Rättelse

Gårdagens ligga-vaken-i-värmen-blogg var skriven tidigt onsdag morgon, inte tisdag, eftersom det gått över till onsdag. Det var allt  :P

Rekordvarmt (så nu bloggar jag för jag kan inte sova)

Det är nu efter midnatt, tisdag morgon, och det är omöjligt att sova på grund av värmen. Så därför bloggar jag lite. Först om vädret och sen om lite smått och gott, så har jag nåt att göra.

 

Idag har det varit hyfsat, men igår har det varit olidligt varmt här! Och nu tycker folk i Sverige/Norge säkert att jag är jättejobbigt, för jag vet att ni haft frost och att hösten har kommit där. Vad hjälper det mig?

Igår var det runt 40 grader större delen av dan, och ingen vind. Den lilla vinden som fanns var dessutom varm, så den gjorde det bara värre.

 

Även amerikanarna klagade. Inte ens de mest inbitna kalifornierna stod ut.

 

I Los Angeles slog de värmerekord med 113 grader Fahrenheit, ~45 grander.

http://articles.latimes.com/2010/sep/27/local/la-me-hottest-ever-20100928

 

På foto/Photoshop-kursen Digital Darkroom skulle vi göra en parafras av valfritt verk av Maggie Taylor, som gör fotoillustrationer. Här kan ni se vad jag åstadkom med hjälp av Chris som stod modell.

 

Originalet:


Mitt verk:


 

Jag har köpt en tjejtidning och en herrtidning idag. Till Mass communication-klassen imorrn ska vi ha med olika annonser, bra och dåliga och diskutera dem. Jag hade inga bra tidningar här, och ännu sämre annonser. Så jag gick ner till 7eleven och kollade igenom en massa olika tidningar. De roligaste och mest annorlunda hittade jag i tidningarna M och GQ. M är inte som i Sverige ett magasin för 50+kvinnor utan tjejer i åldern 9-17 år, och 99% handlar om Justin Bieber. Följde till och med med en poster på honom. Usch. GQ består typ bara av reklam, ofta väldigt snygga annonser. I vissa var det till och med parfym med, invikt på nåt sätt i en klistrad del i sidan, äh jag orkar inte förklara.

 

Att sitta och kolla på roliga bilder på nätet är roligt när man har tråkigt. Här kommer irakiska Batman:

 

 

 

Vi har idag diskuterat Challenger-olyckan på engelskan. Vi har inför idag läst om hur Reagans talskrivare arbetade den dan, och vi har läst talet. Idag såg vi filmklippet från Reagan när han läste det samt nyhetssändningar. Väldigt starka grejer. Intressant diskission i klassen med efteråt.

 

Köpte en stor jättedunk med äppeljuice idag. Tänkte ni ville veta. För er som gillar matbloggar kan jag också säga att jag åt tonfisksallad till kvällsmat.

 

Smakade nåt riktigt gott idag när jag och Lauren var på Starbucks. Chocholate-chip Coffee-based Frappucino. OMG, vad gott det var. Typ som milkshake, fast det är kaffe och kallt, som glass, fast frappucino med chokladbitar i, ja nåt sånt. Såna blir det många av i framtiden.

 

Jag har fastnat för en humorgrupp på YouTbue. Det är Key of Awesome-gänget från Barly Political. De gör parodier på populärkulturella fenomen, och har gjort flera parodier på musikvideor. Det är tre videor som jag har tittat på jag vet inte hur många gånger. Det är parodier på:

 

Ke$has Tik Tok (här Tik Tok/Glitter Puke)

http://www.youtube.com/watch?v=d7n8GqewJ2M

Ke$ha är ju iofs min homegirl sedan min medverkan i Late Night With Jimmy Fallon, men det här är riktigt roligt.

 

Katy Perrys California Gurls (parodin har samma namn)

http://www.youtube.com/watch?v=c_stcgW8E4o

Låten är en ren parodi på både Perrys låt och på hur kaliforniska tjejer kan vara (dock måste jag säga att de flesta har en del av sidorna från båda låtarna. Visst kan några vara ytliga, men ofta är de väldigt snälla och trevliga och snygga)

 

Lady GaGas Bad Romance (Här en duett mellan ”Lady Gaga” och ”Lord Gaga”)

http://www.youtube.com/watch?v=LWxTGJ3TK1U

Låten är inte samma som originallåten, bara influerad av, men parodin handlar mer om videon och Gagas udda personlighet.

