Underbar semester i USA

Det blev inga löpande inlägg, så därför blir det ett stort inlägg här istället. Det om Norcal skrev jag på vägen därifårn, resten nu när jag kommit hem. Du kan läsa hela, hoppa mellan delarna, eller bara titta på bilderna. Hur som helst, enjoy!

 

Innehåll

  • Norcal
  • Santa Barbara
  • Las Vegas
  • Hemresan
  • Rangers

 

Norcal

(Skrivet måndag den 23 april 2012)

 

Jag sitter nu än en gång på bussen mellan LAX och Santa Barbara. Känns hur skönt som helst. Jag har hittills haft en underbar helg uppe i norr.

 

Alla flygningar gick bra i fredags, och när Lauren kom och mötte mig på Sacramentos flygplats blev det den känslostorm som jag hade anat. Så himla härligt att se henne igen.

 

Fredagskvällen bestod mest av lite shopping och god mat på Cheesecake factory.

 

Lördagen däremot var det fullt schema hela dan. De första timmarna var jag för mig själv när Lauren klippte sig och Kyle jobbade. Så jag vandrade omkring i Williams, där de bor. En liten stad på 5000 invånare. Det var oerhört varmt. Fick stanna till flera gånger och köpa vatten. Enligt termometern var det ca 35 grader hela dan. Efter ett tag kom jag till restaurangen där Kyle och Lauren jobbar, och jag fick lite öl att släcka törsten i strupen med.

 

 

Sen drog vi ut till Laurens familjs ranch. Jag fick rida och mata hästarna. Att rida på den kaliforniska landsbygden är väldigt amerikanskt.

 

Lauren och Kyle

 

Cowboy!

 

 

Något som är ännu mer amerikanskt är dock vapen. Vi hade en liten skjutstund på Kyles föräldrars mark. Provsköt ett par av deras pistoler :)

 

Därefter bar det av till Colusa och grillfest/förfest. En massa folk, god mat och öl. Fint.

 

Alla drog sedan vidare till samma bar där vi varit tidigare på dan. Vi väntade in tolvslaget, vilekt innebar att Lauren blev 21 och fick börja dricka. Direkt efter midnatt bjöd alla henne på olika shotar, drinkar och champagne.

 

Söndagen var som sagt Laurens födelsedag, och den firade vi i Chico, på Sierra Nevada brewery, som också har en restaurang. En massa av Laurens släktingar och vänner var där, och efteråt drog alla av oss yngre iväg och testade alla olika barer Chico hade att erbjuda.

 

 


Ett glatt gäng på en pub i Chico

 

 

Efter en välbehövlig helamerikansk frukost på Denny’s körde Lauren mig till flygplatsen idag och jag drog söderut. Sitter på bussen, som sagt, och väntar på att komma hem till underbara Santa Barbara ännu en gång.

 

Santa Barbara

(Skrivet 9 maj)

Äntligen hemma igen! Ett knappt år efter att jag lämnade detta himmelrike fick jag möjlighet att återse platserna och folket. Allt var bra. Typ.

 

På dagarna var jag fri att göra vad jag ville, eftersom de jag bodde med (bland annat Nima och Dan) var i skolan. Jag spenderade varje dag med att gå runt i stan och besöka alla platser jag saknat. Så många känslor. Självklart underbar glädje att vara där, men också en slags ledsamhet. När jag gick runt kom tankarna på att detta var mitt hem, där jag levde det perfekta livet, men det är det inte. Det är inte mitt hem. Det underbara liv jag hade där har jag inte längre. Jag har det bra nu, men inte på samma sätt.

 

Men självklart var det mesta bara fint på min resa. Helt fantastiskt att träffa alla igen. Det var jättekul att komma tillbaka till The Channels och se hur de hade det. De höll på med avslutningsnumret, och var så stressade som man ska vara.

 

Det blev mycket festande, som det ska vara när man lever collegeliv. Det blev nio kvällar i rad med olika typer av fester. Sen ett par dagar lugn, och sen på det igen. Underbart! Det blev många matcher beer pong, och malibu pong när ölen tog slut, utekvällar och margarita nights. Väldigt mycket roligt med härliga människor.

