Min första punktering


Det gick oväntat lätt att byta däcket.

Det var tänkt att jag och Ola igår skulle åka till IKEA i Burbank och handla svenska grejer, för att på hemvägen stanna till i Oulet-butikerna i Camarillo. Så blev det dock inte. Istället fick vi punktering.

 

Eller, egentligoen inte. Det var rätt konstigt. På vägen dit körde vi förbi en man som började vinka helvilt åt oss. Vi fattade ingenting. Trodde han var galen. Senare började även en motorcyclist vinka och peka. Men det var ju nget fel med vår bil, den körde på som vanligt och inget kändes, lät eller luktade konstigt. Sen kom en gammal dam i en bil som körde jämte oss genom motorvägen i Camarillo och vinkade och pekade rätt länge.

Nu blev jag orolig och bestämde mig för att svänga av motorvägen och köra in på en parkering. En titt på bakdäcket och vi såg vad problemet var. Det var helt sönderräfflat, men inte punkterat. Dessutom var det riktigt, riktigt varmt. Vi vet inte vad som hänt, men det kändes som att det hade kunnat explodera när som helst.

Det var det som var så konstigt. Det gick att köra på, var inte platt, men det var trasigt.

Vi kunde oväntat enkelt byta däcket mot reservdäcket vi hade i kofferten, men sen kom nästa problem. Vi måste ha ett nytt däck, men var skaffar man det en söndagseftermiddag?

 

Vi ringde Pontus som var hemma och han kollade upp var det fanns verkstäder. Det fanns en del omkring oss, men en snabb rundtur visade att alla var stängda eftersom det var söndag.

Vi bestämde oss för att köra hem på vårt extrahjul. Eftersom man bara kan köra i typ 30 km/h skulle det ta ett par timmar hem, men vad annat kunde vi göra? Vi bestämde oss dock för att eftersom vi redan var i Camarillo kunde vi lika gärna dra till outletbutikerna och shoppa. IKEA var inte att tänka på.

På väg till outleterna ser vi dock vår räddning. En verkstad med en ensam mekaniker håller på att stänga ihop och vi tar oss dit och frågar om vi kan få hjälp, och det får vi. Han hade ett däck kvar som passade vår bil, och han kunde fixa det och vår bil var ready to go igen.

Vi drog till Outletbutikerna och kunde sen köra hem i normal hastighet.

Så vi hade väldigt mycket otur, men samtidigt väldigt mycket tur som kunde fixa det så snabbt.

#1 - Snootchie Bootchies

Vet vad problemet var.

Minns du inte i Die Hard 1 när Bruce går på glas?

Din Bruce har säkert råkat ut för samma sak.

Verkligheten har imiterat fiktionen.