 

 

Nu har ni fått en massa trams skrivet här i bloggen. Vad ska jag göra nu? Efter att jag lagt upp det här inlägget och sen översatt det till engelska blir nog att fortsätta kolla YouTube. Fastnade igår för en massa gammal nostalgi. Så som avslutning får ni här ett klipp med introt till det mest skrämmande barnprogrammet som fanns när jag var liten: Ika i rutan. Det är så psykedeliskt, skrämmande, konstiga färger, mystiska danser, underliga varelser, ett skelett som heter Åke och en superflummig mimare från Halmstad som programledare. Alla i min genreation säger att de var rädda för detta när de var små, men alla tycker det är lika roligt att se det nu. Så. Håll till godo!

 


Jätterolig födelsedagsfestvecka med fantastiskt väder

Efter förra veckans myckna pluggande tänkte jag ”åh vad skönt att jag inte har mycket att göra nästa vecka, så jag bara kan ta det lugnt och ha roligt”. Och så blev det. Har haft det så sjukt roligt den här veckan. Men särskilt lugn kan man inte kalla den…

 

Fest har det blivit. Fem gånger den här veckan. I måndags och tisdags firade vi Chris här hemma. I torsdags var det Steven som fyllde år. Var både hos honom och downtown.

I fredags körde vi en lite privat fest här hemma igen, och i går var det två nya födelsedagsfester. En kompis till Ola ringde och sa åt honom att komma och ta med sig folk, för de hade en öltunna där.

Vi drog dit, ett stort maffigt hus uppe på Carillo Hill med utsikt över hela stan och havet. Fantastiskt. De hade ölen, en öltunna som innehöll motsvarande 180 öl. Vi hade tagit med en flaska tequila som de fick, och andra hade också med sig grejer, så det blev en hel del att dricka. Sen tårta och pizza också. En massa olika dricklekar med, och vi hade en riktigt kul kväll.

Sen drog vi downtown. Där var vi på ett par olika ställen och sen gick vi till Tonic där vi mötte upp med Therese som fyllde 21 och hade sin första utekväll i Santa Barbara. Riktigt kul hade vi allihopa där.

 

Jag och Ola med gratisöl vid den underbara utsikten på lördagskvällen

 

Vädret den här veckan har varit helt fantastiskt. Under helgen har det varit så varmt att man nästan inte har kunnat vara ute. Bara att försöka hålla sig inomhus till solen börjar gå ner. Har varit på stranden de senaste dagarna. Riktigt skönt, och lite pinsamt att jag inte har varit där mer med tanke att det bara tar två minuter att gå dit. Har badat också.  Varje dag har det blivit ett dopp. Inte särskilt varmt, men det är uppfriskande och svalkande i den här värmen. Det funkar i alla fall. Men shit var salt vattnet är. Kanske inte så konstigt iofs eftersom det är världens största ocean.

 

Jag har varit och kollat på bil idag. Ska troligen köpa Veronicas bil eftersom hon ska tillbaka till Sverige efter den här terminen. Jag testkörde den idag, och den var riktigt härlig att köra. En Buick är det. Sen ska kanske Ola och Nima vara med på den, och då blir det bara 500 $ per person. Riktigt nice.

 

Ny vecka väntar nu. Kan tänka att det blir uppföljning av avslöjandet vi kom med i The Channels i torsdagskväll. Annars blir det nog en rätt skön vecka igen tror jag. Dock inte lika mycket fest, och det kan nog vara bra kan jag tänka…


Händelserik torsdag med bland annat ett stort politiskt scoop

Wow, när jag skrev det förra inlägget igår visste jag inte hur mycket annat som väntade under samma dag. Orkar inte ens ta med allt här, men här är några av händelserna från igår, torsdag.

 

Först kan jag säga att jag gjorde min final exam i ENG120. Detta var iofs inte oväntat, har bara inte nämnt det. Det var ett prov där man bara kan bli godkänd eller underkänd. Jag fick 35 av 40 rätt = väldigt bra = den kursen är nu slut. Riktigt skönt.

 

 

Det här är rätt långt, men om ni gillar snaskiga avslöjande om politiker och auktoriteter så kommer ni nog gilla det. Annars får ni väl hoppa ner till festdelen längst ner.

 

I november är det val i USA till en massa saker, både lokalt, delstatligt och nationellt. Ett av de stora lokala valen är till Board of Trustees, skolstyrelsen. Detta ska vi självklart skriva rätt mycket om i skoltidningen, och nyhetschefen har utsätt ett team på fyra personer som ska jobba med detta under de kommande månaderna, och jag ingår i det teamet! Yeah, riktigt coolt och hedrande faktiskt. I går skulle vi haft vårt första möte för att gå igenom nån slags strategi. Men så blev det inte.

