Polisen kom till skolan

Dagens citat: Coming home with a hole in your chest is bad.

/ Fotoläraren Mike Eliason

 

Idag kom polisen till skolan och grep lärarassistenten. Dragna vapen, blåljus och handklovar.

 

Allt var dock planerat, med mening och helt ofarligt.

 

Förra veckan var vi på brandkåren på fotojournalistiken. Den här veckan var det dags för polisen att fastna i våra kameror. Greg Hons från SBPD kom på besök och berättade om hur det är att vara polis, tips för journalister i kontakter med poliser och annat.

Apropå bra citat som jag skrev ovan. Följande var också rätt bra av Hons, angående ifall man ska skjuta i vissa lägen eller inte och de konsekvenser det kan få:

”Better judged by 12 than carried by 6”.

 

Greg Hons i klassen, visar upp vapen och annat efter sin föreläsning

 

Hons ingår i Santa Barbaras SWAT-team. Om ni inte vet vad det är så är det amerikanska polisens specialtrupper, deras insatsstyrka. De som har fetare vapen, dräkter och utrustning. Tyvärr hade han inte på sig det dock… Men han hade med sig allt och vi fick gå fram och ta bilder på och känna på allt. Jag tog upp M4-automatkarbinen och kände på den och genast kom minnena från lumpen tillbaka. Direkt kom instinkten hur jag skulle hålla den och sikta. Det var coolt. Maria, Maria, Linnea och flera andra tog bild på mig med vapnet. Det var kul. Resten av utrustningen var också cool, med hagelbössa, elpistol, väst, ljusgranater och hjälm.

 

James blir gripen

 

Sen var det dags för vår fotouppgift. Hons skulle gripa lärarassistenten James (lärarens sidekick om ni kommer ihåg från ett tidigare inlägg, som alltid råkar ut för allt). De fingerade ett riktigt gripande och vi tog bilder av allt. Det var coolt.

 

(lägger inte upp så många bilder. Och bilden på mig med vapnet kommer när nån av tjejerna har skickat en kopia)


Matblogg

Har en väldigt skön kväll. Kände bara för att säga det. Var ute och sprang förut. Ty kollade upp att rundan jag såringer är 5,4 miles, alltså 8,7 km. Det är bra. Sprang i sanden sista biten av östra stranden. Det var jobbigt.

Ikväll har jag gjort köttfärssås. Den blev jättegod! Så god att jag var tvungen att ta en bild.


Nam, nam, nam

Ikväll tar jag det bara lugnt. Finjusterar min artikel om säkerhetskontoret på SBCC. Den ska in imorrn. Chattar med Padde också. Det är nice.

Ja, så mycket mer har jag inte att säga ikväll. Vi hörs!

Bio: Zombieland

Det blev ett till blogginlägg idag. Eller, det är ju måndag nu eftersom det är efter midnatt. Men strunt samma. Det blev ett till för vi har varit på bio ikväll. Vi har sett Zombieland. Eller inte Maggan, för hon somnade XD Haha, det var roligt.

 

 

Wiki, IMDb

 

Handlingen? Hm. Egentligen inte jättemycket handling. Påminner mycket om andra zombiefilmer. USA har drabbats av en zombie-epedemi och de flesta är zombies. Allt är öde och dött. Huvudpersonen Columbus (Jesse Eisenberg) (alla kallas för det ställe de är på väg för eller kommer ifrån, för de vill inte bli så mycket kompisar att de säger vad de heter) har gjort upp en lista med regler för hur man ska göra för att överleva i United States of Zombieland. Och han har lyckats bra med det. Han ska till sina föräldrar i Columbus, Ohio. På vägen dit träffar han Tallahassee (Woody Harrelson, från bland annat Skål!). De träffar sen också systrarna Wichita (Emma Stone) och Little Rock (Abigail Breslin, Little Miss Sunhine) som är tuffare än de ger sken av – vilket killarna får erfara. De ska till ett nöjesfält i Los Angeles. På väg i sin bil stöter de på både zombies och Hollywood-stjärnor – cameon var för övrigt väldigt rolig!

 

Jag gillade den här filmen väldigt mycket. Som underhållning för stunden är den klockren. Väldigt rolig med bra skådespelare, och den är snyggt gjord. Man behöver inte tänka så mycket, bara ryckas med i historien och ha en trevlig stund. Och det är precis vad jag är ute efter i en film. Därför får den ett högt betyg.

