Paparazzi-Johan uppdaterar om båten


300 miljoner dollar.

 

Igår kväll var vi nere i hamnen för att se om vi kunde få en närmare titt på den stora yachten som låg för ankar ute i vattnet. Alla pirer var smockfulla med folk som ville titta på båten.

Efter att ha fotat båten gick jag, Ola och Nima hemåt igen. Då kom en liten motorbåt som ahde åkt från den stora in till hamnen. När den snabbt lägger till kliver en kvinna och en man ut i träningskläder och sticker sen snabbt iväg på en jogg. Jag hinner ta några bilder.

 

På väg hem träffar vi flera personer, och alla diskuterar båten. En person säger att det är yachten ”A” som ägs av en rysk miljardär.

Väl hemma börjar vi googla på detta, och vi kommer fram till att det är yachten ”A” som ägs av den ryska multimiljardären Andrei Melnichenko som äger den. Båten kostade 300 miljoner dollar att göra. Vidare med googlandet kommer jag också fram till att han är gift med en serbisk fotomodell som heter Aleksandra. Och efter ytterligare lite research kom jag fram till att det var hon som gick av båten i hamnen för att dra ut på en joggingtur tillsammans med sin livvakt.

 

Jag har alltså bilder på en fotomodell som i hemlighet ska ut och jogga i Santa Barbara. Vad gör man då? Jo, jag sjunker till bottenskrapets nivå och kontaktar två skvallertidningar och frågar om de vill köpa mina bilder. Tänkte att jag kan testa och se ifall den branschen kan vara värd nånting. Om jag får sålt bilderna till antingen National Enquirer eller Star Magazine kommer jag få pengar men vara en sleezeball-paparazzi. Men, jag tänkte att jag testar så får vi se.

 

Aleksandra Melnichenko. Jag har mycket bättre bilder, men de publicerar jag inte här ifall jag skulle få sålt nån av dem.

Brasilianskt bröllop, stora båtar, party – och Jersey Shore

En bra skolvecka avlöstes av en schysst helg, som inte är slut ännu. Det är en hel söndag med härligt väder kvar.

 

Mina housemates är jättehärliga, jag gillar dem verkligen. Två av dem, Christoffer och Lídia ska gifta sig i december. Och det ska de göra i hennes hemstad Fortaleza i Brasilien. Jag är nu bjuden och jag tänker åka! Ska bara prata med min engelsklärare eftersom jag har en final presentation då, och om det går att fixa på nåt sätt så åker jag med Ola ner till Brasilien i början på december och får uppleva Sydamerika för första gången (Mexico är Centralamerika). Kommer att bli riktigt roligt.

 

Det ligger en stor, jättestor, båt här utanför. Vi vet inte vems det är, men det måste vara nån riktig höjdare som har beslutat sig om att lägga ankar utanför Santa Barbara. Båten har ett stort garage i aktern, och en konstig för. Men enorm och väldigt häftig.

 

Big ass boat

Jämför storleken med den normalstora motorbåten som åker förbi, samt segelbåten till höger.

 

Det har varit ett par roliga och hårda festkvällar på La Brezza och downtown. Roligt att komma igång på det planet med.

 

Till sist måste jag erkänna nåt hemskt. Jag har fastnat för Jersey Shore. Det är… jag vet inte hur jag ska beskriva det men det är underhållande. Riktigt dumt, och ibland fasar man för mänsklighetens överlevnad när man ser det, men jag kan inte låta bli. Jag har kollat på hela första säsongen i ett svep och nu alla avsnitt som hittills gått i år. På torsdagar går det på MTV.

För er som inte vet vad det är: det är en ”reality” show om åtta översolerade, uppummpade, hårgeléberoende, sexfixerade unga amerikaitalienare (guidos) från New York-området som på sommaren åker till stränderna vid New Jersey och festar, har sex, dansar och lever rövare. Typ som Tylösand ser ut på sommaren. Tror att den kommande serien på femman ”Kungarna av Tylösand” är baserad på Jersey Shore. Hur som helst, inga blir utröstade eller nånting, utan man följer bara vad de gör, med vem, och hur de är mot varandra. Väldigt underhållande tycker jag att det är i alla fall.

