Rekordvarmt (så nu bloggar jag för jag kan inte sova)

Det är nu efter midnatt, tisdag morgon, och det är omöjligt att sova på grund av värmen. Så därför bloggar jag lite. Först om vädret och sen om lite smått och gott, så har jag nåt att göra.

 

Idag har det varit hyfsat, men igår har det varit olidligt varmt här! Och nu tycker folk i Sverige/Norge säkert att jag är jättejobbigt, för jag vet att ni haft frost och att hösten har kommit där. Vad hjälper det mig?

Igår var det runt 40 grader större delen av dan, och ingen vind. Den lilla vinden som fanns var dessutom varm, så den gjorde det bara värre.

 

Även amerikanarna klagade. Inte ens de mest inbitna kalifornierna stod ut.

 

I Los Angeles slog de värmerekord med 113 grader Fahrenheit, ~45 grander.

http://articles.latimes.com/2010/sep/27/local/la-me-hottest-ever-20100928

 

På foto/Photoshop-kursen Digital Darkroom skulle vi göra en parafras av valfritt verk av Maggie Taylor, som gör fotoillustrationer. Här kan ni se vad jag åstadkom med hjälp av Chris som stod modell.

 

Originalet:


Mitt verk:


 

Jag har köpt en tjejtidning och en herrtidning idag. Till Mass communication-klassen imorrn ska vi ha med olika annonser, bra och dåliga och diskutera dem. Jag hade inga bra tidningar här, och ännu sämre annonser. Så jag gick ner till 7eleven och kollade igenom en massa olika tidningar. De roligaste och mest annorlunda hittade jag i tidningarna M och GQ. M är inte som i Sverige ett magasin för 50+kvinnor utan tjejer i åldern 9-17 år, och 99% handlar om Justin Bieber. Följde till och med med en poster på honom. Usch. GQ består typ bara av reklam, ofta väldigt snygga annonser. I vissa var det till och med parfym med, invikt på nåt sätt i en klistrad del i sidan, äh jag orkar inte förklara.

 

Att sitta och kolla på roliga bilder på nätet är roligt när man har tråkigt. Här kommer irakiska Batman:

 

 

 

Vi har idag diskuterat Challenger-olyckan på engelskan. Vi har inför idag läst om hur Reagans talskrivare arbetade den dan, och vi har läst talet. Idag såg vi filmklippet från Reagan när han läste det samt nyhetssändningar. Väldigt starka grejer. Intressant diskission i klassen med efteråt.

 

Köpte en stor jättedunk med äppeljuice idag. Tänkte ni ville veta. För er som gillar matbloggar kan jag också säga att jag åt tonfisksallad till kvällsmat.

 

Smakade nåt riktigt gott idag när jag och Lauren var på Starbucks. Chocholate-chip Coffee-based Frappucino. OMG, vad gott det var. Typ som milkshake, fast det är kaffe och kallt, som glass, fast frappucino med chokladbitar i, ja nåt sånt. Såna blir det många av i framtiden.

 

Jag har fastnat för en humorgrupp på YouTbue. Det är Key of Awesome-gänget från Barly Political. De gör parodier på populärkulturella fenomen, och har gjort flera parodier på musikvideor. Det är tre videor som jag har tittat på jag vet inte hur många gånger. Det är parodier på:

 

Ke$has Tik Tok (här Tik Tok/Glitter Puke)

http://www.youtube.com/watch?v=d7n8GqewJ2M

Ke$ha är ju iofs min homegirl sedan min medverkan i Late Night With Jimmy Fallon, men det här är riktigt roligt.

 

Katy Perrys California Gurls (parodin har samma namn)

http://www.youtube.com/watch?v=c_stcgW8E4o

Låten är en ren parodi på både Perrys låt och på hur kaliforniska tjejer kan vara (dock måste jag säga att de flesta har en del av sidorna från båda låtarna. Visst kan några vara ytliga, men ofta är de väldigt snälla och trevliga och snygga)

 

Lady GaGas Bad Romance (Här en duett mellan ”Lady Gaga” och ”Lord Gaga”)

http://www.youtube.com/watch?v=LWxTGJ3TK1U

Låten är inte samma som originallåten, bara influerad av, men parodin handlar mer om videon och Gagas udda personlighet.

