Jocke och Alexandra på fest

Just nu verkar det inte vilja funka med att lägga in YouTube-klippet här. Får försöka sen igen. Här har ni en länk i alla fall.

Jocke pratar om festen, brillor och hur man intervjuar. Alexandra pratar om festen och månen.

http://www.youtube.com/watch?v=78zwUF5rVtY


Bra festhelg i IV och limosiner

Den här helgen har gått mycket i festens tecken. Ovanligt, jag vet. Äntligen kom vi till Isla Vista, partystället nummer ett häromkring. Det är en stad utanför Santa Barbara, typ vid Goleta. Där bor en massa studenter, och det är fest i varje hus, varje trädgård och ute på gatan.


Chauffören tog bara suddiga bilder...

Vi var där både på fredag och lördag. Men coolast var nästan hur vi tog oss dit. Vi åkte limo! Jag vet, det är inte så ovanligt, men jag har inte åkt nån förut. Och framförallt inte en partylimo. 5 $ per person för att åka till IV är lätt värt!

I USA får man inte bära runt på alkohol om man är under 21. Jag bar alltså påsen i IV. Polisen stannade mig ett par gånger och ville kolla leg. Ingen fara. Hoppas att detta blir mitt enda möte med polisen i USA bara...


Så här ser det ut överallt i IV

En annan sak: Cucas Burrito är IV:s var som kebabkungen fast bättre, och jävlar vad gott det är!

Ikväll måste jag handla mat igen och sen blridet kanske bio. Läxorna är redan fixade. Gött. Men jag ska nog läsa lite i böckerna med.

PS. Tack för listan Svensson!

Att plugga utomhus är niiice

Innan jag kom hit hade jag många bilder och föreställningar om vad jag skulle göra när jag kom till Santa Barbara och Kalifornien, tex att ta en löprunda längs stranden i solnedgången. Det har jag redan gjrot. Igår uppfyllde jag ännu en sån föreställning. Jag satt på skolan under ett träd och pluggade. Det är en bild jag haft av college. Det var hur gött som helst. Jag var där själv efter en lektion, det var varmt, det var skugga, jag hade en Mtn Dew, min dator och bara mådde gött. Att plugga i den här miljön gör att man blir mer peppad på att göra allt man ska.

Den här bilden är tagen när jag pluggar på stadion, men det är inte heller så fel. När man kan plugga så här blir det roligt att göra läxorna!


Har fixat amerikanskt kontokort också. Nu är det mesta av mina praktiska göromål klara tror jag.

Ikväll blir det äntligen Isla Vista. Vi har hört mycket om det, och nu ska vi se hur det är.
Däremot blir det inga fester här på ett bra tag. Ställ in er på det, ni andra hus. Nu är det er tur!

Phantom Planet med California! Sån underbar låt! Nu när vi också är här i Kalifornien och lyssnar på den här låten, ja det blir inte bättre än så! Det ser inte precis ut som OC här, men det är typ samma känsla..

Vi har en massa härliga husdjur här hos oss

Härlig dag med strandhåltimme och sen fotolektion


Håltimma, California style

Idag har det varit en helt riktigt grymt bra dag. Härligt väder, roliga lektioner, schyssta raster och ett allmänt skönt läge.

Första lektionen idag var det journalistik, eller Writing/reporting. Det var mest gå igenom vad vi ska göra i höst. Skriva en hel del och bland annat täcka lokalvalet som är i november. Vi fick sen sitta och snacka i gruppersmå och prata med varandra. Roligt att få prata med lite amerikanska människor. Grupperna var indelade efter vilken stadsdel man bodde i. Men jag visste inte var jag bor :S alltså vad stadsdelen heter. Väst om State street, visade det sig. Eller som man säger kort här: Westside!

Den här lektionen var tidig. Jag, Maria och en amerikan vid namn Joey käkade i solskenet och sen kom Johanna och hon och Maria beställde och avbeställde en frisering på ett par minuter. Lätt kaotiskt där :P

Jag hade 6 timmar håltimme idag mellan mina två lektioner. I Sverige innebär håltimma att sitta i en tråkig skolbyggnad, kanske dricka en kopp kaffe eller spela kort. I Santa Barbara innebär håltimme: Stranden!

Jag har inte fått några läxor än så jag behövde inte ens ha dåligt samvete för att slappa på stranden =) Jag och Emil gick dit, och där fanns Ida, Alexandra, Elli och  Vi solade, badade, snackade och hade det gött. Underbart!


(Oväntatmånga har frågat mig varför jag valde Santa Barbara och inte tex Washington eller New York. Här är svaret! Vädret, att kunna sola och bada på rasterna, att kunna gå omkring i shorts och t-shirt, se palmer, delfiner, solen och stränder - det får man inte nån annanstans. SB är helt rätt val!)

Efter stranden blev det Yoghurtland och Ralphs. Köpte Vanilla Coke. Har saknat det sen det försvann i Sverige.

Men skoldagen var inte slut. Skulle ha nen lektion till, mellan 17 och 22. Jättesent och jättelänge. Trodde jag. Kursen är Photojournalism, och efter att ha varit på den här lektionen kan jag bara säga: Det här verkar bli den häftigaste kursen i år!

Vi ska få ta en massa bilder själva, men vi ska också åka iväg på saker på lektionerna. Bland anant ska de fixa bränder (kontrollerade) som vi kan ta bilder på, och så sa vi träfffa SWAT-team och ta kort på dem och deras vapen. Vi kommer också få besök av en massa intressanta föreläsare som har erfaranhet från bla AP, Irak, sport, feature, nyheter och mycket mycket mer. Läraren är jävligt cool också och jobbar själv som fotograf. Sista lektionen i vinter ska han dessutom bjuda oss på pizza - bara en sån sak!