 

Betyget blir 4 hagelgevär av 5 möjliga.

 

 

De fyra på väg att gå in i en indian-affär och ha roligt.

 

Tidigare filmrecensioner.

Jennifer' Body
Sorority Row
Inglouirous Basterds


Religion, fest och affärer där man inte får handla

Hej världen!

 

Har inget att göra. Skönt är det. Har inga läxor den här helgen (eller, jag hade, men de har jag redan gjort). Ligger i sängen och lyssnar på skön musik, kollar YouTube (dagens Parlamentet) och har kollat på film. Såg precis (ännu en gång) dokumentären Religulous med Bill Maher. Han åker runt och pratar med olika människor om religion. Filmen satiriserar all organiserad religion och folk som tror på Gud och liknande saker. Det finns verkligen sjuka människor i världen, och konstiga företeelser. Som Skapelse-muséet i Kentucky som visar upp att dinosaurier och människor levde tillsammans (så att dinosaurier ska passa in i Bibelns tidsuppfattning). En annan tjomme John Westscott som var homosexuell men nu har blivit ”frisk” och jobbar för att fler som tror att de är homosexuella ska komma på att de inte är det. Trams! Religion är trams! Kanske bra för de som behöver nåt att tro på när de har det svårt, men för det mesta trams som skapar konflikter och krig.

 

Oj, nu blev jag väldigt upprörd känns det som. Inte bra, man ska vara glad. Men där kom Spotify-reklamen igen, så nu blev jag sur igen. Nä, jag måste se nåt roligt. Som den här fågeln. Jag har redan postat den här filmen på Facebook, men här kommer den igen. Kolla in den här! En fågel som har en stor blå mun och två ögon på vingarna. Det måste vara den roligaste fågeln ever.


 

Nu är jag glad igen.

 

I fredags åkte jag bil. Andreas och Jocke hade hyrt en bil och åkte till Camarilla. När de kolm tillbaka hämtade de upp mig och vi åkte till Goleta. Vi gick i en massa stora affärer. Best Buy var typ som El-Giganten. Samma färger till och med. Sen var vi i Costco. Det var en skum affär. Med världens sämsta affärsidé. Man får nämligen inte handla där! Jättestor var den. Jättestora hyllor med jättestora förpackningar med saker. Man la dem i sina jättestora kundvagnar och körde runt dem i den jättestora salen bort till de jättestora kassorna. Där utspelar sig denna konversation:

Kassören: Har du Costco-kort? (alla affärer har medlemskort så att man kan handla billigare)

Jag: Nej, det har jag inte.

Kassören. Då får du inte handla. Bara de som har medlemskort får handla.

 

Eh, what? Tydligen var man tvungen att ha ett medlemskap som kostar 50$/år för att få handla. Man fick handla alkohol, medicin och nån grej till, men inget annat. Så vi fick lämna all vårt godis, flak med Snapple, lakan och annat och gå ut ur affären tomhänta.

 

Vi gick till K-Mart. Där får man handla.

 

Sen åkte vi till Ralphs och köpte hur mycket dricka som helst. Det kan man med bil, för annars är det för jobbigt att bära. 12 flaskor iste, 12 burkar vanilj-cola, 12 burkar ginger ale, en gallon vatten och en dricka att ha i bilen köpte jag.

 

Kvällen innebar fest, först på Victoria och sen i IV. Det var väldigt kul i IV den här gången :)

 

Lördag var det fest här. Beerpong och sen vidare till Chapala. Gick sen på krogen, det hör verkligen till ovanligheterna. Vi var några som är över 21 som drog dit. Fan vad härligt det är att bara sitta i en bar och dricka en fatöl.

 

Idag chillar jag som sagt. Ikväll är det dags för  nya avsnitt av Cleveland Show, Simpsons och American Dad. Tyvärr inget nytt Family Guy.

 

I veckan blir det fotografering av en SWAT-polis och en är det dags för Halloween! Kommer bli flera dagar med en massa kostymer, galna fester, läskiga saker, skräckfilmer, godis och mycket, mycket mer. Underbart kommer det bli!