 

 

Nu har ni fått en massa trams skrivet här i bloggen. Vad ska jag göra nu? Efter att jag lagt upp det här inlägget och sen översatt det till engelska blir nog att fortsätta kolla YouTube. Fastnade igår för en massa gammal nostalgi. Så som avslutning får ni här ett klipp med introt till det mest skrämmande barnprogrammet som fanns när jag var liten: Ika i rutan. Det är så psykedeliskt, skrämmande, konstiga färger, mystiska danser, underliga varelser, ett skelett som heter Åke och en superflummig mimare från Halmstad som programledare. Alla i min genreation säger att de var rädda för detta när de var små, men alla tycker det är lika roligt att se det nu. Så. Håll till godo!

 

Jätterolig födelsedagsfestvecka med fantastiskt väder

Efter förra veckans myckna pluggande tänkte jag ”åh vad skönt att jag inte har mycket att göra nästa vecka, så jag bara kan ta det lugnt och ha roligt”. Och så blev det. Har haft det så sjukt roligt den här veckan. Men särskilt lugn kan man inte kalla den…

 

Fest har det blivit. Fem gånger den här veckan. I måndags och tisdags firade vi Chris här hemma. I torsdags var det Steven som fyllde år. Var både hos honom och downtown.

I fredags körde vi en lite privat fest här hemma igen, och i går var det två nya födelsedagsfester. En kompis till Ola ringde och sa åt honom att komma och ta med sig folk, för de hade en öltunna där.

Vi drog dit, ett stort maffigt hus uppe på Carillo Hill med utsikt över hela stan och havet. Fantastiskt. De hade ölen, en öltunna som innehöll motsvarande 180 öl. Vi hade tagit med en flaska tequila som de fick, och andra hade också med sig grejer, så det blev en hel del att dricka. Sen tårta och pizza också. En massa olika dricklekar med, och vi hade en riktigt kul kväll.

Sen drog vi downtown. Där var vi på ett par olika ställen och sen gick vi till Tonic där vi mötte upp med Therese som fyllde 21 och hade sin första utekväll i Santa Barbara. Riktigt kul hade vi allihopa där.

 

Jag och Ola med gratisöl vid den underbara utsikten på lördagskvällen

 

Vädret den här veckan har varit helt fantastiskt. Under helgen har det varit så varmt att man nästan inte har kunnat vara ute. Bara att försöka hålla sig inomhus till solen börjar gå ner. Har varit på stranden de senaste dagarna. Riktigt skönt, och lite pinsamt att jag inte har varit där mer med tanke att det bara tar två minuter att gå dit. Har badat också.  Varje dag har det blivit ett dopp. Inte särskilt varmt, men det är uppfriskande och svalkande i den här värmen. Det funkar i alla fall. Men shit var salt vattnet är. Kanske inte så konstigt iofs eftersom det är världens största ocean.

 

Jag har varit och kollat på bil idag. Ska troligen köpa Veronicas bil eftersom hon ska tillbaka till Sverige efter den här terminen. Jag testkörde den idag, och den var riktigt härlig att köra. En Buick är det. Sen ska kanske Ola och Nima vara med på den, och då blir det bara 500 $ per person. Riktigt nice.

 

Ny vecka väntar nu. Kan tänka att det blir uppföljning av avslöjandet vi kom med i The Channels i torsdagskväll. Annars blir det nog en rätt skön vecka igen tror jag. Dock inte lika mycket fest, och det kan nog vara bra kan jag tänka…

Händelserik torsdag med bland annat ett stort politiskt scoop

Wow, när jag skrev det förra inlägget igår visste jag inte hur mycket annat som väntade under samma dag. Orkar inte ens ta med allt här, men här är några av händelserna från igår, torsdag.