 

När jag kom till redaktionen vid halv tre var det fullt sjå på Kyle (nyhetschefen), Cody (ledar-redaktören), James (chefredaktören) och läraren Patricia och hennes assistent Palmer (Patricia och Palmer har formellt ingenting med tidningen att göra utan är bara ansvariga för våra betyg och det praktiska skolgrejerna där).

De hade fått reda på att flera mail hade skickats ut på skolans intranät till alla anställda om vilka kandidater som avsändarna tycker att man ska rösta på i november. De som hade skickat detta var dels lärarfackets ledning (som verkade tala för ALLA anställda) och dekanen för hela School of Media Arts (SOMA), det departement som vi tillhör.

 

Problemet är att såhär får man inte göra.

 

Vi pratade med en av de ansvariga juristerna på skolan, och hon sickade över papper där det TYDLIGT står att lärare och anställda inte får använda skolans telefoner, e-mailsystem eller andra elektroniska vägar för att sprida politiska budskap eller uppmaningar om hur man ska rösta.

Dekanen för SOMA hade dessutom skickat samma sak till alla medier i stan, undertecknat med sin officiella titel.

Vi satt alla och började ringa runt och försöka få tag på folk. Tror ni folk ville prata med oss? Självklart inte.

 

Doug Hersh, dekanen för School of Media Arts, en av de inblandade i härvan. Bild: James Sinclair

 

Mitt upp i detta skulle Board of Trustees ha sitt ordinarie möte. Detta måste nån av oss gå på i vilket fall som helst, ifall de skulle besluta nåt intressant som tidningen kan skriva om. Men eftersom nästan alla i den här härvan skulle närvara så tyckte vi att vi var tvungna att gå ett stort gäng dir, så alla vi fyra som jobbade med detta gick dit och deltog.

 

Mötet i sig självt var rätt tråkigt. Inget intressant beslutades. Och det tog såååå lång tid

 

Joe Dobbs, Kathryn Alexander and Desmond O'Neill under mötet igår. De är de som mailen uppmanar att man ska rösta på. Bilden tagen av James under gårdagens möte. (härligt btw att skolans framtid är så ung och vital...)

 

Men efter mötet hade vi vår stora chans. Kyle sprang efter dekanen, och vi andra gick bort till de av skolstyrelsens ledamöter som var de som hade stöttats i några av mailen.

Att prata med dem var pirrigt. Detta är några av stans största auktoriteter, som har haft sina poster i runt 20 år. De är advokater och Ph.D.s och att ens ha med en anklagande fråga är inte lätt. Mannen jag pratade med verkade helt oförstående med vad som hade hänt, men att om det hade hänt skulle det vara olagligt. Mannen som Cody pratade med däremot kände visst till mailen.

 

Från dekanen kom ingenting. Inga kommentarer. Nästan lite hotfullt sagt.

 

Sen drog vi tillbaka till redaktionen för att skriva ihop detta. Och det var inte det lättaste. Dels var det oerhört många delar av den här historier (fler än jag räknat upp här). Då gäller det att få ett bra flow på detta så att det känns bra.

Men det är också höga herrar vi talar om här. De har stora kampanjteam med advokater bakom sig, så om nånting skulle bli ens en gnutta tveksamt skulle vi kunna åka rätt så illa ut.

Dessutom ville vi ha ut storyn innan morgondagen så att vi skulle komma ut med detta innan alla andra stora medier fick nys om det.

 

Vi satt länge. Länge, länge. Palmer kom dit och tog med mat åt oss, och Patricia kom också och gav oss råd (hon får inte skriva eller säga åt oss hur vi ska skriva).

 

Jag tycker att storyn till slut blev bra för att vara en hastigt påkommen grej utan några egentliga citat.

 

Storyn publicerades runt midnatt och här är den:

 

http://www.thechannelsonline.com/news/questionable-sbcc-trustee-endorsements-to-be-investigated-1.1645847

 

Uppföljningar kommer nog i veckan. Jag kan lova att vi inte hört det sista i den här historien. De inblandade kommer nog snart kontakta The Channels...

 

Jag hade ju planerat att gå till Stevens födelsedagsfest. Jag kom hem till mig vid elva på kvällen, och Ola och Nima var hemma och pluggade. Vi bestämde oss för att dra bort till Steven i alla fall. Det var roligt, för jag har inte sett Steven sedan i våras. Träffade även Lydia som var vår granne och med i cheerlaget i våras, och som jag inte heller sett sen i våras.

 

Nån som jag inte träffat på ännu längre är Brooke. Hon har bott i Oslo det senaste halvåret, och det var tråkigt att jag inte kunde komma och hälsa på henne i somras. I förrgår kom hon tillbaka till Santa Barbara för hösten och hon hade hört av sig om vi inte kunde träffas snart. Så jag åkte in till stan och vi lyckades ta oss in i VIP-kön till Wildcat. Har inte varit där förut, och det hade hon inte heller.