Jag trivs verkligen fruktansvärt bra med det här livet. Jag mår så bra och älskar allt det som är här: landet, vädret, staden, att gå på college, de lektionerna vi ska ha, alla mina nya vänner, livet här och allt! Jag trivs med allt här. Just nu har jag det hur bra som helst.

Och här kommer, som utlovat, lite bilder från skolan:

Kullen utanför kafeterian


Trädet på kullen


Maria utanför bokaffären


En massa folk utanför bokaffären


Äntligen, jag har köpt Vanilla Coke!


Skolans baseballplan by night

Första skoldagen

Idag var det min första dag på min nya skola, SBCC. Det här kommer nog gå bra.

Första lektionen var i ett klassrum som var svårt att hitta. Sprang runt i hela A-huset, i källaren, i ett garage, i en massa korridorer innan jag hittade det. Egentligen var det inte så svårt att hitta visade det sig sen. Tack för den vägbeskrivningen, Information Office...

Första lektionen var Media Design. I klassen var det fyra asiater, jag, Maria H och resten amerikaner. Inte som vi hade trott innan med bara en massa svenskar.

Kursen kommer väl bli sådär. Man måste vara väldigt kreativ och gå runt med ett block och måla en massa saker när man är ledig. Kan kanske bli kul. Så i eftermiddag har jag varit på jakt efter en scetchbook. Jäklar vad svårt det är att hitta block med blanka blad till en billig peng har jag märkt!

Den andra lektionen, Introduction to Multimedia, var helt annorlunda när det gäller svenskar. Förutom de jag visste om (Maria, Maria, Linnea, Evelina, Charlotte) så var det typ 15-20 svenskar till! Helt sinnes.

Läraren där var verkligen störtskön! En latinamerikansk kvinna som heter Alejandra. Pratade fort, men var väldigt rolig och inspirerande.

Nån som däremot inte var lika inspirerande var en gammal kvinna som satt jämte mig. Hon kunde verkligen inte nånting om datorer och frågade mig om saker hela tiden. Okej ifall det hade varit relevanta eller frågor som man kan förvänta sig, men hon frågade mig hela tiden saker som "hur ändrar man namnet på en fil", "hur sparar man", "hur hittar man internet". Jag hjälpte henne, men på onsdag ska jag garanterat försöka hitta nån annan plats...

Ikväll har jag varit otroligt nyttig när det gäller maten känner jag. Pastasallad på fullkornspasta och markill, samt smörgås med avokadoröra. Ritkigt gott, och ovanligt nyttigt och ovanlgit tidskrävande för att vara mig. Och dessutom har jag så att jag kan ta med mig imorrn till skolan.

Skolan imorrn ja... Börjar på morgonen och går 8:35-11:00. men sen ska jag ha en håltimma på 6 timmar! Jag ska börja kl 1 och inte sluta förrän 22!!! Så sent borde man inte få ha lektioner. Och i fem timmar också! Jag återkommer imorrnkväll med ett nytt inlägg där jag ska utvärdera den dagen och de lektionerna också.

PS! Tack för alla lyckönskningar på Facebook, msn och mail. Det värmer verkligen. Tack ska ni ha!


Dagens bild: Andreas tvättar soptunnan och sin cykel. Imorrn blir det bilder från skolan.

Inglourious Basterds - se den!


Vi var på bio i eftermiddags och såg Inglourious Basterds, Tarantinos nya film med Brad Pitt. Så jävla bra film! Men jag börjar med själva biografen.

Den var väldigt speciell. Väggarna var hus, och det var som att man satt på ett torg med bioduken på en husvägg också. I taket var det svart och lampor lyste som stjärnor. Hela alltet var alltså som att man satt utomhus och tittade på film en varm sommarnatt. Grymt coolt.

Och så till filmen:

Den var väldigt mycket Tarantino med mycket blod och scener där man dödar folk på ytterst makabra sätt. Men också väldigt rolig stundtals och flera coola och snygga scener. Framförallt gillar jag en scen (jag ska inte spoila nåt), och det var bioscenen mot slutet. Roligt att den ibland var på "riktiga" WW2-språk (tyska, franska etc) men också roligt hur de ibland ändrade till engelska. Brad Pitts italienska är störtskön.

Brad Pitt var riktigt cool, liksom de andra bastarderna. Mélanie Laurent som spelar den franska tjejen Shoshana var också riktigt fräck, särskillt mot slutet.

Filmer om Andra Världskriget har man sett många, men den här var verkligen något utöver det vanliga. Och Hitler var till och med lite söt ibland :P

Mitt råd är att se filmen, absolut. Ogillar ni blod och äckliga kötarscener ska ni kanske tänka om, eller, nej, gör inte det. Se den ändå. Det är det lätt värt!


Shoshana (Mélanie Laurent) på sin bio

Pizzapicknick och Jockes födelsedagsfest

Det blev en väldigt rolig och intressant fest igår.

Dan började dock med regn. Första gången sen jag kom hit. Inte mycket, men ändå. Jag tog mig dock ut och sprang. Jag sprang bort och hälsade på tjejerna i Elise House. Det var en längre sträcka än jag hade räknat med. Men det var roligt att se hur de bodde. Jättestora rum, stort vardagsrum, rent och snyggt. Jagär inte alls avundsjuk...

