Jag har köpt en bil!

Jag har döpt honom till Bruce

 

Nu är jag amerikansk. Jag behöver inte längre förlita mig på bussar, att gå eller bli skjutsad. Jag har nämligen nu köpt en bil så nu kan jag ta mig vart jag vill!

Jag har köpt den av min kompis Veronica som ska flytta till Sverige i vinter. Hon behövde bli av med bilen, jag ville ha en bil. Win-win.

Den är rätt gammal, en 92:a, men den är riktigt häftig. Snygg utanpå, cool inuti. Det är en Buick Le Sabre 1992.

Nu kan jag göra i stort sett vad jag vill. Drog ut nu i eftermiddags och körde runt, bara för att jag kan. Cruisade runt på motorvägen och inne i stan. Så otroligt härligt. För övrigt kostar bensinen ca 5 kr/litern. En full tank här ca 250-300 kr...

Men det bästa: Ikväll ska vi äntligen kunna åka och storhandla! Tidigare har vi bara kunnat köpa så mycket som man orkar bära i två kassar, alternativt ta med på bussen och vänta jättelänge. Nu ska vi köpa på oss en massa tunga grejer, stora juicebehållare, gallon-mjölk, och en massa, massa mat.

 

Vädret här har varit ritkigt skumt de senaste dagarna. Typ alla väder som finns, under samma dag. Stekande sol, väldigt kalla vindar, störtskurar, åska, dimma, blåst, mulet, världens vackraste solnedgångar, riktigt kalla mornar.

I måndags när jag spelade fotboll var vi osäkra på ifall vi skulle spela på grund av åskan. Vi gjorde det iaf. När vi var klara med uppvärmningen så sa det PANG!, hela världen lystes upp av en blixt och sen blev det kolsvart. Blixten hade slagit ut alla lamporna på hela stadion. Och då snackar vi stora feta arena lampor. Helt becksvart. Det var coolt.

Men när det är dåligt väder här är det faktiskt lite skönt att gotta sig i andras olycka. Såg det här på expressen.se:

 

Sen kändes inte vädret här så jobbigt längre.

 

På fredag drar jag till Las Vegas! Tror inte att vi hörs innan dess. Inte här i alla fall. Så fram till efter helgen så får ni ha det så bra. Det kommer jag att ha i alla fall. Och jag kan redan nu lova att lite av det som händer i Vegas kommer stanna där också. Resten får ni se på Facebook.

#1 - Sonny

Kul att du köper en så typiskt amerikansk bil också! En sådan bil skulle faktiskt jag kunna tänka mig att köpa bara för att få känna sig lite amerikansk liksom, dessutom är den rätt snygg.

#2 - Johan Hammerby

Ja, det känns coolt att ha en amerikansk bil, det hör till på nåt sätt. Och den funkar så bra så, är verkligen nöjd med köpet =)

Dessutom är bensinen så billig. 300 spänn för en full tank som räcker jättelänge. Inte så bra för miljön, desto bättre för glida-runt-min-bil-känslan =)