Och jag vågar erkänna det. Jag skäms inte.

 

We're going to Jersey Shore, bi-atch!

Första veckan slut - nu väntar helgen

Det har varit en chillig första skolvecka. Tror att jag kommer att gilla den här terminen.

I klassen Mass communication and Society kommer vi prata en massa om media och sånt, och det verkar bli väldigt intressant och häftigt. En rolig sak med den klassen är också att vi skulle börja med att skriva en post om oss själva på klassens onlineportal, och sen kommentera på varandras presentationer. Det har varit jätteroligt, och det känns som att många av oss har lärt känna varandra redan innan vi setts så mycket i klassrummet.

 

Jag har inte fått spela fotboll än! Football-laget har nån slags försäsongsträning och ockuperar hela La Playa Stadium. I går fick vi istället gå in i ett klassrum och kolla på första halvlek av Manchester United – Fulham. På måndag ska vi förhoppningsvis få spela.

 

Det är många svenskar med i skoltidningen i år.

 

Vädret de första dagarna var helt perfekt, nästa för varmt med runt 30 grader. Nu är det dimmigt och lite kallare, men det får funka ändå. Man hör hela tiden mistlurarna från båtarna och oljeriggarna där ute i dimman, men jag ska nog försöka gå ner till stranden ändå.

 

Nu är jag klar med skolan för den här veckan. Nu väntar den första utgångshelgen för den här terminen.

Underbar första dag

Nu är jag äntligen tillbaka i Santa Barbara!

Resan hit gick väl rätt så bra. Ska dock inte åka med Air Berlin igen. Inga egna entertainent system, bara ett par tv-apparater som alla fick kolla på. Lame.

Men nu är jag äntligen här! Min nya house mate Christoffer kom och hämtade mig vid bussen. Det nya stället jag ska bo på är riktigt nice, stort härligt rum. Lägenheten ligger precis vid skolan, alltså verkligen precis vid. Och så havsutsikt.

Idag var in första dag här, och jag började med att bara gå runt i den 25-gradiga värmen vid stranden, piren och State Street. Mådde så bra och tänkte verkligen att ”jag är hemma”.

 

Så träffade jag Lauren, och det var så roligt att se henne igen. Vi käkade lunch och hade så mycket att prata om.

Vi drog sen hem till Elyse. Tillsammans med henne och hennes roommates hund drog vi till en stor hundstrand. Vi solade, badade och lekte med den stora labradoren Apollo. Han gillar små hundar. Så fort det sprang förbi en liten hund sprang han efter för att leka.

 

Ikväll åt jag och Lauren middag (äntligen Arigato Sushi!) med Cecily och Vaios. Åh, så roligt att träffa mina vänner igen. Jag mår så bra.

 

Imorrn börjar skolan. Ska bli riktigt kul faktiskt. Har två lektioner imorrn; en vid 11 och en på kvällen. Återkommer om några dar och säger hur de verkar.

 

Så allt är bra nu kan jag sammanfatta det med.

 

Vill avsluta med att sända en hälsning till mina föräldrar. Tack mamma och pappa för allt i sommar! Jag uppskattar det verkligen. Älskar er!

Nu åker jag till USA igen

Jag ber om ursäkt för att jag inte har bloggat på så länge. Det ska bli bättring på det när jag kommer tillbaka till USA.

 

Jag åker inatt. Jobbar sista passet på HP 13:50-00:30. Vid fyra på morgonen går bussen från Halmstad mot Kastrup, så det blir i stort sett bara att åka hem, hämta väskan och sen in till stan igen.

 

Jag flyger lördag morgon 08:40 från Köpenhamn till Düsseldorf, av alla ställen. Sen därifrån till Los Angeles. Hoppas bara att jag slipper göra nån mellanlandning i USA och gå igenom passkontroller. Hoppas att jag slipper det fram till LA.

 

Sen blir det buss från LAX till Santa Barbara, och mitt nya härliga år kan ta sin början.

 

Sommaren har varit bra, men jag har jobbat för mycket känns det som. Roligt att jag fått träffa så många kompisar, och tråkigt att vissa har jag inte träffat alls eller alldeles för lite.

 

Det blir en rolig höst. Hoppas att vi ses snart igen. Ha det fint!