Efter shopping tog vi oss bort till Haley Hosue är det bjöds på tårta för att det var Jockes födelsedag. Vi beställde pizza (som aldrig verkade komma) och gick till stranden. Där var det revligt, jättemycket folk som satt och käkade pizza ohc chillade vid solnedgången.

Sen tog vi oss hem till oss (via Santa Cruz) och hade fest för Jocke. Tårta, dricka och en massa folk. Olika lekar och annat skoj. En väldigt rolig fest blev det med väldigt mycket folk. Nu ska vi städa.

Ikväll blir det bio. Tarantino och Brad Pitt. I like!


Födelsedagssång på Haley House


Pizza på stranden


Beerpong


Tre av fyra svenskar i Wentworth

PS. Mitt taggningsverktyg i Facebook är jävligt segt. Tagga gärna folk åt mig...

Jag äger Spotify just nu!

Vi har haft en jävligt bra födelsedagsfest ikväll. Och just nu är så många trötta att jag är DJ. Och vad blir det då? Jo, en massa E-Type! Och lite andra låtar. Vi hörs sen när jag kan skriva bättre linlägg. PS: This is the ride, this is the tide!

Kameran funkar igen!

Detta är bara ett tillägg till föregående inlägg

Nu tror jag att min kamera funkar igen. Har torkat bort den mesta sanden, och linsen fixades om man bara bankade på den lite :P

Bara för detta kommer nu den första bild jag tagit med min återupplivade kamera: en bild på vår tv:


Köpt cykel, failfilmkväll och en ny amerikan har flyttat in

Idag vaknade vi av att Dave kom hit på morgonen för att fixa duschen och kylskåpet, ge mig en nyckel (äntligen! efter två veckor) och visa in vår nya inneboende, amerikanen Kyle. Han verkade rätt chillig. Men mer om honom längre ner...

Idag var vi på K-Mart och köpte varsin cykel. Det låter kanske inte så konstigt. Men ta då med det här i beräkningen:

Det är 45 minuter bussväg till K-Mart, som inte ligger i Santa Barbara utan i Goleta.
Man kan inte ta med cyklarna på bussen tillbaka om man är så många som vi

Vi hade hittat cyklar på nätet för 120$ men på K-mart kostade de bara 79. Vi åkte dit. Vi hittade cyklar. Och sen skulle vi hem.

Det var cykelväg hela vägen hem längs samma väg vi åkt, men det var ju tråkigt. Vi tog kustvägen istället. Det var mycket roligare, men krångligare. vi åkte hit och dit, i skogen, i stan, vid havet, vid en annan skola och så rätt som det var så var vi vid Ralphs och nästan hemma.

Vi åkte hem, och sen in till stan för att handla och sen hem igen. Då var Kyle hemma tillsammans med några kompisar.  De hade köpte sig ett stash och tillbehör. Skumma jänkare.

Vi andra som inte håller på med sånt skulle ha filmkväll ikväll, så i stan hade vi köpt en sladd som vi skulle ha mellan datorn och tv:n (eftersom det inte finns nån dvd här). Det kom en massa folk som ville vara på filmkväll hos oss och vår stora tv, men vi fick inte igång datorn. Vi fick kolla på tv istället. Det blev Grease, vilket är en schysst film. Men reklamavbrotten förstör känslan av riktig filmkväll. Och det blev inte som vi hade tänkt från början så lite fail blev den men rätt okej till slut ändå.

Kyle och hans polare däremot kollade inte på film. De var upptagna på sitt rum med jämna mellanrum. Sen kom de ut väldigt chilliga och glansiga i ögonen. Det kunde vi nästan också ha blivit, för lukten finns i hela huset och särskilt i korridoren utanför deras rum. Kompisarna var baseballsepare. Fråga de svenska tjejerna här vad de tyckte om deras armmuskler...

Idag (det som har blivit lördag för en halvtimme sen) fyller Jocke år. Hurra! Ikväll blir deet pizzapicknick på stranden och sen födelsedagsfest här hos oss. Vad han ska få säger jag inte nu eftersom han kanske läser den här bloggen.

Nu ska jag sova. Det är natt i USA nu. Men som sagt, vi har picknick och födelsedagsfest att se framemot idag efter att vi har vaknat =D Ha det gott allesamamns!

PS! Min vanliga kamera funkar inte rikttigt. Det ha kommit sand i den  när jag haft den på stranden, så linsen och optiken krånglar =/ Jag hoppas att jag kan få den att funka, annars får jag väl köpa en ny. Jag har min systemkamera men den vill jag inte använda så mycket, och verkligen inte på fest. Så det kanske blir lite dåligt med bilder framöver, men håll ut så kommer det snart!

Utelivet undersökt

Igår testade jag på utelivet i Santa Barbara. Men det började som vanlgit med fest hemma hos oss. Och den började med en massa turer till spritbutikerna. Det är väldigt jobbigt att folk som inte fyllt 21 inte får köpa alkohol. Tur att de kan få tag på det ändå...

Efter diverse musikaler på gatan utanför huset åkte vi taxi in till stan och till Sharkeez, tror jag. Eller så var det ett annat ställe. Eller, vi åkte till Sharkeez men gick nån annan stans. Även folk som bara var 18-21 kunde följa med in och dansa. Det var schysst. Men sen hade de en liten hemlig korridor som bara var öppna för folk som var 21+. För att få tilltärde dit hade man ett band runt armen som på festival eller Liseberg. Där inne fanns baren. Jag, Andreas och Norrlands-Emil var där ett tag.