 

Så trots att festandet kom igång sent, så blev det både födelsedagsparty, klubbhäng och dansgolv.

 

Lång dag och lång kväll. Och helgen har bara börjat. Inget plugg heller, så det ser lovande ut må jag säga.

 

Dessutom vann Rangers sin försäsongsmatch mot Devils med 4-3!

 

Rookien Derek Stepan gjrode bra i från sig i sin första match


Artikel och födelsedagar

Nu har senaste numret av skoltidningen kommit, och det blev riktigt coolt. För första gången har jag fått en helt egen förstasida. Känns riktigt häftigt. Och så blev illustrationen riktigt cool. Min idé, men utförd av proffset James.

 

På förstasidan började texten i pappret och fortsatte sen inne i tidningen. Storyn handlar om Academic renewal, att man kan ta bort dåliga betyg. Mer eller mindre bränna upp sina gamla synder.

Igår var jag återigen på möte på Academic Senate, och de tyckte det var roligt att det kom på förstasidan. Även min engelskalärare visade upp tidningen i klassen idag. Väldigt roligt.

 

Foto: James Sinclair

 

Här är länken till själva artikeln.

http://www.thechannelsonline.com/news/droppin-the-f-bomb-academic-renewal-modified-at-city-college-1.1639428

 

Det är födelsedagsvecka. Min roomie Christoffer fyllde år i tisdags. Därför började vi fira redan i måndagskväll vid midnatt. Sen var det den stora födelsedagsfesten här på tisdagen.

Idag fyller min roomie från i våras, Steven, år så då ska jag ner till honom och fira. Så det är en rolig vecka det här får man säga.

 

Vi som bor här tillsammans i lägenheten: Christoffer, Lidia, jag och Ola

 

Tidigt på kvällen uppfanns årets grej: flygande öl!

 

Fler bilder på facebook


Valet

Hm, vad ska man saga om valet…

Det gick inte som man hade hoppats på. Visst, Alliansen får fortsätta regera och Moderaterna gjorde sitt bästa val någonsin. Det är jätteroligt och fantastiskt. Ett bevis på att de bedrivit en bra politik och att de får fortsatt förtroende.

 

Men det är två stora grejer som gör att jag har lite svårt att hoppa och jubla.

 

Det första är självklart att Sverigedemokraterna kom in. Inte så mycket för att de skulle börja påverka svensk politik, för de kommer de inte. De kommer inte få nånting att säga till om, för ingen vill jobba med dem. De kommer få föra fram sina åsikter i talarstolen, men så mycket mer kommer det inte vara. Vad värre är är att de faktiskt nu är i riksdagen. Sverige har hittills varit förskonade från främlingsfientliga partier i sitt parlament. Sånt har det bara varit skumma länder i Europa som hållt på med. Belgare, fransmän, österrikare, danskar och sånt. Inte i Sverige. Vi ha en massa idiotiska socialistpartier här, men nån främlingsfientlighet röstar vi inte fram. Tills nu.
Så det är inte SD:s faktiska betydan jag bryr mig om, utan det symboliska. Svenska folket röstar fram främlingsfientliga partier. Vi har släppt fram rasister i parlamentet. Vi är inte bättre än andra konstiga länder på sånt. Har varit jobbigt att tvingas erkänna detta här i USA nu.

 

Min andra oro är det faktum att Alliansen inte fick egen majoritet. Alla rösterna är inte räknade än, och skulle det bli så att de får ihop egen majoritet kommer jag hoppa och jubla och spruta champagne. Men där är vi inte nu, och kommer kanske inte hamna där heller.

Då finns ett par alternativ.

 • Samarbete med stöd av SD är uteslutet. Inget Alliansparti kommer heller gå över till De Rödgröna.
 • Kan kanske enskilda rödgröna ledamöter välja att stödja Alliansen? Inte pålitligt. Dels kan de välja att ångra sig och då blir de problem. Skulle de dö eller på annat sätt mista sin riksdagsplats kommer de ersättas av andra sossar som kanske inte alls vill stödja Alliansen. Så det tror jag inte på heller.
 • Regera med minoritet. Inte att rekommendera. Svensk politik kommer vara lamslagen i fyra år, och inte mycket kommer bli gjort. Stor valförlust 2014 följer.
 • Det enda som återstår och framstår som realistiskt är att samarbeta med Miljöpartiet. Och då ska de ha ministerposter. På det sätter erkänner man sitt behov av dem och gör dem dessutom bundna till att hålla igång samarbetet. Det är dessutom rättvist att om Sveriges tredje största parti stödjer regeringen ska de också sitta i den.

