En totalt fantastisk helg i Las Vegas och Grand Canyon

OMFG! Hur ska jag kunna beskriva det här? Det går inte att sätta ord på. Har haft så oerhört kul och sett så mycket häftigt. Nöjesmetropolen Las Vegas och det oslagbara naturfenomenet Grand Canyon.

 

Vi var tre pers på resan. Jag åkte buss i fredags och mötte i Vegas upp Christoffer och Lidia. De ska flytta till Brasilien på onsdag inför bröllopet för att fixa en massa, och de ville ha sin sista USA-helg i Vegas. Efter tidigare besök hade de fått en gratishelg på Tropicana som ligger på The Strip jämte MGM Grand, New York-New York, Luxor och Excalibur.

Vi käkade gott, spelade, festade och turistade. Hade jätteskoj varje dag.

 

Las Vegas är på många sätt som man hade föreställt sig. Storslaget, häftigt, roligt, galet och bara helt otroligt. Stan är uppbyggd för fest och spel. Det är det man gör, och man har roligt. Man får för övrigt gratis drinkar på casinona när man spelar.

 

Tropicana, vårt hotell

 

Paris Hotel



New York-New York


The Mirage

 

 

I lördags hade vi tänkt börja i ena endan av strippen och checka av ett hotell i taget, ta en drink, och sen gå vidare till nästa. Vi började på Stratosphere, som är USA:s femte högsta byggnad

 

Efter varsin gigantisk (och stark) daquiri åkte vi upp i tornet. Väl däruppe hade de ett uppskjut PÅ TOPPEN av tornet. Världens högsta uppskjut, 321 meter över havet. Självklart åkte jag. Jag har ldrig nånsin haft problem med höjder eller höga byggnader, men jag måste erkänna att här var jag rätt liten på jorden. Men en oerhört härlig känsla.

 

Däruppe åker man uppskjutet

 

Jag, Chris och Lidia på toppen av Stratosphere

 

Vi gick vidare till Sahara där de hade endollarsspel. Man kunde alltså spela jättelänge och mycket utan att förlora så mycket. Samt få gratis drinkar under tiden.

 

Vår plan att besöka alla hotell slutade med två. Sen var det dags för party. Efter förfest på hotellet drog vi till Studio 54 på MGM Grand. Den klubben är uppbyggd efter förlagan i New York. Det var riktigt nice.

 

 

Party!

 

Party på Studio 54

 

På söndagen hade vi tänkt köra till Grand Canyon, men det var ingen bra idé kom vi fram till, av många anledningar. Vi kollade istället upp andra möjligheter. Vi hittade en tur där man flög till Grand Canyon, fick gå runt där, åka buss på området, äta mat, och flyga tillbaka. Det var rätt dyrt, men så här i efterhand så kan jag säga med 110% säkerhet att det var sååå värt det.

 

Det finns inte ord för att beskriva hur fantastiskt Grand Canyon var. Många av de jag känner som har varit där säger samma sak, som jag håller med om. I förväg hade man kanske väntat sig nåt häftigt naturfenomen, man går där ett litet tag och sen åker hem. Men när man väl är på plats tappar man fullständigt andan. Det är så otroligt vackert.

Jag hade gåshud när jag gick där. Det är en sån… jag kommer inte på ett bra ord. Man måste uppleva det. Gör det! Alla som nån gång åker till USA, åk inom Grand Canyon och upplev det själva. Foton ger inte rättvisa av hur det var, och de fångar framförallt inte djupet av hur himla höga ravinkanterna är. Dessutom finns inga som helst säkerhetsanordningar, så om man vill gå fram till kanten och ramla ner så kan man det.

 

Vy från flygplanet


På ett av ställen man kunde gå runt


Woho!

 

Kaktus

Hjälp!


Chris o Lidia


Så härlig utsikt

 

Las Vegas by night på vägen hem

 

 

Sammanfattning: Jag har haft en underbar helg. Fler bilder finns på Facebook.

#1 - emelie

sv: kul att du gillar! nädu, detta är "exklusivt" för webben och visas inte på "riktiga" tvn :)



gillar hjälp-bilden skarpt!!!

#2 - Eller va

Wow,detta är inte bra,la märke till att det stod "Absolut" innan man la märke till den där 50 meters bruden. "Hey coolt ett svenskt varumärke...HOLY SHIT!

#3 - Thomas

Wow! Det här var fantastiskt rolig och glädjande läsning! Härligt att höra att du har det så Gött! Och tack för kommentarerna på min blogg - kul att veta att du följer mig! :-D



Hörs!