Kryssningsfartyg, spöken, tsunamilarm, cheerleading, bio och en underbar helg i Long Beach

Ok, för lång rubrik.

 

Det har varit en lång och rolig helg och jag har hunnit göra väldigt mycket.

 

Först var det ju fallskärmshoppet i fredags, som ni kan läsa om i inlägget innan detta. Helt otroligt, och jag är fortfarande i ett litet glädjerus efter det.

 

Nästan direkt efter att jag kommit hem från det skulle jag iväg igen. I en fullpackad bil drog vi iväg mot Long Beach för att fira Cecily’s födelsedag under några dagar och sen se hennes och Laurens tävling på söndagen.

 

Det var ett fruktansvärt häftigt hotell vi bodde på. Det var det gamla kryssningsfartyget Queen Mary som nu fungerar som hotell och turistattraktion. Hon har även används som trupptransportfartyg under Andra Världskriget. Skeppet ser ut nästan precis som Titanic, fast lite längre och bara tre skorstenar.

 

Vårt hotell!!


Jag, David, Lauren och Elyse utanför hotellet

 

Rummen var i de gamla hytterna. Vi hade två rum. Jag, Riley och Elyse hade ett och Cecily, Vaios, Lauren och David hade ett. Deras rum var Eisenhower-hytten. Där spenderade vi den mesta tiden under fredagskvällen, efter en middag. Vi körde drick-spel, Thumber och hade photo session. Det gick åt en del dricka kan jag väl säga.

 

Riley, Cecily och jag i hytten på fredagskvällen

 

 

Dagen efter gick vi runt lite på båten, för att sen gå på en guidad rundtur. Den handlade om hur skeppet under Andra Världskriget transporterade soldater över Atlanten. Totalt var det 800 000 soldater, med så många som 16 000 personer på en gång, vilket är det mesta antal människor som någonsin befunnit sig på ett fartyg på en gång. Det var väldigt häftigt att känna historiens vingslag där an gick och såg foton av hur det såg ut då samtidigt som man såg det nu och hörde historier om det och fick tal av gamla kaptenen och Churchill upplästa. Det var mäktigt.

 

En annan historisk grej är att skeppet sägs vara hemsökt. En maskinist har krossats till döds i maskinrummet, och hans stön kan höras. Dessutom har en 7-årig flicka mördats i poolrummet, och detta har lett till många spökhistorier. Många spök-jägare har varit där, och i helgen var det några där. Jag var inte med, men Cecily och Vaois stötte på dem och följde med dem. De gick till poolrummet och letade efter flickan, Jackie. De såg henne inte med ögat, men på bilder de tog syntes det nåt vitt ljus som inte var där egentligen. Så blev det på alla bilder. Attan att jag inte var där och kunde ta bilder själv!

Mer om spökena på skeppet kan ni läsa på avsnittet Paranormal på Wikipedia-artiklen om skeppet:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/RMS_Queen_Mary

 

Läskig korridor. Fick mig att tänka på The Shining.

 

I helgen hade det varit en jordbävning i Chile och det var tsunami-varning i hela Stilla Havet. Vi var väl lite oroliga med tanke på att vi bodde på en båt vid stillahavskusten men tänkte inte på det så mycket. Förrän efter rundturen och vi satt på rummet och väntade när vi plötsligt hörde i högtalarsystemet:

 

”Do NOT use the elevators. Use the stairways to evacuate the ship”

 

Och sen ett larm.

 

Shit, tsunamin kommer! tänkte vi. Vi var ändå på väg ut på stadstur så vi var redo att gå och vi gick ut i korridoren där skyddsdörrarna hade stängts och folk var på väg mot nödutgångarna. Sen slutade larmet och det kom några som jobbade på båten och sa att det var ett brandlarm som någon hade satt igång och att det inte var nån fara. Men vi var som sagt redan på väg ut.

 

Vi åkte till stan i Long Beach, men det regnade så vi fick vara inomhus. Först kaffe på bokaffären Boarders och sen drog vi till ett stort shoppingcenter. Sen middag på ett australiensiskt steak house, väldigt nice. Avslutade dagen med film på hotellet.

 

Idag, söndag, har det varit tävlig för cheerleaderna på CSULB, California State University, Long Beach.  Den skolan hade en väldigt cool arena, formad som en stor blå pyramid. Det var också sjukt många tävlande i väldigt många klasser. Många småbarn och high school-lag. En cool grej är att det användes två svenska låter. Ace of Bace’s Beautiful Life och – E-Type! Det var Eurofighter. Blev jävligt förvånad. Och glad =)

I SBCC:s grupp var det sex lag. CC var mycket bättre än sist och hade en ny rutin som satt väldigt bra. Oerhört bra faktiskt, och folk var väldigt nöjda med det.

Därför blev de väldigt besvikna över att bara komma trea, vilket de överraskande gjorde. Väldigt orättvist och lite tråkig avslutning på helgen.

Jag pratade med tjejerna efteråt och de var besvikna, men kommer komma över det snart igen tror jag.

 

Arenan på CSULB


Ett av tjejernas många stunt

 

Det var en rolig hemresa där jag, Lauren och David satt i baksätet och hade samtal om raplåtar, vikingar, sexualundervisning och Katy Perry.

 

Kom hem till Victoria House där det tydligen varit mycket fest, där med. Gick på bio sen. Cop Out. Orkar inte skriva en recension nu, men den var riktigt, riktigt bra. Oerhört rolig. Det är en actionkomedi med Bruce Willis och Tracy Morgan. Får betyget fyra baseballkort av fem möjliga.

 

En väldigt rolig och händelserik helg har det varit. Livet i Kalifornien är bra helt underbart just nu.