De ska få ministerposter. Och de bör nog få sina respektive poster som de är intresserade av. Jag kan till och med tänka mig att rucka på en av mina viktigaste frågor: om vi får en stark majoritet kan jag tänka mig att inte bygga ut kärnkraften den kommande mandatperioden. Dra dock inte ner på den heller, men satsa gärna på mer gröna alternativ om ni vill det. Gillar dessutom också förslaget på att bygga ut höghastighetståg. Dock igen, det får inte ske på bekostnad av inrikesflyget.

 

De andra partierna får börja samarbeta om hur de ska göra. Så här mitt förslag på ny regering.

 

 • Statsminister: Fredrik Reinfeldt (M)
 • Finansminister: Anders Borg (M)
 • Utrikesminister: Carl Bildt (M)
 • Arbetsmarknadsminister: Hillevi Engström (M)
 • Biståndsminister: Tove Lifvendahl (M)
 • Demokratiminister: Henrik von Sydow (M)
 • Energiminister: Annie Johansson (C)
 • EU-minister: Christoffer Fjellner (M)
 • Försvarsminister: Sten Tolgfors (M)
 • Handelsminister: Gunilla Carlsson (M)
 • Högskole- och forskningsminister: Tobiaz Krantz (FP)
 • Infrastrukturminister: Peter Eriksson (MP)
 • Integrationsminister: Nyamko Sabuni (FP)
 • Jordbruksminister: Eskil Erlandsson (C)
 • Justitieminister: Beatrice Ask (M)
 • Jämställdhetsminister: Mikaela Waltersson (MP)
 • Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M)
 • Migrationsminister Tobias Billström (M)
 • Miljöminister: Maria Wetterstrand (MP)
 • Näringsminister: Maud Olofsson (C) Även fortsatt vice statsminister
 • Socialförsäkringsminister: Lars Gustafsson (KD)
 • Socialminister: Göran Hägglund (KD)
 • Utbildningsminister: Jan Björklund (FP)
 • Äldreminister: Maria Larsson (KD)

Totalt:

M: 12
C: 3
KD:  3
FP: 3
MP: 3

13 män/11 kvinnor

 

Sådär, där är mitt förslag på hur man kanske kan fixa lite ordning i leden. MP får inflytande, men inget eget departement. Dessutom är det ett bra tillfälle att byta ut vissa andra och toppa regeringen lite bättre.

 

Nu återstår att se vad som händer. Jag hoppas på stabilitet så att Sverige kan fortsätta på en påbörjade linjen med fler i arbete, en ekonomi i balans och sänkt skatt för fler. På så sätt kommer Sverige gå framåt och fortsätta vara ledande på många sätt.


Bra cheer/football-match

Haft en schysst vecka med en del skolarbete, men ändå rätt chilligt. Ser fram emot min artikel om academic renewal. Den kommer bli grym. Mer om den får ni veta på onsdag.

 

Shoppade kläder idag för första gången på länge. Lauren visade en ny cool affär häromdagen när vi ätit lunch, och idag efter gymmet gick jag dit och inhandlade två nicea tröjor och ett par jeans.

 

Var på match idag, SBCC football, fast jag var såklart mest där för att supporta cheer-tjejerna. Football-laget började som vanligt asdåligt. Efter halva matchen stod det 0-21. Men sen hände nåt, och de blev riktigt bra i de två sista quarterna. Det var till och med både roligt och spännande. Det räckte dock inte, utan de förlorade med 35-45.

Det var oerhört dimmigt ikväll. Stundtals kunde man inte se spelarna när de var på andra sidan planen.

Tjejerna hade sina nya uniformer. De jag skrev om sist var tydligen inte deras uniformer utan bara tillfälliga. Idag hade de sina nya, men de var inte så snygga. För mycket svart, olika material i olika delar och för tight. Japp, de satt för tight. Kan knappt fatta att jag sa det, men så var det.

Efter matchen åkte jag, Cecily, Ceciliys mamma och Lauren och åt mat på Chipotle. Vi satt och pratade i bilen sen jättelänge och det var roligt. Snuskigt svensk godis och Jersey Shore var några heta ämnen.

 

Erica till höger. Till vänster är tränaren Coral's dotter som under kvällen var med och hejade fram SBCC. Hon är fyra och var hur grym som helst.

 

Lauren är flyer och flyger riktigt högt

 

 

Nu är det val. Imorrn bitti när jag vaknar ska det avgöras. Kommer att komma med ett längre inlägg imorrn när jag vet hur det har gått. Har köpt champagne idag som vi i huset ska dricka imorrn bitti vid en valseger. Alla svenskar i huset är moderater så det kommer bli asnice.