Jag stod och snackade med några amerikanska tjejer. En sa att hon jobbade som fotograf för Vouge. Jag trodde henne inte. Men hon insisterade och sa att hon ville ta några pose-bidler, så jag stod där och posade och hon visade movesen :P Så vem vet, i nästa nummer av Vouge kanske jag är med :)

Efter detta letade jag upp Johanna och vi gjorde clubhopping och kom så småningom tillbaka till stället där vi började. Det var helt tomt på dansgolvet och vi ägde golvet sen. Folk tittade på och log :)

Efter att ha gått runt bland olika ställen och pratat med folk på gatan gick vi hem där festen/efterfesten fortfarande var i full gång.


Erica, Maria och Johanna på festen igår


Nudelkungen och raidaren Ludwig och Matilda

I dag var det bbq på skolan, och som alla bbq:s vi varit på så var det kyckling, bönor, skithet salsa och kött. Det va rett hundratal personer där, de flesta rätt sega...


Jocke är på bushumör dagen efter

Skolan fyller 100 år i år (hurra!) Vid football-planen var det en ceremoni. Vi kom dit när en filosofiprofessor gick igenom skolans historia genom att ha på sig olika utstyrlsar. Han var väldigt rolig. De bjöd dessutom på popcorn, läsk och en massa små chipspåsar.

Sen blev det lite dagen efter-chill då jag, Johanna och Maria låg på stranden och solade och sjöng sommar-, disney- och 90-talslåtar.

Sen mer beachvolley idag igen. Fast det blev inte så mycket spel, utan mest att sitta och lyssna på en japan som spelade gitarr och sjöng och var jävligt duktig.

Jag borde gå till banken idag och fixa kontokort. Men det hinner jag inte nu, för de stänger snart. Får ta imorrn. Varför stressa? Vi har ju typ semester :)

Skön semesterlik dag, men DMV suger!


Tvättmaskinen. Jämte är torktumlaren

Idag har det varit en go dag. Det har varit soligt och då var det dags för stranden. Men innan dess var det två saker som skulle göras och som tog alldeles för lång tid en sån här vacker dag:

1 Tvätta.
Nu har vi tvättat för första gången. Vi har redan tomkört den utan käder för att se hur den funkar. Nu hade vi i kläder också. Maskinen lät värre än tåget och hela huset skakade när den gick. Men kläderna blev rena i alla fall. Sånär som på sockorna, men med det här golvet så är det inte så konstigt.

2 DMV
Många gånger har man sett i amerikanska tv-serier och filmer hur man alltid sitter i kö på DMV (Vägverket) och att det alltid är tråkigt och hemskt. Nu har vi varit där. Och precis så var det!
Vi skulle fixa kaliforniska ID-kort, inte ens körkort. Vi fyllde i papprena och sen var det bara att vänta. Som tur var hade vi nummerlappar och behövde inte stå i kö utan kunde sitta. Men det tog väl en 45 minuter i väntan innan vi fick gå fram, en i taget. Sen kom nästa chock: När jag skulle betala med mitt kort stod det att det inte funkade. Tydligen så funkade inte svenska kort (men det är ju Visa ffs!) för Emil och Andreas kunde inte heller betala. Jocke hade kontanter. Så vi fick gå iväg och leta efter en ATM. Det gjorde vi, men när vi kom tillbaka till DMV så var det lika lång kö igen! Vi gick och frågade ifall vi inte kunde få gå före, eftersom vi redan hade köat så länge. Vi fick faktiskt gå före, och fixa det sista med betalningen och ta bilder. Nu ska vi bara vänta 4-6 veckor innan vi får våra kort...

Men sen var det äntligen dags för stranden. Några av tjejerna låg redan där och vi joinade dem. Vi låg där och snackade och planerade veckans händelser och det var soligt, men blåste rejält mycket. Sanden blåste överallt. Usch.
Jag och Andreas badade igen. Det är inte varmt här... Sen gick vi iväg och köpte en frisbee, så nu har vi lite strandnöje. Ingen hade ju med sig en volleyboll.

Nu ikväll har jag varit ute och sprungit längs stranden. Hur nice som helst! Det var rätt långt men lätt värt! Hela våren under mina dagliga löprundor har har drömt om att springa längs stranden i Kalifornien. Nu har det slagit in. Magiskt...
Det var en perfekt avslutning på dagen. Nu sitter jag och har duschat, ätit och kollar på Family Guy på vår stora tv. Underbart,

Så, för att sammanfatta dagen:

Tvätten: funkade
DMV: Usch, fy och jättetråkigt
Stranden: Härligt med sol och trevliga människor men för mycket blåst
Löprunda på stranden: Fy jäklar så underbart härligt!


Solen - idag lös den hela dan!

Beachvolley och sol


Solen!

Idag var det själklart mulet på morgonen. Då var det bra tid att gå och fixa student-ID och böcker. Jag köpte tre skolböcker och de kostade 120 $! Nästa gång ska jag kolla upp vilka böcker jag ska ha och köpa dem online.


Jag får bollen över nätet med ett snyggt slag :)

Men solen kom tillslut ändå. Och idag var det beachvolley på stranden vid piren. Det var jättemånga med och det var väldigt roligt. Både killar och tjejer från de flesta husen var med och både spelade och tittade på.
Och aorpopå titta på, det kom en man som tog en massa bilder på oss när vi spelade. Vi tror dock inte att han tog så många bilder på oss killar, utan mest på tjejerna...