Bränder bara för oss

Det blir vist ett långt inlägg. Men det innehåller en massa coola saker.

 

Wow, idag har det varit en riktigt cool fotolektion! Vi har varit på brandkårens övningsanläggning och tagit bilder på brandsoldater in action.

 

Detta var en av de grejerna jag sett fram emot mest. Bara det att det på schemat står ”ta på er oömma kläder” utlovar nåt bra. Vi var varnade att vi skulle bli blöta och få sot på oss. Det stämde.

 

Först hade vi en föreläsning med en av brandmännen. Det var väldigt intressant och han lärde oss en massa om hur man ska agera om man befinner sig vid en brand eller olycksplats, var man bör stå för att få bäst bilder och hur man bäst samarbetar med brandmyndigheten. Lärorikt och roligt.

 

Men sen var det dags för det riktigt roliga. Iscensatta händelser! Det var bara vår klass där så allt som hände gjorde brandkåren bara för vår skull. Hur coolt som helst.

 


Rökdykare


Första grejen var rökdykare. De fyllde ett rum med rök och lampor och sen kröp en rökdykare runt för att simulera hur de söker av områden. Han kröp där fram och tillbaka till vi hade tagit våra bilder och bytte av med de som inte fått plats i rummet och så kröp han runt lite till.

 

Jag stod på knä i det här rummet. Nu har jag två sotfläckar på knäna.

 


Brandbilden kommer


Allt gjordes inte kronologiskt som det skulle hända under en riktig brand. Nästa steg var att brandbilen skulle komma till platsen. Vi tog bilder på när bilen kom körande med lamporna på (inte sirenerna, men de behövs inte för foton). De hoppade ut, fäste slangen vid brandposten, satte igång vattnet och sprang in i huset, allt med oss springandes runt omkring och tog bilder.

 


Brandmän på väg in i huset


Nästa grej var att vara inne i rummet där de sprutade med vattenslangen. Här var det blött! Jag fick inte så många bra bilder, för min kamera blev så blöt och jag var blöt och kunde inte torka av linsen ordentligt. Jag hade ingen bra plats att ta bilder på heller, men det var coolt ändå.

 


I det här rummet var det blött


Sista etappen var att sätta eld på en bil. De propan-eldade ett gammalt bildvrak och sprutade sen med vatten på den till vi var nöjda.

Jag fick inga bra bilder på själva elden, men själva släckningsarbetet fångade jag rätt så bra.

 


Brandman släcker en bil


När vi skulle cykla hem fick vi en till rolig överraskning. En kille som heter Matt skulle köra hem och undrade om jag, Maria och Maria ville ha skjuts. Så han la våra cyklar på flaket till sin pickup och körde oss hem.

 

Detta var för övrigt andra gången jag blev skjutsad hem idag.

 

Idag åkte jag till och från skolan med Cecily. Hon hämtade upp mig imorse och så åkte vi till Starbucks. Äntligen gott kaffe och inte skolans blask. Efter journalistiken blev jag hemskjutsad. Så idag har jag sluppit gå/cykla hem från båda lektionerna. Skönt. Förresten, hoppas att knät blir bättre Cecily!

 

Lektionen vi hade idag var prov i journalistik. Det var tufft, men jag hoppas att det gick bra. Nu är alla mina midterms och prov klara för den här gången!

 

På långa håltimmen idag var jag bl.a. på stranden. Jag somnade och det var hur gött som helst. Så blir det väl när man är uppe halva natten och chattar. Men det var roligt i alla fall.

 

Vi har inget internet hemma just nu. Suger som fan. Sitter och skriver blogg inläggen på svenska och engelska, sorterar bilderna från ikväll samt kollar på Scrubs. Rätt chilligt, men JAG VILL HA INTERNET! Fail-hus. Sen när jag får tillbaka nätet ska jag lägga upp dessa inlägg.


Chillig men rätt tråkig dag

Hade en midterm idag. Hade förberett en presentation om hur man gör och anväder patterns i Photoshop. Det gick hur bra som helst. Faktum är att det bara var under min, Marias och Fernandas presentationer som det gick bra. För alla andra var det minst nåt fel eller så funkade det inte alls.
Även presentationen av bokstäverna gick bra.