Redigering, artikel, intervjuer – och en stor fet pizza

I går, måndag, gjorde jag min första redigering här i USA. Vi som går i JOURN122 (fortsättningskursen på skoltidningen) ska varje nummer vara med under produktionen, och för det mesta innebär det redigering. Det var roligt att göra detta även i USA, även om amerikanska tidningar är fula som stryk.

 

Jag fick en jobbig sida dessutom. Ett knä med kvartsides hörnannons och två lika långa texter utan bilder. Om ni inte sysslat med redigering säger det inte så mycket men jag kan berätta att det är ett helvete. Tog lång tid att få det bra. Den ena texten fick vi (nyhetsredaktören Kyle fick göra det) kapa en massa i texten. Den andra texten bestämde vi var ”viktigare” och fick ta upp högra halvsidan. Jag la in två illustrationer på ett löv och en återvinningssymbol (texten handlade om miljöcentrat) och så fick jag jobba en del med luft. För att vara en näst intill omöjlig sida att jobba med så blev det väl ändå rätt okej.

 

Imorgon, onsdag, kommer tidningen ut. Där i har jag också min första artikel för i år, om nya regler för transfer till andra universitet. Pga av tekniskt strul ligger artikeln redan ute på nätet, så här kan ni läsa den:

http://www.thechannelsonline.com/news/statewide-transfer-from-sbcc-simplified-1.1597895


Har redan gjort flera första steg till min nästa artikel, om att det har blivit mycket lättare att bli av med dåliga betyg. Tror att det kan ta hus i helvete när den artikeln kommer ut. Hoppas jag i alla fall :)

 

En rolig sak från idag. Jag pratade med Academic Senate’s sekreterare. Hon skrev in mitt namn i protokollet från senaste mötet och när hon hörde mitt namn blev hon imponerad:

”Heter du Hammerby? Wow, det låter så mäktigt, som en viktig person”.

Powerful låter bättre, så som hon sa det, men jag blev i alla fall väldigt glad.

 

Fotbollen igårkväll gick oerhört bra. Jag sprang och sprang som jag aldrig gjort förut. Det är min grej i fotboll. Jag kan springa hur länge som helst, springer alltid fri och hittar ytor och tröttar ut motståndarna. I går i mitt lag spelade en kille som var oerhört bra på att göra mål. Så vi två på topp var oslagbara. Jag sprang fri, sprang ifrån motståndarna, hittade honom och så gjorde han mål. Det var roligt att se de uppgivna motståndarna.

”Röd tröja (den andra killen) kan inte sluta göra mål och svart tröja (jag) kan inte sluta springa. Det är inte rättvist!”

Haha!

 

När jag kom hem och skulle laga mat skulle Ola beställa mat från Domino’s och frågade om jag skulle ha nåt. Ja för sjutton, tänkte jag, jag sa fira min fotboll med en stor fet pizza. Och det fick jag. Första pizzan den här terminen. Men den var alldeles för stor. Och för fet. Jag åt inte ens hela, men var sen så mätt. Och sen mådde jag typ dåligt för att jag ätit för mycket och för fet mat. Behövde inte ens äta lunch tidigt idag. Så nästa gång blir det inte en Cali Chicken Bacon Ranch med tjock botten, tomat och vit sås. Hur god den än är.

Fast med normal (vilket är tjock) botten


Chillig helg

Det har varit en lugn och go helg. Var med Cecily och Vaios på bio i fredagskväll och såg Resident Evil: Afterlife 3D. Helt okej film, men den hade inte behövt 3D. Bara ännu en film som görs i 3D bara för att de kan.

 

Var i IslaVista för första gången den här terminen igår, lördag. Det var väldigt roligt, för vi hade en fest att börja på. Vi startade hemma hos Paige och gick sen till ett par andra fester, tillbaka till Paige hus och avslutade med nattamat på Denny’s.

 

Idag har jag spelat tennis. Första gången på länge, och det var jätteroligt. Spelade med Ola på skolans nya planer, och det gick rätt så bra. Vi var båda ungefär lika bra, så då blev det roligare med.  Varmt och soligt och skönt. Härligt.

 

Har för övrigt tränat på nåt sätt varje dag den här veckan. Måndag, tisdag - löpning. Onsdag fotboll. Torsdag löpning. Fredag, lördag gym, och idag tennis. Känns riktigt gött.

 

Avslutade söndagen med att gå ut och ta lite nattbilder.

 

Nu väntar en ny skolvecka med mycket att göra, och sen är det val i Sverige. Ska även börja planera resor till Los Angeles, Las Vegas, Brasilien och Sverige.