Motståndarlaget


Sam hade det roligt utan att spela beachvolley :)

Efteråt bar det återigen av till Yoghurtland. Hur gott som helst, varje gång. Lätt bästa stället på State Street.

Nu ikväll har vi handlat. Tre matkassar för typ 100 kronor. Värt! Sen att det var rätt mycket nudlar i påsarna är en annan sak...


Sist en bild på amerikanska flaggan och en palm. I like!

Det är fortfarande mulet!

När ska Kalifornien få Kalifornien-väder?

Det är mulet idag med, och det har det varit varje dag sen jag kom. Mulet med en blandning av dimma. Och lite brandrök från berget där det brinner.

Men det är trots detta rätt varmt. Shorts och t-shirt är det som gäller varje dag i alla fall. Och på eftermiddagarna brukar det spricka upp lite och då kan man bli lite bränd. Eller, solbränna får man ju varje dag när man går omkring, så att säga gratis.

Bästa platsen på skolan är lätt vid footballplanen La PLaya Stadium. Läktarna är belägna på bergssluttningen och utsikten är helt oslagbar. Fotbollsplanen, havet, hamnen, stranden, plamer och segelbåtar. Här kommer bli så jävla coolt att vara när det blir match senare. Tror första matchen är nästa vecka. Vi är fyra killar här i huset - nån gång under året får det bli kroppsboktsäver där det står SBCC!Jag ska ta fler bilder när det är bättre väder så att alla färger syns bättre. Fler bilder från skolan ska också komma nästa elelr nästnästa vecka


La Playa Stadium med footballs-träning


Jag vid stadion


Skumt. Nån slags surfingbräda där man ska stå upp och paddla

Fetefest samt delfiner, sälar och ormar


Jag och en orm!

Igår var det fest. Det känns verkligen nu på morgonen XD

Det var jäkligt roligt, och det kom riktigt mycjket folk. Kände typ en tredjedel. Som det ska vara. Det var i alla fall fullt både inomhus och ute på altanen, och alla verkade ha det roligt. Skoj också att alla var imponerade av vårt place.
Tror det var ett 30-40 personer här. Det var i alla fall mycket att städa nu i morse...
Många sa att "fan vad gött, här måste vi festa varje helg!" Ja, förmodligen... Nu har vi i alla fall en massa fester vi måste bli bjudna på för att få igen :)

Fler partybilder och annat finns på Facebook

Igår var vi på piren igen. Vi såg delfiner! De åkte efter några båtar och sen hoppade de upp och ner i vattnet innan de försvann igen. Jag hann inte ta några bilder på dem, men det kommer innan året är slut.

Andra djur såg vi dock, bland annar sälar och pelikaner.

Säl vid piren!

Och när vi gick hemåt på State Street fanns det en man med en massa ormar. Jag har aldrig haft en orm slingrande över mit så jag ar tvungen att testa. Jävlar, man känner verkligen att den bara består av muskler. Rätt konstig känsla, men coolt.

Vi åt jäkligt god glass igår, eller frosen yoghurt om man ska vara petig. Det var typ buffé. Det fanns ett 20-tal glaskranar där man fick ta hur mycket man ville. Sen fanns det typ 50-100 olika toppings där man fick ta hur mycekt man ville. Både godis, kakor, frukt, såser, strössel och mycket mer. Sen betalade man per ounze. En stor glass med en massa topping fick jag dock för bara 3,18 $ så dit kommer vi gå många gånger till!

Glassen före och efter toppingen. Nice!

Jätterolig fest, ny mobil och en fantastisk löprunda

Igår hade vi fest här hos oss. Jag har förresten inte sagt vilka jag bor med ännu, Emil, Jocke och Andreas. Vi käkade pizza igårkväll med Ylva, Maria och Johanna, och sen hade vi fest här hos oss hela natten. Vi drack olika drinkar och öl, spelade air hockey, kollade Youtube-klipp, möblerade om men framförallt - vi hämtade en ny soffa. Den har stått vid kanten hela veckan oc vi behöver en ny soffa så vi tog tag i det hela och fixade oss en ny soffa, som nu bara behöver göras iordning lite.

vi lyckades nog bryta mot flera husregler inatt, framförallt de tydligen väldigt viktiga "ni får inte ha fest" och "ni får inte ha någon som sover över ". Tramsregler.

Jag skaffade en ny mobil igår också. Det är svindyrt med mobiler i USA, och en iPhone var ju inte bara att tänka på. Nu hade T-Mobile en kampanj utanför skolan igår och jag skaffade ett otidsbundeet abonemang där det ingick en Samsung-telefon. Första gången i mitt liv som jag inte har en (Sony)Ericcson.

Nu har jag hur som helst ett nytt mobilnummer. Mitt gamla kommer funka, men jag har inte på den mobilen. Ska bara kolla den nån gång i veckan ifall det ahr kommit nåt sms. Så om ni vill kontakta mig, och inte kan vänta på svar från Facebook, msn eller Skype så har ni här mitt nummer:

(+1)  805 202 6053

Nu har jag precis kommit hem från en löprunda med Emil. Vi har sprungit i jobbiga berg där det brann och genom stan, men framförallt har vi sprungit på stranden. Vi kom långt ut, kanske till änden av staden och där sprang vi ner till vattnet. Det var högt och vi fick gå ner för en stor trappa. Men sen var vi på stranden och sprang/gick med 40 meter högar klippor på vänster sida och Stilla Havet på höger. Helt fantastiskt! Vi fick klättra lite ibland, och tidsvattnet började komma obehagligt nära så vi kunde inte ta stranden hela vägen. Vi sprang uppför en jättebrant trappa med 1000 steg (det stod på en skylt) och gjorde en Rocky hela vägen upp. Sen springa tillbaka hem.