Efter lunch var det Mutimedia. Trodde vi. Men läraren kom aldrig. Istället satt alla på Facebook. Jag, Maria och Maria satt jämte varandra men vi körde ändå allt vi hade att säga via facebook-chatten :D

Har inte haft några läxor idag. Känns konstigt. Så jag har bara varit hemma och chillat. Har tvättat, men manskinen funkar inte. Allt blir inte rent. Får gå till nåt tvättarstäle i veckan.

Har varit ute och sprungit idag! Var inte ute en enda gång förra veckan pga av vädret och mitt allmäna hälsoläge. Men idag gick det bra. Det var soligt, men blåste vi stranden så palmerna anföll! Det ramlade ner barkbitar och blad på marken.

Har annars bara suttit vid datorn och chattat och kollat en massa YouTube-klipp.

Vid elva blir det Family Guy på stora tv:n.

Imorrn blir en rolig dag hoppas jag. För första gången på flera veckor jag inga läxor på tisdagen, så då kanske jag kan använda håltimmen till lite strandliv. Nu är det ju också väder för det.
Och på kvällen ska vi till brandkårens träningsanläggning på Fotojournalistik-klassen. De ska tända eld på saker och så ska vi ta kort. Kan nog bli riktigt coolt. 

Det var allt för idag. Imorgon är vi i havet!

En väldigt skum kväll/natt/morgon

Det har varit en riktigt sjuk gårdagskväll, natt och morgon. Inte helt oväntat var alkohol inblandat… Men också polisen och killar i rosa string...

 

Igår var jag med Cecily och festade i IV. Det var jättetrevligt. Vi var hemma hos en kompis till henne och det var ett par stycken med på festen. Sen skulle vi till en annan fest på Trigo. Vi hittade inte just den festen men väl en djungel-fest. Det var några killar som hade en fest i sitt hus. De var klädda i kalsonger, eller vi vissa fall string. Rosa leopardfärgade string. Och sen blad hängandes längst midjan. De blev överlyckliga när de såg några tjejer i vår grupp, så de bjöd in oss. Där inne dansade de, blinkade med en epilepsi-lampa och hade dansgolv. De bjöd också på nåt som de kallade djungel-juice. Jag tackade nej. Men jag dansade desto mer.

 

När vi skulle gå ut därifrån så var vi alla väldigt glada (fulla) och dansade längs gatan. Då kom en polisbil. Jag och Cecily lyckades gömma oss  bakom en bil och undkomma poliserna. För alla gick det dock inte lika bra. Vad vi vet så blev en tjej fasttagen. Om fler blev det vet vi inte, men vi såg inte alla under kvällen sen.

 

Vi två tog oss bort till DP. Där träffade vi en kompis till Cecily som skulle hjälpa oss med situationen som uppstått. Vi tog oss tillbaka till stället där vi hade börjat förfesta. Cecilys väska var nämligen där. Vi tog oss in i lägenheten för att hämta väskan, men eftersom ingen var i stånd till att köra så bestämde vi att det var bäst att sova först. Vi sov över och på morgonen gjorde vi upp en plan för hur vi skulle göra för att få ut vår vän.

 

Allra första steget var att åka till Starbucks för lite kaffe. Det var välbehövligt. Sen visste vi inte om det fanns nån fyllecell i IV. Vi lyckades hitta ett sheriff-kontor. Men där var det helt nedsläckt och mörkt. Så vi fick åka till County Jailet i Goleta.

 

Jag har förövrigt idag lärt mig skillnaden mellan jail och prison. Det är typ som skillnaden mellan college och university kom jag fram till :P

 

Även där var det mörkt och ingen som jobbade. Vi ringde till polisen. De sa att hon nog skulle släppas nån gång mellan 12 och 15. Men hon hade inte sin mobil på sig, så hon kunde inte ringa oss sa vi. Men vi fick inte lämna nåt meddelande, utan det enda vi kunde göra var att vänta.

 

Eftersom det fortfarande var tidigt åkte vi till Goleta och åt. Sen körde Cecily hem mig och åkte sen till finkan igen och satt där och pluggade och väntade på utsläppningen. Hon är ute nu och har fått komma hem. Det löste sig alltså till slut.

 

Vi har fått en ny tv. Football går på den dygnet runt. Men ikväll ska vi kolla på nya avsnitt av Family Guy, American Dad, Celveland Show och Simpsosn.


