Bra festhelg i IV och limosiner

Den här helgen har gått mycket i festens tecken. Ovanligt, jag vet. Äntligen kom vi till Isla Vista, partystället nummer ett häromkring. Det är en stad utanför Santa Barbara, typ vid Goleta. Där bor en massa studenter, och det är fest i varje hus, varje trädgård och ute på gatan.


Chauffören tog bara suddiga bilder...

Vi var där både på fredag och lördag. Men coolast var nästan hur vi tog oss dit. Vi åkte limo! Jag vet, det är inte så ovanligt, men jag har inte åkt nån förut. Och framförallt inte en partylimo. 5 $ per person för att åka till IV är lätt värt!

I USA får man inte bära runt på alkohol om man är under 21. Jag bar alltså påsen i IV. Polisen stannade mig ett par gånger och ville kolla leg. Ingen fara. Hoppas att detta blir mitt enda möte med polisen i USA bara...


Så här ser det ut överallt i IV

En annan sak: Cucas Burrito är IV:s var som kebabkungen fast bättre, och jävlar vad gott det är!

Ikväll måste jag handla mat igen och sen blridet kanske bio. Läxorna är redan fixade. Gött. Men jag ska nog läsa lite i böckerna med.

PS. Tack för listan Svensson!

Att plugga utomhus är niiice

Innan jag kom hit hade jag många bilder och föreställningar om vad jag skulle göra när jag kom till Santa Barbara och Kalifornien, tex att ta en löprunda längs stranden i solnedgången. Det har jag redan gjrot. Igår uppfyllde jag ännu en sån föreställning. Jag satt på skolan under ett träd och pluggade. Det är en bild jag haft av college. Det var hur gött som helst. Jag var där själv efter en lektion, det var varmt, det var skugga, jag hade en Mtn Dew, min dator och bara mådde gött. Att plugga i den här miljön gör att man blir mer peppad på att göra allt man ska.

Den här bilden är tagen när jag pluggar på stadion, men det är inte heller så fel. När man kan plugga så här blir det roligt att göra läxorna!


Har fixat amerikanskt kontokort också. Nu är det mesta av mina praktiska göromål klara tror jag.

Ikväll blir det äntligen Isla Vista. Vi har hört mycket om det, och nu ska vi se hur det är.
Däremot blir det inga fester här på ett bra tag. Ställ in er på det, ni andra hus. Nu är det er tur!

Phantom Planet med California! Sån underbar låt! Nu när vi också är här i Kalifornien och lyssnar på den här låten, ja det blir inte bättre än så! Det ser inte precis ut som OC här, men det är typ samma känsla..

Vi har en massa härliga husdjur här hos oss

Härlig dag med strandhåltimme och sen fotolektion


Håltimma, California style

Idag har det varit en helt riktigt grymt bra dag. Härligt väder, roliga lektioner, schyssta raster och ett allmänt skönt läge.

Första lektionen idag var det journalistik, eller Writing/reporting. Det var mest gå igenom vad vi ska göra i höst. Skriva en hel del och bland annat täcka lokalvalet som är i november. Vi fick sen sitta och snacka i gruppersmå och prata med varandra. Roligt att få prata med lite amerikanska människor. Grupperna var indelade efter vilken stadsdel man bodde i. Men jag visste inte var jag bor :S alltså vad stadsdelen heter. Väst om State street, visade det sig. Eller som man säger kort här: Westside!

Den här lektionen var tidig. Jag, Maria och en amerikan vid namn Joey käkade i solskenet och sen kom Johanna och hon och Maria beställde och avbeställde en frisering på ett par minuter. Lätt kaotiskt där :P

Jag hade 6 timmar håltimme idag mellan mina två lektioner. I Sverige innebär håltimma att sitta i en tråkig skolbyggnad, kanske dricka en kopp kaffe eller spela kort. I Santa Barbara innebär håltimme: Stranden!

Jag har inte fått några läxor än så jag behövde inte ens ha dåligt samvete för att slappa på stranden =) Jag och Emil gick dit, och där fanns Ida, Alexandra, Elli och  Vi solade, badade, snackade och hade det gött. Underbart!


(Oväntatmånga har frågat mig varför jag valde Santa Barbara och inte tex Washington eller New York. Här är svaret! Vädret, att kunna sola och bada på rasterna, att kunna gå omkring i shorts och t-shirt, se palmer, delfiner, solen och stränder - det får man inte nån annanstans. SB är helt rätt val!)

