Farväl till San Diego och farväl min bästa vän


Jag och Cecily på Disneyland tidigare i våras

 

Jag har nu betat av den sista stora staden i Kalifornien som jag ännu inte hade besökt: San Diego. Jag och Cecily åkte ner där för en kortsemester som en sista sak vi gjorde innan våra vägar skiljs.

 

Vi hade en riktigt nice hotell vid vattnet. Iofs är större delen av San Diego vid vattnet, eftersom stan består av en massa vikar, floder och stränder längs Stilla Havet. En oerhört vacker och mysig stad, och dessutom Kaliforniens bästa klimat. Varmt året om, och inte som här, där det bara är halvvarmt vissa delar av året.

 

Vi besökte Sea World, men tyvärr har jag inga bilder därifrån. Cecily varnade mig för att vissa av åkattraktionerna (japp, de har såna där med) är så blöta att kameran kanske inte skulle klara sig. Och hon hade rätt. Jäklar vad blöta vi blev. Men jäkla vad kul det var också.

Det finns en massa häftiga djur att se, och ännu häftigare shower. De hade en show med sjölejon och uttrar som var sjukt imponerande och riktigt rolig. Jag hade inte en aning om att man kunde lära de djuren så mycket olika konster och kommandon.

Den mest kända showen är väl ändå den med späckhuggare. Och wow, vad imponerande det var. De är så sjukt stora, och mäktiga, och när de hoppar högt upp ur vattnet och slår en stående dubbelvolt i luften kan man inte annat än att sitta och gapa. De gillar också att skvätta vatten, och när en gigantisk val använder hela sin svans för att skvätta vatten på publiken är man glad att man fick en plats högt upp på läktaren. Återigen bra att inte ha med sig kameran.

 

Men den här resan var inte bara rolig. Större delen av sista dan var jag riktigt ledsen under större delen av eftermiddagen. Anledningen var att det var min och Cecily’s sista dag tillsammans.

 

Cecily har varit min bästa vän i två år. Vi har haft så mycket roligt tillsammans, alltid kunnat prata om allt, haft samma åsikter och humor, och alltid trivts i varandras sällskap. Som hon beskrev det, jag är som tvillingbrodern hon aldrig hade, och hon är som tvillingsystern jag aldrig haft. Att inte längre vara tillsammans och ha möjligheten att ses när vi vill är fruktansvärt.

 

En bra sak har dock kommit ut ur den här nedstämdheten. Cecily har nu till största sannolikheten bestämt sig för att komma till Sverige i sommar.

 

Och även om det inte går så vet jag att hon kommer en annan gång, och att jag kommer att komma tillbaka och besöka henne. Men trots det känns det så jävla surt. Jag saknar henne redan. Hon är min bästa vän och kommer att så förbli livet ut.

 

Jag vet att vi ses snart igen, men hur lång väntan än är så är det för länge.

 

Cecily, I love you.

 

Ceily och jag på hennes födelsedag förra året

Gratis är gott

Nu har vi börjat göra oss av med saker. Vi var oroliga för hur vi skulle bli av med alla grejer såsom möbler, bestick, lådor, lampor och sånt. Men vi hade inte behövt oroa oss.

Vi la ut annonser på Craig’s List (typ Blocket eller Tradera) där vi sålde vår soffa, sängar, pingisbord och surfbrädor. Men vi la också upp allt annat gratis. Kom hit och hämta det, och ni får det. Vi orkade inte sätta ut alla saker för pengar, vi vill bara bli av med det så snabbt det går.

 

Jäklar med svar vi fick! Min mailbox uppdaterades hela tiden.

Jag satte också ut en skylt på gatan om gratis prylar. Efter en minut var en mexikansk kvinna som bor här på gatan uppe och undrade vilka grejer det gällde. Hon blev överlycklig där hon fick bord, stolar, bestick, tallrikar, och annat. Hon jobbar som städare, och som tack för alla gratis-grejer ska hon hjälpa oss med vår flyttsätdning.

Några andra var här och fick lampor och lite annat.

 

En man var här och köpte våra surfingbrädor för 10 dollar styck. De har inga fenor, så de är värdelösa utan nya, som kostar runt 40 dollar styck.

Idag var en man här som köpte vårt pingisbord för 50 dollar. Det var sjukt jobbigt att få ner det för trappan, men det gick. Har dessutom fått svar om folk som vill köpa våra sängar och soffa.

 

Det enda vi har kvar nu är några tallrikar och bestick för sista veckan, våra egna sängar och lite annat smått och gott.