Det ar jattevarmt!

Ar i skolan nu och ska avsluta min Multimedia-mideterm. Ska bli skon att bli av med den!

Idag ar det riktigt varmt! De senaste dagarna har det osregnat och varit kallt, trakigt, hemskt, blott och jobbigt. Idag ar allt precis tvartom!

Det ar en av de varmaste dagarna hittills i Santa Barbara. Sakert runt 35 grader. Och nat som ar nytt ar att vinden ar sa varm. Har inte varit med om sa varm vind har forut.

Sa idag ar det soligt, varmt och harligt. Nar jag ar klar har i skolan ska jag dra in till stan och kopa en glass pa Yogurtland och nog shoppa lite klader ocksa :D

Fest ikvall! Vet inte sa mycket om det, men det ordnar sig!

Rangers är bäst i NHL just nu!

(För er som inte gillar hockey så ska jag försöka att fatta mig kort, och inte skriva så mycket om det i framtiden, men idag känner jag att jag måste)

Rangers ångar på som värsta grymma lokomotivet nu! Sjätte raka vinsten kom idag mot LA. Haha. Det var hemma i the Garden. I februari kommer de hit för returmatchen, och då ska jag se dem i Staples Center!

Hela laget har fungerat oförskämt bra nu. Men det är vissa spelare som har stått ut extra härligt:

 • Marian Gaborik. Ett fantastiskt köp i somras, han bara öser in poäng
 • Michael Del Zotto. Rookieback som tar för sig lika mycket som ligans topp-forwards
 • Vaclav "Vinny" Prospal "Gamla gubben" kom från Tampa i somras och har blommat ut i förstakedjan. Han och Gaborik har nu båda 10 poäng var.
 • Henrik Lundqvist. Har visat väldigt bra hur grym han är

Rangers är just nu bäst av alla lag i NHL. De har 12 poäng, Pittsburgh 10. I väst har Colorado 9, och Columbus och LA 8.

Ja, jag vet att det bara har spelats 7 matcher av 82. Väldigt mycket kan hända. Men just därför är det roligt att glädjas nu. Och de här poängen kommer att vara så sjukt värdefulla i april när de sista matcherna spelas.

Det roligaste är att hela laget funkar tillsammans, både gamla och nya, stjärnor och doldisar. Allt går som tåget. Och slutstationen för tåget är Lord Stanleys pokal...


Marian Gaborik under dagens match

Regn, regn och regn. Och en midterm

Jag skrev inget inlägg igår, den 12, så jag får skriva det idag: Grattis i efterskott pappa! Men vi snackade ju i söndags.

 

Nu har det regnat två dagar i rad. Allt är blött, vädret är hemskt, det är kallt, det är inga folk på gatorna, folk mår dåligt, papper förstörs och man måste gå eftersom det är svårt att cykla med paraply.

 

Igår var jag ute för att ta feature-bilder till fotojournalistiken. Tyvärr har kombinationen jag har varit sjuk och vädret gjort att utbudet av bildtillfällen har minskat drastiskt. Men igår gick jag ner längs hela State Street på kvällen i jakt på nåt. Inget på hela gatan. Men längst ner vid piren pågick en demonstration. Det var en indiansk organisation som protesterade mot att man igår firade Columbus Day. Enligt dem inleddes folkmordet på indianer med att Columbus och hans mannar upptäckte Amerika, och därför borde inte dan firas. Detta tog jag lite bilder på. Gick sen ut på piren och tog bilder på fiskmåsar.

 

Idag hade jag min första midterm. 100 frågor i Fotojournalistik. Tror det gick rätt så bra, även om det var lite väl många historia-frågor som jag inte hade koll på. Men lyckligtvis fanns det även flera tramsfrågor med som gör att man kommer få ett rätt så bra betyg. På frågan ”Vad för viktig uppfinning för fotografer kom på 20-talet” var ett av alternativen ”Dygnet-runt-öppna hamburgerrestauranger”.

 

 

Här kommer tre feature-bilder.

 

Rätt rolig bild från demonstrationen. Ett par små söta barn som skrattar och ler, samtidigt som de håller upp skyltar som pratar om Hitler.