 

Vädret var inte helt lysande. Mulet många dagar. Men eftersom jag var ute och gick eller sprang på dagarna var det rätt skönt att inte ha gassande sol. Men jag hann med en dag på stranden, och dessutom får man färg bara av att vara utomhus.

 

Jag hann också äta på väldigt många ställen. Försökte gå till så många jag kunde av de ställen jag saknat. Många härliga luncher och middagar blev det på Sandbar, sushiställena i hamnen och Paseo Nuevo, Kahuna Grill, Freebirds, Shoreline Cafe, glass på Yougurtland, cupcakes på Crushcakes och många andra ställen. Vissa hann jag inte med, såsom California Pizza Kitchen och Elephant bar. Får bli nästa gång.

 

Var på bio två gånger och såg två bra filmer. Safe, en action med Jason Statham samt The Raven, en thriller om Edgar Allen Poe, Båda oväntat bra, väl sevärda.

 

Det var härligt att se mina gamla vänner igen. Festa med Nima och Dennis igen, hänga med Gaby och de andra från The Channels. Jag träffade Paige en hel del, och bland annat var vi ute och paddlade kajak på havet. Det var himla roligt, undrar varför jag inte gjort det där tidigare. Och så kom till slut och Cecily, himla vad jag har saknat henne. Det blev inte så många dagar, men det var roligt så länge det varade.

 

Skolan, samt mulet väder

 

Paige och Cecily! <3

 

Las Vegas

 

Tillbaka i öknen i den otroligt roliga staden som har allt. Det tog sin tid att komma dit, trafiken var hemskt hela vägen från Thousand Oak, genom hela Greater Los Angeles Area, och en bra bit in på I15. Men jag och Cecily kom fram till slut och kunde mötas upp med Lauren, Kyle och deras kompis Paul på Tropicana.

 

Vi hade en intensiv men fantastiskt rolig helg. Fester runt på en massa hotell och casinon, vi åkte bergochdalbanan på New York, New York och vi låg vid poolen på vårt hotell.

 

På lördagskvällen åt vi födelsedagsmiddag för Lauren på Kokomo’s på Mirage och sen gick vi på en show med Cirque du Solei på Treasure Island. Väldigt häftigt.

 


Cecily och Lauren i Vegas!

 

 

 

Hemresan

De andra stack tidigt på söndagsmorgonen till sitt flyg (Cecily körde) och jag hade min flight klockan 11. Det var dåligt väder i hela Mellanvästern, så planet blev lite sent till Chicago, men jag kom fram i tid. Det gjorde dock inte så mycket. Planet därifrån kom inte iväg förrän cirka tre timmar för sent. Detta gjorde att jag missade min flight i Frankfurt. När jag kom dit hade de dock fixat en ersättningsflight, men jag missade ju ändå bussen från Köpenhamn. Kunde dock ta tåg, som gick nästan direkt när jag kom till stationen. Efter tåg/buss/tåg-byte i Ängelholm och Laholm kunde jag till slut komma fram till Halmstad efter ett par veckors underbar semester i fantastiska Kalifornien och Las Vegas. Vänner, sol, bad, fest och bara härligt.

 

Får se när jag återkommer. Vet inte ännu, har inte något särskilt planerat, men det kommer att bli av förr eller senare.

 

Rangers

Under tiden som jag har varit i USA har jag kunnat kolla mycket på hockey. Matcherna har gått tidig eftermiddag när mina vänner ändå har varit i skolan. Och det har ju gått bra. Rangers har spelat bättre än aldrig förr, dels under grundserien, men framförallt i slutspelet. Jag har länge under året haft en bra känsla om detta, men nu känns det verkligen på riktigt. I år kan vara året. Det är dags. Och jag tror.

 

Bästa matchen var förra onsdagen, då matchen mot Washington gick till tredje övertidsperioden innan Gaborik kunde avgöra. Matchen var spännande rakt igenom, varje minut var gastkramande, och båda lagen var himla bra. Men Rangers var det bättre laget till slut.

Roligt också att Lundqvist är nominerad till tre troféer. Två som bäste spelare, och så som bäste målvakt. Dessutom är Tortarella nominerad till årets tränare. Men först är det en större silverpokal som ska bärgas hem. Let’s Go Rangers!