Läxa: Se min favoritfilm



Vissa läxor är tråkiga, men ibland får man helt underbara läxor. Detta var iofs inte en riktig läxa, utan mer att läraren sa att vi brode göra detta så vi kan diskutera det på måndag.

I multimedia ska vi kolla på en kort film som heter La Jettee. Från 60-talet eller nåt. Men den filmen inspirerade Terry Gilligan att göra filmen De 12 Apornas Armé (Twelve Monkeys) från 1995. Vår lärare tyckte därför att det kunde vara bra att se den med så kan vi diskutera den nästa lektion.

Detta var den bästa läxan någonsin! Den här filmen är en av mina absoluta favoritfilmer överhuvudtaget, om kanske inte den bästa. Så ikväll har jag haft en privat filmkväll i min säng med iste, Bilar (jag hade sparat en påse från Sverige för ett speciellt tillfälle), hörlurar och datorn. Men eftersom vi hade OC-kväll här ikväll så kunde jag inte börja titta förrän ca halv tolv, vilket gör att klockan nu är snart 02. Men det gör inget, huset är tyst och nersläckt och jag har bara njutit av filmen.

Det är inte stor idé att berätta om vad den handlar om, men jag gör ett kort försök. Efter att 5 miljarder människor dött av ett virus 1996-96 skickas James (Bruce Willis) från framtiden tillbaka till 90-talet för att förska hitta det som orsakat det hela. Det har nåt att göra men nåt som kallas De 12 Apornas Armé är det enda han vet. Han hamnar på mentalsjukhus (ingen tror att han är från framtiden). Där finns bland annat patienten Jeffrey (Brad Pitt) och läkaren Kathryn (Madeleine Stowe).

Mer är ingen idé att säga, det är också rätt komplicerat.

Men som sagt, detta är en av mina absoluta favoritfilmer någonsin, och eftersom jag inte sett den på rätt länge så var detta en fantastisk läxa som jag mer än gärna gjorde :)