 

Först kan jag säga att jag gjorde min final exam i ENG120. Detta var iofs inte oväntat, har bara inte nämnt det. Det var ett prov där man bara kan bli godkänd eller underkänd. Jag fick 35 av 40 rätt = väldigt bra = den kursen är nu slut. Riktigt skönt.

 

 

Det här är rätt långt, men om ni gillar snaskiga avslöjande om politiker och auktoriteter så kommer ni nog gilla det. Annars får ni väl hoppa ner till festdelen längst ner.

 

I november är det val i USA till en massa saker, både lokalt, delstatligt och nationellt. Ett av de stora lokala valen är till Board of Trustees, skolstyrelsen. Detta ska vi självklart skriva rätt mycket om i skoltidningen, och nyhetschefen har utsätt ett team på fyra personer som ska jobba med detta under de kommande månaderna, och jag ingår i det teamet! Yeah, riktigt coolt och hedrande faktiskt. I går skulle vi haft vårt första möte för att gå igenom nån slags strategi. Men så blev det inte.

 

När jag kom till redaktionen vid halv tre var det fullt sjå på Kyle (nyhetschefen), Cody (ledar-redaktören), James (chefredaktören) och läraren Patricia och hennes assistent Palmer (Patricia och Palmer har formellt ingenting med tidningen att göra utan är bara ansvariga för våra betyg och det praktiska skolgrejerna där).

De hade fått reda på att flera mail hade skickats ut på skolans intranät till alla anställda om vilka kandidater som avsändarna tycker att man ska rösta på i november. De som hade skickat detta var dels lärarfackets ledning (som verkade tala för ALLA anställda) och dekanen för hela School of Media Arts (SOMA), det departement som vi tillhör.

 

Problemet är att såhär får man inte göra.

 

Vi pratade med en av de ansvariga juristerna på skolan, och hon sickade över papper där det TYDLIGT står att lärare och anställda inte får använda skolans telefoner, e-mailsystem eller andra elektroniska vägar för att sprida politiska budskap eller uppmaningar om hur man ska rösta.

Dekanen för SOMA hade dessutom skickat samma sak till alla medier i stan, undertecknat med sin officiella titel.

Vi satt alla och började ringa runt och försöka få tag på folk. Tror ni folk ville prata med oss? Självklart inte.

 

Doug Hersh, dekanen för School of Media Arts, en av de inblandade i härvan. Bild: James Sinclair

 

Mitt upp i detta skulle Board of Trustees ha sitt ordinarie möte. Detta måste nån av oss gå på i vilket fall som helst, ifall de skulle besluta nåt intressant som tidningen kan skriva om. Men eftersom nästan alla i den här härvan skulle närvara så tyckte vi att vi var tvungna att gå ett stort gäng dir, så alla vi fyra som jobbade med detta gick dit och deltog.

 

Mötet i sig självt var rätt tråkigt. Inget intressant beslutades. Och det tog såååå lång tid

 

Joe Dobbs, Kathryn Alexander and Desmond O'Neill under mötet igår. De är de som mailen uppmanar att man ska rösta på. Bilden tagen av James under gårdagens möte. (härligt btw att skolans framtid är så ung och vital...)

 

Men efter mötet hade vi vår stora chans. Kyle sprang efter dekanen, och vi andra gick bort till de av skolstyrelsens ledamöter som var de som hade stöttats i några av mailen.

Att prata med dem var pirrigt. Detta är några av stans största auktoriteter, som har haft sina poster i runt 20 år. De är advokater och Ph.D.s och att ens ha med en anklagande fråga är inte lätt. Mannen jag pratade med verkade helt oförstående med vad som hade hänt, men att om det hade hänt skulle det vara olagligt. Mannen som Cody pratade med däremot kände visst till mailen.

 

Från dekanen kom ingenting. Inga kommentarer. Nästan lite hotfullt sagt.

