Mamma blev totalt överaskad :D + bad + grill x 2

Idag är det mors dag, och det har jag firat på allra bästa och luriga sätt :P

Jag har ju hemtenta nu (och som ni ser på mina tidigare inlägg så kan ni förstå vad jag tycker om den) och hade därför sagt till mamma att jag inte hann komma ner och fira mors dag pga av plugget. Men! Här kommer det luriga. Jag hade hela tiden planrerat att komma, men sa inget till mamma. dock till pappa. Han fixade tårta och presenter, och förberedde grill-grejerna i smyg. Sen sa han till mamma att han skule åka iväg och köpa kol. Men det han egentligen gjorde var att åka till Halmstad och hämta mig vid busshållplatsen.

Mamma höll på och lägga in kläder i sin garderob och in kom jag där och sa grattis på mors dag med en blomma i handen. Mamma höll på att svimma. Och sen började hon nästan gråta för hon blev såg glad att se mig. Och så tyckte hon om mitt lilla lur att jag sagt att jag inte skulle komma, men gjorde det ändå.

Hemma har vi idag grillat och ätit en massa annat gott. Sen var det bara att packa ihop och åka tillbaka till Göteborg.

Förra helgen var det ju grillning här på Studiegången, så vi funderde på att ha det igen. Det blev väldigt spontant med ett par meddelanden på Facebook och det var inte så många som kunde. Men nu kom det nuss en mer "officiell" inbjudan från den riktiga gruppen om grillning kl 21. Blir schysst.

Nu ska jag snart gå och bada för första gången i år. Behövs efter dagens värme.

Hemtentan kommer gå åt...

Igår var jag ute, och det behövdes. Vi hade jätteroligt och satt och sjöng och dansade (ja, satt och dansade) på Chez Amis. Jätteroligt igår, men idag är man lagom seg.

Och idag skulle jag ju sitta med hemtentan. Kommer inte hända. Eller kanske senare, men just nu är jag så sjukt omotiverad. Den här tentan kommer gå åt helvete känns det som.
Men jag kommer försöka jobba lite bättre i veckan som kommer. Måndag blir den stora skriva-hemtenta-dagen! Jo, tjena. Vi får se hur det blir med det.

Sista lektionen - någonsin!

Idag har jag haft min förhoppningsvis allra sista lektion i en svensk skola. Sista någonsin!

Nästa vecka är det bara hemtenta som gäller, och vi har inga föreläsningar. Nästa år kommer jag plugga i USA hoppas jag och efter det är jag klar med plugget för gott hoppas jag. Tänker hur som helst inte sätta mig i skolbänken i Sverige igen. Att läsa ännu en kurs vore bara att skjuta upp saker och inte ta tag i mitt liv. Och att läsa ett program har jag varken tid eller råd med. För att inte säga ork.

Men nu är det en fantastisk solig fredag. Jag har ätit en glass och varit på Systemet och handlat. Nu väntar några sköna dagar när jag kommer ha ångest för hur lite jag gör på min tenta, men just for now så tänker jag bara njuta av vädret, livet och att jag aldrig någonsin behöver sätta mig i en svensk skolbänk igen.

Godkänt på gamla tentan - men den nya håller på

Jag fick godkänt på både förra delkursens tenta och grupparbete! Känns oerhört gott att ah det bakom sig nu.

Men så är det ju det här med den nuvarande hemtentan. Den ska in nästa fredag och än så länge känns det som at tdet är lugnt med tid. Men jag har int efått gjort så mycket, och jag har många saker inplanerade de kommande dagarna fram till nästa fredag.

Jag kommer troligen inte ens försöka svara på VG-frågorna. Det känns som att jag nöjer mig med ett Godkänt så här i min sista svenska tenta någonsin (förhoppningsvis).

Lite gjort, men tentan känns jobbig

Har varit i skolan idag och snackat med Sofia och Tove om tentan och samarbetat lite. Men jag gillar inte den här tentan. Det är mycket som är konstigt, både i upplägget på frågorna och på hur man ska skriva. Vad ska vi ha för radavstånd? Hur ska man referera? Ska man ha en referenslista? Hur mycket ska man utgå från kurslitteraturen? Hur mycket får man använda andra böcker eller källor?

Usch, det känns jobbigt. Men vi ha ju mycket tid på oss så jag säger som jag brukar - Det ordnar sig!

Grand Status Mania

Idag skulle jag och Tina ha pluggat till hemtentan. Istället satt vi och kommentarade hennes Facebookstatus till vansinne (totalt blev det runt 170 kommentarer från bara ett fåtal personer) samt kollade på tv och käkade. Tentan får bli ett senare problem. Men roligt hade vi i alla fall.

Galet rolig grillfest

Igår, söndag kväll, var det grillfest på Studiegången. Det började lugnt men slutade i värsta festen :P

Det började med att vi satt och grillade. Jag åt korv och hade räksallad till. Den hade vi mycket roligt åt. Till detta dracks öl. Johannes hade med sig nån tysk specialitet med en slags glögg eller nåt, med apelsiner och nejlikor i. Över detta hade han en ställning där han la socker och hälde på rom och tände sen på så att det brann med en osynlig låga och sockret smälte. Det blev rätt gott, men lite mindre sött än svensk glögg.