 

Soffa, 30 dollar någon?

 

 

Vi hade avslutning i fredags. Niklas och Sara från min journalistutbildning i Göteborg var här och hälsade på under deras USA-resa. De tog en massa bilder på mig och Ola i våra fina rockar och hattar, och jag hoppas att de lägger ut dem snart så ni ska få se dem.

 

 

Ola åker hem imorgon. Sen är jag själv i den tomma lägenheten. Känns riktigt jobbigt att behöva lämna det här livet.

Jag mår inte alls bra över att åka till Sverige. Jag vill vara kvar här, men jag kan inte. Jag får försöka komma över min kommande depression jag kommer få när jag lämnar LAX den 1 juni på nåt sätt. Men det ska nog gå bra till slut ändå.

Nyheter, sport och väder

Lite uppdateringar om vad som hänt på senaste tiden, i nyhetssändnings-format

 

Nyheter

Vi har haft vår sista tidning. Den kom ut förra veckan och var the commencement issues, avslutningsnumret. Den blev väldigt snygg och hade bra innehåll, så det var en bra avslutning för vår tid på The Channels.

 

Har inte uppdaterat er om alla grejer jag skrivit på senaste tiden, och det är rätt många artiklar. Så om ni mot förmodan skulle vara intresserade så kommer här en lista på mina senaste verk.

 

En lista över vårens artiklar jag skrivit finns här:

http://www.thechannelsonline.com/search-box-1.751260?q=hammerby

Lite smått och gott, bland annat om turnitin.com, en krönika om min tid i lumpen, skolans budgetnedskärningar och mycket mer.

 

Lite kommentarer också om senaste tidens ”riktiga” nyheter.

 

Både skönt och tråkigt att Donald Trump inte ställer upp i presidentvalet. Han är en pajas, men såna behövs också för att saker och ting ska bli underhållande. Men han hade inte haft en chans mot Obama, som bara växer och växer med uppgiften. Helt underbart rolig var han dessutom på Vita Husets korrespondent-middag.

http://www.youtube.com/watch?v=DbNpGRWHeDY&feature=share

 

Bin Laden död, ja, jag tror på det. Framförallt för att ingen hävdar motsatsen. Folk kommer alltid ha konspirationsteorier, så jag säger bara: släpp det. Han är död.

 

Valet i Sverige:

Tråkigt att så få röstade i omvalet. Då får man det skräpet man får.

 

Sport

Jag har spelat mina sista fotbollsmatcher (för alltid?) och det är tråkigt men jag har haft riktigt roligt.

 

NHL tog slut alldeles för tidigt för Rangers. Tråkigt, jag trodde på dem. Nu hoppas jag på Sharks.

 

Tråkigt när folk dör unga. Derek Boogaard var en lika hård och brutal spelare som en snäll människa vid sidan om. Jag gillade honom, och redan 2004 tradade jag till mig honom till Rangers i NHL 2004. Nu fick han bara en riktig säsong i Rangers, innan han hittats död. Om hans död visar sig ha nåt att göra med de många hjärnskakningarna han fått under året behövs en debatt om hur spelet är idag.

 

Derek Boogaard, 1982 - 2011

 

Väder

Va fan är dealen med vädret här? Helt olika varje dag. Det har varit kallt ett par dagar nu. Väldigt jobbigt eftersom jag hade tänkt ligga på stranden och få färg de sista veckorna. Men bra på ett sätt, eftersom man får mer anledning att plugga.

Jag har iofs inte så mycket plugg, men ändå.

Nu är det sista veckan i skolan och sen är det slut. Jag återkommer hur det är, men jag kan hinta om att det känns skit att jag snart måste tvingas lämna det här.

Sorry

Ok, än en gång får jag be om ursäkt för att jag inte bloggat på ett tag. Det händer så mycket här att jag inte har tagit mig tid för det.

 

Därför är det ingen idé att skriva om allt som har hänt. Men en liten recap kan jag bjuda på här.

 

Mina föräldrar var här i två veckor. Vi var i San Francisco och Las Vegas, vi var på en vinprovartur och vi var på zoo. Vi hann med väldigt mycket och hade trevligt hela tiden.

 

Jag och mamma på Golden Gate-bron

 

Nu är det inte mycket kvar av skolan. Har ett par inlämningsuppgifter kvar men det ska nog gå bra. Kommer nog ha mer tid att vara ledig nästa vecka. Jag ska inte lova att jag kommer att blogga eftersom jag inte hållt det tidigare, men jag ska försöka iaf.

 

Vi hörs hur som helst.