Underbar helg i underbara San Francisco

Här var jag i helgen =)

 

Spring Break har börjat, och jag har äntligen fått se San Francisco. Vilken stad! Helt fantastiskt trevlig, häftig och mycket att se.

Jag var där med min kompis Gaby från tidningen och hennes kompis Cissi som är på besök från Sverige.

Vi åkte upp tidigt i lördags och kom upp i bra tid. Bara 4.5 timmar upp. Men väl där ägnade vi nästan en timme åt att hitta parkering. Lögn i helskotta. Och om man väl hade hittat en: hur parkerar man?

Jag har hört att San Francisco är en backig stad, men så här backig!? Alla vägar har typ 45 graders lutning, så det gäller att ha bra handbromsar om man ska parkera.

Stället vi bodde på, vandrarhemmet Amsterdam nära Union Square, hade dock et avtal med ett parkeringsgarage, så det blev inte allt för farligt.

 

Första eftermiddagen drog vi till Fisherman’s Wharf. Restauranger, krimskrams, cafeer, båtar och en massa annat trevligt vid hamnen. Vi strosade omkring, åt, och mådde bra. Gick sen och kollade på den krokiga och branta Lombard Street och åkte gammaldags spårvagn hem.

 

Lombard Street uppifrån

 

På kvällen gick vi ut vid Union Square på en klubb i toppen av ett hotell i en skyskrapa, med utsikt över hela stan. Mäktigt!

 

Vädret nästa dag var inte så bra, men vi hade planerat in våra aktiviteter så vi var tvungna att trotsa regnet och dimman. Dock fanns det ändå inga biljetter kvar till att åka ut till Alcatraz, så vi fick vänta med det till nästa dag. Istället började vi ta oss bortåt Golden Gate-bron med buss och till fots.

Bron är mäktig. Den är så himla häftig. Vi kom ända bort, och kunde sen också gå över den. Tyvärr var vädret riktigt kasst, och vi kunde bara gå en liten bit innan vi var tvungna att gå tillbaka. Det regnade för mycket och var för kallt.

 

Jag ute på bron

 

Dan efter, måndagen, var vädret helt annorlunda. Soligt, varmt och härligt. En perfekt dag att åka båt ut till Alcatraz.

Än en gång, så himla häftigt ställe! Historiskt och mäktigt. Man gick runt med en slags freestyle, och lyssnade på en guidad tur. Därmed kunde man ta turen i sin egen takt och stanna upp om man ville fota eller gå nån annanstans emellan. Och fota gjorde vi en massa. Både jag, Gaby och Cissi hade alltid kameran med oss hela resan och fotade tusentals bilder sammanlagt. Bara en bråkdel har jag lagt upp på facebook, och det är ändå 200.

Alcatraz!

 

Dessutom har Alcatraz stans bästa utsikt. Man har en fabulös utsikt över downtown med alla skyskraporna, och även Golden Gate-bron. Fångarna på Alcatraz gillade det dock inte har jag lärt mig. Att ha en sån magnifik vy över friheten och livet utanför fängelset var alldeles för påfrestande, sa de på turen.

 

Utsikten från Alcatraz

 

När vi ätit efter att ha kommit i land ville vi göra ett nytt försök med Golden Gate-bron, eftersom det nu var så fint väder. Vi körde bort dit och fick en fantastisk vy med fantastiska bilder. Först på samma ställe där vi var dagen innan, och sen ville jag köra över bron, så det gjorde jag. Wow, jag har kört över Golden Gate-bron!

Vi körde till en utsiktsplats på andra sidan sundet, och där fick vi de allra bästa bilderna vi kunde få. Det blev en perfekt avslutning på en makalös helg.

 

En helt oslagbar utsiktCissi, Gaby och jag posar för en sista bild under vår härliga resa.

 

Som ni hör använder jag bara superlativ till allt. Det är för att jag verkligen älskar den här staden. Det är roligt att jag ska komma tillbaka hit med mina föräldrar om några veckor, men det är inte sista gången. Jag kommer återvända hit snart igen.

Stan har allt man kan önska, storstadskänsla men ändå småstadsatmosfär, mysiga kvarter och heta klubbar, stränder, historiska platser… och mycket backar.

 

Nu är jag hemma, och Gaby och Cissi har dragit till Yosemite National Park för lite hiking. Jag ska chilla hemma några dagar. Det är riktigt härligt väder här nu efter flera veckor av kasst sådant, med mycket regn och blåst. Det är nu varmt, och även på kvällen och natten är det nu så varmt att man kan vara ute i shorts och tshirt.

 

Till helgen blir det Las Vegas! Jag och Cecily åker dit och möter upp Gaby och Cissi. Tillsammans ska vi bo på Hard Rock Café och göra Sin City osäkert!