När det blev kyligare flyttade vi in och fortsatte festen där. Sen drog vi in i en lägenhet och spelade guitar hero och lekte "gissa-vem-jag-är-lekar". Allt till mycket öl och annan dricka.

Hur som helst, det var väldigt roligt och jag lärde känna en massa nytt härligt folk från Studiegången. Det var trevligt, och jag ser fram emot nästa grillfest, när den nu än blir.

PP på förfest

Idag var jag en lång, kall dag vid valstugan. Blåsigt och regnitgt men det var roligt ändå. Besök från Norge, från Luf och en glad gubbe i hög hatt som sjöng en sång för oss. Yeah!

Och nu ikväll har jag varit hos Johan i Kungsbacka. Vi skulle göra en powerpointpresentation och vi kom en bit i alla fall. Men eftersom vi också förfestade (vilket till slut blev bara fest) gjorde vi inte klart presentaionen, men det verkar ju inte precis som att den här uppgiften måste vara så seriös. Men det var en himla rolig kväll i alla fall.

Nu ska jag sova. Upp till valstuga imorrn kl 11 igen.

Härrå!

Besök från föräldrarna

Idag var mamma och pappa på besök. Vi var ute och gick runt sjön, åt tacos och satt och snackade. Trevligt. Och vi orkade inte med rabarberpajen mamma lagat, så nu har jag paj och vanlijsås som jag måste äta upp nån dag.

Nu har jag röstat - och ätit glass

Nu har jag varit i Nordstan och röstat i Europaparlamentsvalet. Det gick snabbt och smärtfritt. Hoppas nu också att så många som möjligt går och röstar, för det är viktigt att vi står upp för ett friare och öppnare Europa och inte får in en massa främlingsfientliga tokstollar att representera oss.

Firade röstandet med en glass. Testade den nya GB-glassen 'Wich från Ben & Jerry. Förskräckligt god, men lite för liten :P

Riktigt bra helg - igen

Det har varit en riktigt schysst helg det här :D

Fredag - först After Work och sen Vasastan. Det blev rätt mycket, kan man säga. Åtminstone var det vad mitt huvud försökte säga mig dan efter :p Men det var roligt ute hur som helst!

Lördag var det Eurovision son gällde. Skulle ut på schlagerparty hos Anna. Men eftersom det var Göteborgsvarvet var hela stan full med folk som trodde att de kunde springa. Spårvagnen var därför tvungen att ta en omväg ut på Hisingen! Resan till Tynnered tog över en timme från centralen.
Det var en himla trevlig kväll hos Anna och Anders med Elin, Dio och dessutom, special apperance av Anna, Sofia, Henrik och Tomas. Blev det rätt nu? Annars, sorry :P
Norge hade lätt den bästa låten. Min favorit sen länge, och det var roligt att den vann. Väldigt tidigt la jag ner tron på att Sverige faktiskt skulle komma högt upp.
Andra bra låtar var Azerbajdzjan, Grekland och Turkiet.
Armenien gjorde för övrigt en Nagorno-Karabach-kupp :D reagerade på det bara fdör att jag gjort ett arbete om det nyligen.

söndag var det Liseberg som gällde med Anna, Anna och Sofia. Det var trevligt. Dessutom fick vi en special-visning av hotell Gasten av Daniel, som jobbar där i sommar. Men Karoline på BK ville inte visa sig :( Nya Hanghai var också lite av en besvikelse.

Idag har jag skrivit på grupparbetet som jag inte jobbat med under hela helgen.

Lägenheten - på väg bort

Nu har jag sagt upp kontraktet på lägenheten. Det är en studentlägenhet på 19 kvadrat, men det känns ändå lite konstigt. Har ändå bort här i tre år. Efter sommaren bär det av på nya äventyr - och de kommer inte äga rum på Studiegången. Tack lägenheten för den här tiden!

Tjuvlyssnat lyssnade på mig

Jag fick med en rubrik på Tjuvlyssnat.se :D

http://www.tjuvlyssnat.se/barn/utan-all-inclusive-blir-man-lite-putt

Tråkhelg

Förra helgen var riktigt rolig. Det var inte denna. Har bara varit hemma och kollat på film. Har iofs också varit och tränat och varit ute och gått, men inte träffat nåt folk.

Nej, Hammerby, gör om, gör rätt till nästa gång!

Superhelg

Nu har jag varit ledig flera dagar, och jag hade riktigt roligt.

Onsdag:
Tenta, som jag tror gick relativt bra. Sen ledig

Torsdag:
Cortegen och sen Jespers 25-årsfest. En del vagnar var roliga, men det tog för lång tid. Det var däremot väldigt roligt hos Jesper. Äta tårta och träffa en massa gamla kompisar från JMG.

Fredag:
Trevlig fest hemma hos Sofia i kalssen. Det blev möten med folk från hela världen, och så blev jag kidnappad till en maffia-fest, typ :)

Lördag:
Först kampanj på dan och sen fest på kvällen. Först hemma hos Hampus och sen ut på olika dansställen. Långhelg är lika med fest och det är lika med bakfylla tre dar i rad. Men det är det värt, för det har varit en riktigt bra helg med hur mycekt roligt folk som helst :D

RSS 2.0