Polisen kom till skolan

Dagens citat: Coming home with a hole in your chest is bad.

/ Fotoläraren Mike Eliason

 

Idag kom polisen till skolan och grep lärarassistenten. Dragna vapen, blåljus och handklovar.

 

Allt var dock planerat, med mening och helt ofarligt.

 

Förra veckan var vi på brandkåren på fotojournalistiken. Den här veckan var det dags för polisen att fastna i våra kameror. Greg Hons från SBPD kom på besök och berättade om hur det är att vara polis, tips för journalister i kontakter med poliser och annat.

Apropå bra citat som jag skrev ovan. Följande var också rätt bra av Hons, angående ifall man ska skjuta i vissa lägen eller inte och de konsekvenser det kan få:

”Better judged by 12 than carried by 6”.

 

Greg Hons i klassen, visar upp vapen och annat efter sin föreläsning

 

Hons ingår i Santa Barbaras SWAT-team. Om ni inte vet vad det är så är det amerikanska polisens specialtrupper, deras insatsstyrka. De som har fetare vapen, dräkter och utrustning. Tyvärr hade han inte på sig det dock… Men han hade med sig allt och vi fick gå fram och ta bilder på och känna på allt. Jag tog upp M4-automatkarbinen och kände på den och genast kom minnena från lumpen tillbaka. Direkt kom instinkten hur jag skulle hålla den och sikta. Det var coolt. Maria, Maria, Linnea och flera andra tog bild på mig med vapnet. Det var kul. Resten av utrustningen var också cool, med hagelbössa, elpistol, väst, ljusgranater och hjälm.

 

James blir gripen

 

Sen var det dags för vår fotouppgift. Hons skulle gripa lärarassistenten James (lärarens sidekick om ni kommer ihåg från ett tidigare inlägg, som alltid råkar ut för allt). De fingerade ett riktigt gripande och vi tog bilder av allt. Det var coolt.

 

(lägger inte upp så många bilder. Och bilden på mig med vapnet kommer när nån av tjejerna har skickat en kopia)

Matblogg

Har en väldigt skön kväll. Kände bara för att säga det. Var ute och sprang förut. Ty kollade upp att rundan jag såringer är 5,4 miles, alltså 8,7 km. Det är bra. Sprang i sanden sista biten av östra stranden. Det var jobbigt.

Ikväll har jag gjort köttfärssås. Den blev jättegod! Så god att jag var tvungen att ta en bild.


Nam, nam, nam

Ikväll tar jag det bara lugnt. Finjusterar min artikel om säkerhetskontoret på SBCC. Den ska in imorrn. Chattar med Padde också. Det är nice.

Ja, så mycket mer har jag inte att säga ikväll. Vi hörs!

Bio: Zombieland

Det blev ett till blogginlägg idag. Eller, det är ju måndag nu eftersom det är efter midnatt. Men strunt samma. Det blev ett till för vi har varit på bio ikväll. Vi har sett Zombieland. Eller inte Maggan, för hon somnade XD Haha, det var roligt.

 

 

Wiki, IMDb

 

Handlingen? Hm. Egentligen inte jättemycket handling. Påminner mycket om andra zombiefilmer. USA har drabbats av en zombie-epedemi och de flesta är zombies. Allt är öde och dött. Huvudpersonen Columbus (Jesse Eisenberg) (alla kallas för det ställe de är på väg för eller kommer ifrån, för de vill inte bli så mycket kompisar att de säger vad de heter) har gjort upp en lista med regler för hur man ska göra för att överleva i United States of Zombieland. Och han har lyckats bra med det. Han ska till sina föräldrar i Columbus, Ohio. På vägen dit träffar han Tallahassee (Woody Harrelson, från bland annat Skål!). De träffar sen också systrarna Wichita (Emma Stone) och Little Rock (Abigail Breslin, Little Miss Sunhine) som är tuffare än de ger sken av – vilket killarna får erfara. De ska till ett nöjesfält i Los Angeles. På väg i sin bil stöter de på både zombies och Hollywood-stjärnor – cameon var för övrigt väldigt rolig!