 

Lite bilder från ikväll

 

 

 


Riktigt roligt med journalistiken nu

Jag håller nu på med två journalistgrejer, och båda har visat hur mycket jag gillar det journalistiska arbetet och att detta verkligen är rätt grej för mig. Och jag har fått beröm för mitt arbete också!

 

Den första grejen har jag hållt på med en vecka nu och jag hat slitit mitt hår över hur omöjliga de har varit att få tag på.

Storyn handlar om nya regler för transfer, alltså att söka vidare till 4-åriga universitet. Redan förra torsdagen när jag fick uppgiften ringde jag och mailade. Inget svar. Maila och ringde på nytt i fredags för att få tag på folk. Nada. Sen långhelg, och i tisdags ringde och mailade jag och besökte dem, men fick inte nån att prata med. På nytt på onsdag låg jag på och fick då en annan person att kontakta. På nytt igen med mail och samtal och besök. Men så äntligen sent i går kväll fick jag ett mail om att en person kunde träffas 8.45 på torsdagsmorgonen. Äntligen! Jag var där tidigt i morse, och det var en jättebra intervju.

Senare idag ska jag på en work shop för studenter som ska transfera, och då kommer jag både få prata med studenter, instruktörer och få se hur allt går till. Jag känner på mig att det kommer bli en jättebra artikel.

 

Den andra grejen var jag på igår. Det var första mötet i det beatet jag ska täcka, Academic Senate. Det är en högt uppsatt representant från varje departement (biologi, engelska, tv-produktion, administration osv) som sitter och diskuterar viktiga saker. Jag var orolig att det skulle bli tråkigt men det var faktiskt jätteintressant. Professorer och lärare i hetsiga debatter om en massa intressanta och viktiga ärenden. Jag fick uppslag till flera artiklar. Den stora storyn är att det ska bli lättare för elever att stryka dåliga betyg. De som gillar detta förslaget menar att elever ska få en andra chans och inte straffas för att man tagit fel kurs eller nåt som inte passade och sen få ett dåligt betyg. Motståndarna menade att det kan leda till att elever super och festar bort en hel termin och sen VIPS så är det dåliga betyget borta. Långa diskussioner blir det, och jag tror det kan bli en riktigt bra story.

Till Channels-lektionen idag lämnade jag inte ett genomarbetat story-förslag och jag fick en massa beröm av både läraren, redaktörerna och andra. Känns väldigt bra.

 

De här två grejerna har visat mig hur roligt jag tycker det är att komma på lösningar på hur man gör bra stories av nåt som från början inte verkar så roligt eller lätt. Men jag klarar det, och jag tycker att det är riktigt, riktigt roligt. Detta är min framtid, absolut.


Nu har jag röstat

Idag är det Labor Day, och det firade jag med att rösta på det parti som är bäst för jobben: Moderaterna.

 

Med röstkuvert och moderattröja på väg mot postkontoret

 

Känns tråkigt att inte vara med på alla valgrejer i Sverige. Jag vet hur roligt det är att kampanja. Och särskilt nu när det verkar gå så bra så blir det förmodligen ännu roligare.

 

Sverige har de senaste åren styrts av en fenomenal regering som jag hoppas, och tror, får förnyat förtroende den 19 september.

 

Från början hade jag tänkt åka upp till San Francisco och röstat på konsulatet, men eftersom de bara har röstning där mitt i veckan så funkar inte det med skolan. Så jag poströstade istället. Jag hade varit så förutseende så jag tog med röstsedlar från min valkrets så att jag även kunde personkryssa Det är omständigt att poströsta. Valsedlarna ska läggas i kuvert, som läggs i ett kuvert som läggs i ett kuvert. Jag du hörde. Dessutom ska två vittnen skriva på för att visa att allt har gått rätt till.

Nu har jag lagt brevet på lådan så nu har jag gjort mitt. Gör det du också, se till att Sverige får behålla den regering som är bra för landet!

 

Ett kuvert som innehåller ett kuvert som inntehåller tre kuvert. Four more years!


Fester, football och cheer

Det är söndag morgon, och helgen har bara kommit halvvägs! Yeah.

 

Känns faktiskt konstigt, himla vad lediga vi är helt plötsligt. Imorgon är det nämligen Labor Day.  Då är vi lediga. I USA brukar det också ses som slutet på sommaren. Men det hoppas jag inte på.

 

Shit, om det här bara är halva helgen, hur ska då resten gå? Partade på La Breeza och downtown i torsdags. Fredan var lugn hemmakväll med film, men i går var det fest här hemma. Shots, jägerbomb, gt, öl. Mår sådär idag. Jaja. Det är bara att gå på det igen ikväll :P

 

 

I går var det också första matchen för SBCC:s fooball-lag, vilket också betyder första cheer-uppvisningen. Lauren hade bjudit in mig att komma och kolla och ta bilder, och det gjorde jag. Flera av dem kan ni se på facebook, men jag tog typ 500 bilder. Både Cecilys mamma och hela Laurens familj var där, och det var roligt att träffa dem igen.