Columbus har blivit hängd i demonstranternas egen galge


En fiskmås som inte får fiska


Lite sjuk men mycket att göra ändå

Den här helgen har jag inte känt mig helt 100. Hade lite feber i fredags och har mått allmänt kasst igår och idag.

 

Men det är ändå mycket läxor att göra kvar. Har gjort en del än så länge. Var idag och skulle skriva ut mina color posters. Satan vad dyrt det skulle bli! Storleken jag hade tänkt ha, 24x36 inches skulle kosta 94 dollar för två stycken! Helt sjukt. Den mindre skulle kosta 45. No way, tänkte jag. Så jag skrev ut i en liten version. 11x17 för 3,98.  Jag får ta det i skolan imorrn och förklara att jag inte tänker lägga så mycket pengar på en läxa.

 

Nu har jag precis kollat på dagens avsnitt av Parlamentet. Tack ni som använder YouTube för att ni lägger ut sånt.

 

Tidigare i veckan skrev jag om hur mycket jag hade att göra denna veckan. På grund av att jag har känt mig dålig denna helg så har jag inte kunnat plugga så mycket som jag räknat med. Igår på dagen låg jag till exempel och sov i 4 timmar. Och eftersom det är mig vi pratar om så är detta extremt ovanligt. Ens att jag sov mitt på dan händer aldrig.

 

Dessutom har vädret varit väldigt mulet och kallt de senaste dagarna. Inte roligt att vara ute och fota då

 

Här är det jag skulle göra, och hur det gick med det:

 • Plugga till midterm i Fotojournalistik. Inte pluggat alls mycket. Ska göra det nu
 • Förbereda midtermen i Multimedia Skulle inte vara klar förrän nästa söndag. Har börjat kolla på förslag hur jag ska göra.
 • Förbereda midtermen i Mediadesign Ska också in om en vecka. Har börjat kolla runt på nätet för inspiration och tips
 • Ta sportbilder till Fotojournalistiken Det gjorde jag och de blev bra mottagna
 • Hitta bra tidningsbilder till den veckliga fotoläxan Det gjorde jag
 • Hitta en person att intervjua, göra intervjun och skriva en artikel Har gjort intervjun och börjat skriva lite smått på den
 • Göra klart mina posters i Mediadesign Det jag ägnat mest tid åt den här veckan. Helt klar blev jag idag när jag skrev ut dem
 • Göra post-erna till Mutlimedia Gjorde jag redan i måndags. Så snabb har jag aldrig varit med dem
 • Läsa det jobbiga och flummiga Multimediahäftet Har läst och markerat, men inte fan fattar man mer för det
 • Läsa Journalistik-boken Läst lite grann
 • Läsa veckans fotoläxa Ska läsa ikväll och imorrn
 • Ta feature-bilder till nästa veckas Fotojournalistik Skulle gjort idag, men vädret och det allmänna hälsotillståndet hindrade mig. Får försöka imorrn.
Största prioritet nästa vecka är Foto-midtermen. Sen de två andra midtermsen. Det blir mycket plugg. Suck.

Fick precis en beef jerky av Jocke. Tack. Men det är skumt att i USA äter man torkat kött som godis…

Rolig fest som slutade trakigt

Jag sitter i skolan nu, sa det blir inga a, a eller o. Ja, ni fattar.

Igar var det fest hemma pa Wentworth, den forta riktiga Wentwort-festen pa valdigt lange. Tyvarr skulle jag upp tidigt dagen efter och gora en intervju till journalistik-klassen. Darfor bestamde jag mig for att inte dricka nan alkohol alls. Det blev ett roligt experiment att vara helt nykter nar alla andra blev fullare och fullare. Ni ska veta hur roliga ni ser ut ;) Jag tog en massa bilder och filmer. Men jag har inte kameran med mig nu sa jag kan lagga upp dem, och det ar nog tur det. De flesta bor inte visas in public kan jag tanka...

Men det var sent pa kvallen vi markte nat pa Emils rum, dar manga hade suttit under kvallen. Emil hittade inte sin dator. Och den hade statt pa skrivbordet, sa den var ju inte gomd. Vi letade overallt, inne och ute i over en timme. Den gick inte att hitta, sa troligtvis har den blivit stulen. Och sen hittade inte Ida sin handvaska heller.