 

Jag gillade den här filmen väldigt mycket. Som underhållning för stunden är den klockren. Väldigt rolig med bra skådespelare, och den är snyggt gjord. Man behöver inte tänka så mycket, bara ryckas med i historien och ha en trevlig stund. Och det är precis vad jag är ute efter i en film. Därför får den ett högt betyg.

 

Betyget blir 4 hagelgevär av 5 möjliga.

 

 

De fyra på väg att gå in i en indian-affär och ha roligt.

 

Tidigare filmrecensioner.

Jennifer' Body
Sorority Row
Inglouirous Basterds

Religion, fest och affärer där man inte får handla

Hej världen!

 

Har inget att göra. Skönt är det. Har inga läxor den här helgen (eller, jag hade, men de har jag redan gjort). Ligger i sängen och lyssnar på skön musik, kollar YouTube (dagens Parlamentet) och har kollat på film. Såg precis (ännu en gång) dokumentären Religulous med Bill Maher. Han åker runt och pratar med olika människor om religion. Filmen satiriserar all organiserad religion och folk som tror på Gud och liknande saker. Det finns verkligen sjuka människor i världen, och konstiga företeelser. Som Skapelse-muséet i Kentucky som visar upp att dinosaurier och människor levde tillsammans (så att dinosaurier ska passa in i Bibelns tidsuppfattning). En annan tjomme John Westscott som var homosexuell men nu har blivit ”frisk” och jobbar för att fler som tror att de är homosexuella ska komma på att de inte är det. Trams! Religion är trams! Kanske bra för de som behöver nåt att tro på när de har det svårt, men för det mesta trams som skapar konflikter och krig.

 

Oj, nu blev jag väldigt upprörd känns det som. Inte bra, man ska vara glad. Men där kom Spotify-reklamen igen, så nu blev jag sur igen. Nä, jag måste se nåt roligt. Som den här fågeln. Jag har redan postat den här filmen på Facebook, men här kommer den igen. Kolla in den här! En fågel som har en stor blå mun och två ögon på vingarna. Det måste vara den roligaste fågeln ever.


 

Nu är jag glad igen.

 

I fredags åkte jag bil. Andreas och Jocke hade hyrt en bil och åkte till Camarilla. När de kolm tillbaka hämtade de upp mig och vi åkte till Goleta. Vi gick i en massa stora affärer. Best Buy var typ som El-Giganten. Samma färger till och med. Sen var vi i Costco. Det var en skum affär. Med världens sämsta affärsidé. Man får nämligen inte handla där! Jättestor var den. Jättestora hyllor med jättestora förpackningar med saker. Man la dem i sina jättestora kundvagnar och körde runt dem i den jättestora salen bort till de jättestora kassorna. Där utspelar sig denna konversation:

Kassören: Har du Costco-kort? (alla affärer har medlemskort så att man kan handla billigare)

Jag: Nej, det har jag inte.

Kassören. Då får du inte handla. Bara de som har medlemskort får handla.

 

Eh, what? Tydligen var man tvungen att ha ett medlemskap som kostar 50$/år för att få handla. Man fick handla alkohol, medicin och nån grej till, men inget annat. Så vi fick lämna all vårt godis, flak med Snapple, lakan och annat och gå ut ur affären tomhänta.

 

Vi gick till K-Mart. Där får man handla.

 

Sen åkte vi till Ralphs och köpte hur mycket dricka som helst. Det kan man med bil, för annars är det för jobbigt att bära. 12 flaskor iste, 12 burkar vanilj-cola, 12 burkar ginger ale, en gallon vatten och en dricka att ha i bilen köpte jag.

 

Kvällen innebar fest, först på Victoria och sen i IV. Det var väldigt kul i IV den här gången :)

 

Lördag var det fest här. Beerpong och sen vidare till Chapala. Gick sen på krogen, det hör verkligen till ovanligheterna. Vi var några som är över 21 som drog dit. Fan vad härligt det är att bara sitta i en bar och dricka en fatöl.

 

Idag chillar jag som sagt. Ikväll är det dags för  nya avsnitt av Cleveland Show, Simpsons och American Dad. Tyvärr inget nytt Family Guy.