Jag har inte sprungit på ett par veckor, men det gick bra och det är så fantastiskt att springa här. Det kommer jag göra många, många gågner till.

Idag var vi på rundtur istan men jag glömde ta med kameran. Det ska komma en massa nya fina bilder, Så länge får ni nölja er med de här:


Min pizza igår. Det är fina grejer de gör här.


Marias pizza


Hunden Doktor Död. Hans kompis Doomsdaydog bor också där. De vaktar en av den mexikanska maffians hus som vi bor granne med.

Första matteprovet på över sex år

Idag började dan med mulet väder. Såg ut att gå åt skogen med solandet och badandet. Men se - molnen skingrades och den första stranddan var ett faktum. Hann dock inte vara där så länge för jag skulle göra prov. Men jag hann sola 1,5 timme och jag hann bada. Solbrännan here I come. Men vattnet får gärna bli lite varmare...

Vi träffade sen en kompis till Emil och hennes kompisar - varav två som ska läsa journalistik - och vi gick en snabbis till Subway, köpte en macka och sen var det dags för mig att dra iväg för att göra engelskaprov.

Det gick bra, men tog lång tid och jag blev helt slut i huvudet. Men det var inte slut med det - jag skulle göra ett matteprov också!

På inskrivningen igår sa damen där att jag kunde göra testen på nätet. Men uppenbarligen var det bara prov-test inför det riktiga. Det hade jag inte fattat. Och jag hade ju inte kollat på testen på nätet heller. Men jag tänkte att det var lika bra att göra det ändå.

Det fanns fyra prov att välja på. Jag valde det lättaste. Senast jag hade en mattelektion eller -prov var i Matte B i tvåan på gymnasiet...

Det gick dock bra. Jäkligt jobbigt med en massa ekvationer och bråk men jag fick till slut 39 rätt av 50. Det är jag väldigt nöjd med. Engelskan vet jag inte hur det fick.

Imorrn blir det heldag med oreintation på skolan, från IBS och kanske en tur på stan. Då blri det förhoppningsvis lite nya bilder. Ett album finns för övrigt redan på Facebook.

Måste dessutom skaffa ny telefon. Min suger som bara den. Har jag tur kommer den komma igång nån mer gång.

Bilder

Nu har jag lite bilder från mina första timmar i Santa Barbara.

Det var många som sa att ni ville se bilder härifrån så jag ska lägga upp det under hösten på både vad jag gör, persioner jag träffar och platser jag ser.

Här kommer ett par stycken för från området i närheten och där jag bor.


Berg, sedda från gatan utanför vårt hus. (Elin, de finns här också!)


Apelsinträd i vår trädgård. De är dock för mjuka just nu.


På vår altan finns biljard och air hockey


Inne i stan utanför Ralphs. Mer berg!

Nu är jag hemma i Santa Barbara

Läs gärna föregående inlägg först, det som skrevs innan jag kommit til LA, men publiceras först nu när jag har internet.

Nu är jag på plats. Men inte mina grejer. Det har varit händelserikt även efter resan till LA.

Planet landade som det skulle. Men det gjorde inte väskorna. Samma för de andra som stressat till planet. Vi pratade med US Airways och de bekräftade att väskorna skickats, men hann inte med vårt plan men var med på nästa.

Tyvärr hann jag dock inte vänta på nästa plan eftersom jag bokat biljett på flygbussen. De ska skicka väskorna till mig idag. Vi får bäl se hur det blir med det...

Jag hann i alla fall också komam till vandarhemmet innan de stängde. Jag ringde och den snälla tjejen i receptionen (minns inte vad hon heter men hon var från Litauen) stannade kvar några minuter efter stängning för att hålla öppet för mig. Och så var den här Dagens Ros också förutbestämd.

Det gick bra att sova där, i ett rum emd 12 pers, både killar och tjejer.

I morse gick jag bort till huset där jag ska bo i höst, och träffade de andra svenskarna som bor här. Jag fick låna en nyckel, lägga in mina saker (bara datorn) och gick sen bort till skolan. Där registrerade jag mig, och nu är vil tillbaka i huset.

Nu återstår bara att housingmanagern ska komma så att jag får min nyckel och sånt, samt att jag vill ha mina resväskor och sen är jag helt hemmastadd.

Bilderna verkar inte vilja funka nu, men de kommer snart. Håll ut!

PS. Det är mulet.

Jobbigaste och stressigaste timmen i mitt liv.

Skrivet söndag 9 januari ca. kl 17.15, Amerikansk östkusttid på ett plan högt uppe i luften. 
*Pust*
Sprungit som en gepard på speed. Har gjort som på film, sprungit genom en hel flygplats, sagt åt folk att akta sig, bett om att få gå före i kön. Här har ni min stressiga redogörelse över min senaste timme.
Flyget till Frankfurt i morse gick bra. Men planet från Frankfurt blev lite sent. Och hoppsan, det skulle inte gå direkt till Los Angeles utan landa i Charlotte, North Carolina. Där skulle man gå igenom tullen innan man fick åka vidare. Vi hade ca 45 minuter på oss innan LA-planet gick, och jag satt längst bak i planet och hamnade sist i tullkön. Alla ni som har varit i USA och gått igenom tullkön vet att det gör man inte på 45 minuter. Det var ca 200 personer framför mig. Tiden gick och jag började stressa och få panik och visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag började säga åt folk att ”mitt plan går om 20 minuter, kan jag få gå före?” Det gick de flesta med på, men så kom jag till några som också skulle med LA-planet och var lika stressade de dem. Så då kom jag inte längre.

