Mamma blev totalt överaskad :D + bad + grill x 2

Idag är det mors dag, och det har jag firat på allra bästa och luriga sätt :P

Jag har ju hemtenta nu (och som ni ser på mina tidigare inlägg så kan ni förstå vad jag tycker om den) och hade därför sagt till mamma att jag inte hann komma ner och fira mors dag pga av plugget. Men! Här kommer det luriga. Jag hade hela tiden planrerat att komma, men sa inget till mamma. dock till pappa. Han fixade tårta och presenter, och förberedde grill-grejerna i smyg. Sen sa han till mamma att han skule åka iväg och köpa kol. Men det han egentligen gjorde var att åka till Halmstad och hämta mig vid busshållplatsen.

Mamma höll på och lägga in kläder i sin garderob och in kom jag där och sa grattis på mors dag med en blomma i handen. Mamma höll på att svimma. Och sen började hon nästan gråta för hon blev såg glad att se mig. Och så tyckte hon om mitt lilla lur att jag sagt att jag inte skulle komma, men gjorde det ändå.

Hemma har vi idag grillat och ätit en massa annat gott. Sen var det bara att packa ihop och åka tillbaka till Göteborg.

Förra helgen var det ju grillning här på Studiegången, så vi funderde på att ha det igen. Det blev väldigt spontant med ett par meddelanden på Facebook och det var inte så många som kunde. Men nu kom det nuss en mer "officiell" inbjudan från den riktiga gruppen om grillning kl 21. Blir schysst.

Nu ska jag snart gå och bada för första gången i år. Behövs efter dagens värme.

Hemtentan kommer gå åt...

Igår var jag ute, och det behövdes. Vi hade jätteroligt och satt och sjöng och dansade (ja, satt och dansade) på Chez Amis. Jätteroligt igår, men idag är man lagom seg.

Och idag skulle jag ju sitta med hemtentan. Kommer inte hända. Eller kanske senare, men just nu är jag så sjukt omotiverad. Den här tentan kommer gå åt helvete känns det som.
Men jag kommer försöka jobba lite bättre i veckan som kommer. Måndag blir den stora skriva-hemtenta-dagen! Jo, tjena. Vi får se hur det blir med det.

Sista lektionen - någonsin!

Idag har jag haft min förhoppningsvis allra sista lektion i en svensk skola. Sista någonsin!

Nästa vecka är det bara hemtenta som gäller, och vi har inga föreläsningar. Nästa år kommer jag plugga i USA hoppas jag och efter det är jag klar med plugget för gott hoppas jag. Tänker hur som helst inte sätta mig i skolbänken i Sverige igen. Att läsa ännu en kurs vore bara att skjuta upp saker och inte ta tag i mitt liv. Och att läsa ett program har jag varken tid eller råd med. För att inte säga ork.

Men nu är det en fantastisk solig fredag. Jag har ätit en glass och varit på Systemet och handlat. Nu väntar några sköna dagar när jag kommer ha ångest för hur lite jag gör på min tenta, men just for now så tänker jag bara njuta av vädret, livet och att jag aldrig någonsin behöver sätta mig i en svensk skolbänk igen.

Godkänt på gamla tentan - men den nya håller på

Jag fick godkänt på både förra delkursens tenta och grupparbete! Känns oerhört gott att ah det bakom sig nu.

Men så är det ju det här med den nuvarande hemtentan. Den ska in nästa fredag och än så länge känns det som at tdet är lugnt med tid. Men jag har int efått gjort så mycket, och jag har många saker inplanerade de kommande dagarna fram till nästa fredag.

Jag kommer troligen inte ens försöka svara på VG-frågorna. Det känns som att jag nöjer mig med ett Godkänt så här i min sista svenska tenta någonsin (förhoppningsvis).

Lite gjort, men tentan känns jobbig

Har varit i skolan idag och snackat med Sofia och Tove om tentan och samarbetat lite. Men jag gillar inte den här tentan. Det är mycket som är konstigt, både i upplägget på frågorna och på hur man ska skriva. Vad ska vi ha för radavstånd? Hur ska man referera? Ska man ha en referenslista? Hur mycket ska man utgå från kurslitteraturen? Hur mycket får man använda andra böcker eller källor?

Usch, det känns jobbigt. Men vi ha ju mycket tid på oss så jag säger som jag brukar - Det ordnar sig!