Man vill ju inte tro att grejerna har blivit stulna, eftersom det nastan bara var folk som vi kande pa festen. Men det verkar nastan vara den enda forklaringen.

Emil ar hos polisen nu och gor en anmalan. Han har bara haft datorn en manad, en MacBook Pro.

Jag ar i skolan efter att ha gjort en intervju med skolans sakerhetschef. Det gick bra, och jag var dar i 40 minuter. Nu har jag atit en fin sallad i skolans cafeteria och ska nu fortsatta med skolarbeten.

Hur det gar med Emils dator, Idas vaska och allt far vi se. Jag hoppas verkligen att allt loser sig.

Och till raga pa allt sa ar det mulet och kallt. Passande pa nat vis.

Sportfotograf? Kanske

Det har inte gått så jättebra att ta sportbilder. Två anledningar vill jag framförallt skylla på. För det första har det inte varit så många som sportat. Idag tex när Maria och jag skulle ut och ta bilder så var det helt tomt på football-planen, helt tomt på baxeball/softball-planen, nästan helt tomt på tennisplanerna, inga ute och springer eller cyklar på vägarna. Och för det andra så har jag inte tillräckligt bra zoom på kameran. För när det väl har varit nån sport har det varit svårt att komma nära och få bra bilder. Borde alltså köpa ett bättre objektiv. Typ telelins.

Men jag lovade att visa några bilder, så här kommer två som inte blev sågade i skolan utan sågs som rätt bra. Har dessutom använt lite ovanlig beskärning den här gången.


Cyklisten Ryan i skateparken


Franco spelar basket

Så, ska jag bli sportfotograf? Vet inte. Just nu känns det som att jag har långt kvar till deras kunnande. Sportjournalist kan jag nog börja med.

På tal om nåt helt annat kan jag säga att det har blivit kyligt nu. Det blåser kallt och är bara runt 20 grader. Det börjar bli höst.

Sjukt mycket att göra den här veckan

Jag har tidigare sagt att jag inte har så mycket att göra när det gäller läxor och sånt. Nu stämmer inget av det. Har sjukt mycket att göra. Nästa vecka är det tre midterms plus andra uppgifter att göra.

Följande plugg måste jag göra denna veckan:

 • Plugga till midterm i Fotojournalistik. (Ett prov som kommer ha 100 frågor...)
 • Förbereda midtermen i Multimedia (en PowerPoint som där innehållet är sjukt avancerat och jobbigt)
 • Förbereda midtermen i Mediadesign (en PP + att jag ska hålla i en föreläsning för klassen)
 • Ta sportbilder till Fotojournalistiken
 • Hitta bra tidningsbilder till den veckliga fotoläxan
 • Hitta en person att intervjua, göra intervjun och skriva en artikel
 • Göra klart mina posters i Mediadesign
 • Göra post-erna till Mutlimedia
 • Läsa det jobbiga och flummiga Multimediahäftet
 • Läsa Journalistik-boken
 • Läsa veckans fotoläxa
 • Ta feature-bilder till nästa veckas Fotojournalistik

Och sen ska jag dessutom hinna handla, tvätta och helst springa 2-3 gånger den här veckan. Usch. Det är mycket nu. Skulle dessutom vilja hinna med att ha lite roligt också. Det blir nog en rätt pluggig helg. Nån fest kanske man hinner med i alla fall. Får se. 

På söndag hör jag av mig om hur det har gått med allt. (Jag kommer att blogga mer innan dess, men då får ni veta om jag lyckats med allt jag sa här ovanför)

Får avsluta med nåt lite roligare. Vi åt sushi igår. Riktigt gott, billigt och härligt. Ett bra ställe inne i gränden Pasoa Nuevo vid State Street.
NHL-premiär! Let's Go Rangers!Nu börjar NHL-säsongen. Äntligen! Efter en försäsong som varit väldigt mycket upp och ner för Rangers är det nu dag för start på den riktiga säsongen. Matchen nu är mellan Rangers och Penguins.
Det är roligt att det är de lagen, för Penguins är Andreas favoritlag, så vi ska nu kolla på matchen över nätet:

http://rags2riches99.webs.com/rags2richestv.htm
eller
http://www.ustream.tv/channel/hockey-live

Så nu sitter jag i min Henrik Lundqvist-tröja och Rangers-kepsen jag köpt i Madison Square Garden i New York. Det ska bli kul det här.