Efter stranden blev det Yoghurtland och Ralphs. Köpte Vanilla Coke. Har saknat det sen det försvann i Sverige.

Men skoldagen var inte slut. Skulle ha nen lektion till, mellan 17 och 22. Jättesent och jättelänge. Trodde jag. Kursen är Photojournalism, och efter att ha varit på den här lektionen kan jag bara säga: Det här verkar bli den häftigaste kursen i år!

Vi ska få ta en massa bilder själva, men vi ska också åka iväg på saker på lektionerna. Bland anant ska de fixa bränder (kontrollerade) som vi kan ta bilder på, och så sa vi träfffa SWAT-team och ta kort på dem och deras vapen. Vi kommer också få besök av en massa intressanta föreläsare som har erfaranhet från bla AP, Irak, sport, feature, nyheter och mycket mycket mer. Läraren är jävligt cool också och jobbar själv som fotograf. Sista lektionen i vinter ska han dessutom bjuda oss på pizza - bara en sån sak!

Jag trivs verkligen fruktansvärt bra med det här livet. Jag mår så bra och älskar allt det som är här: landet, vädret, staden, att gå på college, de lektionerna vi ska ha, alla mina nya vänner, livet här och allt! Jag trivs med allt här. Just nu har jag det hur bra som helst.

Och här kommer, som utlovat, lite bilder från skolan:

Kullen utanför kafeterian


Trädet på kullen


Maria utanför bokaffären


En massa folk utanför bokaffären


Äntligen, jag har köpt Vanilla Coke!


Skolans baseballplan by night

Första skoldagen

Idag var det min första dag på min nya skola, SBCC. Det här kommer nog gå bra.

Första lektionen var i ett klassrum som var svårt att hitta. Sprang runt i hela A-huset, i källaren, i ett garage, i en massa korridorer innan jag hittade det. Egentligen var det inte så svårt att hitta visade det sig sen. Tack för den vägbeskrivningen, Information Office...

Första lektionen var Media Design. I klassen var det fyra asiater, jag, Maria H och resten amerikaner. Inte som vi hade trott innan med bara en massa svenskar.

Kursen kommer väl bli sådär. Man måste vara väldigt kreativ och gå runt med ett block och måla en massa saker när man är ledig. Kan kanske bli kul. Så i eftermiddag har jag varit på jakt efter en scetchbook. Jäklar vad svårt det är att hitta block med blanka blad till en billig peng har jag märkt!

Den andra lektionen, Introduction to Multimedia, var helt annorlunda när det gäller svenskar. Förutom de jag visste om (Maria, Maria, Linnea, Evelina, Charlotte) så var det typ 15-20 svenskar till! Helt sinnes.

Läraren där var verkligen störtskön! En latinamerikansk kvinna som heter Alejandra. Pratade fort, men var väldigt rolig och inspirerande.

Nån som däremot inte var lika inspirerande var en gammal kvinna som satt jämte mig. Hon kunde verkligen inte nånting om datorer och frågade mig om saker hela tiden. Okej ifall det hade varit relevanta eller frågor som man kan förvänta sig, men hon frågade mig hela tiden saker som "hur ändrar man namnet på en fil", "hur sparar man", "hur hittar man internet". Jag hjälpte henne, men på onsdag ska jag garanterat försöka hitta nån annan plats...

Ikväll har jag varit otroligt nyttig när det gäller maten känner jag. Pastasallad på fullkornspasta och markill, samt smörgås med avokadoröra. Ritkigt gott, och ovanligt nyttigt och ovanlgit tidskrävande för att vara mig. Och dessutom har jag så att jag kan ta med mig imorrn till skolan.

Skolan imorrn ja... Börjar på morgonen och går 8:35-11:00. men sen ska jag ha en håltimma på 6 timmar! Jag ska börja kl 1 och inte sluta förrän 22!!! Så sent borde man inte få ha lektioner. Och i fem timmar också! Jag återkommer imorrnkväll med ett nytt inlägg där jag ska utvärdera den dagen och de lektionerna också.

PS! Tack för alla lyckönskningar på Facebook, msn och mail. Det värmer verkligen. Tack ska ni ha!


Dagens bild: Andreas tvättar soptunnan och sin cykel. Imorrn blir det bilder från skolan.