Det var inte mycket att göra. Tiden gick. När klockan var 4.40PM, tiden då planet skulle gå, stod jag fortfarande i kö med kanske 10-15 människor framför mig. Och då hade jag inte heller hämtat ut mina väskor som också skulle sökas igenom. Vi i kön hoppades att planet skulle vänta på oss, eftersom det ju var US Arlines som även körde den är flighten. Och det var ju för att vi hade väntat på folk i Frankfurt som vi var sena, så då kunde de väl vara lika snälla mot oss.

Till slut kom jag fram till killen i tullen och han tog god tid på sig och jag var sönderstressad.

(Föreställ er mig med en jättestressad otålig svensk-engelska, tullgubben på en statstjänstemanna-slö italiensk-amerikansk accent)
Han: ”Jaha, vad ska du göra i USA då?”
Jag: ”Jag ska plugga
Han: ”Var då?”
Jag: ”Santa Barbara”
Han: ”Varför har du två såna här papper?”
Jag: ”Jag fick två”
Han: ”Det behöver man inte ha förstår du”
Jag: ”Nähä, men släng det där då”
 Han: ”Får jag se på skolpapprena också. Tack”
Jag:” Mitt plan går nu och jag är jättestressad”
Han: ”Mmm…”

Och så vidare

Till slut var jag klar där och tog alla mina grejer och sprang och sprang bort till bagageutlämningen. Var är mina väskor? AAAH, panik! DÄR ÄR DEM!!!

Det är inte lätt att springa genom en flygplats med två stora väskor med hjul och för korta handtag samt en tung datorväska hängande och slängande på ryggen. Och var ska man lämna in de här väskorna då? Jag hittade det men där var så klart också kö. Men där kom en räddande ängel. En kvinna som jobbar på flygplatsen kom fram och frågade hur det var och ifall hon kunde hjälpa mig med väskorna. Jag sa att jag skulle till Los Angeles och var sen, men mer hann jag inte säga förrän hon sa ”lugn, jag tar hand om väskorna så kan du springa så hinner du nog med planet. Det väntar lite till”. Tack snälla människa! Du ska få Dagens Ros i lokaltidningen. Jag hoppas nu bara att väskorna finns i LA när jag kommer fram. Det märker vi.

Sen sprang jag som en dåre igen bort mot säkerhetskontrollen, som självklart låg ett par trappor upp. Väl där såg jag en massa andra av dem som tidigare stod i tullkön med mig och de var också stressade och hade sprungit, men de sa att planet ännu inte hade gått och att vi nog skulle hinna. Jag stressade igenom allt, och vad fan ska man behöva ta av sig skorna för i säkerhetskontrollen!? Det tog ju en massa onödig tid det med!

Sen springa, springa, var är Gate B10? Längst bort!? Jaha, det också! Springa, springa, där är den men DEN ÄR STÄNGD! NEEJ! ”Gå bort till B12” Jag går bort till B12. Personalen är precis på väg att gå därifrån, ”men jag måste med planet!” Okej, de kollar mitt boardingkort. ”Om du har tur har de inte stängt dörren till planet, men spring!” Nu är jag så van vid att springa, så jag är redan på språng när de säger det. Jag kommer fram till flygplansdörren som precis ska stängas. ”WAIT!!” Jag kommer in, och hör flygvärdinnorna säga till varandra ”det får vara den sista, vi kan inte vänta längre”. Alltså fatta vilken tur jag hade där! När jag gått in stänger de och gör i ordning för takeoff. Jag får leta reda på en ledig plats, för pga av förseningarna gäller inte de förbestämda platserna. På väg bak i planet ser jag flera av de jag pratat med i tullkön, och också är andfådda men vi ler lika mycket mot varandra för att båda klarade det. Det var en riktigt härlig känsla. Tyvärr såg jag inte alla. Hoppas att de bara sitter så att jag inte har sett dem, för det är synd om dem om de inte hann.

Nu sitter jag på 10 000 meters höjd och skriver detta. Jag lyssnar på alla låtar jag har i datorn som heter någonting med till USA eller Amerika. Nu kommer flygvärdinnan. Jag ska ha en Sprite. Nu börjar saker och ting kännas bra igen. Jag är på väg. Los Angeles och Santa Barbara, here I come!
*Pust*

Hej då Sverige, hello USA!

 Nu drar äntligen det stora äventyret igång. Journalistikstudier i Santa Barbara, Kalifornien, USA. Det kommer bli så sjukt kul och jag är verkligen taggad nu!

Jag vet inte när jag kommer att vara kontaktbar nästa gång. Man vet aldrig hur det är med internet. Det ska ingå i huset där jag ska bo, men man vet ju inte om det faktiskt funkar eller om det kommer krångla bara för att det kan. Men för säkerhets skull, räkna inte med att jag kan höra av mig förrän i början eller mitten på nästa vecka.

