Ska också prata med en student som redan använder Gmail.

 

Skolan har börjat bra. Mycket att göra med skoltidningen, men det är roligt. Härlig känsla att ha så mycket makt också iom att jag är editor. Det känns konstigt hur mycket respekt de nya verkar ha för oss.

  • Fotbollen började i onsdags, riktigt roligt att köra igång det igen. Och jag lyckades spela utan att få skoskav i de nya fotbollsskorna.
  • Creative writing – non fiction kommer att bli en rolig klass tror jag. Vi ska skriva reportage, och läraren är en känd författare och krönikör som bara har den klassen.
  • Praktiken har inte riktigt börjat ännu, men jag har träffat min kontaktperson ett par gånger. Vi ska nog ses i slutet på nästa vecka och gå igenom vad jag ska göra under våren.
  • Min fotoklass online har inte heller kommit igång ännu.

 

Idag fyller min rumskamrat Ola år. Vi ska ut och äta senare ikväll. Eftersom jag fyller på onsdag ska vi ha gemensam födelsedagsfest imorgon, lördag. Kommer bli riktigt schysst, och det är många som kommer.

 

Nä, nu får jag sluta procrastinata. Jag har 34 minuter intervju kvar att skriva av. Ni kan iaf se fram emot en cool artikel på onsdag.

 

Avslutar med en inspirerande bild. Vi hörs!