 

Football-laget sög som vanligt. Redan efter 30 sekunder hade de tappat bollen och låtit motståndarna bryta, komma igenom och göra en touchdown. Vaquerors (skolans lag) lyckades inte göra en enda touchdown på hela matchen (hur fan lyckas ni, jävla sopor!) utan bara två field goals. Kommer inte ihåg slutresultatet, men jag tror det var nåt omkring 6-51. Pinsamt.

 

Det var mycket folk och kollade på matchen iaf, det var roligt.

 

Cheerlaget är till största delen helt nytt i år. Fem gamla kvar, resten nya. Även uniformerna är nya. Inte lika snygga i år. För mycket svart och för lite rött/vitt. Men laget var bra, och hade flera nya bra rutiner. Lovar gott inför kommande säsong.

 

Ni suger!


Ni är bra däremot.


Lauren och jag


Viktiga journalistuppdrag, plus kaliforniska tjejer

Idag var första deadline för skoltidningen The Channels, som kommer ut online på onsdag. Jag har inte med nåt i det här numret, vilket känns lite skönt. Det innebär att jag har kunnat ägna min tid åt annat så här de första veckorna.

 

Jag kommer dock få mycket mer att göra i höst med tidningen. Vi ska alla täcka varsitt område, kontinuerligt prata med de som är verksamma inom det och sen komma med förslag på artiklar om det. Jag har fått ett av de viktigaste områdena. Tillsammans med nyhetsredaktören Kyle ska jag täcka Academic Senate, som ansvarar för skolans verksamhet, samt Board of Trustees, skolstyrelsen som fattar alla beslut. Jag ska ha huvudansvaret för senaten, och hjälpa Kyle med styrelsen när det behövs, och tvärtom.

 

Detta är rätt häftigt faktiskt. Känns bra att jag har fått förtroende för att ha hand om de här viktiga sakerna. Kommer bli roligt att jobba med. Har dock hört att det brukar vara rätt tråkigt på de där mötena. Vi får se. Första mötet med Academic Senate är på onsdag.

 

 

Gaah, jag har haft en låt på hjärnan en hel vecka nu. Det är Katy Perrys California Gurls. Katy kommer från Santa Barbara, och hon bor här med pojkvännen och komiska radioprogramledaren Russell Brand. Många av mina kompisar har sett dem på stan titt som tätt, men jag har det inte än.

Låten handlar om hur bra kaliforniska tjejer är. Det är bara att hålla med. De är riktigt nice. Svenska tjejer är fortfarande bra, men de från Kalifornien har fördelen av att året runt vara solbrända och inte fullt påpälsade med vinterkläder.

Så, bara för att få in den i era hjärnor med, här kommer den. Videon är rätt udda, och utspelar sig i godislandet Candyfornia. Snoop Dogg är för övrigt också alltid cool.

 

Jaha, självklart har skivbolaget bestämt att man inte får embedda videon. Så här är länken till YouTube-vdeon.

 

http://www.youtube.com/watch?v=CwE-SLnLkqY&ob=av2e

 

West coast represent!

Masscommunication och annat roligt

Jag gillar verkligen mina Masscommunication & Society-lektioner. Det är alltid bra diskussioner och roliga ämnen, plus att vi brukar kolla på filmklipp och bilder för att påvisa vissa saker eller skapa debatt.

I dag har vi ägnat en och en halv timme åt att prata om dejter, Jackass och Facebook. Riktigt soft.

Hade fotboll i måndags, äntligen. Och herregud vad roligt det var! Jag var dessutom riktigt bra. I vår match vann vi med 4-2, och jag gjorde tre mål och en assist. Jag var verkligen on fire då. Får se om det sitter i till ikväll. Spelar vid sju.

 

Hade filmkväll med Cecily och Lauren i måndags. Trevligt att komma ut till Goleta igen.

 

I går var det Sahars sista dag i Santa Barbara. Jag, Veronica, Diana, Magdalina och en kille de bor med var och åt på en libanesisk restaurang och hon fick en scarp book i avskedspresent.

 

Veronica och Sahar på restaurangen

 

I dag är det september. Alltså snart höst. Blä. Men det är än så länge soligt och varmt här, så det är fortfarande shorts och t-shirt som gäller. Väntar nog ett tag till med att köpa jackor och långärmade tröjor och annat jag inte tog med mig hit.


RSS 2.0