 

I veckan blir det fotografering av en SWAT-polis och en är det dags för Halloween! Kommer bli flera dagar med en massa kostymer, galna fester, läskiga saker, skräckfilmer, godis och mycket, mycket mer. Underbart kommer det bli!

Bränder bara för oss

Det blir vist ett långt inlägg. Men det innehåller en massa coola saker.

 

Wow, idag har det varit en riktigt cool fotolektion! Vi har varit på brandkårens övningsanläggning och tagit bilder på brandsoldater in action.

 

Detta var en av de grejerna jag sett fram emot mest. Bara det att det på schemat står ”ta på er oömma kläder” utlovar nåt bra. Vi var varnade att vi skulle bli blöta och få sot på oss. Det stämde.

 

Först hade vi en föreläsning med en av brandmännen. Det var väldigt intressant och han lärde oss en massa om hur man ska agera om man befinner sig vid en brand eller olycksplats, var man bör stå för att få bäst bilder och hur man bäst samarbetar med brandmyndigheten. Lärorikt och roligt.

 

Men sen var det dags för det riktigt roliga. Iscensatta händelser! Det var bara vår klass där så allt som hände gjorde brandkåren bara för vår skull. Hur coolt som helst.

 


Rökdykare


Första grejen var rökdykare. De fyllde ett rum med rök och lampor och sen kröp en rökdykare runt för att simulera hur de söker av områden. Han kröp där fram och tillbaka till vi hade tagit våra bilder och bytte av med de som inte fått plats i rummet och så kröp han runt lite till.

 

Jag stod på knä i det här rummet. Nu har jag två sotfläckar på knäna.

 


Brandbilden kommer


Allt gjordes inte kronologiskt som det skulle hända under en riktig brand. Nästa steg var att brandbilen skulle komma till platsen. Vi tog bilder på när bilen kom körande med lamporna på (inte sirenerna, men de behövs inte för foton). De hoppade ut, fäste slangen vid brandposten, satte igång vattnet och sprang in i huset, allt med oss springandes runt omkring och tog bilder.

 


Brandmän på väg in i huset


Nästa grej var att vara inne i rummet där de sprutade med vattenslangen. Här var det blött! Jag fick inte så många bra bilder, för min kamera blev så blöt och jag var blöt och kunde inte torka av linsen ordentligt. Jag hade ingen bra plats att ta bilder på heller, men det var coolt ändå.

 


I det här rummet var det blött


Sista etappen var att sätta eld på en bil. De propan-eldade ett gammalt bildvrak och sprutade sen med vatten på den till vi var nöjda.

Jag fick inga bra bilder på själva elden, men själva släckningsarbetet fångade jag rätt så bra.

 


Brandman släcker en bil


När vi skulle cykla hem fick vi en till rolig överraskning. En kille som heter Matt skulle köra hem och undrade om jag, Maria och Maria ville ha skjuts. Så han la våra cyklar på flaket till sin pickup och körde oss hem.

 

Detta var för övrigt andra gången jag blev skjutsad hem idag.

 

Idag åkte jag till och från skolan med Cecily. Hon hämtade upp mig imorse och så åkte vi till Starbucks. Äntligen gott kaffe och inte skolans blask. Efter journalistiken blev jag hemskjutsad. Så idag har jag sluppit gå/cykla hem från båda lektionerna. Skönt. Förresten, hoppas att knät blir bättre Cecily!

 

Lektionen vi hade idag var prov i journalistik. Det var tufft, men jag hoppas att det gick bra. Nu är alla mina midterms och prov klara för den här gången!

 

På långa håltimmen idag var jag bl.a. på stranden. Jag somnade och det var hur gött som helst. Så blir det väl när man är uppe halva natten och chattar. Men det var roligt i alla fall.

 

Vi har inget internet hemma just nu. Suger som fan. Sitter och skriver blogg inläggen på svenska och engelska, sorterar bilderna från ikväll samt kollar på Scrubs. Rätt chilligt, men JAG VILL HA INTERNET! Fail-hus. Sen när jag får tillbaka nätet ska jag lägga upp dessa inlägg.