Polisen kom till skolan

Dagens citat: Coming home with a hole in your chest is bad.

/ Fotoläraren Mike Eliason

 

Idag kom polisen till skolan och grep lärarassistenten. Dragna vapen, blåljus och handklovar.

 

Allt var dock planerat, med mening och helt ofarligt.

 

Förra veckan var vi på brandkåren på fotojournalistiken. Den här veckan var det dags för polisen att fastna i våra kameror. Greg Hons från SBPD kom på besök och berättade om hur det är att vara polis, tips för journalister i kontakter med poliser och annat.

Apropå bra citat som jag skrev ovan. Följande var också rätt bra av Hons, angående ifall man ska skjuta i vissa lägen eller inte och de konsekvenser det kan få:

”Better judged by 12 than carried by 6”.

 

Greg Hons i klassen, visar upp vapen och annat efter sin föreläsning

 

Hons ingår i Santa Barbaras SWAT-team. Om ni inte vet vad det är så är det amerikanska polisens specialtrupper, deras insatsstyrka. De som har fetare vapen, dräkter och utrustning. Tyvärr hade han inte på sig det dock… Men han hade med sig allt och vi fick gå fram och ta bilder på och känna på allt. Jag tog upp M4-automatkarbinen och kände på den och genast kom minnena från lumpen tillbaka. Direkt kom instinkten hur jag skulle hålla den och sikta. Det var coolt. Maria, Maria, Linnea och flera andra tog bild på mig med vapnet. Det var kul. Resten av utrustningen var också cool, med hagelbössa, elpistol, väst, ljusgranater och hjälm.

 

James blir gripen

 

Sen var det dags för vår fotouppgift. Hons skulle gripa lärarassistenten James (lärarens sidekick om ni kommer ihåg från ett tidigare inlägg, som alltid råkar ut för allt). De fingerade ett riktigt gripande och vi tog bilder av allt. Det var coolt.

 

(lägger inte upp så många bilder. Och bilden på mig med vapnet kommer när nån av tjejerna har skickat en kopia)