 

Sen drog vi tillbaka till redaktionen för att skriva ihop detta. Och det var inte det lättaste. Dels var det oerhört många delar av den här historier (fler än jag räknat upp här). Då gäller det att få ett bra flow på detta så att det känns bra.

Men det är också höga herrar vi talar om här. De har stora kampanjteam med advokater bakom sig, så om nånting skulle bli ens en gnutta tveksamt skulle vi kunna åka rätt så illa ut.

Dessutom ville vi ha ut storyn innan morgondagen så att vi skulle komma ut med detta innan alla andra stora medier fick nys om det.

 

Vi satt länge. Länge, länge. Palmer kom dit och tog med mat åt oss, och Patricia kom också och gav oss råd (hon får inte skriva eller säga åt oss hur vi ska skriva).

 

Jag tycker att storyn till slut blev bra för att vara en hastigt påkommen grej utan några egentliga citat.

 

Storyn publicerades runt midnatt och här är den:

 

http://www.thechannelsonline.com/news/questionable-sbcc-trustee-endorsements-to-be-investigated-1.1645847

 

Uppföljningar kommer nog i veckan. Jag kan lova att vi inte hört det sista i den här historien. De inblandade kommer nog snart kontakta The Channels...

 

Jag hade ju planerat att gå till Stevens födelsedagsfest. Jag kom hem till mig vid elva på kvällen, och Ola och Nima var hemma och pluggade. Vi bestämde oss för att dra bort till Steven i alla fall. Det var roligt, för jag har inte sett Steven sedan i våras. Träffade även Lydia som var vår granne och med i cheerlaget i våras, och som jag inte heller sett sen i våras.

 

Nån som jag inte träffat på ännu längre är Brooke. Hon har bott i Oslo det senaste halvåret, och det var tråkigt att jag inte kunde komma och hälsa på henne i somras. I förrgår kom hon tillbaka till Santa Barbara för hösten och hon hade hört av sig om vi inte kunde träffas snart. Så jag åkte in till stan och vi lyckades ta oss in i VIP-kön till Wildcat. Har inte varit där förut, och det hade hon inte heller.

 

Så trots att festandet kom igång sent, så blev det både födelsedagsparty, klubbhäng och dansgolv.

 

Lång dag och lång kväll. Och helgen har bara börjat. Inget plugg heller, så det ser lovande ut må jag säga.

 

Dessutom vann Rangers sin försäsongsmatch mot Devils med 4-3!

 

Rookien Derek Stepan gjrode bra i från sig i sin första match

Artikel och födelsedagar

Nu har senaste numret av skoltidningen kommit, och det blev riktigt coolt. För första gången har jag fått en helt egen förstasida. Känns riktigt häftigt. Och så blev illustrationen riktigt cool. Min idé, men utförd av proffset James.

 

På förstasidan började texten i pappret och fortsatte sen inne i tidningen. Storyn handlar om Academic renewal, att man kan ta bort dåliga betyg. Mer eller mindre bränna upp sina gamla synder.

Igår var jag återigen på möte på Academic Senate, och de tyckte det var roligt att det kom på förstasidan. Även min engelskalärare visade upp tidningen i klassen idag. Väldigt roligt.

 

Foto: James Sinclair

 

Här är länken till själva artikeln.

http://www.thechannelsonline.com/news/droppin-the-f-bomb-academic-renewal-modified-at-city-college-1.1639428

 

Det är födelsedagsvecka. Min roomie Christoffer fyllde år i tisdags. Därför började vi fira redan i måndagskväll vid midnatt. Sen var det den stora födelsedagsfesten här på tisdagen.

Idag fyller min roomie från i våras, Steven, år så då ska jag ner till honom och fira. Så det är en rolig vecka det här får man säga.

 

Vi som bor här tillsammans i lägenheten: Christoffer, Lidia, jag och Ola

 

Tidigt på kvällen uppfanns årets grej: flygande öl!

 

Fler bilder på facebook