Här är några frågor inför säsongen:
 • Kommer Gaborik vara den injektion Rangers behöver?
 • Kommer Lundqvist hålla i 70 matcher även denna säsongen?
 • Kan Tortarella göra ett bra jobb, så som han gjorde när han tog över i våras?

Nu ska de fira Stanley Cup-vinnarna innan matchen börjar. Sen kör vi. Kom igen nu, Blueshirts. Nu vinner vi!

LETS GO RANGERS!

Skön dag men - jag hatar TV4! Inget mer Idol!

Idag har jag bara haft en lektion. Torsdagar är goa. Så när jag slutade åkte jag in till stan och shoppade lite. Ett par byxor och två tröjor blev det på Urban.

Idag har jag och Padde hemma i Sverige spelat Age of Empires. Ingen av oss hade nåt att göra när vi chattade i eftermiddags och vi kom på att det vore schysst. Har varit sugen på det sen jag och Maria pratade om det i skolan häromdan.
Så jag och Padde körde gamla härliga AOEII: The Conquerors. Riktigt roligt spel. Jag var Spanien och han var Aztekerna. Det var rolgit att spela, men vi hade för lät svårighetsnivå. Nästa gång ska det bli svårare.

Var ute för att försöka ta några sportbilder. Men det har varit för varmt idag så det var inga ute och sportade. Får bli en annan dag.

Nu har jag blivit jättearg på TV4. Jag har suttit de senaste dagarna och tittat på Idol. Det är roligt att kunna hänga med i det eftersom jag följt det de senaste åren i Sverige. Och då man har kunnat följa det på tv4play så har det varit jättebra.
Men när jag nu idag skulle kolla på det så ser jag till min fasa att det kommer upp en skylt som säger att jag inte får titta eftersom jag inte är i Sverige.
VA FAAN!?
Jag har kunnat kolla tidigare. Och faktiskt: vad förlorar de på att jag inte ser det? Vad tjänar de på att låta mig vara utan Idol?
Tycker att det var upplagt för jättemånga bra artister i år. Jag såg fram emot det väldigt mycket. Får hoppas att så många som möjligt lägger ut saker på YouTube istället. Så, grattis Sverige och er som får se Idol i höst. 

Nu är jag sur :/

Läxa: Se min favoritfilmVissa läxor är tråkiga, men ibland får man helt underbara läxor. Detta var iofs inte en riktig läxa, utan mer att läraren sa att vi brode göra detta så vi kan diskutera det på måndag.

I multimedia ska vi kolla på en kort film som heter La Jettee. Från 60-talet eller nåt. Men den filmen inspirerade Terry Gilligan att göra filmen De 12 Apornas Armé (Twelve Monkeys) från 1995. Vår lärare tyckte därför att det kunde vara bra att se den med så kan vi diskutera den nästa lektion.

Detta var den bästa läxan någonsin! Den här filmen är en av mina absoluta favoritfilmer överhuvudtaget, om kanske inte den bästa. Så ikväll har jag haft en privat filmkväll i min säng med iste, Bilar (jag hade sparat en påse från Sverige för ett speciellt tillfälle), hörlurar och datorn. Men eftersom vi hade OC-kväll här ikväll så kunde jag inte börja titta förrän ca halv tolv, vilket gör att klockan nu är snart 02. Men det gör inget, huset är tyst och nersläckt och jag har bara njutit av filmen.

Det är inte stor idé att berätta om vad den handlar om, men jag gör ett kort försök. Efter att 5 miljarder människor dött av ett virus 1996-96 skickas James (Bruce Willis) från framtiden tillbaka till 90-talet för att förska hitta det som orsakat det hela. Det har nåt att göra men nåt som kallas De 12 Apornas Armé är det enda han vet. Han hamnar på mentalsjukhus (ingen tror att han är från framtiden). Där finns bland annat patienten Jeffrey (Brad Pitt) och läkaren Kathryn (Madeleine Stowe).

Mer är ingen idé att säga, det är också rätt komplicerat.

Men som sagt, detta är en av mina absoluta favoritfilmer någonsin, och eftersom jag inte sett den på rätt länge så var detta en fantastisk läxa som jag mer än gärna gjorde :)

RSS 2.0