Telefonen är ju också ett kapitel för sig. Jag har sparat den här skräpmobilen som jag har nu för att köpa en ny i USA. Min nuvarande kommer jag ha på de första dagarna, men sen kommer jag inte att använda den mer än att kolla av den nån gång i veckan (jag har ju fortfarande bindningstid på abonnemanget fram till jul)

Lite om hur mina närmaste dagar ser ut:
Planet går på söndagmorgonen kl 07:40 från Landvetter. Vilket innebär att jag kommer få gå upp rätt så tidigt (snortidigt!) för att både ha marginalen som de vill ha för incheckning, tid för att ta sig till Göteborg och tid för oförutsedda saker. Jag kommer därför gå och lägga mig tidigt och inte vara nåbar ikväll. Planet kommer gå ner till Günther-land, Frankfurt. Sen över till USA och Los Angeles. Eftersom jag kommer sent får jag inte komma till mitt riktiga boende första natten, för det är ingen personal där så sent. Så det blir vandrarhem en natt. Där kommer jag vara först mer än ett dygn efter att planet lyfte från Göteborg…

Veckan som kommer blir det en massa inforamtion, orientation på skolan, bostaden, stan och så.

Skolan börjar först den 24 augusti så jag kommer äntligen få vara ledig lite i sommar också.

Sen blir det sol, bad, plugg, collegeliv, fester, sightseeing och bara ha det allmänt gött. Jag ska skriva här så mycket jag kan och lägga ut bilder. Fler bilder kommer ni dock se på Facebook.

Ha det bra allihopa så ses vi när vi ses, och hörs när vi hörs.

Jag drar till USA snart för sjutton! =D

Idag är jag ledig mitt i veckan för första gången på länge. Är ledig imorrn också, men jobbar sista dagen på fredag. Idag packar jag och plockar fram grejer.

Hittils har jag knappt fattat att jag ska åka. visst, jag har haft fullt upp med allts som ska fixas med inför resan, med visum, ambassadbesöket, betala en massa, fyla i papper osv. Men det har hittills inte känts verkligt på nåt sätt. Jag har jobbat så mycket, och tänkt på det, och förberett inför festen i lördags. Så resan har inte legat i mina direkta tankar eentligen.

Men nu har jag så smått börjat fatta det. Jag åker till USA på söndag! Innan den här veckan är slut befinner jag mig i Los Angeles for crying out loud!!!

Idag har jag börjat packa i mina två nya väskor. Eller, det har jag inte alls. Jag har plockat fram en massa grejer som nu ligger huller om buller på min säng. Men jag är på rätt väg nu i alla fall.

Ikväll ska jag äta midadg med Jocke, Svenne och Lindskog. Blir en trevlig avslutning.

Jag kommer skriva här mer innan jag åker. Sen kommer det nog ta ett litet tag innan jag fixat med internet oer there.
 Packningen har börjat. Ett par dollar och en guidebok, det räcker väl?
Ett par dollar och en guidebok är väl allt man behövr ha med sig fram till jul, va :P

Strömavbrott och en väldigt blöt måndagsklubb

Igår, inte så långt efter att jag skrivit mitt senaste inlägg, slockande hela Hallandsposten. Allt blev bara svart. Ett enormt strömavbrott slog ut allting. Det blev lite småroligt, och iv satt och drog en massa dåliga vitsar runt fotos fikabord. Efter ett långt tag kom strömmen tillbaka. Men då var det dags för nästa grej, för d gick det inte att logga in eftersom inloggningsservern hade kraschat.ännum er väntan.

Jag hade inte brytt mig om det var en annna dag men nu var jag ju också tvungen att dra till systemet innan de stängde vid sex så jag hade något till förfesten till måndagsklubben. Jag gick iväg och handlade (japp, jag fick dispens från väntandet) och kom sen tillbaka. När jag var tillbaka funkade inloggningen, men flera andra servrar var frotfarande nere så jag kunde typ inte göra nånting. Kvällen fick ta över de grejer jag hade kvar, och uppenbarligen gick det eftersom jagser att detblev en tidning till idag med.

Jag drog istället bort till Carro och förfest inför årets sista måndagsklubb. Vi spelade "Trodde du ja" där man ska svara på saker man trror att man vet om sina kompisar, samt göra en massa pinsamma saker. Hur skoj som helst.

Måndagsklubben var schysst, men otroligt blöt. Varför skulle det regna så mycket? Roligt att träffa flera olika kompisar,även om det inte blev så länge i vissa fall.

Det blev en rolig kväll, som avslutades med en efterfest innehållande allehanda låtar och allsång för att sen innebära gå och lägga sig hemma i Birgerssons gästrum/garderob.

Nu jobbar jag bara idag och på fredag. Det börjar kännasattresan närmar sig. Alltså, det är ju helt sjukt: På söndag kommer jag att vara i Los Angeles! Det har så smått börjat sjunka in, och nu måste jag väl snart börja packa med antar jag..

Lyckad fest, jag är Sommar-Ernst samt måndagsklubb

Kan börja med festen i lördags. Har gått och förberett länge, och det blev en lyckad fest också. Många blev sjuka sista dagarna, men det kom ändå en hel del folk. Tack alla som kom, det var jätteskoj!

Jäklar vad det regnar idag. Mina skor är som två akvarier. Går därför omkring barfota på jobbet medan ajg låter skor och strumpor torka. Känner mig som värsta sommar-Ernst.

Ikväll blir det, trots vädret, måndagsklubben. sista för i år, och sista gången jag går ut i Sverige fram till december. Ska först hitta npnstans att sova inatt, sen blir det party i regnovädret.

RSS 2.0